Roštilj Uživo.....Idemoooo

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
alfa_gt
Garaža: Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 2005 (Mala)
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 2:23 pm

Re: Roštilj Uživo.....Idemoooo

Pon Maj 14, 2012 7:51 pm

erdeljan napisao:Vozi polako i srecan put! :wave:
hvala :) vozicu polako nazad, sa shell v power :drift mala samo prede
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pon Maj 14, 2012 7:58 pm

Ja cu sutra barem 1300km da vozim tako da i tebi preporucujem samo lagano jer bitnije da se stigne kasnije nego nikada :)

P.S. U tom Shell V Power-u imas 5%-15% Etanola E85 tako da ni taj V Power nije vise sto je bekad' bio.

Izvinite za offtopic
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
alfa_gt

Pon Maj 14, 2012 8:02 pm

tacno, tacno, tu se skroz slazem
a i onako j a u stranjskim zemljama uvek po ogranicenju (dobro, mozda mrvicu preko), ne smem mnogo, stra' me :)

joj kako ti zavidim na tih 1,300 u alfi :)

inace - u offtopic se otislo jos odavno - rostilj uzivo se zavrsio pre dva dana :grin:
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 8:03 pm

Ma kod neleta u temi možete kako hoćete.....demokratija bato hahaha

@ alfa gt Greška ;) roštilj još uvek traje i neće se prekidati......idemooooooo :arflag :arflag :arflag
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Pon Maj 14, 2012 8:06 pm

pih... kakav Vpower... :glare: TNG je zakon :thumbsup:

hahaha 'bem ti posao... :(
Korisnikov avatar
alfa_gt

Pon Maj 14, 2012 8:06 pm

erdeljan napisao:
P.S. U tom Shell V Power-u imas 5%-15% Etanola E85 tako da ni taj V Power nije vise sto je bekad' bio.
nisam sigurna da razumem sta to znaci (primera radi koliko tog etanola ima u ovim nasim dizelima?)
ali cinjenica da mi mala trosi sigurno 1l manje, plus mnogo se manje cuje (da ne kazem uopste), cak i na 3.000 obrtaja - ne znam sa cime ima veze, ja sam nekako skontala da to znaci da je dobro gorivo (inace - ovako se ponasala sa zapadnoevropskim shell, ne znam kakvo je ovo madjarsko?)
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Pon Maj 14, 2012 8:07 pm

Slika

Evo sledeceg na tapetu. :D

Pa ga zalite i shelom ako hocete. :D
Poslednja izmena od Crni u Pon Maj 14, 2012 8:07 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
alfa_gt

Pon Maj 14, 2012 8:07 pm

nelle napisao: @ alfa gt Greška ;) roštilj još uvek traje i neće se prekidati......idemooooooo :arflag :arflag :arflag
excuze-moi hahaha
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pon Maj 14, 2012 8:09 pm

Vozim sutra iz Malmö-a za Stockholm u Beneton i nazad vozim odmah sa stvarima koji ce nazad u Beneton. Citroën Jumpy, max 160km/h - nece brze hahaha
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 8:10 pm

Crni napisao:Slika

Evo sledeceg na tapetu. :D

Pa ga zalite i shelom ako hocete. :D

Vojoooooooooooooooooooooo evo ga..................... :clapping: :yahoo:
Korisnikov avatar
alfa_gt

Pon Maj 14, 2012 8:11 pm

onda povlacim rec - dzampi hahahha
Poslednja izmena od alfa_gt u Pon Maj 14, 2012 8:44 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Presretach
Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Pridružio se: Sre Jan 20, 2010 9:38 am

Pon Maj 14, 2012 8:32 pm

Jagnje,pragnje....
:arflag
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Pon Maj 14, 2012 8:37 pm

Aha pocela filozofija oko rostilja :D
Kao prvo zica za rostilj mora[treba] da bude od masivnog materijala jerbo da bi drzala temperaturu. Zato je najbolji Kikindski sivi liv. E sad tu ima jedna nezgodna stvar sto je takva zica teska u p.m.
Kao drugo lozista kod onakih rostilja izgore za godinu dana ako se cesce koriste. Esad tu bi nam trebo jedan ozbiljan limar sa debelim limom [moze i debeli limar sa ozbiljnim limom]
I kao trece - nema trece ozbiljan rad i fizicka kondicija koja moraju biti ogledalo jednog rostiljdzije koji po mogucstvu treba da ima velike usi zbog vetra i jedna :arflag za raspaljivanje vatre.
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 8:39 pm

Nelle: Uh ala je mrsav, sve mu koske poispadale
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 8:41 pm

Pa jagnje maneken......ala Victoria Beckham.....Kate Moss hahaha hahaha takvi su sad popularni medju džet-setom!
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 8:45 pm

Jagnje preko 30 kila nije vise jagnje, to sto kod nas prodaju jagnje i do 60 kila je druga stvar. :D
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Maj 14, 2012 8:53 pm

Ajda kad teoretišemo :) Roštilj je meso koje se peče na na vatri a usput se nabije dimom i zato ima tu "aromu, buke, boju, starost, neponovljiv ukus" itd...
Tanirača je jeres za roštilj jer je to pečenje u šerpi na šporetu, nema razlike sem u masi gvoždja, roštilj sa debelim žicama je na pola puta izmedju tanjirače i roštilja. Tanka žica dozvoljava da se meso peče kao u mikrotalasnoj rerni a pri tome ima najveću površinu da upije dim.
Zato kad upalite roštilj hepo kockom ima onaj divan miomiris nafte haha

Roštilj se peče sati kolko treba što je Nele izdržao i pokazao a sledeći put treba pomoć i mala odmena čisto da ne dehidrira :)

Osnovna prednost roštilja se pretvara u neprijatelja kad roštilj nije konstrukcijski dobar (plin sekvent ide kasnije) :) Kumst je izjesti dumst a ne otvoriti flašu a ovde je ispeći meso dubinski i nadimiti ga a da ne izgori po površini, ostane sočno i ima ukus i miris. To se postiže pravovremenim približavanjem i udaljavanjem od vatre a naravno i vrsnim roštiljdžijom koji će to sve na vreme uočitii i rukovoditi tim složenim poslom pečenaj mesa a ne kremacijom.

Zaćkoljak je u regulaciji visine rešetke od žara a tu pada svaki roštilj pa i ovi fensi i lepo zamišljeni ali loše izvedeni u praksi.

Imam konstrkciju u glavi (ne bukvalno) ali nikako da je sprovedem u praksu sa lako podesivom visinom u svakom trenutku, prosto je ko pasulj samo treba napraviti.
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 9:04 pm

Dobro ako je tako nek ti bude. Ali onda ne bi bilo lose ugraditi jedan step motor kojim ce se dizati i spustati resetka a sve to ce da radi u zavisnosti od senzora temperature koji ce da kormilari step motorom.
Ako si tako zamislio ja cu da doniram step motor i senzor pa kad zavrsimo sa tim idemo na sajam tenike da :drink
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 9:10 pm

Slika

Svemirski modulator a? :)
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pon Maj 14, 2012 9:46 pm

Ja nemam dobar rostilj, i ovaj sto sam sazido radi ko dizel na izdisaju hahaha ali zato corbasto uvek moze...to sam, doktorirao a i prasta greske posle dve litre spricera :hbg
imam vikendicu, imam dobru volju, pasulj, skembe, gulash sa krompirom ili testom sa slaninom pecenom od gore, nije nesto ali.......imam mesto, savrseno, kucni red mora da se postuje ali sta da se radi :club: gazda je namcor hahaha
Nele (vidim da si se nametnuo prirodnom harizmom za vodju) okupi ekipu, ja cu da spremim...kapaciteti jesu ograniceni ali ako traznja bude prevelika smislicemo nesto...jedino zepelina ne dovodite, on em je obecao hiljadu puta, em dolazi i odlazi bez pozdrava :P
Kad prodju skupovi, dugo je leto

Slika
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 14, 2012 9:51 pm

Ma gde sam ti ja za vodju........ ja samo volim da se mnogooooo zezam i družim ali poziv je zaista primamljiv a mogli bi recimo riblju čorbu da pravimo :drink Ja ću da obezbedim ribu(moj reon) :grin:
Ma dugačko je leto...biće druženja koliko hoćeš,planiram i ja kod mene na Beloj Steni da napravim neke bahanalije :beer: :beer: :beer: :beer:
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Pon Maj 14, 2012 9:57 pm

Uuu bela stena..... moze
:arflag :arflag :arflag :arflag
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
milosh024
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Pon Maj 14, 2012 10:07 pm

Ma nebitno ko je vodja, bitno je da neko okupi i dovede ljude :grin:
Ja sam vise za one specijalitete od cetvoronozaca, pa makar to bila i pusena kolenica sa rebrima u pasulju....necete valjda da odete iz Backe pa da jedete sendvice na OMV-u dok stignete kuci....ne se sekirajte se za hranu i pice, ako ima inicijative izorganizujemo lako....ko popije metar rakije iz domace radinosti dobije jos metar da nosi kuci (ako bude mogo ;) )
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Maj 14, 2012 10:59 pm

vojaalfa napisao:Dobro ako je tako nek ti bude. Ali onda ne bi bilo lose ugraditi jedan step motor kojim ce se dizati i spustati resetka a sve to ce da radi u zavisnosti od senzora temperature koji ce da kormilari step motorom.
Ako si tako zamislio ja cu da doniram step motor i senzor pa kad zavrsimo sa tim idemo na sajam tenike da :drink
Imao sam u vidu prostiji model sa lancem i klizaćima da ne bih vukao kukumulator za nama a trebala bi i lambda sonda za dim (izduvne gasove) u tom slučaju hahaha Posle bi nam ekologisti naveli još i fap filter i sto čuda :)

Roštilj do 2005 bez katalizatora a kasnije obavezno :)

Sad moramo smišljati i za kotlić...
Korisnikov avatar
Darkoni
Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 7:10 pm

Uto Maj 15, 2012 7:25 am

Moze bela stena, moze Backa, moze I na terazijama samo da mi ne "upadne "posle trece! Na onim slikama sam kao pcelarski pripravnik, a I rezolucija je ubitacna -vidi se koliko je piva ostalo u limenci! hahaha

Povratak na “Cafeteria da Romeo”