ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Re: ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!

Ned Apr 28, 2013 9:22 am

Ne shvatate, uterao sam kvaku unutra kad sam zalupio vrata pa sad ona kocka koja se sticne izadje napolje kad istom silom zatvorim vrata... radi mehanizam kad šrafcigerom "zatvorim" bravu ali se vrata otvore jer je stalno stisnuto da se otvore...
Napraviću, veći mi je problem volan, imam neki "sporcki" ali je pljosnat pa zapinjem rukom za migalec ručicu a nemam sad kako da napravim neki dištancer a i glava je u fronclama, samo jedna rupa je čitava ostale sam pokidao...

Sad sam prinudjen da pravim roštilj pošto nema vozanja ili ću staviti smrt klješta na volan i naprej hahaha
Neće mi biti prvi put :)

I bajsiklu mi je pukla guma po obodu a nije ni matora tako da definitivno pravim roštilj i tugujem hahaha
Amstel već pušta suze na limenci kao ajs od zmije... Biće ovo težak dan...

A ti Izlapeli NIGI imam punjač no sam spustio prozore da ih obrišem posle pranja a smrdibube su namestile da to mora na kontakt i ode kukumulator jer nisam izgasiokontakt a ja žurim a on meni tako huljavo a ja njemu e nećeš ga majci, udarim mu dve karate i sad kjurac, nema kola, naškodio sam mu samo tako hahaha

Sveca mu kad budem prodavao Alfa ROmeo Model 75 1.8T ovo što sam napisao će mu umanjiti vrednost ko zna koliko...
Korisnikov avatar
Darkoni
Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 7:10 pm

Ned Apr 28, 2013 9:38 am

Izgledaju celi
http://www.kupujemprodajem.com/alfa-75- ... d=22221824
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Ned Apr 28, 2013 9:46 am

Zbog tog sportskog sam na Huji polomio ablender... :cray:
Ako ne napravis distancer, imam originalni volan sa originalnom glavom (bez centralnog dela za sirenu).
I u buduce nemoj mlatit makinu za svoje greske. :nakkal:
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Ned Apr 28, 2013 11:31 am

Pre par godina video lika kako vozi aleka sa okastim kljucem umesto volana. i to nije bilo prelazno resenje. haha
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Apr 28, 2013 2:12 pm

Nigy napisao:Zbog tog sportskog sam na Huji polomio ablender... :cray:
Ako ne napravis distancer, imam originalni volan sa originalnom glavom (bez centralnog dela za sirenu).
I u buduce nemoj mlatit makinu za svoje greske. :nakkal:
Jok, sebe ću... da sam se onako odvalio svoju bi glavu klatio :)
Nego ako imaš glavu i volan šalji ako ima kod vas neki sitiy expres ili aks ili kogod, transprt plaća primalac ofkorsa......centralni deo sa sireno msam već ranije preradio jer mi je crkao onaj mehanizam za trubalsku pa ću da stavi mzaj novi patenat. Inače meni se baš svidja taj njen volan i ne volim ove sporcke mada sam danas našao neki koji ne izgleda loše a uz to nije kao daska pa ne bi kačio ablender.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Apr 28, 2013 5:36 pm

Kažu Lafe nisu dobre kvare se i slično.. Možda je to istina ali je istina i da nisu dosadne. Uzmeš nekog šmrljavog japapanca i sedneš i teraš, to je bre dosadno ili nekog Golfa dva i teraš ga doživotno..
Ovo (Alfa) te tera na svašta od euforije dok voziš do teškog popizditisa kad ne voziš a treba ti
Uglavnom kad nije htela da ide otkunuo sam joj glavu i volan i malo urnisao vrata pa sam je za kaznu gurnuo u sred bašte jer bez volana nemogu da je premestim u kraj i sad tu čami čekajući..

Onda pošto nisam imao drugi prevoz rešio sam da pravim roštilj ali mi je gospoja uvalila više koamda mesa a onaj stari je malecki i dostatan ali sad držimo dijetu pa nam treba veći

Ovako to počinje, dobiješ kutiju, mislim ne dobiješ platiš je ali nemoj da se z****š ko ja pa kao žurim i ne uzmš kolica, teška je u pm dok je nosaš do blagajne...

Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika

I evoooogaaaaa, finalni proizvod doradjen u metalnim zavodima Dora Autogas Novi Sad smrdibuba iz belih.. oooopsss pogrešan tabak...

Uglavnom iz slika se vidi da je glavna i nezamenljiva alatka Pivo, u ovom slučaju je to Amstel ali možete koristiti i drugo koje preferirate.. Zašto je bitno? Pa za to jer dok nisam otvorio drugo nisam ukapirao da štafove F turam u rupe C a šrefovi F su 5mm a rupe C su za 6 mm i vidim nešto klamće i fali mi matica 5mm a ne kapiram šta je problem sve dok nisam doneo maticu od 6mm i natako je na šraf F od 5mm. Onda sam otvorio drugo pivo i sve je krenulo kako treba...

Slika

Ulažem oštar protest protiv pravioca nalepnica jerbo sam kod druge tek ukapirao da sam džaba odvajao od pogrešne strane nalepnice jerbo je to bila za drugi zid. Sledeću sam znao kako ali mi se zgužvala i ulepila sama oko sebe a tek ttreća je ispala kako treba, pogadjate kad sam otvorio treće pivo koje žena nije htela da mi donese i pored imog insistiranja pa sam otišao sam da donesem. Ni te žene nisu ko što su bile... Kao spalićeš meso ...Pfffttt, paja pečem roštilj na ivici kineskog zida, u vodi do brade, sve radim iznad glave i opet uvek dobar i samo dobar roštilj bude...Uglavnom tada mi se javilo kako treba i nekako sam je zalepio, ima nekih mana ali meni je dobro, ona manja okrugla je lakša, iz komada je i samo je debil može zalepiti naopako jer je samo za jedan zid... Čujem iz publike da mogu ja to ipa ali to su zlurada dobacivanja, ne osvrćem se ali sam vas sve zapisao...

Slika Slika Slika

Puštanje u pogon i provera kvaliteta farbe... Mlatim onom pičilicom da se raspiri vatra a onda se setim pa Bre onaj Dora ima kompresor u radionici a ti imaš roštilj na točkovima, tada baš nisam bio siguran da li Dora ima roštilja a ja kompresor ili obrnuto ali dogovorili smo se oko podele plena kasnije pa nije bilo frke... Ferari medju roštiljima bre i oteram ga u domet kompresora pa je vatra bila za 47 sekundi, što se vidi na slikama mereno tačno a ne kao one smrdibube paukovske koje mere od oka... Iako sam bio skeptičan oko lepe crne boje, ne znam čime su farbali ali i dalje je crna, ne zbog gara nego crna onako normalno, čak i sada kad je Dora i ja isti jedan...

Slika

Dok se setim, nekom smo opet opljačkali viljušku sa roštilaj CBC, nisam ja majke mi, neko je drugi pakovao u auto... Nek se javi vlasnik viljuške, neće je dobiti jer je dobra ali da znam ko je da se ne srećemo bezveze ako ne moramo
Na slici iznad je umetničko delo iz 21 veka od priučene umetnice ali to ne smem kasti naglas i ako posetioci paviljona bace pogled videće više vrsta mesa koje je namenjeno za se ispeče i pojede.. Znači to je neka kratkoročna umetnost pa je valjda zato češće ponavljamo... Nisam samo suguran da li da rastavim roštilj jer i sastavljanje zabavno ali traje...

Slika Slika Slika

I ovde iz priloženih slika provejava da je pivo bitan faktor prilikom pečenja roštilaj iz nekoliko razloga ali to neću da vam otkrijem jer su to velike tajne Majstora Krkandže iz Smrdibub ah opet pogrešana tabak.. Uglavnom dosetite se i sami za šta se sve Pivo može upotrebiti... Nije ni kafa na odmet ali ne znači toliko...

Slika

Srećom ima nas samo troje i jedna je na strogoj dijeti hahaha
Bon apetit što bi rekao onaj Majstor Krkandža...
Poslednja izmena od Dora u Ned Apr 28, 2013 5:49 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 28, 2013 5:48 pm

Koliko amstela si popio dok si ga sastavio?Hehe.......dobar roštilj,jedan od takvih bi trebalo da nabavimo da bude u vlasništvu ARCS-a!
E da.............nije lepo da praviš zazubice sa tim mesom i tim pivom što suzi svuda po roštilju!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Apr 28, 2013 5:54 pm

Samo tri, dokumentovano je... Poruku sam preneo sa onog foruma a tamo ima za smrdibube ko su i šta su a mrzilo me da prepravljam za ovde :)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Apr 28, 2013 6:12 pm

samo da još može da se klinke na slike da se vidi meso izbliza, bilo bi super :)
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Ned Apr 28, 2013 7:10 pm

Da ne bi i da štipneš malo? hahaha
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Apr 28, 2013 7:18 pm

Ja bi , ionako sam ogladneo hahaha
Nigy

Ned Apr 28, 2013 11:44 pm

Sedi dole, odlican 5! :D

Nego, sad znam gde cu za 1. maj! hahaha

Sto se volana tice, doci cu do njega tek u utorak, pa te cimam da se organizujemo. :)
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Pon Apr 29, 2013 7:17 am

Ne vredi onda, treba mi auto, moram to danas rešiti tako da nije žura za tebe.Meni se inače svidja taj original volan i staviću ga a sad moram staviti bilo šta za privremeno...
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pon Apr 29, 2013 3:30 pm

Evo resenja :D

Slika
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Uto Apr 30, 2013 10:15 am

Vozio sam tako nekoliko puta do limara ili farbara i na hoklici što NIKAKO NE PREPORUČUJEM NI DA SE PROBA jer padneš sa hoklice momentalno ćim malo skreneš tak oda zn osećaj, ovde je dodatni priblem što je matica duboko unutra i ovno neće da se skine nikako, n isa jod ni sa molbu sem da se pokida što sam dopola i uradio raniej sa neuspelim pokušajem skidanja volana pa sam zato lakše odvalio sada volan... ovo ak o je neko pomislio da sam toliko jak da kidam volan jednim udarcem.. bila su potrebna dva hahaha

Od juče to ovako izgleda :)
Slika
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Uto Apr 30, 2013 1:17 pm

i ja sam godinama skidao volan i na kraju skinuo ceo stub,oslonio glavu volana na stegu i cekicem preko aluminijuma tukao dok pametniji nije popustio,a do tad sam iskrivio i glavu i volan,tukli na licu mesta i nista
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 30, 2013 4:38 pm

Samo se nadovezujem na Dorin roštilj........bolje ide uz ovo Doro
Slika
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Uto Apr 30, 2013 6:39 pm

Ebga, šta se ima to se voli hahaha
Korisnikov avatar
brzi_pas
Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:14 pm

Uto Apr 30, 2013 10:23 pm

:hbg

Slika

:blackeye: :cray: :drunk: :rules: :write: :banghead: :fight_twak: :twisted:
Slika
Nigy

Uto Apr 30, 2013 10:48 pm

Jbg... :(

Svi ucesnici ok? Sta je sve stradalo?
Bas jbg!
Korisnikov avatar
brzi_pas
Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:14 pm

Sre Maj 01, 2013 12:30 am

svi ucesnici naravno Ok...

inace, Alfu smo izvukli, upalili i poveli na tockove do garaze :D

steta... pa za pocetak 10m ograde i 4 stuba polomljena....pa moja steta...blatobrani, hauba, farovi, migavci, branik(nije polomljen, al ima da se radi na njemu) hladnjak.... i to je to, iznenadjen sam bio kad sam gledao po danu, nista, apsolutno nista nije pokrivljano unutra, bukvalno sve sam (bez ikakvog iskustva limarskog) mogu (i ocu) da uradim... i sve od djelova imam osim migavaca...
Slika
Nigy

Sre Maj 01, 2013 3:16 am

Sreca u maleru :)

Ako nije strasno za popraviti, samo napred! :gr8:
Korisnikov avatar
Santino
potenziato
potenziato
Garaža: 155 scary fast
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 11:47 am

Sre Maj 01, 2013 4:36 pm

Jaoj prasetina na rostilju i pivo... :love:
Slika
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Sre Maj 01, 2013 10:00 pm

e jbg,sranja se desavaju al steta je steta pa kolika god da je
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Nigy

Sub Maj 04, 2013 9:17 am

VOR 75 napisao:Pozdrav Sekto,

Znam da me nije dugo bilo, tu sam ja citam pratim vas. Kod mene u garazi je malo spremanje pa se naslo nesto stvari na prodaju. Necu kaciti nista u pijacu posto ova roba nije za obican svet.
Vid' ga ovaj - nema ga 4 godine, i onda o'ma da prodaje gde mu nije mesto...
Nece da moze. ;)
Oglas sklonjen dok na PP ne posaljes kontakt telefon i cene, pa ce biti prebacen u za to predvidjen deo foruma.

Sta se desava sa makinom kada rasprodajes delove i u kakvom su stanju?
I gde si bre ti covece???

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”