Alfa 147-rucica menjaca..
- Driver_GT
- Garaža: Alfa 147
Malo su mi se izdrljali oni brojevi, pa hocu da zamenim rucicu..zanima me kako da je skinem, probao sam da je odvrnem al nije htelo, a ni ja nisam bas nesto zapeo da ne bi slomio. U pitanju je menjac sa 5 brzina i rikvercom kao za sestu sa onom polugom sto se dize na gore, pa se plasim da nju ne zeznem..
-
Go
- Drug Član
Predpostavljam da je menja? sli?an 156 2.4 sa 5 brzina sa tom polugom za rikverc, ako jeste onda se samo ?upa, barem je tako bilo kod jedne 156-ice koju sam probao. E sad, možda je kod nje bilo nešto zajebano, ali ui svakom slu?aju poluga za rikverc ostaje na svom mestu, a ri?ica je fiksirana na plastici iznad te poluge nezavisno od nje.
-
Go
- Drug Član
Na forumu hrvatskih alfista naleteh na pricu o zameni rucice menjaca na 156. Ne znam da li je isti postupak i kod 147, mada ne verujem da ima nekih velikih razlika. Ima dosta fotki celog postupka (imali su dosta muka sa cupanjem rucice, pa su se odlucili za malo, hm, ekstremnije metode). Evo linka:
http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=4027.0
Nadam se da ce ovo bar malo pomoci :cool
http://www.alfisti.hr/forum/index.php?topic=4027.0
Nadam se da ce ovo bar malo pomoci :cool
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
- mitrowsky
- Garaža: Honda Accord Type-S 2007. год.
Fiat Brava 1.6 2000. год.
ex-Alfa 147 2.0 TS 2002. год. - Lokacija: Блок 38
- mitrowsky
- Garaža: Honda Accord Type-S 2007. год.
Fiat Brava 1.6 2000. год.
ex-Alfa 147 2.0 TS 2002. год. - Lokacija: Блок 38
Znači ti nisi menjao ručicu, samo si je presvukao, ali je majstor ipak morao da skida? Kako ti se čini kvalitet rada i materijala?
Mislim da će biti OK da ostaviš kontakt majstora.
Znači ti nisi menjao ručicu, samo si je presvukao, ali je majstor ipak morao da skida? Kako ti se čini kvalitet rada i materijala?
Mislim da će biti OK da ostaviš kontakt majstora.
Голф? Никад!
- Markoni147
Ja sam danas skidao moju rucici, definitivno se cupa na gore, ali pre cupanja bi bilo dobro da se okrene malo na jednu i drugu stranu. Inace se rucica jako lako presvlaci posto su to dva mala parceta koze nalepljena na plastiku. Inace za te stvari u Beogradu je poznat Sova, ima radnju na NBGD-u u onom trznom centru iza Piramide. Znam da ga svi hvale.
Meni je rucica bila rasklimana pa sam juce otisao kod majstora da mi zameni onu plastiku poznatu kao .salthebl.. Ljudi, da bi to zamenili morate poskidati pola auta, katalizator, srednji lonac, one sajle silne... Na kraju se ispostavi da nije problem u toj plastici nego u nekoj maloj caurici plasticnoj. Ostao mi tako auto kod majstora pa sam jutros isao u Deltu da kupim cauricu, medjutim nisu imali za 147 nego za 156 (gotovo identicna, zavrsava posao). Jedva mi je covek vratio sve kako je bilo, uglavnom bilo je par sati posla... Rucica se vise ne klima ali opet nisam potpuno zadovoljan...
Meni je rucica bila rasklimana pa sam juce otisao kod majstora da mi zameni onu plastiku poznatu kao .salthebl.. Ljudi, da bi to zamenili morate poskidati pola auta, katalizator, srednji lonac, one sajle silne... Na kraju se ispostavi da nije problem u toj plastici nego u nekoj maloj caurici plasticnoj. Ostao mi tako auto kod majstora pa sam jutros isao u Deltu da kupim cauricu, medjutim nisu imali za 147 nego za 156 (gotovo identicna, zavrsava posao). Jedva mi je covek vratio sve kako je bilo, uglavnom bilo je par sati posla... Rucica se vise ne klima ali opet nisam potpuno zadovoljan...
-
Go
- Drug Član
evo vam broj majstora pa ga nazovite 063/529-920. ekstra sam zadovoljan posto je presvukao sa pravom kozom! ima ih u raznim bojama tako da ako imate neke posebne zelje niju mu problem! nisam stigao danas da slikam... okacicu prvom prilikom, ali stvarno kao da je auto potpuno nov!
- Markoni147
Mad Max: Hvala puno, ali ne pada mi na pamet da vise ista radim oko menjaca
Poludeo sam kada sam video sta sve mora da se skida. Inace sam i ja kupio vise caurica za svaki slucaj
DriverGT: Ne misli na taj poklopac, vec na caurice koje vezuju rucicu menjaca sa onim sajlama koje idu do menjaca. One se vremenom razjedu i rucica postane .klimava.... Inace taj poklopac ne mozes kupiti posebno vec samo kompletnu rucicu ( 150 EUR)

Poludeo sam kada sam video sta sve mora da se skida. Inace sam i ja kupio vise caurica za svaki slucaj

DriverGT: Ne misli na taj poklopac, vec na caurice koje vezuju rucicu menjaca sa onim sajlama koje idu do menjaca. One se vremenom razjedu i rucica postane .klimava.... Inace taj poklopac ne mozes kupiti posebno vec samo kompletnu rucicu ( 150 EUR)

- Markoni147