Stranica 4 od 6
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 7:51 pm
od alfa_gt
erdeljan napisao:Vozi polako i srecan put!

hvala

vozicu polako nazad, sa shell v power

mala samo prede
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 7:58 pm
od erdeljan
Ja cu sutra barem 1300km da vozim tako da i tebi preporucujem samo lagano jer bitnije da se stigne kasnije nego nikada
P.S. U tom Shell V Power-u imas 5%-15% Etanola E85 tako da ni taj V Power nije vise sto je bekad' bio.
Izvinite za offtopic
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:02 pm
od alfa_gt
tacno, tacno, tu se skroz slazem
a i onako j a u stranjskim zemljama uvek po ogranicenju (dobro, mozda mrvicu preko), ne smem mnogo, stra' me
joj kako ti zavidim na tih 1,300 u alfi
inace - u offtopic se otislo jos odavno - rostilj uzivo se zavrsio pre dva dana

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:03 pm
od Kaligula
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:06 pm
od TheWickerMan
pih... kakav Vpower...

TNG je zakon

'bem ti posao...

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:06 pm
od alfa_gt
erdeljan napisao:
P.S. U tom Shell V Power-u imas 5%-15% Etanola E85 tako da ni taj V Power nije vise sto je bekad' bio.
nisam sigurna da razumem sta to znaci (primera radi koliko tog etanola ima u ovim nasim dizelima?)
ali cinjenica da mi mala trosi sigurno 1l manje, plus mnogo se manje cuje (da ne kazem uopste), cak i na 3.000 obrtaja - ne znam sa cime ima veze, ja sam nekako skontala da to znaci da je dobro gorivo (inace - ovako se ponasala sa zapadnoevropskim shell, ne znam kakvo je ovo madjarsko?)
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:07 pm
od Crni
Evo sledeceg na tapetu.
Pa ga zalite i shelom ako hocete.

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:07 pm
od alfa_gt
excuze-moi

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:09 pm
od erdeljan
Vozim sutra iz Malmö-a za Stockholm u Beneton i nazad vozim odmah sa stvarima koji ce nazad u Beneton. Citroën Jumpy, max 160km/h - nece brze

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:10 pm
od Kaligula
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:11 pm
od alfa_gt
onda povlacim rec - dzampi hahahha
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:32 pm
od Presretach
Jagnje,pragnje....

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:37 pm
od vojaalfa
Aha pocela filozofija oko rostilja
Kao prvo zica za rostilj mora[treba] da bude od masivnog materijala jerbo da bi drzala temperaturu. Zato je najbolji Kikindski sivi liv. E sad tu ima jedna nezgodna stvar sto je takva zica teska u p.m.
Kao drugo lozista kod onakih rostilja izgore za godinu dana ako se cesce koriste. Esad tu bi nam trebo jedan ozbiljan limar sa debelim limom [moze i debeli limar sa ozbiljnim limom]
I kao trece - nema trece ozbiljan rad i fizicka kondicija koja moraju biti ogledalo jednog rostiljdzije koji po mogucstvu treba da ima velike usi zbog vetra i jedna

za raspaljivanje vatre.
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:39 pm
od vojaalfa
Nelle: Uh ala je mrsav, sve mu koske poispadale
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:41 pm
od Kaligula
Pa jagnje maneken......ala Victoria Beckham.....Kate Moss

takvi su sad popularni medju džet-setom!
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:45 pm
od Crni
Jagnje preko 30 kila nije vise jagnje, to sto kod nas prodaju jagnje i do 60 kila je druga stvar.

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 8:53 pm
od Dora
Ajda kad teoretišemo

Roštilj je meso koje se peče na na vatri a usput se nabije dimom i zato ima tu "aromu, buke, boju, starost, neponovljiv ukus" itd...
Tanirača je jeres za roštilj jer je to pečenje u šerpi na šporetu, nema razlike sem u masi gvoždja, roštilj sa debelim žicama je na pola puta izmedju tanjirače i roštilja. Tanka žica dozvoljava da se meso peče kao u mikrotalasnoj rerni a pri tome ima najveću površinu da upije dim.
Zato kad upalite roštilj hepo kockom ima onaj divan miomiris nafte
Roštilj se peče sati kolko treba što je Nele izdržao i pokazao a sledeći put treba pomoć i mala odmena čisto da ne dehidrira
Osnovna prednost roštilja se pretvara u neprijatelja kad roštilj nije konstrukcijski dobar (plin sekvent ide kasnije)

Kumst je izjesti dumst a ne otvoriti flašu a ovde je ispeći meso dubinski i nadimiti ga a da ne izgori po površini, ostane sočno i ima ukus i miris. To se postiže pravovremenim približavanjem i udaljavanjem od vatre a naravno i vrsnim roštiljdžijom koji će to sve na vreme uočitii i rukovoditi tim složenim poslom pečenaj mesa a ne kremacijom.
Zaćkoljak je u regulaciji visine rešetke od žara a tu pada svaki roštilj pa i ovi fensi i lepo zamišljeni ali loše izvedeni u praksi.
Imam konstrkciju u glavi (ne bukvalno) ali nikako da je sprovedem u praksu sa lako podesivom visinom u svakom trenutku, prosto je ko pasulj samo treba napraviti.
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 9:04 pm
od vojaalfa
Dobro ako je tako nek ti bude. Ali onda ne bi bilo lose ugraditi jedan step motor kojim ce se dizati i spustati resetka a sve to ce da radi u zavisnosti od senzora temperature koji ce da kormilari step motorom.
Ako si tako zamislio ja cu da doniram step motor i senzor pa kad zavrsimo sa tim idemo na sajam tenike da

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 9:10 pm
od Crni
Svemirski modulator a?

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 9:46 pm
od milosh024
Ja nemam dobar rostilj, i ovaj sto sam sazido radi ko dizel na izdisaju

ali zato corbasto uvek moze...to sam, doktorirao a i prasta greske posle dve litre spricera
imam vikendicu, imam dobru volju, pasulj, skembe, gulash sa krompirom ili testom sa slaninom pecenom od gore, nije nesto ali.......imam mesto, savrseno, kucni red mora da se postuje ali sta da se radi

gazda je namcor
Nele (vidim da si se nametnuo prirodnom harizmom za vodju) okupi ekipu, ja cu da spremim...kapaciteti jesu ograniceni ali ako traznja bude prevelika smislicemo nesto...jedino zepelina ne dovodite, on em je obecao hiljadu puta, em dolazi i odlazi bez pozdrava
Kad prodju skupovi, dugo je leto

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 9:51 pm
od Kaligula
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 9:57 pm
od edin
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 10:07 pm
od milosh024
Ma nebitno ko je vodja, bitno je da neko okupi i dovede ljude
Ja sam vise za one specijalitete od cetvoronozaca, pa makar to bila i pusena kolenica sa rebrima u pasulju....necete valjda da odete iz Backe pa da jedete sendvice na OMV-u dok stignete kuci....ne se sekirajte se za hranu i pice, ako ima inicijative izorganizujemo lako....ko popije metar rakije iz domace radinosti dobije jos metar da nosi kuci (ako bude mogo

)
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Pon Maj 14, 2012 10:59 pm
od Dora
vojaalfa napisao:Dobro ako je tako nek ti bude. Ali onda ne bi bilo lose ugraditi jedan step motor kojim ce se dizati i spustati resetka a sve to ce da radi u zavisnosti od senzora temperature koji ce da kormilari step motorom.
Ako si tako zamislio ja cu da doniram step motor i senzor pa kad zavrsimo sa tim idemo na sajam tenike da

Imao sam u vidu prostiji model sa lancem i klizaćima da ne bih vukao kukumulator za nama a trebala bi i lambda sonda za dim (izduvne gasove) u tom slučaju

Posle bi nam ekologisti naveli još i fap filter i sto čuda
Roštilj do 2005 bez katalizatora a kasnije obavezno
Sad moramo smišljati i za kotlić...
Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo
Poslato: Uto Maj 15, 2012 7:25 am
od Darkoni
Moze bela stena, moze Backa, moze I na terazijama samo da mi ne "upadne "posle trece! Na onim slikama sam kao pcelarski pripravnik, a I rezolucija je ubitacna -vidi se koliko je piva ostalo u limenci!
