hm nisi bas u pravu. mozda za nove aute je tako ali kod nase sektasice je elektronika vrlo jednostavna. za podesit karbove treba imat znanja, mozda ga ti imas. ja ga nemam. ali za sredit elektroniku na 75ici netrebas bit strucnjak. auto radi vrlo ljepo bez sonde, nema lampica i ne trosi nista vise. injektori se moraju cistit, kao sto se i karbovi moraju. ustvari jedino sta mozes stelat je na mjeracu protoka zraka, bogata ili sirmosna smjesa, to je sve. drugo sve samo radi.ljube-kugla napisao:kad su rastelovani,katastrofa,ali kad su nastelovani nema bolje,biiiip!.s ubrizgavanje zaprljaju se dizne,crkne pumpa,bira gorivo,registruje kvarove na sondi pa digne potrosnju nenormalno,i sto me jos nervira ne moze nista sa srafcigerom sve ide na test aparat,puno senzora i sondi,naslonis se na motor polomis 500e,a za karburatore mozes slepati auto,a tebi verovatno nije niko znao da nastelije karburatore ili si isao kao i bivsi vlasnik moje alfe po zemunu,nadavao se para i drzo je da skuplja paucinu,ja je uzeo i taj dan je nastelovao i provozao,covek se krstio,za te karburatore treba malo i sluha kao i za violinu,gitaru ili klavir,sto meni recimo ne ide nikako (cekic i gitara ne idu nikako zajedno),to neznam ali ovo znamTokyo75v6 napisao:slazem se!
Karburatori su sranjee!
Kad god sam ih imao na kolima uvek neki problemi!
Mogu slobodno reci da ih ne podnosim!
I na prosloj 75 2.0 karb su mi izjeli mozak!
Duplo sranjee sa dva komada!
btw rijetko cujem da ti dijelovi rikavaju, najcesce pumpa, a to ima svaki auto.