Ada Huja 2010 - Utisci posle skupa
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Susimo mi stazu , ispred nas Laki i Dora , kad ono hop , laki okrene alficu za 360 stepeni , a Dora se samo smeska ... Najbolji ste bili vas dvojica !!!
Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- OMP
- Garaža: GP TJet
nisam u toku, sta je tj koji je to mapet auto??? 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- igorkrnic
- Drug Član
- Garaža: 2019 Stelvio Veloce 2.0AT 280ks
2020 Jeep Renegade 1.3AT 150ks
---------Ex---------
2020 Stelvio Quadrifoglio 510ks
2014 Giulietta 2.0D TCT 174ks - Lokacija: Kikinda
Ja nisam vozio nikada stazu ali sam gledao sve voznje i stekao utisak da bi dizel morao u trecu cesto pa se tu gubi vreme dok kod benzinca je to lakse jer sve prva-druga, no moguce da gresim, uglavnom jasno je da je najbitnija spretnost a i poznavanje staze, sve u svemu svaku voznju je bilo zanimljivo gledati 
@omp - mapetovci su bili neki specijalni gosti koji su vozili punto, ako neko zna vise info-a napisace

@omp - mapetovci su bili neki specijalni gosti koji su vozili punto, ako neko zna vise info-a napisace

- dexxxter
- Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v - Lokacija: Beograd
Alfizam se ne dokazuje clanstvom u klubu.
Nisu svi Alfisti clanovi kluba.
Ne poseduju svi Alfisti Alfu, niti su svi koji poseduju Alfu Alfisti.
Za najbolje vreme na stazi su konkurisali svi koji su vozili, a za nagrade su konkurisali (kao i svih prethodnih godina) oni koji su clanovi kluba.
Kao i uvek kada se vise Alfista nadje na istom mestu, dobar provod i lepo druzenje! Tako treba i da ostane. Jos jedan (i pored katastrofalnog vremena) uspeo skup!

Nisu svi Alfisti clanovi kluba.
Ne poseduju svi Alfisti Alfu, niti su svi koji poseduju Alfu Alfisti.
Za najbolje vreme na stazi su konkurisali svi koji su vozili, a za nagrade su konkurisali (kao i svih prethodnih godina) oni koji su clanovi kluba.
Kao i uvek kada se vise Alfista nadje na istom mestu, dobar provod i lepo druzenje! Tako treba i da ostane. Jos jedan (i pored katastrofalnog vremena) uspeo skup!

- Dewillex
- Garaža: Alfa Romeo 147 selespeed
Bravo. Lepo si to srocio. Aj ispravite gresku sa mojim imenom. Majstor DORA moze biti ponosan posto sam ja vozio na plin LPG.
Poslednja izmena od Dewillex u Ned Maj 16, 2010 4:41 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
na kraju su ovi iza nas svaki put disciplinovano stali dok se ne umanevrišemo
kao ajde ajde u redu je samo se vi okrećite
Mapet auto je bio Punto koj iej vozio SRI98 a ja sam bio balans, mislim kao teg a ne kao balans štangla... Van konkurencije poslednji na stazi kao zezanje. laki nas jeprozvao Mapet tim pa je otud i mapet auto
Ona dva što drobe sa balkona u mapet šou...
Za Igora Krnića
pogledaj vremena JTS i JTD pa će ti biti jasnije, obrtni momenat je bitan kad se u krivini od 180 stepeni pokreće auto na izlasku iz krivine nema obrtaja, treba snage....
Re: Ada Huja 2010 - Utisci posle skupa
A čuj, da je bilo jednom nego 20 putaMique napisao:Susimo mi stazu , ispred nas Laki i Dora , kad ono hop , laki okrene alficu za 360 stepeni , a Dora se samo smeska ... Najbolji ste bili vas dvojica !!!

Mapet auto je bio Punto koj iej vozio SRI98 a ja sam bio balans, mislim kao teg a ne kao balans štangla... Van konkurencije poslednji na stazi kao zezanje. laki nas jeprozvao Mapet tim pa je otud i mapet auto

Za Igora Krnića
pogledaj vremena JTS i JTD pa će ti biti jasnije, obrtni momenat je bitan kad se u krivini od 180 stepeni pokreće auto na izlasku iz krivine nema obrtaja, treba snage....
- boza alfa 75
- Garaža: Alfa Romeo 75 2.0 ts i Afa Romeo 146 1.6 boxer
stvar je vrlo prosta,novije alfe sa asr ,abs,sport i ostalim elektronskim savremenim pomagalima su u vrhu,a ostali koji nisu imali ta pomagala su pozadi ili u sredini...ako cete da raspravljate o tome ko je gde trebao da zavrsi merenje vremena onda lepo napravite trke po klasama: 1. do 2.0 cc i 2. od 2.0cc...ovako ne moze da se gledaju rezultati,ali dobro,neki su dosli radi trkanja,neki radi zezanja i druzenja,neki radi svega...bas sam gledao formulu jedan danas,airton senna je pravio u monte karlu 7 sec sporije vreme od danasnjih vozaca f1 iako je nadaleko najbolji vozac svih vremena ali tehnologija se menja,mnogo godina je proslo...poenta: 164,155 i 75ice ne mogu da pariraju novijim alfinim modelima izuzev kilsonovoj 3.0 v6 ona se jos neda 

- Driver_GT
- Garaža: Alfa 147
Pa da, ali realno gledano sva ta pomagala samo smetaju.. ne sva, ali smetaju..meni je recimo bio ugasen ASR sve vreme jer previse uskracuje snagu na tockovima.. jedino tu abs ima neku vecu ulogu..
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Skini spulnu s volana, onda ti ni TCS ni ASR ne rade nikako
Ovako kad ih ugasis, to je samo do neke granice 

- Dewillex
Kakvu spulnu. Objasni kakve to ima veze sa ovim pomagalima osim airbaga.

- boza alfa 75
nebi ta pomagala bila na kolima da odmazu,a abs ti je pomogao sigurno ako nista drugo na kraju pravca da ukocis pred onu levu krivinu...
- Zillgian
Spulna volana registruje ugao pod kojim se volan nalazi. Te podatke salje kompjuteru koji odredjuje kolicinu snage koju treba da smanji na odredjenom tocku (ili da isti koci - npr. kad su zadnji tockovi u pitanju) u slucaju da isti proklize.
Jasnije?
Jasnije?
- Dewillex
Aj nek neko napravi novu temu pa nek stavi link za ovo. Nesto nisam siguran da spulna bilo sta registruje. Jel to nije obicna namotana zica? Aj da nefrljamo temu. Otvorite novu za ovo.Zillgian napisao:Spulna volana registruje ugao pod kojim se volan nalazi. Te podatke salje kompjuteru koji odredjuje kolicinu snage koju treba da smanji na odredjenom tocku (ili da isti koci - npr. kad su zadnji tockovi u pitanju) u slucaju da isti proklize.
Jasnije?

- scudetto
- Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Cekaj te bre pa ja sam startovao 13 dok je staza jos bila mokra i imam 7 vreme a posle se bogami prosusila itekako najbolja vremena imaju ovi sto su vozili poslednji kad je staza gotovo bila suva.Nemojte da mi havlite samo tog Kilsona pa ni ja nemam nikakva pomagala 

- Zillgian
...ali da ne idemo u offtopic, daj da se vratimo na glavnu temu.
I da ne registruje nista, preko nje idu podaci ugla volana do kompjutera, tako da se na kraju svodi na isto. Znam, jer do skora ni ja nisam imao ispravnu spulnu, tako da mi nista od pomagala sem ABSa nije radilo. Sada, mogu da iskljucim ASR ali TCS i dalje ostale ukljucen.Dewillex napisao:Aj nek neko napravi novu temu pa nek stavi link za ovo. Nesto nisam siguran da spulna bilo sta registruje. Jel to nije obicna namotana zica? Aj da nefrljamo temu. Otvorite novu za ovo.Zillgian napisao:Spulna volana registruje ugao pod kojim se volan nalazi. Te podatke salje kompjuteru koji odredjuje kolicinu snage koju treba da smanji na odredjenom tocku (ili da isti koci - npr. kad su zadnji tockovi u pitanju) u slucaju da isti proklize.
Jasnije?
...ali da ne idemo u offtopic, daj da se vratimo na glavnu temu.
- Sklabinski ar166
- Garaža: Alfa Romeo 159 sportwagon 1.9 jtdm 150
Citroen Jumper Maxi 3.0 Multijet/HDI 160 - Lokacija: Stara Pazova
i ovde da za svaki slucaj pitam kad i gde ce biti sledeci skup
inace ako su svi skupovi ovako uspesni ni jedan necu prepustiti
ovo sinoc sam doso sto sam jako zeleo mada je jako neozbiljno
dolaziti na gurku i sa katastrasnim gumama.
zato vec spremam ragu da izgleda ozbiljnije.
alfa romeo di nell anima
inace ako su svi skupovi ovako uspesni ni jedan necu prepustiti
ovo sinoc sam doso sto sam jako zeleo mada je jako neozbiljno
dolaziti na gurku i sa katastrasnim gumama.
zato vec spremam ragu da izgleda ozbiljnije.

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Kolko se sećam u KG prošle godine taj "mapetovski" model, doduše u nešto ćuniranojDora napisao: Mapet auto je bio Punto koj iej vozio SRI98 a ja sam bio balans, mislim kao teg a ne kao balans štangla... Van konkurencije poslednji na stazi kao zezanje. laki nas jeprozvao Mapet tim pa je otud i mapet autoOna dva što drobe sa balkona u mapet šou...
verziji je imao najbolje vreme ???

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
sledece godine budi prvi, pa ces dobiti besplatnu clanarinu. a one tamo bice ti jos bolje, jer ces konkurisati za nagrade koje dobijaju clanovi ARCS!Driver_GT napisao:bice bolje sl godine

- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Pa lepo sam rekao da je to karting staza i da tu pravi automobili nema šta da tražedejan555 napisao:Kolko se sećam u KG prošle godine taj "mapetovski" model, doduše u nešto ćuniranojDora napisao: Mapet auto je bio Punto koj iej vozio SRI98 a ja sam bio balans, mislim kao teg a ne kao balans štangla... Van konkurencije poslednji na stazi kao zezanje. laki nas jeprozvao Mapet tim pa je otud i mapet autoOna dva što drobe sa balkona u mapet šou...
verziji je imao najbolje vreme ???
![]()
![]()

- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
dok vas malo prođe početničko oduševljenje ...
.... i to pod uslovom da opet ne promene ruke
Ništa onda, videću te 159-ke na sledećem skupu kakve su,Nenad napisao: Evo možeš da vidiš na ovoj slici gde smo tačno bili.
Pogledaj skroz levo gore... iza gola, vire dve 159-ke.
![]()
Iza njih stoji Igor... sa Markonijem koliko mi se čini.
![]()
dok vas malo prođe početničko oduševljenje ...

.... i to pod uslovom da opet ne promene ruke

- boza alfa 75
dora,i u kragujevcu je staza za karting...jednog lepog dana za nekih 30 godina ako dozivimo cemo da se vozimo na pravo stazi...ccc,kolko se love vrti u ovoj mrtvoj zemlji a ne moze najobicnija staza da se napravi,sramota!!! dokle cemo da se lomimo na inprovizovanim karting stazama sa kolima
- Dewillex
Bas me interesuje za koje vreme karting odveze krug na toj stazi.

- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Znam da se par skupova odrzavalo na aerodromu Batajnica pa mi moglo da se porazmisli o toj lokaciji... tu bi se moglo organizovati 1 na 1 trke ili da se obelezi staza kakvu mi hocemo... mnogo pravca za jurcanje, okretanja pod rucnom itd...
Po meni bolja solucija od karting staze...
Po meni bolja solucija od karting staze...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
organizuju Hrvati Alfisti Grobnik, svake godine. pratite malo forum pa idite tamo. 
nije daleko a staza je WOW

nije daleko a staza je WOW

- Zillgian
Mozda Zaluzani kod Banja Luke? Na kraju krajeva, mislim da se ista boduje i za Sampionat Srbije u Reliju.
Jedina mana je ta sto je prilicno daleko
Jedina mana je ta sto je prilicno daleko

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”