Sve o svemu
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Cuveni kafe Romeo u centru Ljubljane

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- mijalko
- Garaža: Alfa Romeo 33,1991, 1.7ie 8v
Lepa alfica... moja je 1.7 8v nista nije menjano unutra sem brzinometra... i svi mi kazu da je kao skupa za odrzavanje,bla bla bla... ali ja ne mogu da objasnim ljudima da kad sednu da voze alfu da bi dali i poslednji dinar za nju,kao sto sam ja letos dao za generalku... i nije mi zao,i opet bi! E da i kladio sam se sa likom koji mnogo hvali svoje automobile u 100e,kaze da ce da me dobije sa Astrom 1.4 enjoy od 90 konja,a ja sa mojom 33-ojkom 1.7 8v,kao njegova masina je zustrija jer je 16v,pa me zanimaju komentari sto se tice ove trke,inace trka treba da bude za 15-ak dana... pozz 

Ako pogledas zadovoljsto,cena nije ni bitna...
-
ma
- Drug Član
Ako je na ubrizgavanje 115ks,oko 1000kg,boxer...Ako je auto u OK stanju,astra od 90ks 

- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
koja bwe astra od 90 konja sa 33-kom nemoj da me zasmejavas ima da ga ubijes ko sto rekose digni ulog
zustrija masina astra
Re: AR 33 1.7 16V

- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
Maserati stavio mu wing od Subarua ^^
http://www.blocket.se/stockholm/Maserat ... ?ca=11&w=3
http://www.blocket.se/stockholm/Maserat ... ?ca=11&w=3
-
fu
- Drug Član
Ljudi, covek je pitao za misljenje... Treba biti objektivan, realan i dati mu posten odgovor. Lako je da ga lozimo, ali covek ulaze svoje pare...
Ja cu izneti svoje skromno misljenje, na osnovu ovoga sto je receno, a malo je receno... Npr, ne znamo ni kakva je "staza" u pitanju na kojoj ce se trkati, koliko je duga, a od svega toga zavisi, jer jedan auto je mozda bolji za jednu vrstu uslova, a drugi za drugu.... Koje felne nosi koji auto i sl...
Moje misljenje je da je Alfa u blagoj prednosti, jer je Astra teza, a i ima manje konja, mada je to ovde zanemarljivo, sve u svemu nijanse ce pobediti i naravno opste stanje auta i motora.
Inace, postoji taj model 1.4 sa 90 konja, evo pogledajte http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
link je "malo" poduzi, ali nema veze. I Opelov motor ne treba podcenjivati, jer jeste itekako startan...
I ono na sta bih skrenuo paznju coveku, jer ipak ulaze svoj novac, da obrati paznju da li je stvarno 1.4 ili mozda i jaci, ima li chip ili bilo sta, da mu ipak ne uzme pare na kvarno...
Nadam se da sam bio od koristi...
Ja cu izneti svoje skromno misljenje, na osnovu ovoga sto je receno, a malo je receno... Npr, ne znamo ni kakva je "staza" u pitanju na kojoj ce se trkati, koliko je duga, a od svega toga zavisi, jer jedan auto je mozda bolji za jednu vrstu uslova, a drugi za drugu.... Koje felne nosi koji auto i sl...
Moje misljenje je da je Alfa u blagoj prednosti, jer je Astra teza, a i ima manje konja, mada je to ovde zanemarljivo, sve u svemu nijanse ce pobediti i naravno opste stanje auta i motora.
Inace, postoji taj model 1.4 sa 90 konja, evo pogledajte http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
link je "malo" poduzi, ali nema veze. I Opelov motor ne treba podcenjivati, jer jeste itekako startan...
I ono na sta bih skrenuo paznju coveku, jer ipak ulaze svoj novac, da obrati paznju da li je stvarno 1.4 ili mozda i jaci, ima li chip ili bilo sta, da mu ipak ne uzme pare na kvarno...
Nadam se da sam bio od koristi...

-
fu
- Drug Član
I naravno, vozacke posobnosti i iskustvo su itekako bitne.
I najvaznije: nadjite adekvatno mesto za trku koje je dovoljno bezbedno, da ne napravite nesto nedaj boze... pu, pu... pa posle 100evra je nista!
I najvaznije: nadjite adekvatno mesto za trku koje je dovoljno bezbedno, da ne napravite nesto nedaj boze... pu, pu... pa posle 100evra je nista!
- flojd
- Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g - Lokacija: Pirot
Upropasticemo coveku temu al ajd ako je astra 1.4 90 konja nema sta da trazi pored alfe koja ima 105 konja i 250 kg manje matematika je jasna i vise puta dokazano u praksi posto vidim da ne vozite 33-ke naravno treba biti obazriv i odabrati pravo mesto za trku!
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
- QV lale
- Garaža: Alfe & Lancie
Ma daaaj bre...otkinuces je! Ta astra moze biti brza od moje 1.4 ....ali od tvoje 1.7 ako je u ok stanju ,nema sanse! to je 100% Reci u 200 e da se trkate..1.7 8v ide do 70 - 80kmh isto kao i 16v...razvalices ga..laksa,snaznija i veca kubikaza.. vise nego dovoljno.....javi rezultat i obezbedite neku kameru i kidaj

- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
QV lale napisao:Ma daaaj bre...otkinuces je! Ta astra moze biti brza od moje 1.4 ....ali od tvoje 1.7 ako je u ok stanju ,nema sanse! to je 100% Reci u 200 e da se trkate..1.7 8v ide do 70 - 80kmh isto kao i 16v...razvalices ga..laksa,snaznija i veca kubikaza.. vise nego dovoljno.....javi rezultat i obezbedite neku kameru i kidaj![]()
![]()

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
astra je teska ko tuch. ako ti je 33 iole ispravna, nema dileme.
sad ako bismo krenuli da pisemo "ali ovo, ali ono" naplasice se covek
uvek moze nesto da podje po zlu naravno.
jedna Corsa meni krenula da se kurchi, to veoooma retko radim ali ovaj put nisam hteo da me ima nacrtanog na krilu. dam malo gas pokazem zube evo nje sustize me. (sve to od semafora na usponu od rakovice pa do vidikovca/cerak vinograda). ja opet malo odmaknem, mislim se mani me se covece, zaista... kad on ne odustaje.
e, kad je postalo ozbiljno, epilog je morao da bude u moju korist. pratio me je 95-110 uzbrdo ali posto ima visoko vesanje, na krivni dugoj iscrpljujucoj je poceo da cima na ivici izletanja pa je digao ruke kad sam ja prosao tu krivinu sa 120-130. kod meka je bio 50-60m iza. na semaforu - ne prepoznajem lika ali sam ga pohvalio na forumu za srcanost, bez obzira na ishod jako je dobro potegao malu kosicu, priznajem.
posle toga su krenuli komentari pljuvanja po meni sto sam odrao korsu pa se jos i hvalim (??? a da se nisam odbranio, sta bi tek ispalo
), i jos mnogo ruznih stvari zbog kojih smo izmedju ostalog i napravili sopstveni forum. inace, kad sam stavio KS/kg na papir ta korsa i ja smo bili 1:1. na papiru.
Sportsko Srce ipak ima malo uticaja, da tas uvek prevagne na nasu stranu, kad je sve na papiru jednako... Astra za razliku od korse slon koliko je teska, ubrzanje joj je losije, jednostano je los projekat. teska je skoro 1:1 sa vektrom iz iste klase.
edit:
Astra 1.4 Enjoy Acceleration (0-100) 13,7s
Alfa Romeo 33 1.7 ie Acceleration (0-100) 9s
ne znam koji chip bi joj ovde pomogao...
sad ako bismo krenuli da pisemo "ali ovo, ali ono" naplasice se covek

jedna Corsa meni krenula da se kurchi, to veoooma retko radim ali ovaj put nisam hteo da me ima nacrtanog na krilu. dam malo gas pokazem zube evo nje sustize me. (sve to od semafora na usponu od rakovice pa do vidikovca/cerak vinograda). ja opet malo odmaknem, mislim se mani me se covece, zaista... kad on ne odustaje.
e, kad je postalo ozbiljno, epilog je morao da bude u moju korist. pratio me je 95-110 uzbrdo ali posto ima visoko vesanje, na krivni dugoj iscrpljujucoj je poceo da cima na ivici izletanja pa je digao ruke kad sam ja prosao tu krivinu sa 120-130. kod meka je bio 50-60m iza. na semaforu - ne prepoznajem lika ali sam ga pohvalio na forumu za srcanost, bez obzira na ishod jako je dobro potegao malu kosicu, priznajem.
posle toga su krenuli komentari pljuvanja po meni sto sam odrao korsu pa se jos i hvalim (??? a da se nisam odbranio, sta bi tek ispalo

edit:
Astra 1.4 Enjoy Acceleration (0-100) 13,7s
Alfa Romeo 33 1.7 ie Acceleration (0-100) 9s
ne znam koji chip bi joj ovde pomogao...

- Blade
- Drug Član
- Garaža: Alfa romeo GT q2
Alfa Romeo 156 TI (Chadjava)
Alfa Romeo 156 V6 SP2 '02
Alfa Romeo 33 Veloce `88
Alfa Romeo 33 Permanent 4
Alfa Romeo 33 1.7 16v
Alfa Romeo 166 3.2
Alfa Romeo 75 Karburatori
Alfa Romeo Spider 916
Ex: Alfa Romeo 33 S2 QV `89 part car
Ex: Alfa Romeo 156 2.5 V6 SP3 '01
Ex: Alfa Romeo 33 S3 part car
Ex: Alfa Romeo 33 S2 1.7 QV part car
Ex: 33 S1 1.3 - Lokacija: Zemun
A pogotovo sto je 33 dusu dala za krivine ako ih ima na mestu trkanja samo oprez ako ti je sve u redu slobodno pun gas ako nije trazi da se na pravcu pojurite kraca deonica sto je sigurno sigurno

Jednom alfa uvek alfa !!!
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
Prva. S2 33 1.7
Druga. S3 33 1.7 P4
Treca. Macchina bella 156 1.9 16v
Četvrta. 156 V6 Sp2
Peta. 166 FL 3.2
Šesta. GT Q2
Sedma. S3 33 1.7 16v
Osma. Alfa Romeo 75 Karburatori
Deveta. Alfa Romeo Spider 916
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Ja bih odmah glasao za novi zakon... 

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Mijalko svaka cast sto ces da se trkas,gledaj samo da nema puno saobracaja da (ne daj Boze) ne nagrdite nekog...
Ima da ga otreses ko cigance slinu sto se toga tice,da je 1.6 16v,pa i necemu da se nada,ne da te stigne,nego da se nada,a ovako zakljucujem da je lik neki kompleksas,ali ti si tu da njega i njegovog opela vratis na mjesto koje im pripada...
Da sam na tvom mjestu ja bih:
1.Provjerio na koliko mi je obrtaja blokada (ako ne znas) i tokom trke trudio se da saltam 200-100 obrtaja prije blokade.
2.Posao bih na mjesto dje ce te se trkati i vjezbao start,krecao bih sa nekih 3.500 obrtaja,sve zavisi do podloge,ako je prasnjavija i sl.kreces sa manjeg broja obrtaja-npr 2.500,glavno je da sto bolje ubrzas,sa sto manje proklizavanja...
3.Dan-dva prije trke,sipao bih neki octane booster u rezervar,samo nemoj da se zaletis,pa da dospes puno.
4.Kad krenete,ne gledaj u njega,gledaj naprijed i krajickom oka prati kazaljku obrtomera,da bi "uhvatio" pravi trenutak za saltanje,jer ako ti se upali blokada izgubices dragocjeno vrijeme.
5.Nasteluj karburatore da malo vise trosi taj dan,jer ako je on rekao da se trkate tek za 15 dana-znaci nesto sprema.
Ne sekiraj se,rasturices ga,uz tebe smo
Ima da ga otreses ko cigance slinu sto se toga tice,da je 1.6 16v,pa i necemu da se nada,ne da te stigne,nego da se nada,a ovako zakljucujem da je lik neki kompleksas,ali ti si tu da njega i njegovog opela vratis na mjesto koje im pripada...
Da sam na tvom mjestu ja bih:
1.Provjerio na koliko mi je obrtaja blokada (ako ne znas) i tokom trke trudio se da saltam 200-100 obrtaja prije blokade.
2.Posao bih na mjesto dje ce te se trkati i vjezbao start,krecao bih sa nekih 3.500 obrtaja,sve zavisi do podloge,ako je prasnjavija i sl.kreces sa manjeg broja obrtaja-npr 2.500,glavno je da sto bolje ubrzas,sa sto manje proklizavanja...
3.Dan-dva prije trke,sipao bih neki octane booster u rezervar,samo nemoj da se zaletis,pa da dospes puno.
4.Kad krenete,ne gledaj u njega,gledaj naprijed i krajickom oka prati kazaljku obrtomera,da bi "uhvatio" pravi trenutak za saltanje,jer ako ti se upali blokada izgubices dragocjeno vrijeme.
5.Nasteluj karburatore da malo vise trosi taj dan,jer ako je on rekao da se trkate tek za 15 dana-znaci nesto sprema.
Ne sekiraj se,rasturices ga,uz tebe smo

"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- Gocy
Evo jednog suprotnog komentara... Digni ruke, nikakvo dokazivanje ti nije potrebno!
rules!
Re: Sve o svemu
SCHUMACHER napisao: Ima da ga otreses ko cigance slinu ...

Evo jednog suprotnog komentara... Digni ruke, nikakvo dokazivanje ti nije potrebno!

Anything's possible.
Keep thinking ! ! !
Keep thinking ! ! !
- QV lale
- Garaža: Alfe & Lancie
@Shumi - nema on karbove da steluje... ECU je u pitanju kod njegove trentare...