alfa 147-trap
- audiotek
na mom auto prilikom prelaska preko manje rupe, pruge ili neke neravnine cuje se jak zvuk, kao da ndole udara metal na metal al ne mogu da lociram odakle.menjao sam silen blokove, auto je stabilan, ne trese, samo me uzasno nervira to sto se cuje odozdo,ako neko zna sta bi moglo da bude bio bih mu zahvalan da mi napise.
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Znam kako ti je jer i ja sam imao probleme koje sam juce resio!!!
Trebao bi da pogledas "gluposti" kao da li auspuh stoji kako treba (gumene nosace) a onda da vidis oko balans stangle sve spojeve, proveri i sve oko amortizera jer tu je negde problem.
Znam da je ranije centar boban imao proveru trapa sa aparaturom koja "trese-maltretira" trap i da su precizno i brzo resavali razne probleme!!!
Trebao bi da pogledas "gluposti" kao da li auspuh stoji kako treba (gumene nosace) a onda da vidis oko balans stangle sve spojeve, proveri i sve oko amortizera jer tu je negde problem.
Znam da je ranije centar boban imao proveru trapa sa aparaturom koja "trese-maltretira" trap i da su precizno i brzo resavali razne probleme!!!
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
luft na donjim viljuskama se malo teze provali ali moze kad se auto digne na dizalicu i odupiranjem od felne podize se na gore viljuska jer je amortizer okacen na istu,i nek neko drzi ruku na kugli a drugi nek lagano cima na gore sa duzom polugom
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Ja imam slican, ako ne i isti problem na svojoj 147-ici! Naime, pri prelazu preko male rupe ili neravnine cuje mi se tup zvuk, kao kada se baci kamenu vodu, na levom prednjem tocku...zamenili mi donju levu viljusku, dotegli mi neki luft na glavi upravljaca, ali imam utisak da nije to to! I dalje se u nekim situacijama cuje...manje, ali se cuje. Ako si resio problem, molim te napisi mi sta je! Poz, hvala!
-
ZE
- Drug Član
jedna od stvari koja može da bude,je gornji šraf na gornjim viljuškama..koji vremenom treba da se dotegne
..ja sam imao problem..a sve je na autu urađeno ili ok...dok mi majstor pomenuo i naravno dotegao te šrafove
...posebno to treba uraditi posle zamene gornjih viljuški..recimo..posle nekih 10-15 k km

- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
- audiotek
promenio sam prednje stabilizatore, situacija je malo bolja ali i dalje lupa i majstor mi je rekao da moram da zamenim donje viljuske.