ALFA ROMEO 75 - The Last Real Legend!

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Pet Jul 28, 2006 8:57 am

ljube-kugla napisao:nego imam pitanje kakva je 75.ica u voznji koliko je udobna i stabilna kako joj se ponasa enterijer dal se rastrese posto je delimicno od plastike kakva je limariski
Cinimi se da su '90. poceli i 75icu da prave od pocinkovanog lima.
Truli oko rezervnog tocka, rezervoar (ako nije America), ispod stop svetala, ako je TS paket opreme na rubovima ispod plastika, kod drzaca dizalice...
Serijski je vrlo udobna i nista ne skripi uz fantasticno lezanje (sto me je zakucalo za ovaj model :cool). Ako krenes ucvrscivati ogibljenje ili povecavati broj inca na felnama, udobnost prva placa cenu, ali se dobija na lezanju. ;)
Na ovih 38 'strana' imas saveta i linkova za skoro sve sto je na 75icama radjeno.
1.6 je jeftin pocetak, ali racunaj da ces pored jaceg motora morati jos stosta da kupujes da bi je doveo do pravih performansi (menjac sa prirubnicama i LSD-em, glavcine, cinimi se i torzije, izduv, km sat, plastike...) Mislim da ti je TS mnogo povoljnija baza za dalji upgrade. :dugokosi:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 28, 2006 3:55 pm

Ja mislim da je od samog pocetka proizvodjnje 75tica pocinkovana.

Gledaj da ti osnova bude minimum neki TS, ima lepsi enterijer i sedista od slabijih modela, a i sa plastikama na rubovima i sajtnama isgleda lepse, takodje je svaki slabiji model ima upustenu haubu dok TS i jaci imaju ispupcenu haubu.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 28, 2006 7:49 pm

Ne nego stariji modeli (carbs i 2.5V6) imaju upu
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sub Jul 29, 2006 8:03 am

hvala i na ovim savetima mada ja planiram kompletnu restauraciju a hocu bas ovaj model jer je od prvog vlasnika i kupljena je ovde znam je od probnih tablica a i rodjak mi je a kasnije cu videti za drugi motor itd.
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Nigy

Sub Jul 29, 2006 7:39 pm

Ako je to ideja, onda mislim da ti se naj vise isplati da uzmes celog stranca, pa krckas deo po deo. ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 30, 2006 12:42 am

gospodo sektasi
ostajem na nekoliko dana bez svog sektamobila
naime dajem ga na farbanje prve i zadnje haube
i crte sa strane u crno sve,a auto je inace crven,mislim da bi trebalo lepo da ispadne.
Nigy

Uto Avg 01, 2006 10:28 am

Nekako sam sumnjicav da ce lepo ispasti... :plavi_sumnja:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 03, 2006 7:25 am

Pozdrav Sektomobilisti :lool:
Dobio sam par minusa za izostanke sa foruma... :oops:
Avaj...
ciccio75 je verovatno zamislio nesto slicno ovome: http://www.alfapower.nu/gallery/skrivbo ... runder/aae
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 03, 2006 7:28 pm

ja mogu tako svoju preurediti u 5 minuta, jer imam te dvije crne haube :D
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 03, 2006 8:03 pm

ciccio75 napisao:gospodo sektasi
ostajem na nekoliko dana bez svog sektamobila
naime dajem ga na farbanje prve i zadnje haube
i crte sa strane u crno sve,a auto je inace crven,mislim da bi trebalo lepo da ispadne.
gde farbas auto i koliko te kosta?????
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 03, 2006 9:36 pm

auto farbamo ja i jedam prijatelj,ne kosta me nista,tj. kosta me samo farba i to je to,ako uspijem ubacit slike da ih postavim na forum,pa da vidite moj uradak
pozdrav iz istre
drift with me
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Avg 05, 2006 3:23 pm

Evo kako se Alexa zanima za vreme ovih vrucih dana..mada danas pada kisa al nema veze

Drift 1 2MB

Drift 2 1.7MB

I evo epiloga price..... :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Sub Avg 05, 2006 7:10 pm

ovo je lepo videti ovakave gume posle dobrog drifta,mislim da je film TOKIO DRIFT ucinio svoje i dao gomile ideja,pa se i ja odlucio na zadnju vucu mada je jos nisam pazario,nesto mi slab odziv na prodaju corse GT-R,nego kolike felne mogu da stanu posto ja planiram pozadi da idu extra siroke negde oko 9j a napred oko 7j dal 15 ice ili nesto vece naravno pitanje je i cena guma za te dimezije ova koju planiram 75 icu ima 1.6 motor sa karburatorima i bela je koja mi se i najvise svidja a posto joj treba malo limariski najverovatnije ce i ostati bela sa plavom perlom i plavim staklima spustena do koske i poliranim auspuhom kao na motorima koje inace drugar radi po narudzbini,zvuk je kao motor trenutno ga imam na corsi
http://rapidshare.de/files/20955312/SUC52728.AVI.html
http://rapidshare.de/files/20956519/SUC52730.AVI.html
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Avg 05, 2006 10:43 pm

Hoce li neko da mi kaze kako da se ubacim u tu vasu pricu o 75-ici posto sam uspeo samo da otvorim novu temu
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Avg 05, 2006 10:46 pm

Malopre otkucah silan tekst ,a sada ponovo radim isto.
Cao zovem se Bojan i pravo da Vam kazem nemam pojma kako funkcionise forum ,jer ga nikada do sada nisam koristio,ali probacu da se snadjem.
Vlasnik sam FIAT-a 132 iz 1978. ali bih vrlo rado postao vlasnik 75-ice.Naime kupio bih 2.5 v6 Milano (1000 evra) neregistrovana ,potrebno manje sredjivanje limarije, ali bih motor zamenio sa 2.0 TS naravno zbog preskupe registracije.Interesuje me dali neko zna dali su potrebne neke prepravke prilikom promene motora ,a posto ima i klimu dali bi pasovala na TS.
Korisnikov avatar
QV lale
Garaža: Alfe & Lancie
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:26 pm

Sub Avg 05, 2006 11:05 pm

75ts napisao:Evo kako se Alexa zanima za vreme ovih vrucih dana..mada danas pada kisa al nema veze

Drift 1 2MB

Drift 2 1.7MB

I evo epiloga price..... :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Slika

75ts,mozes da mi objasnis kako snimke da postavim na forum,posto imam neke snimke sa 33 1,7 16v i 164 QV i tako to... :evil: :evil:
Pozdrav !
Slika
Nigy

Ned Avg 06, 2006 12:51 am

bojan77 napisao:Hoce li neko da mi kaze kako da se ubacim u tu vasu pricu o 75-ici posto sam uspeo samo da otvorim novu temu
Verovatno si i sam provalio - umesto new topic pritisnes post reply. ;)

Inace, moraces menjati izduvni sistem, motor moras prebaciti sa elektronikom, trebalo bi promeniti i menjac jer je 2.5 V6 suvise 'dugacak' za TS. Ostalo mislim da pase. :cool
Za klimu moguce da nosaci kompresora na motoru ne odgovoaraju...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Avg 06, 2006 12:21 pm

@bojan77
Pazi ako ti je samo registracija problem a potrosnja nije mozda bolje da nasdjes(kupis) paprire od nekog slabijeg motora i zavrsis tako pricu sa registracijmo....mada ovo bas i nije legalno ali boze moj... :mrgreen:

@ljube-kugla
15.-7.siroke moze napred 100% to ja imam a 9. verovatno da moze mada pozadi moze i veca felna 16. ili 17.......joj samo brzo ces vidim ja da stavljas nesto jace posto taj 1.6 sa karbovima hm trosi ko da vozis 2 litre i vise a ide ko k.... :mrgreen:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Ned Avg 06, 2006 1:35 pm

odma se ubacuje plin a kasnije cu se igrati sa motorima,a za felne cu najverovatnije morati da uzmem dve garniture pa da sa nekim napravim kombinaciju po 2-2 ako bude zainteresovan,ma samo da ja nju uzmem lako cemo kasnije
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 08, 2006 3:20 pm

Plin u .Sektomobil.... :(
Nekako mi to ne ide jedno s drugim :?
Avaj... stvar ukusa ;) Bitno je da nas bude sto vise :cool
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Uto Avg 08, 2006 4:41 pm

pa s obzirom da je plin mnogo hvalitetniji od benzina a i resicu problem prelivanja karburatora koji je imala kao problem dok je bila u voznom stanju,italijanske zveri su pravljene za 98 oktana a nas benzin nema ni 92 iako pise 95,izmerio posto imam (grad) plovak kao za rakiju i meri valda po gustini i kad je jak benzin on ispliva a kad je los do ja.a potone skroz,bilo nekad pravog benzina i nije bio preskup a sad ga ima u CG i cena mu je 1.16eura
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 08, 2006 5:03 pm

Skroz si u pravu, benzin nam je KATASTROFALAN :mad:
Ja kukam vec par meseci... Kad god sipam gorivo, moram malo da dostelujem paljanje, posto je Turbaljka osetljiva na svaki oktan manje, a manjka je BAS PUNO... u mom slucaju 6-8 :shock:
Moracu da donesem iz Crne Gore barem jedan kanister od 20l zdrave 98-ice, da bar na kratko osetim SILU ;)
JEDVA CEKAM DA PRODAJU .NIS. :twisted:...
a kada bi kupac bio .OMV.... I MI BI KAO I SIRA VOZILI 100 OKTANA :lool:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v

Uto Avg 08, 2006 8:19 pm

mada i plin malo krste sa zemnim gasom da dobiju kolicinu,pre par dana sam sipao na novootvorenoj pumpi u zemunu ide kao nevreme a drugi put sipao na galenici morao sam da stanem i da vratim palenje ubise ventili
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 08, 2006 9:53 pm

bojan77 napisao:Malopre otkucah silan tekst ,a sada ponovo radim isto.
Cao zovem se Bojan i pravo da Vam kazem nemam pojma kako funkcionise forum ,jer ga nikada do sada nisam koristio,ali probacu da se snadjem.
Vlasnik sam FIAT-a 132 iz 1978. ali bih vrlo rado postao vlasnik 75-ice.Naime kupio bih 2.5 v6 Milano (1000 evra) neregistrovana ,potrebno manje sredjivanje limarije, ali bih motor zamenio sa 2.0 TS naravno zbog preskupe registracije.Interesuje me dali neko zna dali su potrebne neke prepravke prilikom promene motora ,a posto ima i klimu dali bi pasovala na TS.
prvo i osnovno,moras da promenis kompletnu instalaciju,prednju naravno+jos mnogo drugih zezalica....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Avg 08, 2006 9:57 pm

E jeste li probali benzin sa EKO pumpe meni dok sam vozio yugishu na benz manje trosio i lepse isao nego na jugopetrolu.
Pozz

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”