Daljinsko otkljucavanje -zakljucavanje Alfa 145 JTD

CD, radio, ozvučenje, navigacija itd... Sve o elektrouređajima u našim Alfama.
Alfa145
Garaža: Alfa Romeo 145 JTD
Pridružio se: Sre Maj 28, 2014 5:24 pm

Daljinsko otkljucavanje -zakljucavanje Alfa 145 JTD

Sre Maj 28, 2014 5:37 pm

Na oba kljuca ploca sa elektronikom se pokvarila i iz tog razloga vise ne mogu daljinski otklucavati-zakljucavati automobil.Popravka, tj izmjena cipa u kljucevima sa podacima, pitao sam,neomguca je misija pa me zanima da li je moguce od bilo koje alfe 145 benzin-dizel zamjeniti uredjaj za daljinsko otkljucavanje-zakljucavanje koji se nalazi u gepeku i ispravne elektronike u kljucevima.Da li bi ta zamjena odgovarala za uspostavljanje daljinske kontrole.
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Re: Daljinsko otkljucavanje -zakljucavanje Alfa 145 JTD

Čet Maj 29, 2014 6:46 am

A da ti narežu i ukodiraju novi ključ ?

Meni skoro rekoše da bi to za 156 koštalo oko 150€, za "skakavac" ključ sa daljinskim komandama.
Alfa145

Čet Maj 29, 2014 7:06 am

Nema veze ovo sa kodiranjem kljuca.Da je do toga, ja ne bih mogao upaliti auto.U kljucu ima jedna elektronska plocica sa cipom i u kojem su bili usnimljeni podaci vezani za uredjaj u autu.Posto su se na oba kljuca ti cipovi pokvarili ne moze se skinuti usnimljeno da bi se u bjanko isti elektronski dio usnimilo.To je nesto slicno kao na kompjuterskoj ploci BIOS.Po mom nekom razmisljanju meni bi bilo potrebno naci od nekog ko prodaje dijelove rastavljenog auta da i kupim uredjaj koji je u automobilu i njegove kljuceve ako im je ispravna elektronika za daljinsko.Taj dio bi ubacio u svoje kljuceve i mogao bi ponovo imati daljinsku funkciju.Sad jedino, a zbog cega sam i postavio ovo pitanje, da li bi taj dio u kolima funkciniasao na mojoj Alfi.Ima li on veze sa kompjuterom u kolima koji sav rad kontrolise.Ako nema, onda bi zamjena moga da funkcionise.
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Čet Maj 29, 2014 11:17 am

Aha, nisam odmah razumeo da su ti crkli transponderi u oba ključa :( .

Javiće se valjda još neko al čini mi se da ti neće odgovarati ključ i ostalo od druge Alfe. msm da je sve povezano sa ECU pa zato ...
Alfa145

Čet Maj 29, 2014 11:28 am

Elektroniku iz kupljenog komleta, uredjaj-kljucevi premesti bih u svoje kljuceve.Svakako da mi ne bi mogli odgovarati drugi kljucevi.

Povratak na “In Elettronica Alfa”