Cene auto gasa..?
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Ja ne znam kako ostali,ali ja stvarno ne vidim reper za odredjivanje potrosnje goriva u Beogradu.Ja mogu da odredim potrosnju na otvorenom,pri odredjenoj brzini,ali stvarno ne vidim nacin merenja potrosnje u BGD kolapsu.
Jedina merodavna potrosnja bila bi litara/1h,jer neki put 1km prelazim za 30min,a nekad za 2min.
Deki stvarno ne znam kako si dosao do te cifre,ali definitivno nije realna potrosnja u normalnoj voznji.
Jedina merodavna potrosnja bila bi litara/1h,jer neki put 1km prelazim za 30min,a nekad za 2min.
Deki stvarno ne znam kako si dosao do te cifre,ali definitivno nije realna potrosnja u normalnoj voznji.
A Man's Got to Know His Limitations...
- Milan 166
- Garaža: Alfa Romeo 166 2.0ts 2002god
Ove definitivno treba kazniti
Beograd - Odraše nas na gasu!
Tečni naftni gas (TNG) ponovo je poskupeo i dostigao cenu od 70 dinara po kubiku! I mada je najavljeno da će do Nove godine gorivo koje koristi više od 400.000 vozača u Srbiji dostići samo 75 dinara, u to malo ko veruje. Štaviše, postoji opasnost od velikih nestašica.
TNG je u septembru koštao 55 dinara, da bi na pumpama u Srbiji tokom proteklog vikenda stigao do 70. U odnosu na maj, to je porast od skoro 25 odsto! Veći problem je to što se nova poskupljenja tek očekuju, a koliko može da poskupi, niko ne sme da prognozira.
Momčilo Kostić, predsednik Nacionalne asocijacije za TNG, za Kurir kaže da niko ne želi da profitira na građanima, ali da gasa „nema pa nema“.
- Ni NIS na zalihama nema dovoljno gasa, a kamoli naši veleprodavci. Cena će i dalje rasti, a nas za to niko ne pita. Jednostavno ga nema, i neće ga ni biti. Molio sam kolege da pomognu jedan drugom, ali kako? Država je ranije imala neke rezerve, sada ih to ne interesuje. Pre neki dan Rafinerija Pančevo počela je da radi i nadamo se malom boljitku. Tržište se već ustalasalo - kaže Kostić.
Autor: O. N.
Preuzeto sa kurir-info.rs

Beograd - Odraše nas na gasu!
Tečni naftni gas (TNG) ponovo je poskupeo i dostigao cenu od 70 dinara po kubiku! I mada je najavljeno da će do Nove godine gorivo koje koristi više od 400.000 vozača u Srbiji dostići samo 75 dinara, u to malo ko veruje. Štaviše, postoji opasnost od velikih nestašica.
TNG je u septembru koštao 55 dinara, da bi na pumpama u Srbiji tokom proteklog vikenda stigao do 70. U odnosu na maj, to je porast od skoro 25 odsto! Veći problem je to što se nova poskupljenja tek očekuju, a koliko može da poskupi, niko ne sme da prognozira.
Momčilo Kostić, predsednik Nacionalne asocijacije za TNG, za Kurir kaže da niko ne želi da profitira na građanima, ali da gasa „nema pa nema“.
- Ni NIS na zalihama nema dovoljno gasa, a kamoli naši veleprodavci. Cena će i dalje rasti, a nas za to niko ne pita. Jednostavno ga nema, i neće ga ni biti. Molio sam kolege da pomognu jedan drugom, ali kako? Država je ranije imala neke rezerve, sada ih to ne interesuje. Pre neki dan Rafinerija Pančevo počela je da radi i nadamo se malom boljitku. Tržište se već ustalasalo - kaže Kostić.
Autor: O. N.
Preuzeto sa kurir-info.rs
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
da budem jasan do kraja, meni je "grad" voznja:
1. cukarica - ada - gazela - stari merkator, dakle 90% kolovoza su mi bulevari sa tri trake, u prevodu: retko ima kreni-stani ali ima i toga vikendom, bas bas. ali, od toga je 30% voznje sa nezagrejanim motorom, oko 11km u jednom pravcu.
+
2. voznja do Brda i nazad dva tri puta, relacija 2-3km u jednom pravcu.
i tako kad prevezem 300-350km, pravac pumpa, do vrha.
*sad sam se setio, u Grckoj sam isto 2008. tankovao do chepa, Alfa mi je trosila "Shell V-Power Racing"-a ispod 7l/100km pretezno na otvorenom, prosek 120-130, isao sam neretko i preko 160... ipak je ovo relativno mali motor (1747ccm), sa 16V, utegnut i zdrav.
eto, to je bila potrosnja na benzin koju pamtim, merena posteno.
samo da podsetim, potrosnja gasa mi je posle chipovanja (pa do pre nekoliko meseci) pala na 10.8-11.2 na istim tim relacijama. ako je to 120% (da kazemo idealno za LCS), prosek na benzinu ispada da bi bio 11.2/1.2=9.33
ajde dosta racunice, kad cemo da udarimo bojkot?
i ranije smo planirali da ih organizovano malo bar potresemo, tipa - da ceo kalendarski mesec svi sipamo na pumpama koje imaju sve vrste goriva, a one usamljene kao Secerana i slicne tada da ostanu skoro bez prometa...
u kontra akciji OMV Elp i slicni ne bi ni primetili razliku 
1. cukarica - ada - gazela - stari merkator, dakle 90% kolovoza su mi bulevari sa tri trake, u prevodu: retko ima kreni-stani ali ima i toga vikendom, bas bas. ali, od toga je 30% voznje sa nezagrejanim motorom, oko 11km u jednom pravcu.
+
2. voznja do Brda i nazad dva tri puta, relacija 2-3km u jednom pravcu.
i tako kad prevezem 300-350km, pravac pumpa, do vrha.
*sad sam se setio, u Grckoj sam isto 2008. tankovao do chepa, Alfa mi je trosila "Shell V-Power Racing"-a ispod 7l/100km pretezno na otvorenom, prosek 120-130, isao sam neretko i preko 160... ipak je ovo relativno mali motor (1747ccm), sa 16V, utegnut i zdrav.
eto, to je bila potrosnja na benzin koju pamtim, merena posteno.
samo da podsetim, potrosnja gasa mi je posle chipovanja (pa do pre nekoliko meseci) pala na 10.8-11.2 na istim tim relacijama. ako je to 120% (da kazemo idealno za LCS), prosek na benzinu ispada da bi bio 11.2/1.2=9.33

ajde dosta racunice, kad cemo da udarimo bojkot?

i ranije smo planirali da ih organizovano malo bar potresemo, tipa - da ceo kalendarski mesec svi sipamo na pumpama koje imaju sve vrste goriva, a one usamljene kao Secerana i slicne tada da ostanu skoro bez prometa...

- freedom
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Ja sam i dalje sumljičav po pitanju efekata
(ipak je ovo Srbija gde nikoga nije briga „šta narod misli“)
ali se pridružujem bilo kakvoj akciji.
Re: Cene plina?Opet poskupeo....
Čekaj samo da naspem oba rezervoara pa će da štrajkujemodekideki napisao:ajde dosta racunice, kad cemo da udarimo bojkot?

Ja sam i dalje sumljičav po pitanju efekata

(ipak je ovo Srbija gde nikoga nije briga „šta narod misli“)
ali se pridružujem bilo kakvoj akciji.

ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Svakoga je briga kad ga "opali" po dzepu. 

Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- ivdzabg
- Garaža: Alfa 147 1.6 ts 77 kw
Vaša trenutna potrošnja benzina: 10 L
Cena benzina: 120 din.
= = = = = = = = = = = = = = = =
Iznos na 100 km: 1200 din.
Vaša potrošnja gasa: 11.5 L
Cena gasa: 67 din.
Iznos na 100 km: 770.5 din.
Vaša ušteda na 1.000 km: 4.295 din.
Vaša ušteda na 10.000 km: 42.950 din.
Ovo je kalkulator sa sajta http://www.autogasgta.rs ( ne reklamiram samo pokazujem izvor). Usteda od 400e godisnje nije lose.
Cena benzina: 120 din.
Iznos na 100 km: 1200 din.
Vaša potrošnja gasa: 11.5 L
Cena gasa: 67 din.
Iznos na 100 km: 770.5 din.
Vaša ušteda na 1.000 km: 4.295 din.
Vaša ušteda na 10.000 km: 42.950 din.
Ovo je kalkulator sa sajta http://www.autogasgta.rs ( ne reklamiram samo pokazujem izvor). Usteda od 400e godisnje nije lose.
Lepota je u ocima posmatraca.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ima bolji kalkulator na Dorinom sajtu:
http://www.autogas.rs/ -- na dnu strane
Meni je godišnja ušteda preko 800€
http://www.autogas.rs/ -- na dnu strane
Meni je godišnja ušteda preko 800€

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Damjan156
- Garaža: AR 156 2.0TS 155ks +chip tuning, +K&N filter
Chevrolet Captiva LT 2.0D AWD 150ks - Lokacija: Beograd
Ja se trudim kad god mogu da sipam na NIS-u (samo Zmaj,onaj iz pravca ZG) zato što imaju i Europremijum 95 (3 din jeftiniji od ovog na OMV-u) i jeftiniji su bili uvek 2 din od Šećeranca u plinu...sada samo 1 dinar! (kod njih plin pre neki dan 68.5 din)dekideki napisao: ajde dosta racunice, kad cemo da udarimo bojkot?
Lopovi svi odreda!
- Neewbie
- Garaža: AR 147 Selespeed '01
Bojkot!!!Ja vec smanjio upotrebu dragog mi vozila upola!(kud sad na zimu al sta je tu je!:))

- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Ja sam juče sipao na NIS-ovoj pumpi u Kladovu koja je nedavno otvorena i imaju neku akciju, cena je 66,5 ili 66,7 ne sećam se tačno. Ponovo sam testirao potrošnju i moja Alfa 156 1.8 na otvorenom definitivno troši 8,5L - 9L plina. 

potpis
- Woodoo
- Garaža: Službeni
- dekideki
- Drug Član
ovo je neka velika evropska zavera, nista drugo... ako je gas tako skup, zaista nema smisla da je benzin tako jeftin, iz tog ugla gledano. kako ovi nasi zlotvori razmisljaju, kad prodje malo ovaj udar, pre ce dici benzin na 143 dinara nego sto ce gas spustiti na 60...
u Grckoj je tako, gas je (gde ga ima) 0.73e, a benzin 1.46e i skuplji. jeste gas krsh a benzin ekstra ali nije to poenta, odnos cena je bas taj!...a dok se ostale europske zemlje pridržavaju i EU preporuke da cijena autoplina ne premašuje 50 posto cijene najkorištenijeg goriva...
ovo je neka velika evropska zavera, nista drugo... ako je gas tako skup, zaista nema smisla da je benzin tako jeftin, iz tog ugla gledano. kako ovi nasi zlotvori razmisljaju, kad prodje malo ovaj udar, pre ce dici benzin na 143 dinara nego sto ce gas spustiti na 60...

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- freedom
- Drug Član
jutros na MBG-u ispod Trošarine 70,90
- Woodoo
- Garaža: Službeni
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Kao sto se vidi u mom prethodnom postu ja sam vec znao za projektovanu cenu od 80din. Verovatno imam nekog u vladi pa imam informaciju iz prve ruke 

- wlady
- Garaža: AS sprint 1.3 '85 grigio nisidia met.
u sustini se vise ne isplati ici na gas,obzirom da trosi vise nego na benzin
.
pa zar stvarno 0.80
,stvarno su preterali.ovde kod mene je 0,70 € a benza 1.35 max.mada i ovde malo po malo povecavaju,sa forom kako se rezerve spustaju na sledecih 60-tak godina.mah,kao i obicno neko aprofitira 

pa zar stvarno 0.80

- dekideki
- Drug Član
ma... ta fama oko skorog nestajanja fosilnih goriva...
secam se 1998. su bili napisali da ce ih definitivno nestati do 2010. ipak, ispostavilo se da forsiraju kola na struju koja prividno nista lose ne trose, a zapravo samo sebe peru da bi fisione nuklearne elektrane bile opravdane.
takodje fama oko CO2, uvodjenje ekoloskih standarda za kola itd... a pokazalo se (samo se krije) da jedan veci pozar izbaci vise CO2 nego milion kola bez euro standarda, a jedna vulkanska erupcija visestruko vise nego celokupno zagadjenje od svih kola na planeti za godinu dana. tako gledano, koga bre gospodo ekolozi vi zaludjujete?
postoji tvrdnja da ce rezerve metana trajati 30godina duze od rezervi nafte.
na kraju, sta se desilo da tim nestajanjem goriva? ima ga koliko god je potrebno i dalje i ne vidi mu se kraj da ce presusiti. pa zasto je onda skocila cena nafte cetiri puta??? da bi sultan od bruneja mogao da kupi jos nekoliko stotina ferarija i majbaha?
ma sve uza zid, pa metak u celo!
"amerika i engleska bice zemlja proleterska..."
a mi cemo i dalje da se divimo savrsenstvu makina koje vozimo i bas ce nas briga biti koliko kosta voznja koja nas toliko ispunjava zadovoljstvom
sto bi rekao Dragisa Binic u vreme hiperinflacije kada je benzin kostao 7 maraka, "sto nije litar 100 maraka, pa da se vozim samo ja"
(ovo je bilo samo mojih par otpustanja ventila... ne zamerite)
ne postoji gore osecanje od bespomocnosti.
*kaze svojevremeno jedan od vladara Srbije:
"jel se buni narod? stezi jos jace. jel se buni ponovo? ma stezi jos vise! jos se bune? stegni najjace!
...
sta je sad, prestali da se bune?
...
uh, ovo nece izaci na dobro. popusti malo..."
secam se 1998. su bili napisali da ce ih definitivno nestati do 2010. ipak, ispostavilo se da forsiraju kola na struju koja prividno nista lose ne trose, a zapravo samo sebe peru da bi fisione nuklearne elektrane bile opravdane.
takodje fama oko CO2, uvodjenje ekoloskih standarda za kola itd... a pokazalo se (samo se krije) da jedan veci pozar izbaci vise CO2 nego milion kola bez euro standarda, a jedna vulkanska erupcija visestruko vise nego celokupno zagadjenje od svih kola na planeti za godinu dana. tako gledano, koga bre gospodo ekolozi vi zaludjujete?
postoji tvrdnja da ce rezerve metana trajati 30godina duze od rezervi nafte.
na kraju, sta se desilo da tim nestajanjem goriva? ima ga koliko god je potrebno i dalje i ne vidi mu se kraj da ce presusiti. pa zasto je onda skocila cena nafte cetiri puta??? da bi sultan od bruneja mogao da kupi jos nekoliko stotina ferarija i majbaha?
ma sve uza zid, pa metak u celo!
"amerika i engleska bice zemlja proleterska..."
a mi cemo i dalje da se divimo savrsenstvu makina koje vozimo i bas ce nas briga biti koliko kosta voznja koja nas toliko ispunjava zadovoljstvom

(ovo je bilo samo mojih par otpustanja ventila... ne zamerite)
ne postoji gore osecanje od bespomocnosti.
*kaze svojevremeno jedan od vladara Srbije:
"jel se buni narod? stezi jos jace. jel se buni ponovo? ma stezi jos vise! jos se bune? stegni najjace!
...
sta je sad, prestali da se bune?
...
uh, ovo nece izaci na dobro. popusti malo..."
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
@dekideki, svaka ti je na mestu, ali svi mi i dalje samo pričamo, jer smo šačica ljudi koji bi nešto preduzeli dok oni drugi trpe i ćute i kako kažu oni koji odlučuju tako će i da bude. Ne mogu više da gubim živce nervirajući se nego ću lepo preko grane gde se manje krade i laže i zbogom zemljo prodana

@dekideki, svaka ti je na mestu, ali svi mi i dalje samo pričamo, jer smo šačica ljudi koji bi nešto preduzeli dok oni drugi trpe i ćute i kako kažu oni koji odlučuju tako će i da bude. Ne mogu više da gubim živce nervirajući se nego ću lepo preko grane gde se manje krade i laže i zbogom zemljo prodana
potpis
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- freedom
- Drug Član
Ma sve je otislo u quratz... sve je puklo na svim planovima... ovo je samo sitnica u poredjenju sa stvarima koje nam se desavaju
Ljudi su pukli totalno...
Ranije je bilo, „nek komšiji crkne krava“
danas smo došli do
„nek crkne i meni al' ako će da crkne i komšijska biće mi lakše“
Ih bre dajte malo optimizma ...alfaskorpion napisao:Upravu si 100% ovde nikad nece biti bolje

Ma sve je otislo u quratz... sve je puklo na svim planovima... ovo je samo sitnica u poredjenju sa stvarima koje nam se desavaju
Ljudi su pukli totalno...
Ranije je bilo, „nek komšiji crkne krava“
danas smo došli do
„nek crkne i meni al' ako će da crkne i komšijska biće mi lakše“

- DushanSD
- Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Ma samo da smo zivi i zdravi, bice svega
.
Ja sam do pre 3 dana vozio non - stop na benzin (jedno nedelju dana), muke ljudi... Sve tripujem stace mi auto, jos i ne znam koliko treba da sipam, koliko trosi
. I grdne pare dadoh na benzin
.
Sad sam srecan, opet TNG u upotrebi
.
Inace u nedelju sam sipao gas ovde kod mene u SD-u, 71din ako se dobro secam.
p.s. Deksone, svaka ti je k'a Njegoseva.
ljudi

Ja sam do pre 3 dana vozio non - stop na benzin (jedno nedelju dana), muke ljudi... Sve tripujem stace mi auto, jos i ne znam koliko treba da sipam, koliko trosi

Sad sam srecan, opet TNG u upotrebi

Inace u nedelju sam sipao gas ovde kod mene u SD-u, 71din ako se dobro secam.
p.s. Deksone, svaka ti je k'a Njegoseva.
ljudi

FANTAZ'JA
- dekideki
- Drug Član
evo ga 72,5 kod Secerane u Bgd...
inace, potrosnja mi je pala na 12,6l/100km. sipao sam na Secerani dan ranije, 71,5din/l
inace, potrosnja mi je pala na 12,6l/100km. sipao sam na Secerani dan ranije, 71,5din/l
- rekesidim
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 T. Spark
video sam jutros,da poludis.... :cray:dekideki napisao:evo ga 72,5 kod Secerane u Bgd...
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Definitivno je na MBG dobar plin. Sipao neko s..nje na Euro Petrol-u teo auto da mi se udavi a potrosnja 30% veca.