Sve o svemu
- BobanR
- Garaža: Brera 2.4
Diskusija o breri prebačena ovde
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
- CoyoteKG
- Garaža: 147 1.9 JTD 116hp
Ćao ljudi, sorry što ovde pitam, ali ne nalazim neku aktivnu temu.
Treba mi prilično hitan info. U četvrtak idem na put za Austriju, a do tada bi trebalo da namontiram zimske gume jer ću biti tamo i po alpskim predelima.
Dakle sutra već treba da znam koje gume želim da bi mi stigle do srede i tad da ih montiram.
Imate li neku preporuku?
Letnje imam već Dunlop Blueresponse, stavio bih na iste felne 4 nove zimske.
Dimenzije 205/55/16
Budžet, oko 10K po gumi +-1-2000. Bolje jeftinije ako je nepotrebno bacati dodatni novac
.
Pošto bar jednom mesečno idem KG-Beč, bitna mi je stabilnost na otvorenim putevima, više nego kopanje po planinama i snegu od 15cm.
Treba mi prilično hitan info. U četvrtak idem na put za Austriju, a do tada bi trebalo da namontiram zimske gume jer ću biti tamo i po alpskim predelima.
Dakle sutra već treba da znam koje gume želim da bi mi stigle do srede i tad da ih montiram.
Imate li neku preporuku?
Letnje imam već Dunlop Blueresponse, stavio bih na iste felne 4 nove zimske.
Dimenzije 205/55/16
Budžet, oko 10K po gumi +-1-2000. Bolje jeftinije ako je nepotrebno bacati dodatni novac
Pošto bar jednom mesečno idem KG-Beč, bitna mi je stabilnost na otvorenim putevima, više nego kopanje po planinama i snegu od 15cm.
- Falcon037
- predsednik kluba

- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Continental i Dunlop imaju odlične zimske gume koje se odlično ponašaju i po mokrom i suvom. Mislim da možeš da se uglaviš u tu cifru.
Takođe i Nokian ima odlične zimske gume.
Takođe i Nokian ima odlične zimske gume.
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Ubacio bih u pricu i michelin, pre nokiana
Razmisli o Michelin crossclimat allseason gumu bar za jednu osovinu, a za drugu zimske pa ako ocekujes da negde bas zagudi, turi zimuse napred, ili cak sve cetri crossclimat, mislim da su u rangu oko 10000 po gumi.
Razmisli o Michelin crossclimat allseason gumu bar za jednu osovinu, a za drugu zimske pa ako ocekujes da negde bas zagudi, turi zimuse napred, ili cak sve cetri crossclimat, mislim da su u rangu oko 10000 po gumi.
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- CoyoteKG
imam već sve 4 nove letnje Dunlop Blueresponse, tako da ne bih gledao po osovini, nego kupio komplet 4 zimske. Pored toga, prezadovoljan sam Dunlop letnjim gumama, ali ne znam kakvi su im zimski modeli.
Gledam sad Continental TS 850 su se valjda dobro pokazale, ali su TS 860 neznatno skuplje, no ne mogu da nadjem neki uporedni test izmedju te dve gume.
Michelin nalazim samo u Alpin 5 varijanti, pojma nemam da li su bolje od Conti
Gledam sad Continental TS 850 su se valjda dobro pokazale, ali su TS 860 neznatno skuplje, no ne mogu da nadjem neki uporedni test izmedju te dve gume.
Michelin nalazim samo u Alpin 5 varijanti, pojma nemam da li su bolje od Conti
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Mislio sam dve allseason, dve zimske
Kad je kulturica vreme allseason napred, a kad napada sneg prebaci zimske napred...
Ili ako ti vec treba zimske gume vise paparazzi radi nego radi nekog ludackog snega
Opet napominjem, michelin crossclimate...
Kad je kulturica vreme allseason napred, a kad napada sneg prebaci zimske napred...
Ili ako ti vec treba zimske gume vise paparazzi radi nego radi nekog ludackog snega
Opet napominjem, michelin crossclimate...
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
- Falcon037
- predsednik kluba

Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
imaš još dosta testova na ovom sajtu. Continental je neprikosnoven za sneg i što je još bitnije na mokrom što je dosta češća situacija nego sneg. Ja po snegu skoro da ne vozim ali sam vozio TS830 i odlična je.
Dunlop isto ima dobro kočenje po mokrom i suvom zato sam ga napomenuo. Michelin naravno spada u top 3.
imaš još dosta testova na ovom sajtu. Continental je neprikosnoven za sneg i što je još bitnije na mokrom što je dosta češća situacija nego sneg. Ja po snegu skoro da ne vozim ali sam vozio TS830 i odlična je.
Dunlop isto ima dobro kočenje po mokrom i suvom zato sam ga napomenuo. Michelin naravno spada u top 3.
- CoyoteKG
OK, recimo da sam na 80% odluke za Continental.
TS 860 205/55 R16 91T - 10700 din
TS 860 205/55 R16 91H - 11150 din.
Dakle razlika u ceni skoro zanemarljiva.
Koliko mi je bitno ovo T ili H? Koliko vidim to je samo neki index brzine, jedna je do 190km/h, druga do 210km/h.
Mislim da je to tek zanemarljivo, jer ne vozim ni priblizno jednoj ili drugoj brzini.
U ovim testovima ne vidim nigde koji od ta dva modela je testiran
TS 860 205/55 R16 91T - 10700 din
TS 860 205/55 R16 91H - 11150 din.
Dakle razlika u ceni skoro zanemarljiva.
Koliko mi je bitno ovo T ili H? Koliko vidim to je samo neki index brzine, jedna je do 190km/h, druga do 210km/h.
Mislim da je to tek zanemarljivo, jer ne vozim ni priblizno jednoj ili drugoj brzini.
U ovim testovima ne vidim nigde koji od ta dva modela je testiran
- Falcon037
- predsednik kluba

Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
T ili H za gumu od 16" skroz zanemarljivo. Za 17 i 18 ima možda smisla ali za te dimenzije postoje i hi performance zimske gume, ali kome treba da vozi 200 po zimi. Alfi 147 jtd sigurno ne
- CoyoteKG
Hvala.
Poručio ipak H. Pričao preko tel sa prodavcem, i njegov argument je bio da je razlika 300 din, a da su H ipak malo kvalitetnije s obzirom da su pravljene da izdrže malo veće brzine.
hvala svima
Poručio ipak H. Pričao preko tel sa prodavcem, i njegov argument je bio da je razlika 300 din, a da su H ipak malo kvalitetnije s obzirom da su pravljene da izdrže malo veće brzine.
hvala svima
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Ja cu samo reci da si pricao sa dobrim trgovcem, a svi znamo koji je posao trgovca.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- CoyoteKG
To je diskutabilno...
Moja logika je malo drugačija.
Cifre od 42800 ili 44660 su mi podjednako velike. Odnosno, obe su mi "mnogo".
A taj argument mi je bio skroz prihvatljiv.
Da sam hteo da štedim kupio bih tigar za 5000.
Moja logika je malo drugačija.
Cifre od 42800 ili 44660 su mi podjednako velike. Odnosno, obe su mi "mnogo".
A taj argument mi je bio skroz prihvatljiv.
Da sam hteo da štedim kupio bih tigar za 5000.
- CoyoteKG
Ovamo u nekom servisu mi nude uslugu cuvanja guma "po svim propisima" za 500din za polusezonu.
Ima li to smisla, ili da ih gurnem kod mene u podrum
Ima li to smisla, ili da ih gurnem kod mene u podrum
- BobanR
Ako imaš podrum, ne vidim koje bi oni specijalnije uslove mogli da obezbede...lepo ih opereš, eventualno naprskaš nekim sredstvom za zaštitu, i ostaviš. Naravno, pod uslovom da ti je podrum suv
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pa u većini slučajeva ti uslovi "po svim propisima" se odnosi na velike PVC kese u kojima stoje gume u magacinu.Tako da ne vidim ako imaš mesta u podrumu što bi plaćao. Druga stvar je da nemaš gde da ih čuvaš to je dobra cena.
- CoyoteKG
Ostavio sam ih sad, jer mi je prepun podrum. Moram da se otarasim ovih starih celicnih sa zimskim gumama, pa da napravim mesta.
Kazu mi da stoje uspravno, i da dva puta mesecno njihov radnik ide i svih skoro 5000 guma koje usluzno skladiste okrece
. Bas im verujem 
Kazu mi da stoje uspravno, i da dva puta mesecno njihov radnik ide i svih skoro 5000 guma koje usluzno skladiste okrece
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
- BobanR
A četvrtkom im puštaju ozbiljnu muziku...za opuštanje
- Dragon
- Saradnik Uprave

- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Ima smisla da ih das na cuvanje ako obijaju podrume, sto je veoma cesta pojava.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Vidis nije losa varijanta da iznajmljujem prostor za cuvanje guma...imam 200 kvadrata i cuvao bi ih po povoljnijim uslovima nego drugi.

- CoyoteKG
i okretao 
ja se svakako slazem da je ideja odlicna.
Nemaju svi mesta gde da cuvaju, ili da cimaju po selu ili ko zna gde.
A ima i puno firmi sa velikim voznim parkovima, kojima se sigurno ne isplati da razmisljaju gde da drze gume...
500 din mislim da nije neka cifra, pogotovo sto planiram opet kod njih da prebacujem na letnje. Jer mi deluju prilicno usluzno i ozbiljno.
ja se svakako slazem da je ideja odlicna.
Nemaju svi mesta gde da cuvaju, ili da cimaju po selu ili ko zna gde.
A ima i puno firmi sa velikim voznim parkovima, kojima se sigurno ne isplati da razmisljaju gde da drze gume...
500 din mislim da nije neka cifra, pogotovo sto planiram opet kod njih da prebacujem na letnje. Jer mi deluju prilicno usluzno i ozbiljno.
- jerotije
- BANOVAN
- Garaža: 164 3.0 V6 24v QV
Ja poslednjih par godina svoje gume ustavljam u Beogumi i vise necu jer je preskupo. Pre tri dana su mi namontirali felne sa zimskim gumama koje su bile kod njih na cuvanju i sve 4 felne su bile polivene kafom. Verovatno taj radnik sto ih okrece mnogo voli kafu. 
- OMP
- Garaža: GP TJet
u inostranstvu , konkretno znam za CH, odavno postoji ta prica oko cuvanja guma tj setova tockova, hotel za gume to tamo zovu, uglavnom po rafovima uspravno stoje i svaka je uredno etiketirana e sad dal ih neko okrece povremeno ili ne ne znam 
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- OMP
- Garaža: GP TJet