Novi momenti...

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Feb 21, 2008 10:07 pm

to nije isto... zaboravi konverzije iz ts-a u boxer i obrnuto! :besserwisser:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Feb 21, 2008 10:11 pm

Nisam ja odavde, ja sam japanac :)
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Čet Feb 21, 2008 10:16 pm

Sad sam se bas raspravljao sa drugarom koji mi je rekao da osim felni nema razlike izmedju moje i ove juniorke, na kraju sam odustao... :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Feb 21, 2008 10:28 pm

Pa dobro, nemozes da ocekujes od svih da znaju razliku izmedju alfinih motora, pogotovu nas koji se sa tim nismo sretali a nije nas ni interesovalo...
E sad sto ljudi misle da znaju, to je druga stvar...
srdjan_p

Čet Feb 21, 2008 10:33 pm

E sad sto ljudi misle da znaju, to je druga stvar...
:plavi_voli:
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Čet Feb 21, 2008 11:42 pm

[quote="Darth Nihilus"]Mo
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 12:07 am

Evo da se javim i ja kao vlasnik jedne Juniorke :lool:
145 1.4TS Junior, po eperu 8. mesec '98, prva registracija januar '99, auto je kao NOV ja ne mogu da verujem
Znaci prelepa je :shock:
Nisam je vozio ali sam jako prijatno iznenadjen kako motor lepo radi i kako trenutno prima gas i ide u obrtaje...
Istina,i to je super kod TS,super prima gas i nekako ima bolji obrtni moment u nizim rezimima,a tek kad predje preko 3000rpm :shock:
E da, odakle diskovi pozadi na 1.4ts-u, jel to zato sto je junior?
SVE Juniorke imaju diskove na svim tockovima,ABS,klimu,Airbag...znaci SVE(mislim na 145-ice,za 146-ice ne znam)
Alu usisna, nisam .kuckao. da proverim ali izgleda da jeste, i poklopac motora je alu a ne plasticni!
Sve 145-ice proizvedene pre 99 imaju metalni usis(jos jedan plus za tvoju)

Sto se tice motora taj 1.4TS nije slab uopste,za neku umerenu voznju je super ali meni recimo vise nije interesantan uopste,ako ga stisnes trosi i do 15litara u gradu,moras da ugasis klimu kad pretices 4 brzinom pri 80km/h hahahaha ali je opet najbolji od svih 1.4 motora svih automobila
Ako ti je zbog motora ne brini nista i uzimaj je! znaci veruj mi na rec,neces se pokajati(u krajnjem slucaju,uvek zamenis mtor za jaci)
Inace kako sam negde citao,Juniorke imaju isto podvozje i trapove kao 1.8 i 2.0 tako da vec imas dobru osnovu u startu,gume su fabriski 195/55/15 tako da ti je to dokaz da su trapovi predvidjeni za jace modele...
Ako po gradu vozi
srdjan_p

Pet Feb 22, 2008 12:23 am

Ma i meni je 145ica nekako prirasla za srce i svidja mi se vise kao model, naravno nikad ne bi vozio neku penzionersku 1.4 sa ratkapnama, ova junior mi se bas svidja onako... :cool
A opet 146Ti je batinaaaaaa! :twisted:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 12:49 am

Necu da gnjavim, ja bih ti preporucio ovu Dinkovu.
Siguran sam da ce te brzo smoriti slabasni
a zedni 1.4 TS, drugo 3 vrata, boja i nije neka :?
S druge strane motor od 2litra, nece ti trositi mnogo vise a
ako zatreba snage ima koliko hoces, ima vec ugradjen plin,
petoro vrata, alfa rosso colore, servisnu istoriju itd....
A najvaznije uvek kad budes ulazio i izlazio iz auta imaces
onaj lepi osecaj kako posedujes atraktivan i brz auto :mrgreen:
srdjan_p

Pet Feb 22, 2008 1:20 am

Sam vec rekao da gotivim 3 vrata iz vise razloga? :cool
Boju da mi ne diras! :dugokosi:
Ostalo se manje vise slazemo... ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 1:55 am

ma juniorka je odlicna osnova, kad ti dosadi taj motor uzmes sttrankinju 2.0 pa prepakujes i kraj borbe.... mada TI je TI.... ne znem kakva je ta BOB-ovoa ali mi deluje OK a cena je manje vise slicna....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 9:03 am

Evo ja da presecem! :idea:
Ako cika spusti cenu za 145-icu na 4200-300 onda je uzimaj,ako ne pada ispod 4500 onda uzmi BOB-ovu, :lool:
Korisnikov avatar
milosh024
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

misljenje

Pet Feb 22, 2008 9:25 am

Pozdrav druze,
evo i ja da ti kazem moje misljenje.....po meni je 1.4 motor koji te nece zadovoljiti posle 1.7, probaj je provozaj i sam pa ces videti...iako si na pocetku hteo prodati alfu jer ti je prejaka, i sam si na kraju shvatio devizu sto jace to bolje :twisted: ....provozaj i jednu i drugu, pa odluci......2.0 TI je sama po sebi nesto posebno, i nema ih puno........1.4 se prodaje na sve strane, do duse ne takvom stanju kao ova sto se tebi nudi ali ih ima......moja preporuka 2.0 TI.......
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Feb 22, 2008 9:38 pm

Prelijepa ali realno previse para....za 2-2.5K vise se iz Slo moze dovesti 156-ca u vrh stanju....za to vrijedi dici i neki kredit...

Bas sam gledao prije neki dan jednu sivu, bez tacke, ~100Kkm, uradjen servis prije 2Kkm itd...full, 6 airbag itd..2001-o..4.5K (i jos pise moze dogovor oko cijene - ja sam svoju spustio za 400€ ako se dobro sjecam)...ali je prodata.. ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 23, 2008 2:15 am

hehe, spanjeli, dodaj jos nesto! ulepsao si mi dan! :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 23, 2008 6:16 pm

Nema potrebe za cinizmom,ako imas nesto da kazes,kazi...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Feb 23, 2008 9:23 pm

spanjeli napisao: ... ali je 145-ica smekerskiji auto i nekako je bas za mlade...mislim prosto se ribe lepe, a ja znam,to je tebi vaznoooo... hahaha hahaha hahaha
potpisujem...ili je mozda do mene :twisted:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 24, 2008 6:17 pm

pravi frajer ne odvaja ribe autom....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 24, 2008 6:38 pm

Potpis! Najvi
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 24, 2008 8:40 pm

alo bre momci,to je interna sala izmedu mene i Srdjana,on razune...,sta se lozite,imate temu negde na forumu za to pa pricajte kako odvajate ribe,ja sam moje odvajao i kad nisam imao auto... sad mi je samo jos lakse...;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Feb 25, 2008 12:13 am

Treba imati poseban genetski sklop pa odvajati .ribe. na auto, definitivno dok sam vozao Yuga sve je islo nekako prirodno, niko nije ni gledao u njega, a meni je bilo svejedno sta vozim u tim situacijama, a sada me prosto sramota da nesto i pokusam, iako je to samo neprimetna 146, a poznato je na kakve automobile se loze te gadure... :roll:

Sta znaci preplatiti auto?! Polovan auto?! Nije nikako lose platiti i .malo vise. za nesto sto vredi! Jos jedno pitanje, malo vise, od cega?! Koliko je to .realno.?!
Pogledaj je i ako mislis da vredi toliko, pa i mozda malo manje od trazenog, uzmi je!
srdjan_p

Pon Feb 25, 2008 8:19 am

spanjeli napisao:alo bre momci,to je interna sala izmedu mene i Srdjana,on razune...,sta se lozite,imate temu negde na forumu za to pa pricajte kako odvajate ribe,ja sam moje odvajao i kad nisam imao auto... sad mi je samo jos lakse...;)
bojanTI napisao:Sta znaci preplatiti auto?! Polovan auto?! Nije nikako lose platiti i .malo vise. za nesto sto vredi! Jos jedno pitanje, malo vise, od cega?! Koliko je to .realno.?!
Pogledaj je i ako mislis da vredi toliko, pa i mozda malo manje od trazenog, uzmi je!

Ponedeljak, nova nedelja je pocela, ocekuje se rasplet situacije u narednih 5-6 dana... ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Feb 25, 2008 7:50 pm

Evo jos nesto sto bi moglo biti interesantno.Danas sam naleteo na jednu 145qv koja se prodaje, a nisam ni znao za to.Znam lika stanuje na Ceraku vlasnik je, a auto je oglasio u halo-oglasima.Znajuci da je qv vrlo interesantna i trazena zverka medju nama,malo sam je bolje pogledao (slike nemam ,ali mogu da nabavim ).
Auto je 145qv crvena 98. presao oko 130k, trazi 4500,mada mislim da bi moglo i malo nize.
Ima ugradjen plin sa rezervoarom u rezervnom tocku,cuje se malo varijator,servis je uradjen pre 10k km.Pored servisa znam da je u isto vreme radio komplet glavu motora sa sve podizacima i ventilima,jer mu je bio pukao zupcasti kais.
Karoserija je jako dobra, ima samo jedno malo ulubljenje na vozacevim vratima oko 10cm duzine.Felne standardne QV sa 5 rupa,dobre gume,dobar auspuh,svaki detalj na svom mestu(znakovi nisu izbledeli jer je garaziran).
Enterijer nema greske,kadice su perfektne i sve ostalo,meni je auto prelep.
Srki ako ti ovo nesto igra poslacu ti telefon na pm.
srdjan_p

Pon Feb 25, 2008 8:04 pm

Moze, salji, dobra 145 je uvek interesantna!
Bio bih ti jako zahvalan ako bi mogao da je slikas... ;)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Feb 25, 2008 8:09 pm

QV, crvena, 1998, odrzavana? :cool

neprocenjivo.

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”