Giulietta problem sa klimom

Sekcija posvećena forumu i članovima foruma;
Alfisti dobrodošli! Predlozi | Unapređenje funkcionalnosti
marko_b
rookie
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 1.4 tb
Pridružio se: Uto Jul 02, 2024 12:10 am

Giulietta problem sa klimom

Uto Jul 02, 2024 12:23 am

Pozdrav svima, čitajući teme na forumu video sam dosta tema sa tematikom klime, ali nijedna rekao bih ne opisuje moj problem. Naime ima Giuliettu 1.4 tb, fabricki TNG 120ks. U autu imam automatsku dvoozonsku klimu. Klima sasvim normalno radi kada su temperature ispod 30 stepeni, međutim kada temperatura pređe 30 stepeni ja startujem klimu međutim ona radi na prekide ili ne radi uopšte. Čuje se zvuk uključivanja i isključivanje kompresora čas duva toplo, čas hladno, čas samo izduvava, da bi nakon nekih 15-20min počela da hladi sasvim normalno. Dva puta sam je punio, menjao senzor pritiska, relej u tabli sa osiguračima, svi majstori kod kojih sam vozio kažu da ne prijavljuje nikavu grešku i da sasvim normalno radi, a ja i dalje imam isti problem. Da li je neko ima sličan problem ili na osnovu priče može da zaključi o čemu se radi. Unapred zahvalan na odgovoru.
Korisnikov avatar
Sale_939
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 159
Pridružio se: Pon Apr 03, 2023 10:00 am

Re: Goulietta problem sa klimom

Uto Jul 02, 2024 11:07 am

Ima neki senzor kod suvozacevih nogu znam 2 giulette koje su imale taj problem i kod obe je taj senzor...

Poslato sa TFY-LX1 pomoću Tapatoka

marko_b
rookie

Uto Jul 02, 2024 11:20 am

Hvala, a reci mi za šta je taj senzor pretpostavljam neki senzor temperature, i gde se otprilike nalazi ispod tepiha ili? Pitam da bih znao da li sam mogu da se upustim u zamenu i da bih znao šta da kupim.
Korisnikov avatar
Sale_939
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 02, 2024 6:57 pm

Ne znam kako se zove taj senzor, ali je za temperaturu...klima hladi i kad se senzor zagreje rukom pocne da izlazi topao vazduh iz ventilacije i tako u krug...u pocetku nekad hladi nekad ne i na kraju skoro da uopste ne hladi...nalazi se iza plastile koja se skida prilikom zamene filtera kabine...nisam se bas udubljivao u to da bih ti objasnio bolje...

marko_b
rookie

Uto Jul 02, 2024 7:06 pm

Tako se tačno manifestuje kod mene, hvala ti puno. Razumeo sam gde se nalazi. Proveravam pa javljam…
Korisnikov avatar
Sale_939
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 02, 2024 8:01 pm

Nema na cemu, druzim se sa majstorom kradem zanat trebace mi
Srecno

Povratak na “Alfa Romeo Srbija Forum info”