Ljudi, treba mi preporuka za dihtung glave. Neki već znaju za moje iskustvo sa Victor Reintz dihtungom koji je popustio jako brzo i sad sam u nedoumici šta da uzmem.
Kod nas se nudi:
-speso
-payen (ili kako se već piše)
-Victor Reintz
Glaser nema, elring nema. Moj VR je došao iz Mađarske, firma Szakal metal. Ne znam ovaj iz Tiki vent-a odakle je.
Pitao autoricambi, euro07, kit komerc, gazela komers i tiki vent.
Savet, preporuka šta dalje.
Ps nemam nikakvog iskustva u traženju i naručivanju iz inostranstva.
Dihtung glave - preporuka
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
- mali radojica
Treba mi za moju 155. Evo podataka:
Alfa Romeo 155 1.7ts 1994.god
snaga: 85kW
Oznaka motora: AR67105
Hvala unapred!
Alfa Romeo 155 1.7ts 1994.god
snaga: 85kW
Oznaka motora: AR67105
Hvala unapred!
- losdokosti
sitnica mogu ti posaljem ako je hitno fudeksom ili da sacekas do 26.03. tad se vracam
a javjlam ti za pola sata samo da skocim do prodavnice

a javjlam ti za pola sata samo da skocim do prodavnice

- mali radojica
- losdokosti
bio sam na vise mesta i cene su iste
1. payen 40 eura
2. goetze 60 eura
ne znam kakve su cene kod nas ali ovde je ova cena mogu sutra da nazovem u Trst u alfino predstavnistvo ali iz dosadasnjeg iskustva cena originala ce biti sigurno veca

1. payen 40 eura
2. goetze 60 eura
ne znam kakve su cene kod nas ali ovde je ova cena mogu sutra da nazovem u Trst u alfino predstavnistvo ali iz dosadasnjeg iskustva cena originala ce biti sigurno veca

- losdokosti
i jedno pitanje jesi dotezao taj tvoj dihtung sto si ugradio verovatno jesi al ajd da pitam
- mali radojica
Glava namontirana uveče i stegnuta, ostala da prenoći i ujutru proverena-dotegnuta na istu kilažu. Posle nekih hiljadu km dotegnuta opet. Sve po ps-u.
Već sam pisao, ne curi nigde konkretno, a vlaži svuda. Skroz okolo, tj gde može da se vidi.
Uzmi ti taj goetz ako ti nije problem i ponesi kada budeš dolazio pošto mi nije hitno. Šaljem ti pp za plaćanje i ostalo.
Već sam pisao, ne curi nigde konkretno, a vlaži svuda. Skroz okolo, tj gde može da se vidi.
Uzmi ti taj goetz ako ti nije problem i ponesi kada budeš dolazio pošto mi nije hitno. Šaljem ti pp za plaćanje i ostalo.
- losdokosti
ok sutra cu da ga uzmem tj narucim posto se ceka dan do dan ipo
koliko si presao od dotezanja glave probaj opet da ga dotegnes moj drugar je imao isti problem i ponovno dotezanje je resilo vlazenje
koliko si presao od dotezanja glave probaj opet da ga dotegnes moj drugar je imao isti problem i ponovno dotezanje je resilo vlazenje
- mali radojica
- OMP
- Garaža: GP TJet
ja sam na pezoa stavio viktor dihtung dekle, ovaj drugar sto drzi servis i sto mi je to nabavio mi preporucio viktor reinc i njih najvise ugradjuje ali isto tako kaze da ima i dosta kopija na trzistu pa treba paziti
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- mali radojica
Ja sam na više mesta čuo za VR dihtunge da su dobri, i to od majstora i uopšte ne sumnjam u njihove reči. A šta se kod mene desilo nemam pojma, verujem da je ili falš ili mator ili neka greška. Možda je i do montaže ali čisto sumnjam. Videću kad skinem i dokumentovaću slikama. Prešao sam ispod sedam hiljada od radova a curi odavno.
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
Kako prepoznati kopiju? Ako kupis i odneses kod majstora i on kaze fals, aj natezi se da ga vratis...
Ja u kitu trazim ngk svecice, lik daje 4, trazim jos 4 okrenem poledjinu sa deklaracijom, obe mass ali totalno razlicite. Uz to jeftinije nego u massu za 80din, tada bile(kitt 160/mass 240)
Ovo predhodno napisano nije za ovu temu ali sam se razmisljao da malo moj motor predihtujem, i kupim nove delove pa on posle pisa k'o rasuseno bure za kupus
Ja u kitu trazim ngk svecice, lik daje 4, trazim jos 4 okrenem poledjinu sa deklaracijom, obe mass ali totalno razlicite. Uz to jeftinije nego u massu za 80din, tada bile(kitt 160/mass 240)
Ovo predhodno napisano nije za ovu temu ali sam se razmisljao da malo moj motor predihtujem, i kupim nove delove pa on posle pisa k'o rasuseno bure za kupus

- OMP
- Garaža: GP TJet
ne znam kako prepoznati kopiju,neke se ne mogu prepoznati, neke ce se prepoznati tek posle ugradnje tj odredjenog vremena a neke majstori i mogu da provale, ja se odavno ne opterecujem tim delovima jer sve narucujem preko ovog ortaka a on zna sta i odakle nabavlja i ugradjuje tako da sa te strane ne brinem
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Victor Reintz plava kutija, preporuka, ali nista iz szakal metala, ja sam uzeo od cubija, szakal uvaljuje falseve
- losdokosti
mali update cene dihtunga, danas otisao da narucim i platim kad dihtung pojeftinio na 45 eur
, za razliku od nasih prodavnica ovde cene umaju da idu i na dole
Re: Dihtung glave - preporuka
losdokosti napisao:bio sam na vise mesta i cene su iste
1. payen 40 eura
2. goetze 60 eura
![]()
mali update cene dihtunga, danas otisao da narucim i platim kad dihtung pojeftinio na 45 eur

- mali radojica
- mali radojica
danas stigao dihtung! na prvi pogled, onako kroz najlon, vidi se ogromna razlika u odnosu na onaj takozvani Victor Reinz. na goetze-u su uške (oko razvoda) na svom mestu dok su se kod "VR" nalazile par cm u stranu (ljube je razjasnio misteriju i rekao da je tako na 2,0ts iz 75-ice). za dihtovanje uljnog voda je upresovan o-ring dok je kod "VR" bio samo O-ring koji je 3mm veći od rupe na dihtungu gde treba da stane. razlike je jednostavno očigledna.
pošto je kolega losdokosti bio korektan i nije hteo ništa za svo to cimanje, meni ostaje samo da taj svoj dug odužim nekom drugom alfisti kome pude potrebna pomoć.
hvala još jednom i veliki pozdrav za ljubeta i losdokosti!
pošto je kolega losdokosti bio korektan i nije hteo ništa za svo to cimanje, meni ostaje samo da taj svoj dug odužim nekom drugom alfisti kome pude potrebna pomoć.
hvala još jednom i veliki pozdrav za ljubeta i losdokosti!
- Mrtav Ladan
- Garaža: Alfa Romeo 145 2.0 16V TS. quadrifoglio
Lancia kappa 2.4JTD - Lokacija: Banja Luka
imam 145QV radio sam glavu i sve odradio blizi mi ze dotezanje glave 1000km. Zna te li mozda na koliko se stezu serafi ?? 

- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Ne znam da li se doteze glava na 16v.Ja posle menjanja dihtunga nikad nisam dotezao.Mada u servisu mi nisu ni rekli za to...7god nakon toga sve ok.Da ne offujem coveku 

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl