Yugo 1.1 EFI

Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Re: Yugo 1.1 EFI

Uto Nov 18, 2025 11:32 am

Jedan test kocnica, mada treba jos razrade i finog podesavanja:
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Re: Yugo 1.1 EFI

Sre Dec 31, 2025 6:07 pm

I za kraj 2025te, da cestitam Novu Godinu i par slika auta:
Slika Slika Slika Slika
Slika Slika Slika Slika
Slika Slika Slika Slika
Slika Slika Slika Slika

Na ljubicastom Yugu nije nista radjeno sem sto sam nabavio zadnji levi kos za svaki slucaj ako zatreba:
Slika

I kako mi se cini necu moci da namestim rad motora sa ovom bregastom pa se razmisljam da li je izvaditi i zadovoljiti se sa oko 88ks ili modifikovati fabricki ECU na standalone i izvuci mozda oko 100ks:

Za zelenka nisam ni stigao da javim da sam nabavio novi Magneti Marelli termostat za svaki slucaj ako Behr/Mahle ne potraje, ali 500km kasnije vec je crkao tako da pre neki dan namontiran Magneti. Usput posto je tesko naci termostate za EFI verzije (karburatorski nemaju rupu sa navojem za senzor), modifikovao sam i medjuplocu od termostata sa navojem za senzor, ovaj put nije montirano jer nisam imao dihtung za to ali bicu spreman za sledeci termostat ako zatreba, pa necu morati stalno da modifikujem termostate od karburatora:
Slika Slika Slika

Kupljen i rezervni lezaj sa glavcinom za nazad jer pre neki mesec sam menjao levi, ali primetio sam pri montazi diskova da ni desna strana nije sjajna, ali pomoglo je podmazivanje pa cemo videti dokle ce da potraje, ali barem je spremna zamena. Takodje uzeo sam i lezajeve manzetne do menjaca takodje za rezervu:
Slika Slika

Zelenko takodje ceka da vidimo jedan cip za njega, pa da prebaci 7000 obrtaja i mozda da dobaci do 80ks:
Slika Slika Slika

Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Povratak na “Automobili Prijatelja”