Danas je problem dostigao vrhunac. Vec neko vreme mi se desava na 145 1.6 TS da kada stisnem papucicu kvacila cujem neki zvuk skripe iz predela menjaca! Danas je zvuk postao jaci, a u isto vreme je papucica kvacila postala nesnosno tvrda. Posto je tema o kvacilu vidim popularna nesto ovih dana, ja sam se pozabavio da proverim svoje cilindre kvacila i ustanovio sam da su uredu. Ne cure, papucica se uredno vraca u gornji polozaj svaki put. Nema brujanja druk lagera na stisak pedale kvacila, hvata na otprilike na srdini pedale. Ali ponekada moram da uprem ko lud na kvacilo da bih mogao da promenim brzinu! Razmisljam nesto, da nije korpa kvacila otisla u k... pa tesko odvaja i pravi tu skripu.
Eto prvo da se posavetujem sa vama, ima li ko slicna iskustva ili na osnovu mog opisa zna sta je u pitanju?
kvacilo skripi,a papucica tvrda ?
-
Go
- Drug Član
1. opcija je da ti škripi hidraulični cilindar na getribi...
Natoči posudu za ulja kočnica do vrha i onda probaj odzračiti taj cilindar, odnosno promjenit mu ulje.
Ako izađe oko 1 dl crnog ulja i onda kvačilo proradi normalno imaš sreće i rješio si problem.
AKo se i dalje iz njega čuje struganje, ili čak pušta ulje onda moraš kupiti novi...
2. opcija je da ti škripi druk ležaj ili korpa, a to je skuplji sport...
Natoči posudu za ulja kočnica do vrha i onda probaj odzračiti taj cilindar, odnosno promjenit mu ulje.
Ako izađe oko 1 dl crnog ulja i onda kvačilo proradi normalno imaš sreće i rješio si problem.
AKo se i dalje iz njega čuje struganje, ili čak pušta ulje onda moraš kupiti novi...
2. opcija je da ti škripi druk ležaj ili korpa, a to je skuplji sport...
- flugzeug
- Garaža: Alfa Romeo
Ma davno sam resio problem, ali nisam imao vremena da pisem! Elem, hteo sam kod Dese da promenim set kvacila, ali nije radio bio u nekom inostranstvu u vreme kada mi je trebalo. Zato sam odlucio da posetim Abarth servis. Primise me momci kazu nema problema ce zavrsimo i jos cemo mi da ti nabavimo valeo set za 11900 din+ 6000 din za ruke. Ja im ostavio auto, oni odradili i pozvali me da pokupim auto. Kada sam stigao kuci ajde reko iako je mrak da zavirim ispod haube i imam sta da vidim! Nisu mi pricvrstili akumulator, ekspanziona posuda od klime nepricvrscena landara po motoru, kablovi razbacani po menjacu, nisu montirali zastitnu plastiku prema tocku sa strane menjaca, nema odusnog creva na stalazici za akumulator, nisu montirali elasticni nosac izduvne grane. Pozovem i pojasnim, a oni kao izvini segrt nije to uradio ce ga kaznimo, dodji sutra da to sredimo. Sutra dan sam im samo dozvolio da pricvrste akumulator i ekspanz. posudu. Ponudili su mi kao besplatanu uslugu sledeci put zbog propusta koji se desio, ali necu vise kod njih vala ni besplatno! Inace kuplung set koji su mi ugradili je za lanciu Dedru, a inace je proizveden u Turskoj. Ni to mi nisu napomenuli !!!!!!!!!!! Pa da li treba jos nesto da vam kazem!?