alfisti i kljuc

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

alfisti i kljuc

Sub Apr 08, 2006 6:25 pm

Interesuje me dali se kod alfe 33 koristi isti kljuc za paljenje,vrata i rezervoar ili treba da ih ima 2?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 08, 2006 7:36 pm

Fabricki se koristi se isti kljuc za sve tri brave, osim ako nije neka promenjena, sto se cesto desava sa cepom rezervoara posto ta bravica ume da zariba pa kad kupis novi cep dobijes drugi kljuc. Kod mene se desilo da sam menjao i bravu za paljenje tako da sad imam tri kljuca s tim sto kljuc za rezervoar drzim u kaseti. Znaci jedan kljuc je default, dva su cesta pojava, a tri je maksimum.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 08, 2006 7:38 pm

Ja sam dobio 3 kljuca,2 crvena i jedan tamniji crveni.Isti kljuc otvara i bravu i rezervoar.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 08, 2006 10:24 pm

Da, to ti je kljuc koji uglavnom ide majstorima da ne mogu da ti otvaraju gepek, znaci samo da otvore auto i eventualno ga startuju!

Hmmm, kao da ne mozes da udjes na zadnje sediste, oboris naslon i tako udjes u gepek... :plavi_sumnja:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 08, 2006 10:40 pm

kako da .obijem. rezervoar da bi promenio bravu posto ovim (jedinim)kljucem koji imam ne mogu da ga otvorim?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 08, 2006 10:57 pm

Mogao bi da ga razbusis i tako ga razvalis, ali onda ces sve da natrunis u rezervoar!
Drugi nacin je da sa strane iseces sa necim sto moze da udje, tamo gde je navoj i tako ga zaseces sa dve strane i samo ga iskrivis i skines! Tu postoji opasnost da ostetis navoj na tom crevu sto ti ide u rezervoar!

U oba slucaja ti treba novi cep! :?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 09, 2006 6:32 pm

Novi cep u svakom slucaju...ne znam da li bi bilo lakse da nekako skinem samo bravu onda mora i cep da se otvori...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 09, 2006 9:15 pm

Meni je zaribala brava na cepu pa nisam mogao da ga otvorim, tj. otkljucam. Otisao sam kod nekog auto bravara u blizini i on mi je na licu mesta izvadio bravicu za 5 minuta. Posle sam kupio novi cep u Autostilu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 09, 2006 11:03 pm

Kako je izvadio,koja je procedura,to me zanima...?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 10, 2006 8:09 pm

Pa ne bih umeo da ponovim kako je to uradio, mislim da je obio bravu i izvadio ceo cilindar napolje... nisam bas pazljivo zagledao. U svakom slucaju preporucujem ti da odes kod nekog auto bravara da ti to skine, bolje nego da sam razvaljujes... Ja sam mu tad dao par stotina dindzi za celu akciju i trajala je par minuta.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 10, 2006 10:44 pm

Posto je novi cep u Autostilu, evo gubim vec drugi za nepune 3 godine, ko dilea ostavim na krovu ili za spojler na pumpi i odem a i cep zamnom :mad: :lool:

Sad sam stavio onaj prastari cep sa prvih modela - ruzan mi je mnogoo...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 12, 2006 11:15 pm

Posto je pojma nemam :lool: ja jos ni ovaj nisam skinuo... :lool:
Nigy
Garaža: .
Lokacija: ...
Postovi: 2436
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Uto Apr 18, 2006 12:38 pm

Ako je jos aktuelno...
Nisam bas zagledao da li je ceo cep od plastike.
Ako jeste, prosto uzmes malo deblje silo, zagrevas ga i probusis oba dela cepa u pravcu ulaska pistolja za gorivo. Zatim prosto sve zajedno odvijes. =]
Meni su na bivsem autu vise puta odvijali sigurnosni cep sa nekom vrstom cetvorokrakih kljesta (provalio sam po tragovima na cepu kada ga ne odnesu) kojima stegnu rotirajuci deo za ostatak cepa, pa odvrnu, mada je iluzorno sada tako nesto da pravis...
PS. Ovo sa topljenjem nisam probao, ali bih tako probao resiti problem. :idea:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 18, 2006 5:55 pm

Evo bas danas sam uspeo da ga skinem,bilo je potrebno samo upotrebiti bas jaku silu.Po stanju onog metalnog dela koji ima nesto kao poklopac rekao bih da prethodni vlasnik nije u skorije vreme sipao benzin.Medjutim sad me nesto drugo cudi,zasto poklopac uopste ima bravu kad koliko ja vidim ona uopste ne zakljucava poklopac,ili sam ja mozda uspeo da skinem i deo koji ne treba da se skine :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 22, 2006 8:26 am

Pa rekoh ti da ces uspeti, samo treba svojski zapeti, namazi navoj necim pre nego ga vratis a sto se brave tice, zakljucava naravno, ali moguce da su je ostetili posto si vec pomenuo da ima nekih tragova na ulazu kljuca. Naprskaj sa wd40 i probaj da je razradis, moguce da su srafcigerom pokusali da odvrnu cep pa su ga u bravu zaboli.

Da li je bilo benzina urezervoaru uopste? I da, pazi da se ne okupas kad budes sipao gorivo, sipa se polako dok ne pogodis ugao i to vise odozgo nego pod pravim uglom. Poz!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 22, 2006 9:33 am

Ima nesto benzina ali ne verujem da ima 10l kao sto je rekao prethodni vlasnik...onaj metalni deo na kome ima nesto kao leptir je korodirao...da primetio sam da ugao sipanja mora da se pogodi i ja bih rekao da treba vise sa leve strane da se sipa...sto se cepa tice buni me to sto se nigde ne vidi onaj .jezicak. koji treba da se uhvati za nesto i tako zakljuca cep,niti ima neke rupice gde bi on mogao biti pa da kazem da je slomljen,znaci sve je zatvoreno u plastici...

Povratak na “Area Servizio”