ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
- stole
- Garaža: Vozim Alfu 75 1.6 1989 godiste.veliki sam ljubitelj alfi,mnogo mi se svidja i ne bi menjao alficu ni zasta....xD
Pozzz svimaaa,izvinjavam se sto menjam temuuuu,ali bih hteo da se raspitam za moju ljubimicu,alfu 75.zanima me koliko vam trosi,plina motor 16 sa karburatorima?????koliki mu je prosek potrosnje?Moj je jedno vreme trosio 15l i isao ko lud na plin,a sada mi trosi vise od 20l i malo se ulenjio,koje je vase misljenje??????HVALA BRACO PO ALFAMA
!!!!!!!!!!

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
pisali smo vise puta o tome
ali se vecina zali na potrosnju,kome je blizu fabrika stakla Zvezda u Zemunu,ima plinska pumpa,dosta dobar plina po ceni od 52din,mnogo bolje mi ide auto,mozda sutra budem isao pa da naspem ponovo da vidim potrosnju ali i meni 2.0 karb jede od 15-22L po lokalu a na otvorenom zavisno od nervoze oko 12L (+-2L)
1.6 karb mi je na otvorenom i nas petoro u kolima trosio 9.5L a po lokalu od 13-20L,naravno o plinu govorim jer sam samo jednom merio benzin i bilo je 12L prilicno lagane letnje voznje po lokalu
ali se vecina zali na potrosnju,kome je blizu fabrika stakla Zvezda u Zemunu,ima plinska pumpa,dosta dobar plina po ceni od 52din,mnogo bolje mi ide auto,mozda sutra budem isao pa da naspem ponovo da vidim potrosnju ali i meni 2.0 karb jede od 15-22L po lokalu a na otvorenom zavisno od nervoze oko 12L (+-2L)
1.6 karb mi je na otvorenom i nas petoro u kolima trosio 9.5L a po lokalu od 13-20L,naravno o plinu govorim jer sam samo jednom merio benzin i bilo je 12L prilicno lagane letnje voznje po lokalu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- stole
- Garaža: Vozim Alfu 75 1.6 1989 godiste.veliki sam ljubitelj alfi,mnogo mi se svidja i ne bi menjao alficu ni zasta....xD
Znaci onda moram da vidim rasprsivac???Nema mi drugog resenja.
Ranije je tosio +-15l do +-17l ali isao je ko lud,a sada mi se mnogo ulenjio a trosi mnogo vise.Ja sa 500din plina ne mogu ni citavih 30km da predjem.Nego imam jedan veliki problem,kupio sam ga sa atestom za plin,i sada ne znam da li mogu da diram rasprsivac,ja bih ga zamenio,ne znam da li ima veze rasprsivac sa atestom....
Kad sam radio motor(gen.)razmisljao sam da ga zamenim za 2.0 sa karburatorima.Medjutim kada vidim koliko ovaj moj trosi,pa koliko ce tek 2.0,ali sve je to isto,Alfe su potrosaci,ali mnogo dobro idu. I da li neko zna koliko kostaju gume zglobova prednjeg trapa i prednji diskovi za 2.0 i plocice???
ALFA FOREVER
Re: ALFA ROMEO 75 - Legende koje jure!

Ranije je tosio +-15l do +-17l ali isao je ko lud,a sada mi se mnogo ulenjio a trosi mnogo vise.Ja sa 500din plina ne mogu ni citavih 30km da predjem.Nego imam jedan veliki problem,kupio sam ga sa atestom za plin,i sada ne znam da li mogu da diram rasprsivac,ja bih ga zamenio,ne znam da li ima veze rasprsivac sa atestom....
Kad sam radio motor(gen.)razmisljao sam da ga zamenim za 2.0 sa karburatorima.Medjutim kada vidim koliko ovaj moj trosi,pa koliko ce tek 2.0,ali sve je to isto,Alfe su potrosaci,ali mnogo dobro idu. I da li neko zna koliko kostaju gume zglobova prednjeg trapa i prednji diskovi za 2.0 i plocice???

- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
tezina noge na gasu ti je uvek obrnuto proporcionalna potrosnji benzina...
ako ces vec da prelazis na nesto predji na TS... Injection je ipak mnogo stedliviji od karbova...
meni ts po gradu kada ga ne gazim, dakle mirna i normalna voznja popije oko 9-10l... dakle ne predjem 80km/h... kada ga vozis kao da si ga ukrao... svaka brzina u zuto, moze da popije 18-22l opusteno...
kod svih automobila je tako... koliko vozis da stiskas gas toliko ti se brze prazni novcanik... prosto je...
ako ces vec da prelazis na nesto predji na TS... Injection je ipak mnogo stedliviji od karbova...
meni ts po gradu kada ga ne gazim, dakle mirna i normalna voznja popije oko 9-10l... dakle ne predjem 80km/h... kada ga vozis kao da si ga ukrao... svaka brzina u zuto, moze da popije 18-22l opusteno...
kod svih automobila je tako... koliko vozis da stiskas gas toliko ti se brze prazni novcanik... prosto je...

- stole
Ok,kapiram,Ali cu ipak da promenim rasprsivac,ovaj je gotov,barem tako majstor kaze,pa cu videti.moram da menjam i karburatore,Stavicu od 2.0 sa sirenim diznam,jer je ovaj majstor budzio motor i morao je da siri dizne zbog napajanja,ali stavljam karb.samo zbog paljenja zimi i eventualno neke besne voznje
.

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
zalivace ga benzinom ako stavis sirene dizne ili od 2.0 na 1.6
ja sam remontovao i opet ista potrosnji a ako ide onda mora i da trosi
ja sam remontovao i opet ista potrosnji a ako ide onda mora i da trosi
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
danas me obraduje prvo paljenje,samo je cakno i mrtav akumulator,pre neki dan iz istog razloga zamenim regler,posto sam primetio da su pojedene cetkice,radio dva dana i nikako nije prelazio 13.8V bez potrosaca
skoro sam dosipao kiselinu i danas opet jer na meracu kiseline pokazuje kao da je obicna voda i kad sam zaverglao poce da vri u zadnjoj celiji kod plus kleme i zamuti kiselinu kao da je ugalj nasut
odem i kupim nov akumulator i gle cuda,puni 14.2 bez potrosaca a vergla ko lud
uzeo sam VIPIEMME akumulator 55A
skoro sam dosipao kiselinu i danas opet jer na meracu kiseline pokazuje kao da je obicna voda i kad sam zaverglao poce da vri u zadnjoj celiji kod plus kleme i zamuti kiselinu kao da je ugalj nasut
odem i kupim nov akumulator i gle cuda,puni 14.2 bez potrosaca a vergla ko lud
uzeo sam VIPIEMME akumulator 55A
- stole
I ja sam imao probleme sa alternatorom i akomulatorom,i danas sam otisao kod elektricara da mi stavi relej za farove i da stavim sijalice od 90/100W,medjutim,izgleda ne moze da izdrzi alternator,xexe
Izgleda da su te sijalice veliki elektricni problem,kada ih upalim alternator nece da puni,a jos kad upalim muziku i pojacalo,xexexe,prazni se akomulator,xexe
.Stvarno ne znam sta da radim sada sa tim sijalicama,na kraju svega nisam ih ni ugradio,xexe.Samo ne znam zasta onda taj relej sluzi,ako se alternator muci????
JEDNOM ALFA,UVEK ALFA 
Izgleda da su te sijalice veliki elektricni problem,kada ih upalim alternator nece da puni,a jos kad upalim muziku i pojacalo,xexexe,prazni se akomulator,xexe

- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
relej sluzi ta ti ne spali zice jer su original pretanke. to sta si ga ti stavio ne znaci da ne vuce vise struje.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
meni je akumulator bio glavni problem jer nikad nije moga da se napuni i uvek je malo punio
probao sam i te sijalice a na upaljenom dugiom svetlom ostaje kratko i pale se maglenke,480wati sija,svanjiva ali nije to dovoljno svetla a mnogo vuce strujke i mnogo se greje,farove sam cesto strugao da bi skinuo ispeceno blato
stavio xenone i svanulo mi a razlika u sijanju je nebo i zemlja,h4-3 je teleskopska sijalicea i pali dugo svetlo tako sto sijalicu povuce nazad i sine kroz poseban otvor na ulosku u kom sijalica stoji,sto znaci da se trenutno menja kratko dugo
probao sam i te sijalice a na upaljenom dugiom svetlom ostaje kratko i pale se maglenke,480wati sija,svanjiva ali nije to dovoljno svetla a mnogo vuce strujke i mnogo se greje,farove sam cesto strugao da bi skinuo ispeceno blato
stavio xenone i svanulo mi a razlika u sijanju je nebo i zemlja,h4-3 je teleskopska sijalicea i pali dugo svetlo tako sto sijalicu povuce nazad i sine kroz poseban otvor na ulosku u kom sijalica stoji,sto znaci da se trenutno menja kratko dugo
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
danasnja potrosnja na istoj pumpi kod ZVEZDE okruglo 20L
- stole
Dakle koje je vase misljenje,da li da stavljam sijalice od 90/100W,bez obzira na alternator ili ne??

- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Meni nikad ne prelazi 13,8V... I to sa novim reglerom... :cray:ljube-kugla napisao: i nikako nije prelazio 13.8V bez potrosaca
i gle cuda,puni 14.2 bez potrosaca a vergla ko lud
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
proveri na kablu sto ide direkt sa alternatora,meni je na akumulatoru bilo 13.5 bez potrosaca a na levom kosu gde je bunt kablova i taj od altenatora bilo 14.2,onda sam prevezao direkt i sad puni 14.2 i na akumulatoru
po meni ne bi stavljao vise te sijalice nikad,ne znam koliko puta sam menjao dzek sto ide na sijalicu,jednostavno nestane,buksne izgoru,desavalo se da mi se u voznji ugasi svetlo,istopi se kabal i iscupa dzek sa sijalice,zategne se izmedju sijalice i relea
skameni se svaka musica koja se zalepi,blato sam skidao spaklom,previse se greje
ako si u situaciji isprsi se i ubaci xenone,neces se pokajati,sijaju za sve novce,ali oko godinu dana koliko i traje garancija i onda pocinju sijalice da crkavaju,ne treba prevezivanje preko relea jer imaju svoju instalaciju sa releima,vezes i maglenke da se paleda kad upalis dugo ne dobijes mracnu rupu ispred auta iako se vidi na kilometar ispred
po meni ne bi stavljao vise te sijalice nikad,ne znam koliko puta sam menjao dzek sto ide na sijalicu,jednostavno nestane,buksne izgoru,desavalo se da mi se u voznji ugasi svetlo,istopi se kabal i iscupa dzek sa sijalice,zategne se izmedju sijalice i relea
skameni se svaka musica koja se zalepi,blato sam skidao spaklom,previse se greje
ako si u situaciji isprsi se i ubaci xenone,neces se pokajati,sijaju za sve novce,ali oko godinu dana koliko i traje garancija i onda pocinju sijalice da crkavaju,ne treba prevezivanje preko relea jer imaju svoju instalaciju sa releima,vezes i maglenke da se paleda kad upalis dugo ne dobijes mracnu rupu ispred auta iako se vidi na kilometar ispred
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
moram da se zahvalim kolegama alfistima,prepoznace se a i pohvalil na novoj fotelji za komp,koja je izuzetno udobna
za razliko od recaro sedista iz opela,koja je verovatno projektovao neki sa bangavom kicmom pa mu je i daska udobna,ovo je vrh
ispod sedista je kutija sa fiokom za gomilu cd-ova koja mi se vukla po stolu

za razliko od recaro sedista iz opela,koja je verovatno projektovao neki sa bangavom kicmom pa mu je i daska udobna,ovo je vrh
ispod sedista je kutija sa fiokom za gomilu cd-ova koja mi se vukla po stolu

- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Što mi nešto deluje poznato ovo sedište od 155-ice
. Još imaš i naslon za ruku
.
Eeee to je merak kad sedneš za komp...

Eeee to je merak kad sedneš za komp...

FANTAZ'JA
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
pozzz ljudi! imam problem
da li mozda neko zna gde mogu naci plocice za stelovanje ventila za moju
75 2.0 TS 8v 107kw? unapred sam vam zahvalan

da li mozda neko zna gde mogu naci plocice za stelovanje ventila za moju
75 2.0 TS 8v 107kw? unapred sam vam zahvalan

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
mozda nigde,ja sam pre dve godine jedva nasao 10komada od kojih su tri pukle
a neki reno ima slicne samo sto nema tableticu koja ide ispod soljice nego je sve iz komada,pa u tom slucaju,premeris visine tvojih plocica i soljica zajedno i trazis te od renoa sa tom visinom ili od vagena bez hidro podizaca,pa se posle steluju kao i kod zastave,mada se meni to bas ne svidja jer nema mnogo mesta za ispadanje plocica pa ako bi se desilo nesto mora da polomi
a neki reno ima slicne samo sto nema tableticu koja ide ispod soljice nego je sve iz komada,pa u tom slucaju,premeris visine tvojih plocica i soljica zajedno i trazis te od renoa sa tom visinom ili od vagena bez hidro podizaca,pa se posle steluju kao i kod zastave,mada se meni to bas ne svidja jer nema mnogo mesta za ispadanje plocica pa ako bi se desilo nesto mora da polomi
jaooo tesko meni :cray:
trebaju mi te tabletice il kako ih vec zovu sto idu ispod soljice tj na telo
ventila...,menjao sam ventile i sad mi je zazor veci i bas se cuju
ima li neko nekakvu ideju?
trebaju mi te tabletice il kako ih vec zovu sto idu ispod soljice tj na telo
ventila...,menjao sam ventile i sad mi je zazor veci i bas se cuju

ima li neko nekakvu ideju?
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
bilo u auto stilu jedna soljica na stanju i kostala 1500din,jedino resenje je da se uslajfuju ventili ili zovi otpad u Surcinu imali su rasturen motor sa koga sam uzimao soljice a plocice su ostale jer mi nisu odgovarale,kod mene su 9mm ventili
kod mene su 8mm, da li to moze da se napravi, i do kog materijala?
koliko vidim nije nista posebno. zamenio sam dihtung glave i izduvne ventile, vise nije taj auto,mnogo bolje vuce,mirnije radi,
,al mi se ventili cuju 
koliko vidim nije nista posebno. zamenio sam dihtung glave i izduvne ventile, vise nije taj auto,mnogo bolje vuce,mirnije radi,

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
to se radi od legiranih celika sa nekom cementacijom,mada mozda bi to i moglo od nekog mekseg materijala s obzirom da ne drlja direktno bregasta po njima,mozda da potrazis po masinskim obradama,neki francuzi se gadjaju
od citroena bx odgovaraju gumice ispod hilzni za 1.6 motor
od citroena bx odgovaraju gumice ispod hilzni za 1.6 motor