ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
lepo izvedeno,nego kad bi se tako provozao po Batajnici garant bi iskrivio neku felnu,jer na svakoj raskrsnici ima bar po jedna rupa ako ne i pored rupe ispupcenje,pa kad upadnes u rupu nalo zapne patos
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- superfly tnt
- Garaža: Ford Tabanus
ma jes ti vidio moj kvart, postalo je gradiliste a ima toliko movih stanova pogledaj samo guzvu. prije si mogo bez straha zabacivat dupe a sad svako malo neki auto iskoci ili pjesak.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ma i kod mene ima sporednih ulicica iz kojih izlaze kao da zive na livadi
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
Pitanje... doslo vreme da se radi na kocnicama malo...
Sta mi preporucujete... dakle trebaju mi diskovi... sva 4... ne volim da rasparujem kad menjam i plocice neke... koje mogu naci kod nas relativno lako... odnosno ATE ili Brembo?
? i pitanje jos jedno.... bilstein ili koni? amorti... naravno b6 ili zhuti... nista komfor...
i naravno da li to mogu naci ovde ili moram da narucujem da mi donesu?
Sta mi preporucujete... dakle trebaju mi diskovi... sva 4... ne volim da rasparujem kad menjam i plocice neke... koje mogu naci kod nas relativno lako... odnosno ATE ili Brembo?
? i pitanje jos jedno.... bilstein ili koni? amorti... naravno b6 ili zhuti... nista komfor...
i naravno da li to mogu naci ovde ili moram da narucujem da mi donesu?
- superfly tnt
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Svojevremeno sam od jednog prodavca cuo da Bilstein koji se ovde kod nas prodavao nije bas zlatan... imao je jako mnogo reklamacija pa je i prestao da ih uvozi i prodaje...
Koni Sport (oni zuti, sa podesavanjem
) mogu da se kupe kod nas, bese oko 250-260e komplet za sektasicu..
Prodaje ih Dinara, kod trosarine...
edit: evo pretece me Laki
Koni Sport (oni zuti, sa podesavanjem

Prodaje ih Dinara, kod trosarine...
edit: evo pretece me Laki
- superfly tnt
neznam o kakvim modelima je rijec ali ovaj dotican bilstein je njihov vrh za sektamobil. kao i koni zuti. koliko sam shvatio je da je bilstein tvrdji u stiskanju od konija( to je uglavnom moja zamjerka koniju) koni je mekan a u povratu je pretvrd ako ga napucas do kraja. na serijske oporuge i torzionke potpuno neiskoristivo. na gtv forumu kazu da je bilstein pogodjen taman.
za primjer: prednji koni kod mene na najdtvrdje. stisnem auto propadne oko 3cm, da se vrati na pocetni polozaj treba oko 5-6 sekundi. dakle preeetvrdo u povratu.
za primjer: prednji koni kod mene na najdtvrdje. stisnem auto propadne oko 3cm, da se vrati na pocetni polozaj treba oko 5-6 sekundi. dakle preeetvrdo u povratu.
- superfly tnt
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
e danasi mi propiski donji cilindar kvacila,pa reko aj da ga zamenim,da zemnim i lamelu koju sam licno pakovao i nisam zadovoljan zbog prevelikog sirenja odnosno suvise se razmicu obloge i jednostavno ne odvoji dovoljno kvacilo pa krci u prvu i rikverc,i zamenim kardan koji je bio na balansiranju,sutra cu jos malo ozraciti kvacilo posto me je oterao vetar
- Nigy
- Garaža: .
nazad neke sive Bilstein (ne mogu da iskopam fotku) iako je sve iz Italije, nista spektakularno ne lezi...
Zute Koni jos nisam stavio na makinu, ali mogucnost stelovanja mi se vise svidja od nekog fabrickog podesavanja. Jeste da sporije vraca, al' nisam ni planirao da ih zavrnem do kraja.
Za diskove i mene zanima odgovor, jer nista kvalitetno kod nas nisam nasao. Stavio sam kod sebe Lucas jer je to bilo naj bolje sto iskopah...
@Fri

Zute Koni jos nisam stavio na makinu, ali mogucnost stelovanja mi se vise svidja od nekog fabrickog podesavanja. Jeste da sporije vraca, al' nisam ni planirao da ih zavrnem do kraja.
Za diskove i mene zanima odgovor, jer nista kvalitetno kod nas nisam nasao. Stavio sam kod sebe Lucas jer je to bilo naj bolje sto iskopah...

@Fri
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ja probao 284mm 26mm ali moraju bar 16'' felne,i sa malom doradom,omega mv6
- Gruja
Evo linka za neke diskove: http://www.motorsportworld.co.uk
Ima raznih, busenih, brusenih, punih.. ma sta hoces..
Samo skupi su ko djavo... TarOx je oko 180 funti za prednje...
Nazalost, nije ovde, ali ako mozes da narucis samo napred...
Evo linka za neke diskove: http://www.motorsportworld.co.uk
Ima raznih, busenih, brusenih, punih.. ma sta hoces..

Samo skupi su ko djavo... TarOx je oko 180 funti za prednje...

Nazalost, nije ovde, ali ako mozes da narucis samo napred...

-
ki
- Drug Član
Meni su stigli zadnji diskovi od firme .Car. http://www.car.it - preporuka od CBC Shop-a (bio mi je problem naci za V6) cena je oko 50 eur (za par). Inache imaju i sportski set, ali je obichno duplo (i josh malo) skuplji. Upario sam ih sa Jurid plochicama oko 25 eur (set), ali nishta ti ne mogu reci dok ne sklopim moju drtinu (a to nece biti uskoro)...
Napred su mi diskovi ok, ali sam za svaki sluchaj uzeo novi set plochica (Ate) = 20 eur na kombinaciju.
Nishta ti ne znachi ovo jer nisam testirao, ali makar znash cenovni rang...

Nishta ti ne znachi ovo jer nisam testirao, ali makar znash cenovni rang...

- JaMaL
realno cu pogledati brembo opciju... ako moze kod nas da se nabavi to mi izgleda najisplativije jer na 148 ks kapiram da mi bolje trenutno ne treba... ako se bude nesto menjalo na tom polju onda ce se razmisljati i o boljim kocnicama... plocice ko plocice... jbg to sam provalio da moram da probam par komada pre nego sto vidim koje mi leze kao i na svakim kolima... tako da krecem sa ate pa posle cu uzeti i pagid i lucas... na vecini kola mi je pagid najbolje lezao za gradsku voznju... mada su se uvek trosile ko lude... tako su i kocile ... pa cu onda odluciti...
Kod mene plocice ne traju dugo, koristim kocnicu vishe nego kocenje motorom u normalnoj voznji
U klasicno srpskom biznis maniru svi su me iskulirali za bilstein tako da cu sutra morati da zovem telefone direktora jer me prodavci totalno kuliraju i vichu neznamo, nemamo itd... mozda... nisu ni oni sigurni sta pricaju... ali znaju da ih mrzi da provere... ako nista stici ce mi iz nemacke od drugara ali tek za 20 dana onda... jbg...
pa lagano... kako ide ovo vreme i nece mi trebati ranije...
p.s. nisam znao koliko je nemoguce naci felne za sektasicu... zvao sam par ljudi i samo su mi se nasmejali na et30 i 5x98... bilo koje velicine... tvoje su killaz extra ja sam ih gledao na ebayu nemackom ali su ih prodali nisam tada imao kako da ih dopremim... mislim danko jedini ozbiljan je rekao da ima neki et40 ili tako nesto i da ga okrenem za 10 dana kada mu stignu nove... ostali su krajnje neozbiljni...
Kod mene plocice ne traju dugo, koristim kocnicu vishe nego kocenje motorom u normalnoj voznji

U klasicno srpskom biznis maniru svi su me iskulirali za bilstein tako da cu sutra morati da zovem telefone direktora jer me prodavci totalno kuliraju i vichu neznamo, nemamo itd... mozda... nisu ni oni sigurni sta pricaju... ali znaju da ih mrzi da provere... ako nista stici ce mi iz nemacke od drugara ali tek za 20 dana onda... jbg...
pa lagano... kako ide ovo vreme i nece mi trebati ranije...
p.s. nisam znao koliko je nemoguce naci felne za sektasicu... zvao sam par ljudi i samo su mi se nasmejali na et30 i 5x98... bilo koje velicine... tvoje su killaz extra ja sam ih gledao na ebayu nemackom ali su ih prodali nisam tada imao kako da ih dopremim... mislim danko jedini ozbiljan je rekao da ima neki et40 ili tako nesto i da ga okrenem za 10 dana kada mu stignu nove... ostali su krajnje neozbiljni...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
u vecini prodavnica rade ljudi koji su se zaposlili preko veze i nisu ni upola strucni za taj posao,a tako i poznaju delove,znaju za sponu od golfa plocice za audi 80-100,rame za keca,amortizer za ladu proveravaju po ceduljama,ja sam u dosta prodavnica svratio i sta god sam pitao za alfu,ili nesto slicno tome,ili slegnu ramena ili otvore svesku i knjigu i uporedjuju neke kataloske brojeve ili po uzorku traze sliku i kad nadju,kazu nema,jel imas lezaj te i te dimenzije a on pita za koji auto,kad kazem,bez ustrucavanja drmne glavom i kaze nema,a onda nastupa moje poznavanje mehanike i uporedni delovi,pa kazem,ova dimenzija od golfa,ova druga od lade,itd,itd
- TOXON
- Garaža: Bmw E30 318is
Moj je bio 23 a voleo bi da je bio i -23!
Imas dosta felni,samo u vecim dimenzijama 16-17!
Zasto te muci ET??jim_mojo napisao:
Moj je bio 23 a voleo bi da je bio i -23!
Imas dosta felni,samo u vecim dimenzijama 16-17!
- Gruja
Realno, bolje sacekaj Bilstein iz Nemacke nego da rizikujes da ovde dobijes neki fals... Ili u najboljem slucaju original ali iz rumunske fabrike za istocna trzista...
Lucas plocice zaobidji... Osim ako ti ne smeta da se uvek cujes kao teretni voz u panicnom kocenju...jim_mojo napisao: pa posle cu uzeti i pagid i lucas...
---------------------
ako nista stici ce mi iz nemacke od drugara ali tek za 20 dana onda... jbg...

Realno, bolje sacekaj Bilstein iz Nemacke nego da rizikujes da ovde dobijes neki fals... Ili u najboljem slucaju original ali iz rumunske fabrike za istocna trzista...

- JaMaL
Pa jer su mi to preporuchili za sektasicu kao default izbor... mada ne mogu da kazem da sam probao... zeleo bih da poravnam tockove sa rubovima... bez mega distancera... i bez rima na felni od 10 cm... i 15. jer ipak zivim u beogradu i ulice su nam znas i sam kakve... a ja sam u centru i ovde su ulice mnogo gore od nbgda i okoline, 16. bi doslo u obzir jedino sto bi guma morala da ima nizi profil onda a to mi se ne svidja... One tvoje su mi bile extra... samo kada bi bile 15.
niska mi je tvoja guma mnogo... neudobna da kazem jer iovako me bole shahtovi i shine sa 185-195/60/14...
Pazi ne znam da li neko ima slican ukus ali bi za Compomotive ili OZ one stare bele rally bulja prodao...
kao ove...

ili ove koje su mi pobegle ... jer sam ih kasno video...

Pazi ne znam da li neko ima slican ukus ali bi za Compomotive ili OZ one stare bele rally bulja prodao...
kao ove...

ili ove koje su mi pobegle ... jer sam ih kasno video...