Ova procedura vam takodje moze posluziti u slucaju da vam ECU umre i da bi novi ecu prihvatio vas imobilajzer i kljuc ( na otpadima prodaju ecu u kompletu sa kljucem i imobilajzerom , strasna glupost) mozete da koristite ovu proceduru da dovedete ecu u tako zvani virgine mod .
Od alata sam koristio Galletto 1260 (naravno kineski klon ,koji sam najpre isprobao na fiatovoj IAW 59f centrali , pisi brisi , jer ima dosta neispravnih interfejsa).
Potreban vam je i fajl *.COD.BCB koji se prvo ucitava da eliminises immo iz 24c16, zatim *.MOD.BCB , ako naletite na netu na fajlove sa ekstenziom BIN nikako ih ne ucitavate tako vec se koristi npr. ECM2001 da bi se konvertovali u BCB format. (ako se neko odluci da ovo radi sam mogu poslati sve potrebne fajlove)
Procedura ide ovim redosledom :
Prvo je potrebno da ucitamo *.cod.bcb fajl
1. Ali pre toga ecu mora da se spoji na stolu na sledeci nacin , kao i da se na SDA pin na epromu dovede GND sa kucista ECUa .Vrlo vazna stvar je da na slici ovo izgleda uvelicano dosta , ja sa lupom nisam imao ovaku sliku

Za spajanje GND na SDA sam koristio iglu koja moze da izgleda ovako (ja sam koristio dobro naostrenu od unimera sa izolacijom)

ecu otprilike u prirodnoj velicini izgleda ovako

2.Zatim se pusta napajanje na ecu kao na slici (sve mora da bude spojeno ovako , ali tek posto se dovede GND na SDA , +12v i GND su isti sa kojim se napaja galletto)

Kada ste sve spojili i pustili napajanje u ECU da bi ste bili sigurni da ste usli u boot mod galeto mora da procita maks.km :000000km i DATA PROGR. 00.00.0000
i tek onda ce te ucitati fajl *.cod.BCB (za to vreme je GND na SDA spojen)

3. Kada se zavrsi upisivanje *.cod.bcb fajla sklonite GND sa SDA i restartujete ECU (prekinite napajanje ) i pocnite sa upisivanjem *.MOD.BCB fajla (naravno bez spojenog gnd na sda,kakvo olaksanje

To izgleda ovako :

Kada se to zavrsi imate nov i svez ECU

Namontirajte ga na auto ( kleme su skinute dok se to radi ) i samo

Evo jos par slicica kako je to izgledalo na mom STOLU

i otprilike sve sto sam koristio za proceduru

Takodje bi hteo da se zahvalim i DusanuSD na pomoci