Alfa Romeo 156 jts PROBLEM
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
uf, stvarno jos nisam cuo da je neko kupio auto i toliko se zezao sa njime... posle svega toga ja bi to auto zadrzao u svojoj garazi do kraja njegovog radnog vijeka, dok ne crkne skroz, iz principa jer si toliko ulozio u njega...
ja ti preporucujem da se nadjes sa nekime sa foruma ko ima takodje JTS i da uporedite zvukove i ponasanje motora
ja ti preporucujem da se nadjes sa nekime sa foruma ko ima takodje JTS i da uporedite zvukove i ponasanje motora
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
Bio sam kod majstore.Ipak ne prima ni gas kako treba.Sve 4 svećice začadi i usija izduvnu granu.
- losdokosti
- Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
to mi lici na kao da mu je kasno paljenje ili da prekida struju ilii da li je dobro uzupcena, svece zacadjene=slabo sagorevanje-nepotpuno prekontrolisite senzore zupcenje...
Re: Alfa Romeo 156 jts PROBLEM
srlealfa napisao:Bio sam kod majstore.Ipak ne prima ni gas kako treba.Sve 4 svećice začadi i usija izduvnu granu.
to mi lici na kao da mu je kasno paljenje ili da prekida struju ilii da li je dobro uzupcena, svece zacadjene=slabo sagorevanje-nepotpuno prekontrolisite senzore zupcenje...
- srlealfa
Bio je senzor faze na bregastoj u problemu.Loš kontak.Namešteno.Pali na pola ključa,ali i dalje ne radi kako treba uopšte.Bacim ga na 5000 obrtaja i sam počne da spušta.
Ujutru kod majstora idem da vidim opet rade dijagnostiku,ako ništa glavu će da skinu full obrada i to je to.
- srlealfa
Skinuta je glava.Sutra ide na obradu kompletnu i zamenu ventila koji se pokažu lošim.Eto imali ste Hrvata koji je radio veće poduhvate na JTS-u.Sad imate mene i tako 
- srlealfa
Samo da se javim.Danas sam preuzeo auto tek.Dakle mislim da sam rekorder po stajanju auta u servisu.Sva sreća pa sam imao službeni.Loše je bio uzupčen i novi hidropodizači nisu bili odgovarajući.Sad radi lepo i dobro prima gas ali se čuje kao dizel.Glava je nošena u MR i gore su uradili sve što je trebalo,stavljen i nov dihtung.Ali opet me taj zvuk nervira.Rađena je i reparacija varijatora naravno.Šta sad da radim?
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Hehe, radio sam i ja što-šta na JTS-u
Što se tiče tog zvuka, imam i ja sličan problem ali samo na plinu- pretpostavka je da je prebogata smeša, tokom januara ću valjda uspeti i to da rešim... Proveri lambda sonde, ako šalju loš signal motor u nižim obrtajima (do 4000) hoće da pravi prebogatu smešu i na benzinu, a ono može da pravi "dizel" zvuk...
Living for the open roads.
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Varijator promeni - reparacija nije resenje.
Moli Boga da je to resenje, jer onda moze da bude da hidropodizaci (opet) ne valjaju i da (opet) nije dobro uzupcen.
Blizu si kraja, uskoro bi trebalo da se vozis normalno, ali bas nisi imao srece.
Moli Boga da je to resenje, jer onda moze da bude da hidropodizaci (opet) ne valjaju i da (opet) nije dobro uzupcen.
Blizu si kraja, uskoro bi trebalo da se vozis normalno, ali bas nisi imao srece.
Acqua-Olio-Benzina
- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Varijator sam i ja menjao, ali je zvuk više bio kao neko "kuckanje"... U svakom slučaju- tri put' meri, jednom seci... Nemoj se zaletati, ja sam par puta proplivao zbog saveta "dobrog" majstora 
Living for the open roads.
- starac vujadin
Pa, zbog toga i treba da menja prvo varijator. To je manji problem nego kuckanje hidropodizaca. A reparacija varijatora je uglavnom neuspela intervencija.
Ne znam gde si radio sve to, iz ovoga sto si opisao deluje kao neki ne bas strucni servis jer su gomilu stvari lose uradili, pa ispravljali. Ok, ako ti rade dzabe - ali ako ti ne poprave auto nista nisi dobio.
Ne znam gde si radio sve to, iz ovoga sto si opisao deluje kao neki ne bas strucni servis jer su gomilu stvari lose uradili, pa ispravljali. Ok, ako ti rade dzabe - ali ako ti ne poprave auto nista nisi dobio.
Acqua-Olio-Benzina
- srlealfa
Nema nikakvih grešaka.Jedino što nna leru i na većim obrtajima do 2000 se čuje kao dizel posle ne.Malopre sam ga startovao,znatno manje se čuje.Možda zato što je danas sastavljen pa mu treba vremena da se podizači napune. Mislim ne znam,možda lupam.Samo mi je krivo što sam kupio nove podizače i majstor umeto da kaže da ne valjaju odmah on ih ugradio i okrivio mene jer sam mu ja doneo.Vratio je stare sa ovim novim probaću zamenu,ali teško.Da li je štetno voziti ako su opet hidropodizači? 
- starac vujadin
Kad sam rekao na greske, mislio sam na ove tvoje reci posle servisa:
Sto se tice hidropodizaca, sacekaj malo, pa ces definitivno videti da li kuckaju. Nemoj bas mnogo da vozis.
Opet ja Potrajalo je sklapanje sve do ovog ponedeljka.Rezultat je bio očajan,auto pun grešaka.Onda su ih poništili i ostala je jedna senzor faze.Tad su ustanovili da nije dobnro izolovan senzor faze za bregastu,razupčili ga i izolovali.Te greške više nema,motor dobro prima gas(bar majstor tako kaže) ali mu se ne sviđa uopšte kako radi.E sad kad sam ga doterao na zamenu bregaste letećih i rad velikog servisa nije imao apsolutno nikakvih problema.Ima sumnju na glavu motora,ali je merio kommpresiju i odlična je.Ne znam šta mu to znači.Možda misli na štucanje motora,ali to je normalan ler na jts-u svakom.Ima kao neko podrhtavanje...
Bio sam kod majstore.Ipak ne prima ni gas kako treba.Sve 4 svećice začadi i usija izduvnu granu.
Pali na pola ključa,ali i dalje ne radi kako treba uopšte.Bacim ga na 5000 obrtaja i sam počne da spušta. Ujutru kod majstora idem da vidim opet rade dijagnostiku,ako ništa glavu će da skinu full obrada i to je to.
Meni ovo ne lici na dobro obavljen posao, a tebi?Loše je bio uzupčen i novi hidropodizači nisu bili odgovarajući.
Sto se tice hidropodizaca, sacekaj malo, pa ces definitivno videti da li kuckaju. Nemoj bas mnogo da vozis.
Acqua-Olio-Benzina
- srlealfa
Iskreno ne liči ni meni.Znam samo da radi kao što je radio i pre servisa.Normalno,ali sa tim užasnim klaparanjem.Malopre sam ga upalio izgleda je počeo da dolazi sebi.Ne čuje se više toliko.Za svaki slučaj ićiće na detaljan pregled.Do sad zamenjeni leteći ležajevi,urađena glava komplet (mada u MR-u kažu da je bila ok ali čisto za svaki slučaj sve da se pregleda i stave nove gumice),zamenjena bregasta ,svi kajiševi,španeri,roleri,vodena pumpa,antifriz,kupljen je naravno i novi dihtung glave.On ide fenomenalno,ali je problem taj zvuk koji postaje sve tiši ..
- starac vujadin
Dobro, treba da hidropodizaci prorade, tako da je to verovatno u pitanju. Ako se zvuk smanjuje, onda varijator nije sigurno. Vozi lagano ne vise od 3000 obrtaja. Ono teranje na 5000 nisi trebao da radis, niti da utvrdjujes da li ide ili ne ide fenomenalno...jos je rano za to. Kao sto covek posle povrede ne moze da trci odmah, tako i autu treba vreme da sve legne i da se razradi...a tvoj auto je preziveo ekvivalent operaciji na otovrenom srcu. U svakom lsucaju auto je jos na "terapiji" dok god ne promenis to ulje, pa ces videti s majstorom kako se razvija situacija. Nezahvalno je preko interneta dijagnosticirati stvari.
Acqua-Olio-Benzina
- srlealfa
Tako ga i vozim,samo u trenutku proradi bes i eto.Stvarno sam puno uložio,a i dalje nisam zadovoljan.Nadam se da će to biti to.To je teran u 5000 obrtaja ranije pre obrade glave.Sad zaista vozim oprezno.Samo imam utisak da lepo vuče,da prima gas itd.Nema grešaka da prijavljuje računar.Plan je sutra da proverim nivo ulja,a onda ga malo provozam predveče i videću kako se ponaša. 
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
Ako si negde na nbg mozemo da se nadjemo da uporedimo zvuk motora, i meni se cuo kao dizelas pa sam reparirao varijator i sad je ok, sem toga mogu da budu hidropodizaci oni se najcesce cuju kao dizel zvuk, kod drugara na puntu katastrofa kako se cuju znam ja da je 1.2 benzinac ali uvek ga pitam ovo bese dizelas punto ako se nevaram, nikako ne mogu da spojim njega sa benzincem i non stop se resetujem 
- srlealfa
Videću druže tamo negde ponedeljak utorak ako budeš slobodan.
Jutros sam ga palio,radi perfektno bez zvuka dizela čak i kad dam gas,napravio krug čuje se ko traktor.Fali mi ulja 7 mm od vrha.Sipaću danas 
- srlealfa
- Darkstar
- BANOVAN
Nema problema tu sam , ni m,eni sad ne odgovara, krenuo sam da pijem i do ponedeljka necu biti normalan 
Meni ovo lici na varijator
uporedi ovo i tvoje
http://www.youtube.com/watch?v=pQYhaJjvwmg
ovaj je jos bolji snimak
http://www.youtube.com/watch?v=kHNBYsdY ... re=related
Btw sem tog zvuka kako vuce jer ok ili lose
Meni ovo lici na varijator
uporedi ovo i tvoje
http://www.youtube.com/watch?v=pQYhaJjvwmg
ovaj je jos bolji snimak
http://www.youtube.com/watch?v=kHNBYsdY ... re=related
Btw sem tog zvuka kako vuce jer ok ili lose
- srlealfa
Vuče super.Samo ima taj zvuk dizelaški.Radi mirno koliko to JTS raditi mirno može
Čućemo se za ponedeljak ili utorak 
- Darkstar
- BANOVAN
- srlealfa
Bio sam kod majstora 31og decembra,ali nikako da sednem da pišem pošto radim,a kad sam slobodan pišem diplomski.Dakle ustanovljeno je da je varijator faze na izdisaju i da može da se reparira.Ja sam se ipak rešio za nov varijator,jer ne mogu više non stop da rasturam oko motora smorilo me.
Takođe je dogovoreno da se stavi svih 16 hidropodizača novih.Posetiću i Dešu pre radova da vidim i sa njim,ali pare sam spremio rešen sam da isteram ovo do kraja.Kad gazim onda gazim,šta da se radi 
- srlealfa
darkstar,imaš PMDarkstar napisao:Kad hoces zovi sad sam normalanostavicu ti broj na pm
- starac vujadin
Milsim da ces u novoj godini da se vozis bez problema! 
Acqua-Olio-Benzina
- srlealfa
Iskreno se nadam.Jedno sam zaboravio da pitam.Jel predstavlja neki problem ako je glava trnovana to jest trnovano ležište izduvne bregaste na glavi?U MR-u kažu da je to najnormalnija procedura i da nikakvih problema nema,ali ajde da pitam.