odrzavanje auta zimi!!!
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
posto zimi planiram da GT drzim u garazi i necu da ga habam zimi-uzeo sam punta za po gradu...e sad kako drzati auto da nesto ne zariba?/paliti ga na par dana??/dali moze nesto da fali ako se ne vozi 
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Mislim da najvise stradaju kocnice i akumulator od stajanja.Takodje i gume. 
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Prije "konzerviranja" zamijeni ulje,a sto se motora i guma tice nece im biti nista ako imas par metara "viska" u garazi pa upalis auto makar jednom nedjeljno barem na 15 ak min i provozas ga malo naprijed-nazad koliko gume da naprave 1 krug.Samo kod parkiranja obrati paznju da ti izduv bude okrenut prema vratima garaze da prilikom paljenja ne dodje do trovanja ugljen-monoksidom,sumporom i ko zna cime sve ne.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Ja se vise plasim dugog stajanja automobila nego svakodnevne voznje...
Ja sam, dok sam vozio 147, auto vozio po sat-dva kad god sam imao prilike preko zime... Dovoljno je da to bude jednom u 10-15 dana... Licno mislim da je tako najbolje... Kada se vratim u garazu, obavezno pranje/susenje i to je to...
Ja sam, dok sam vozio 147, auto vozio po sat-dva kad god sam imao prilike preko zime... Dovoljno je da to bude jednom u 10-15 dana... Licno mislim da je tako najbolje... Kada se vratim u garazu, obavezno pranje/susenje i to je to...
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Video sam u Nemackoj kako oni to rade.
Operu auto, provozaju ga ako je suvo, parkiraju, dignu na klocne ali tako da vesanje bude napeto kao da stoji na tockovima (slobodni su nisu na podu) i namazu gume necim kao glicerin, izvade akumulator, pokriju ga nekom tankom ceradom kao najlon za krecenje i to je to !
Onda uzmu novine-oglase i kupe neki takozvani Winterauto, kojem istice tif ( tehnicki) na prolece za 150-300 eura
i udri sine celu zimu
Zato su im automobili u nenormalno dobrom stanju i tu im niko nije ravan.
Operu auto, provozaju ga ako je suvo, parkiraju, dignu na klocne ali tako da vesanje bude napeto kao da stoji na tockovima (slobodni su nisu na podu) i namazu gume necim kao glicerin, izvade akumulator, pokriju ga nekom tankom ceradom kao najlon za krecenje i to je to !
Onda uzmu novine-oglase i kupe neki takozvani Winterauto, kojem istice tif ( tehnicki) na prolece za 150-300 eura
i udri sine celu zimu
Zato su im automobili u nenormalno dobrom stanju i tu im niko nije ravan.
- duxi-kg
- Garaža: Alfa GT 1.9 JTD-m 180ks : Alfa 145 QV 155ks
tako sam i ja radio prosle zime...samo sam hteo par saveta,mislim da ce i drugima dobro doci...Markoni147 napisao:Ja se vise plasim dugog stajanja automobila nego svakodnevne voznje...
- Sauriann
- Drug Član

- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Šta da radimo mi koji nemamo garažu...Pranje na četkama jednom nedeljno 
- Markoni147
To nikako, narocito ne zimi... Ja bih na pusku sa toplom vodom, pa u perionicu sa novim sundjerom 
- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Ja sam lani kupio Alfu od čikice koji je čuvao u garaži. Za 5 godina je prešao 5000 km.
Zatim sam krenuo aktivno da vozim i...
cilindar kvačila, kočiona creva, termostat, brisači, creva usisne grane, regulator pritiska goriva, pneumatici, auspuh...
Da je svakodnevno vožen po malo svega ovog ne bi bilo. Doduše limarijski je zaista sačuvan.
Moje mišljenje
Zatim sam krenuo aktivno da vozim i...
cilindar kvačila, kočiona creva, termostat, brisači, creva usisne grane, regulator pritiska goriva, pneumatici, auspuh...
Da je svakodnevno vožen po malo svega ovog ne bi bilo. Doduše limarijski je zaista sačuvan.
Moje mišljenje
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Baš tako, da je vožen svaki dan po malo verovatno nebi imao ni 20% tih kvarova. Ako baš mora auto da stoji preko zime u garaži onda je dovoljno provozati ga jednom u 2 nedelje, možda nekih 20-30 km i to je to. Ne treba ništa drugo specijalno raditi. Ja bi možda samo u rezervoar sipnuo malo nekog aditiva, čisto da se benzin ne pokvari od stajanja 
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Sauriann
- Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
Jel radi zimi samoposluživanje na omv pumpama...Markoni147 napisao:To nikako, narocito ne zimi... Ja bih na pusku sa toplom vodom, pa u perionicu sa novim sundjerom
- Markoni147
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Ja danas pravim garazu...
Necu da mi se alfa mrzne
Necu da mi se alfa mrzne
I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- dekideki
- Drug Član

- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
nikako nemoj da ne vozis auto uopste! najgore je za njega da stoji u garazi celu zimu. provozaj ga uvek kad grane sunce i bude suvo, idi na neki mali izlet ili slicno...
od stajanja strada toliko mnogo stvari da me mrzi da pisem. uglavnom, mnogi su pazarili kola koja se nisu vozila par godina uopste i radila su savrseno kad su krenula da se voze svakog dana. kad su krenuli kvarovi... uglavnom, gumeni delovi: creva, silen blokovi, pneunatici, manzetne poluosovine, smerinzi ulja na motoru... nema kraja popravkama
*ako se auto vozi svaki dan, pushkiranje na OMV jednom nedeljno, najkasnije na 15 dana. fokusirajte se na pragove patos sajtne kosheve hladnjak i tockove. gore manje vise preletite samo sa cistom vodom... ionako ce za 15 minuta ponovo biti kao prasence.
od stajanja strada toliko mnogo stvari da me mrzi da pisem. uglavnom, mnogi su pazarili kola koja se nisu vozila par godina uopste i radila su savrseno kad su krenula da se voze svakog dana. kad su krenuli kvarovi... uglavnom, gumeni delovi: creva, silen blokovi, pneunatici, manzetne poluosovine, smerinzi ulja na motoru... nema kraja popravkama
*ako se auto vozi svaki dan, pushkiranje na OMV jednom nedeljno, najkasnije na 15 dana. fokusirajte se na pragove patos sajtne kosheve hladnjak i tockove. gore manje vise preletite samo sa cistom vodom... ionako ce za 15 minuta ponovo biti kao prasence.
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Ja sam samo imao jedno drugacije iskustvo. Vise od dve godine mi je Honda prelude(Stara 12 godina) stajala u garazi i to na tockovima. Samo sam napunio akumulator i upalila je kao da je malo pre ugasena, stim sto sam
okrecio zid uljem koje je bljunula trenutno pri paljenju(inace ulje skoro da i ne trosi posle 240000 km.
Posle otprilike godinuipo sam promenio sponu na zadnjoj letvi volana i to je apsolutno sve od kvarova od 2000 kada je kupljena do 2007 kada sam uzeo Alficu 166.
a hondu prodao!
Re: odrzavanje auta zimi!!!
Nemam razloga da neverujem da ste u pravu!dekideki napisao:nikako nemoj da ne vozis auto uopste! najgore je za njega da stoji u garazi celu zimu. provozaj ga uvek kad grane sunce i bude suvo, idi na neki mali izlet ili slicno...
Ja sam samo imao jedno drugacije iskustvo. Vise od dve godine mi je Honda prelude(Stara 12 godina) stajala u garazi i to na tockovima. Samo sam napunio akumulator i upalila je kao da je malo pre ugasena, stim sto sam
Posle otprilike godinuipo sam promenio sponu na zadnjoj letvi volana i to je apsolutno sve od kvarova od 2000 kada je kupljena do 2007 kada sam uzeo Alficu 166.
- milan 156
- Garaža: 156 1.9 jtd
Sta mislite kako su Titovi automobili i danas u perfektnom stanju.Jednostavno, svaki auto je izvozen iz garaze skoro svakog dana i motor je radio oko pola sata, posle toga, nazad u garazu.Tako treba postupati svako ko duze vreme ne vozi svoj auto, anarocito zimi.Auto mora malo da se "razmrda " povremeno. Dugo stajanje sigurno steti. 
Garaza je zakon i zimi i leti.
Garaza je zakon i zimi i leti.
- Sauriann
- Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
Ja sam juče zaštitio celu alfu od dole sa nekim "katranom". Kad sam kupio auto Ivan mi je na pregledu rekao da mi nedostaje jedan deo zaštite ispod auta i da će rđa za koju godinu da se tuda pojavi...Zato sam juče prvo odvezao auto na pranje od dole pa kod majstora gde je on sve to još ošistio osušio i naneo neku podlogu a jutros je naneo zaštitu...Skidao je deo izduvne grane ali je zato sve ekstra odradio(silazio sam u kanal da bacim pogled).
To zadovoljstvo me je koštalo materijal+ruke 80e.
Sad sam spreman za zimu i so...

To zadovoljstvo me je koštalo materijal+ruke 80e.
Sad sam spreman za zimu i so...
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Najbolje odrzavamo mi pusaci. Udjemo, upalimo, izadjemo sa cetkom i cigarom, dok izgori cigara temperatura na 70-80
Posle kazu pusenje ne valja 
Lepota je u ocima posmatraca.