Ne radi srednje svetlo na 164TS
Imam problem sa srednjim levim svetlom.Nekada radi a nekada ne kao da ima prekid negde u žicama.Inače pozicija normalno radi,dugačko svetlo takodje samo srednje zajebava.Da li neko ima električnu šemu ili neki p
redlog kako da rešim ovaj problem.

-
Go
- Drug Član
Sasvim sigurno su kontakti na samom faru u pitanju, Skini ih,pregledaj,poprskaj wd-om. Moguce je da je i tijelo sijalice oksidiralo,pa ne dobija masu preko fara,imao sam slican problem sa maglenkama na 145-ici,zamjena sijalice i ciscenje one povrsine na koju ona naleze veoma finim smirglom rijesilo stvar.
-
Go
- Drug Član
Moguce je da 164-ka ima odvojene kontakte na releju za lijevi i deni far..mada...ne znam,moje iskustvo se bazira na 145-ici,znaci jedan relej,jedan kontakt i posle njega dva osiguraca,jedan za lijevi,jedan za desni. U svakom slucaju,kao sto kazes to je poslednja stvar na koju bih posumnjao,posto vec radi desni far,znaci tipujem na kontakte na samom faru/oksidirala sijalica. BTW,je li kod 164 odvojeno kratko od dugog svjetla? Ili je H4 sijalica? Nema neke direktne veze sa problemom,nego eto samo pitam .
-
Go
- Drug Član
Ako je H4,moze se desiti i da je sijalica na oko ispravna,ali ne radi kad se prikljuci. Najjednostavnije je da je zamjenis novom,tako ces je sigurno eliminisati kao uzrok. Na tvom mjestu,uradio bih sledece:
1. Kupio novu H4 sijalicu
2.Ocistio povrsinu fara na koju ona naleze
3.Ocistio konektor koji ide na sijalicu i naprskao ga wd-om ili sl. sredstvom
4.Zamjenio osigurac od lijevog kratkog svjetla,cisto da i njega eliminisem,tj. njegov kontakt
Ovo bi trebalo da rijesi problem sa svjetlima.Javi da li je uspjelo.
1. Kupio novu H4 sijalicu
2.Ocistio povrsinu fara na koju ona naleze
3.Ocistio konektor koji ide na sijalicu i naprskao ga wd-om ili sl. sredstvom
4.Zamjenio osigurac od lijevog kratkog svjetla,cisto da i njega eliminisem,tj. njegov kontakt
Ovo bi trebalo da rijesi problem sa svjetlima.Javi da li je uspjelo.