Osiguranje pomoc na putu?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 1650
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Osiguranje pomoc na putu?

Uto Avg 03, 2021 6:54 pm

Search mi nije nasao da postoji ovakva tema.

Koje biste preporucili? Ne samo po ovome sto pise na papiru nego ako je neko nazalost imao i iskustva.
Krecem za Grcku krajem sledece nedelje pa bih da se obezbedim i tako posto mi je Alfa sad vec prilicno stara. Ne ocekujem probleme, ali...

Ono sto vidim, za auto mog godista, jedino AMSS, Atlas ili DDOR. I svi su prilicno drugaciji.

Jedino AMSS nudi slep do kuce, ukoliko je neki veci kvar.
https://webshop.amss.org.rs/
Ovaj neki paket od 2250 din bi mi odgovarao, ali ne znam je l' ima nekih zackoljica.

https://www.ddor.rs/stanovnistvo-proizv ... c-na-putu/
DDOR mi otpada jer koliko vidim oni samo u nekim ciframa pokrivaju slep. Recimo 300E, ne do kuce. Sto bi pretpostavljam znacilo da ostatak ja placam, a to moze biti sumanuta cifra ako mi se desi negde 1000km daleko

Atlas je 6000 din, ali bih kao uz popust dobio za 4500 din
https://atlas-servis.com/pomoc-na-putu/euro-paket/
Naleteh slucajno negde na netu, da ovo ne pokriva ako mi se kvar desi u presevu recimo. Nego samo u inostranstvu. Pa bih pored toga morao i Nacional paket da imam koji je jos par hiljada. Doduse imaju neku akciju za ta dva zajedno sa 10000 na 8500 din.
Ono sto mi se ne svidja kod Atlasa sto kao navode sta sve pokrivaju, ali je krajnji limit 1000E. Pa kad sam pitao, sta ako mi se na Lefkadi pokvari auto, hoce li tih 1000E pokriti slep do kuce. I on mi rece da 1000E pokriva oko 750km, ali mi kaze da se jako retko desava da na krajnjem odredistu se to desi.
Pa ja imam od NS do izlaska iz Srbije skoro 400km. Znaci treba da gadjam da mi auto stane negde u Makedoniji da bi mi to osiguranje pokrilo troskove samo slepa, bez ovih ostalih fensi stvari koje nabrajaju, poput smestaja, prevoza i slicno.

Sa neke druge strane, Imam pozitivno iskustvo sa Atlasom, ovaj Nacional paket. NIsam mogao da upalim auto pre par meseci, pisao sam i ovde na forumu, pozvao telefonom, dosli bas brzo, tipa 15-20 minuta ako se ne varam. Odslepali me do servisa kojeg sam hteo i to je to. Nista, nikakve peripetije. Jedino sto su bili neki klinci koji nisu znali da upale na kablove. Da su znali znao bih da je problem aku, i ne bih bacio pare na servis. Mislili smo da je neki veci kvar.


Kad sam eto pitao prodavca Atlasa, sta je njihova prednost u odnosu na AMSS za toliko vecu cenu, on je rekao da kod AMSS ne dolaze odmah da slepaju ukoliko odlucim da popravku radim kuci. Nego da moram da cekam na neku potvrdu i da to zna da potraje i po 5-6 dana.
A onda negde jos naleteh da ljudi za AMSS tumace "U slucaju saobracajne nezgode", da je samo prilikom sudara ili tako neceg, a ne samo nekog tezeg kvara samog od sebe.

AMSS mi se ne javljaju na telefon da vidim za detalje, a prosetao sam i do agencije ovde u NS, i bilo ispred jedno 20 ljudi. Nisam mogao da cekam.

Pa reko' ajd da vidim ovde iskustva, da li neko zna detalje, i da li je neko imao potrebe.
undertaker_ca
rookie
Garaža: 147 1.6
Lokacija: Beograd
Postovi: 4
Pridružio se: Sub Jul 18, 2015 2:23 pm

Re: Osiguranje pomoc na putu?

Uto Avg 03, 2021 10:26 pm

Pogledaj Vozzi aplikaciju. Ja imam eu1 paket i sa nekim popustom me izasao oko 3400 cini mi se. Pokriva sl zemlje: Grčka, Severna Makedonija, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska, Rumunija i Albanija. Imas jedan slep sa neogranicenom km, manja popravka na licu mesta, prevoz, smestaj… Prosle godine sam ostao na mokroj gori u nedelju, zveknuo alternator. Za manje od sat vremena stigao slep. Ne znam kakva im je mreza servisera i slep sluzbi u grckoj ali nisam cuo neka losa iskustva sa njima.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
boki76
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo Giulietta Rosska 1.6 jtdm 2014.
Ex 147 1.9jtd 2003.
Lokacija: Beograd
Postovi: 1546
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 10:58 pm

Re: Osiguranje pomoc na putu?

Sre Avg 04, 2021 1:02 am

Ja samo mogu da ti pomognem sto se tice amss ovde, na srecu nisam se kvario u inostranstvu od kada sam poceo da placam pomoc na putu. Isto nisam mogao da upalim, zvao sam, dosli su upalili na buster, auto stao pisle 200m ponovo, samo je pozvao kolegu sa kamionom i popeli ga na slep i pravac servis. Druga situacija mi je bila skoro. Isto nece da pali, dosao, pokusao 6-7x i ne moze. Onda je skinuo stipaljku u da kleme i stavio na sasiju i upalili iz prve. Samo je rekao vozi kod elektricara da ti sredi masu i teraj. Tako je i bilo.
Nisu sjajni, desavalo mi se i da cekam po sat vremena iako sam bio na 500m od njihove centrale ali mislim da imaju prednost u odnosu na ostale jer su me zvali razni i nijedan nije uspeo da me ubedi da imaju bolji paket za pare koje traze. A i nekako imam subjektivan osecaj da imaju vecu mrezu saradnika nego kojekakvi skoropridosli privatnici, sto uopste ne mora da bude tacno.
Sama procedura za sve ove dosadasnje pomici i slepanja po Srbiji je vrlo jednostavna. Pozoves, dodju poprave ili dignu na slep, potpises papir kad zavrse i to je to.
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 1650
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Re: Osiguranje pomoc na putu?

Sre Avg 04, 2021 10:39 am

Sad sam ponovo procitao ovo sa AMSS webshopa, i izgleda samo Premium Evropa pokriva i slepanje prilikom kvara. A paket je 6750din sa popustom.

https://www.amss.org.rs/clanstvo/opsti- ... o-clanstvu
"PREVOZ VOZILA U KVARU DO SRBIJE (DO ADRESE ČLANA ILI DO ŽELJENOG SERVISA)"

I jos
"Tehničku pogodnost Besplatan šlep vozila u slučaju kvara u inostranstvu do mesta prebivališta kod PREMIUM EVROPA članskog paketa, Član ostvaruje pod uslovom da ukoliko kvar nije moguće popraviti na putu, vozilo se šlepa do najbližeg servisa na teritoriji zemlje gde se kvar dogodio i ukoliko vozilo ne može biti popravljeno u roku od 7 radnih dana, od dana kada je vozilo doveženo u servis, uz obaveznu pisanu potvrdu servisa, dosatvljenu Operativnom centru AMSS, da vozilo ne može biti popravljeno. Maksimalni rok izvršenja ove pogodnosti-besplatnog šlepa vozila u slučaju kvara vozila je 30 dana od kada je članska pogodnost zatražena. Član je u obavezi da obezbedi svu potrebnu dokumentaciju za prelazak vozila preko granice."

Dakle stvarno, ja isto ovo tumacim (kao prodavac Atlas osiguranja) cak i sa ovim paketom ako se desi kvar, prvo cimanje po lokalnim servisima i cekanje na potvrdu da vozilo ne moze biti popravljeno u roku od 7 dana... I kako ja da po Grckoj jurim "svu potrebnu dokumentaciju", ocekivao bih da mi to AMSS spremi sve i ja ispotpisujem.

Znaci ovako kako gledam zaista taj Atlas jedino... i to dva paketa, sto je 8500 din. i to sa tim limitom od 1000E. Bas je mala premija u odnosu na to koliko kosta.

Na kraju necu uzeti nista, auto mi ne vredi toliko, gurnucu ga samo u "moravu" :D
ChobbyNS
Garaža: 147 jtd
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 44
Pridružio se: Sre Feb 29, 2012 10:03 am

Re: Osiguranje pomoc na putu?

Sre Avg 04, 2021 3:00 pm

Ja ne znam koji to kvar ne može da se reši za 7 dana tako da ne očekuj da će te iko šlepati kući.
Uzmi nešto samo radi mira u glavi, čisto da znaš da si uradio šta si mogao.
Korisnikov avatar
CoyoteKG
Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Lokacija: Novi Sad
Postovi: 1650
Pridružio se: Sub Dec 03, 2011 5:13 pm

Re: Osiguranje pomoc na putu?

Sre Avg 04, 2021 8:53 pm

ChobbyNS napisao:
Sre Avg 04, 2021 3:00 pm
Ja ne znam koji to kvar ne može da se reši za 7 dana tako da ne očekuj da će te iko šlepati kući.
Pa recimo neki koji mi procene na milion eura, koji mi je jeftinije odraditi kod mog majstora za 200E.


Nego, sad osao iz agencije gde sam registrovao auto, bio da uzmem zeleni karton.
Pitah za pomoc na putu i preporucili mi ovo sto je gore kolega, taj neki Vozzi. Nikad cuo do sada.
Ima sve sto ovi nemaju. I kazu da se prilicno trude jer su novi na trzistu pa samo tako mogu da opstanu.

Uzeh ovaj EU1 paket kao i kolega @undertaker_ca
https://rs.vozzi.app/sr/pretplata-za-po ... tu/#evropa


Necu citati detaljno ugovor "zbog mira u glavi" :D

Povratak na “Cafeteria da Romeo”