Imam problem sa mojom Alfom 2.0 V6 turbo koji pored svih napora nisam uspeo resiti. Auto je 2.000 godiste sa 142.000 na satu.
Problem je taj sto auto ima jako slab odziv na gas do 3.000 obrtaja, a posle toga kada turbina proradi "otkaci se i vuce kao lud". Pokusao sam da resim problem (ako uopste i postoji) kod druga koji radi u Tivtu u jednom auto servisu gde sam inace bio na odmoru.
ceprkali smo po autu 3 dana i radjeno je sledece:
0. uradjena dijagnostika, nema gresaka- ok
1. Ciscene i proverene dizne - ok!
2. Svecice promenjene kablovi pregledani- ok
3. probana bobina sa drugog auta (posto je stara budzana nesto)- ok
4. sonda menjana prosle godine- ok
5. proveren katalizator i izduv, sve fabricko - ok
6. proveren i ociscen protokomer (MAF senzor) na dijagnostici u voznji "puni" dobro -ok
7. proveravali jel auto u fazi
8.ociscen leptir na usisu - ok
Da napomenem samo da auto postize maksimalnu brzinu 235 km/h.
Mislim da sam nabrojao sve sto smo probali pa ako neko ima slicna iskustva ili neki savet neka mi pomogne plz.
166 2.0 V6 turbo
- cuno
- Garaža: AUDI S4 B7 Avant
Javi se majstor Dragi u Novom Selu kod Panceva vidi da li moze da ti pomogne.
Ispricaj mu sve ovo pa vidi kakav ce biti njegov komentar, ako treba da se prosetas do Panceva, prosetaj se, steta je da vozis takav auto.
Majstor Draga> 060 616 660 3
Pozdrav!
Ispricaj mu sve ovo pa vidi kakav ce biti njegov komentar, ako treba da se prosetas do Panceva, prosetaj se, steta je da vozis takav auto.
Majstor Draga> 060 616 660 3
Pozdrav!
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
prosto pitanje: koliko je auto kod tebe i kada su problemi poceli...?
i drugo sto se nadam da znas je da je sve sto si opisao normalno za turbo motor... ne ide prvih 2500-3500 rpm-a sve zavisno od motora i onda pokida podlogu i polomi ti vrat...
to je opet subjektivno sta ti mislis da ne vuce... ipak nikada on nece imati ravnomerno rasporedjenu snagu... on treba da podivlja kada se "ukljuci" turbina...
poz.
i drugo sto se nadam da znas je da je sve sto si opisao normalno za turbo motor... ne ide prvih 2500-3500 rpm-a sve zavisno od motora i onda pokida podlogu i polomi ti vrat...

to je opet subjektivno sta ti mislis da ne vuce... ipak nikada on nece imati ravnomerno rasporedjenu snagu... on treba da podivlja kada se "ukljuci" turbina...
poz.
- bubac
Auto ima taj "problem" od kako sam ga kupio (oko dve godine). Mozda je to sve normalno jer zaista nisam imao turbo benzinca nikada ranije a i nisam neki strucnjak. Medjutim ja sam do zakljucka da "nesto nije u redu" dosao na osnovu majstora koji ga je provozao i rekao da je mnogo trom do paljenja turbine i da on misli da nesto nije u redu.
Poslednja izmena od bubac u Čet Jul 30, 2009 11:42 pm, izmenjeno 6 puta ukupno.
Alfa Romeo 2.0 V6 turbo
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Pa ostaje ti da probaš drugi auto da bi mogao da ga uporediš 
tako ćeš sigurno znati na čemu si
tako ćeš sigurno znati na čemu si

- Masinac
- Drug Član
- Garaža: AR 166 dizlo
Pozdrav.
Da probam da pomognem posto imam isti motor na 164. plus podjednako teska skoljka ako ne i teza.
Jedino sto cu ti ja reci da auto generalno nije snazan do paljenja turbine (kod mene na 2500 obrtaja/min) i deluje poprilicno tromo.
Nakon paljenja turbine pa do crvene zone mora da kida....
Mislim da sam ti dovoljno rekao kakav treba biti osecaj u voznji.
Moj jedini savet ti je da proveris koliko ti puni turbina i da nije mozda problem do nje????
Da probam da pomognem posto imam isti motor na 164. plus podjednako teska skoljka ako ne i teza.
Jedino sto cu ti ja reci da auto generalno nije snazan do paljenja turbine (kod mene na 2500 obrtaja/min) i deluje poprilicno tromo.
Nakon paljenja turbine pa do crvene zone mora da kida....
Mislim da sam ti dovoljno rekao kakav treba biti osecaj u voznji.
Moj jedini savet ti je da proveris koliko ti puni turbina i da nije mozda problem do nje????
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Sto ne podjes kod Acike (Fandja) u PG da ti on pogleda.Ja licno mislim da ako ti on ne pomogne-niko u CG nece moc.Ako hoces poslacu ti njegov br na PM pa se cuj sa njim-nista te ne kosta 

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Prekontrolisi senzor pedale gasa, iste simptome je imao drug na njegovoj 166 turbo. Senzor je, priblizno velicine kutije sibica. Na ler gasu nije hteo da prihvati gas kada ostrije pritisnes pedalu
- bubac
Ma daaaa
sve je u redu! majstor koji ima istu alfu kao i ja probao kaze da je sve normalno. Hvala svima.

Alfa Romeo 2.0 V6 turbo
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”