ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
Jao ove ruskinje su bozanstvene!
Skidaj sve ali cipele NE!

- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
@jamal, jednom prilikom kad sam razvaljivao 164 v6 za delove nasao sam eksterni nepovratni ventil za gorivo koji je zakacen na samom crevu pre pumpe u rezervoaru. Mozda mozes da ga nadjes novog u radnjama ili da vidis po nekom otpadu sa 164. Verovatno postoji jos modela sa tim resenjem...

- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ja sam kupovao neke nepovratne ventile ali nisu predvidjeni za visok pritisak nego za prirodan pad,da ne vrati u rezervoar ako je pumpa u motornom prostoru...
i tako crkne za par dana,jedan je curio,i nadjem drugu pumpu sa sve tim sto treba
i tako crkne za par dana,jedan je curio,i nadjem drugu pumpu sa sve tim sto treba
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- JaMaL
@Dora
Zelim, zelim...
@Santino
Znam, meni treba posle pumpe prema railu ali isto sranje... ima na bubnju sigurno, a i pogledacu po radnjama ovih dana ako je nesto dz da stavim mozda pre raila u motornom prostoru, lakse je. Nije frka tolika samo prvo jutarnje paljenje je malo duze, dok ne uzmem novu skroz pumpu nije strasno.
Zelim, zelim...

@Santino
Znam, meni treba posle pumpe prema railu ali isto sranje... ima na bubnju sigurno, a i pogledacu po radnjama ovih dana ako je nesto dz da stavim mozda pre raila u motornom prostoru, lakse je. Nije frka tolika samo prvo jutarnje paljenje je malo duze, dok ne uzmem novu skroz pumpu nije strasno.
- Dora
- honorable
Nemoj posle da me napušavaš ako ne valja, i nema konektor, jedan renomirani blablabla... 

- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
lepo,lepo,a gde je ovo slikano
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
- Dora
- honorable
- Dora
- honorable
Dugogodišnja vežba i iskustvo 
Zanimalo me gde su auti pa sam gledao okolo

Zanimalo me gde su auti pa sam gledao okolo

- Nigy
- Garaža: .
Jedan inteligentan vozac mi je polomio prednje staklo migavca i ogulio branik, a posto nije hteo da finansira svoje vozacko umece, sve je otislo pravnim putem. Okrivljen je, i njegovo osiguranje je procenilo stetu na mojoj makini. Sve je cool osim sto su cuveni beli migavac za AR 75, koji se redje vidja u SRB nego NLO, procenili na nesto preko 500 din!!!
Kako im dokazati da su u zestokoj zabludi i izvuci novce za koji ga je zaista moguce kupiti?

Kako im dokazati da su u zestokoj zabludi i izvuci novce za koji ga je zaista moguce kupiti?
- Dora
- honorable
Oni tebe zezu... Mogu da procene rad (preliminarno) ali ne mogu da procene deo koliko košta, račun je procena.
Prvi put čujem da neko osiguranje procenjuje delove i to još za auto kojeg davno nema u prodaji.
Uglavnom, smor je ali lepo odeš tamo i kažeš platićete sve pa i sudske troškove, njihovi advokati znaju znanje i ne prave problem tamo gde ga ne sme biti jer će platiti.
Za 500 dinara neka ga kupi njegov tata, ja bi im to prediodočio...
Prvi put čujem da neko osiguranje procenjuje delove i to još za auto kojeg davno nema u prodaji.
Uglavnom, smor je ali lepo odeš tamo i kažeš platićete sve pa i sudske troškove, njihovi advokati znaju znanje i ne prave problem tamo gde ga ne sme biti jer će platiti.
Za 500 dinara neka ga kupi njegov tata, ja bi im to prediodočio...
- JaMaL
Pazi uvek mozes uzeti izvod iz delte da ti odstampaju koliko kosta nov kod njih. sa tim papirom odes u osiguranje.
ako ti oni nadju jeftinije neka ti ga kupe a ti ces doci po njega. tako da sve delove uzmes ponudu i das im... ako ce oni da traze jeftinije nije frka ako nece mogu samo da plate.
ako ti oni nadju jeftinije neka ti ga kupe a ti ces doci po njega. tako da sve delove uzmes ponudu i das im... ako ce oni da traze jeftinije nije frka ako nece mogu samo da plate.
- Gruja
- Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Zar uopšte postoji nov kod Delte?
Mislim, može da se poruči?
Mislim, može da se poruči?
- JaMaL
Dosta delova imaju po skladistima jos... ja sam narucivao neke prekidace i takve sitne gluposti koje ne bih u zivotu poverovao da imaju.
nesto ima nesto ne dok ne isprazne sva skladista, ali se ne prave novi to je definitivno sem u maloj privredi.
nesto ima nesto ne dok ne isprazne sva skladista, ali se ne prave novi to je definitivno sem u maloj privredi.
- Nigy
Nisam jos dosao u posed od papira na kome je specifikacija popravke, ima radnih sati, ovo-ono, ali dok mi je citano preko phona, zapalo mi je za uvo 500+ dindzi za sam migavac!!!
Ovde sam nasao da ima novih, a kod nas ima novih zutih.
Probacu sa Deltom, mada nisam znao da jos uvek prodaju delove za Alfu...
Ovde sam nasao da ima novih, a kod nas ima novih zutih.
Probacu sa Deltom, mada nisam znao da jos uvek prodaju delove za Alfu...
- Dora
- honorable
Nije bitno da li prodaju, imaju ili šta god. Imaš dva postupka.
1. je da odeš sa tim njihovim papirom u servis gde ti oni kžu pa se tamo uradi šta treba i plati se po računu, ako treba dorada oni (servis) traže dopunu zapisnika.
2. je da nema delova ili nećeš u ovlašćeni servis, onda odeš u radnju i tražiš predračun po specifikaciji sa tvoje liste, a za servis kak oko, neko prizna samo svoj predračun za vreme a neko prizna i tudj ako ne odstupa puno. Ako odstupa opet se traži dopuna zapisnika.
Zapisnik je privremena kategorija, nijedan pregledač ne može znati koliko je stvarno kriv neki deo koji je sakrven. On piše želje slušalaca a ima i iskustva. To niej beton kategorija, podložna je promenama u srazmeri koliko ej vlasnik vozila spremaan da se nateže sa njima.
Uglavnom, realno uvek isplaćuju sve ako vide da si zapeo a tih je2% ostala borana višestruko plati za ta 2% pa su svi zadovoljni, sem buranije naravno
Dobiješ zapisnik, i odeš u deltu il ibilo gde, tražiš predračun, a ako neam to što ti treba nadješ na netu gde ima. pre toga saznaš da l iti treba predračun od majstora a ak otreba i topribaviš, može bilo koji ko ima radnju...
Sa ta dva andraka odeš tamo i tražiš pare jer ćeš popraviti u sopstvenoj režiji kad bude. Oni ti traže da potpišeš da se odričeš naknadnih troškova (dopune zapinika) i to je to. Dbiješ pare i kupi si beli migalec ebo te beli migalec
Sad kad pišem, možda ima beli migalec, koja je strana? Ajd dok je djed mrazek još u radnji
1. je da odeš sa tim njihovim papirom u servis gde ti oni kžu pa se tamo uradi šta treba i plati se po računu, ako treba dorada oni (servis) traže dopunu zapisnika.
2. je da nema delova ili nećeš u ovlašćeni servis, onda odeš u radnju i tražiš predračun po specifikaciji sa tvoje liste, a za servis kak oko, neko prizna samo svoj predračun za vreme a neko prizna i tudj ako ne odstupa puno. Ako odstupa opet se traži dopuna zapisnika.
Zapisnik je privremena kategorija, nijedan pregledač ne može znati koliko je stvarno kriv neki deo koji je sakrven. On piše želje slušalaca a ima i iskustva. To niej beton kategorija, podložna je promenama u srazmeri koliko ej vlasnik vozila spremaan da se nateže sa njima.
Uglavnom, realno uvek isplaćuju sve ako vide da si zapeo a tih je2% ostala borana višestruko plati za ta 2% pa su svi zadovoljni, sem buranije naravno

Dobiješ zapisnik, i odeš u deltu il ibilo gde, tražiš predračun, a ako neam to što ti treba nadješ na netu gde ima. pre toga saznaš da l iti treba predračun od majstora a ak otreba i topribaviš, može bilo koji ko ima radnju...
Sa ta dva andraka odeš tamo i tražiš pare jer ćeš popraviti u sopstvenoj režiji kad bude. Oni ti traže da potpišeš da se odričeš naknadnih troškova (dopune zapinika) i to je to. Dbiješ pare i kupi si beli migalec ebo te beli migalec

Sad kad pišem, možda ima beli migalec, koja je strana? Ajd dok je djed mrazek još u radnji

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Deda se spusta uskoro, ako sta treba bacite PM ili mail...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Nigy
Hvala, kupovalo se to dok je jos moglo da se nadje, pa je rezervni vec namontiran. 
Samo, ne zelim da prihvatim da mi plate 500 dindzi za nesto sto kosta polovno bar 30e ako si te srece da ga nadjes..
Ici cu sledece nedelje sa zapisnikom da dobijem neki predracun od Delte ili sl...
Hvala na info

Samo, ne zelim da prihvatim da mi plate 500 dindzi za nesto sto kosta polovno bar 30e ako si te srece da ga nadjes..
Ici cu sledece nedelje sa zapisnikom da dobijem neki predracun od Delte ili sl...
Hvala na info

- JaMaL
Pa treba samo naci italijani kakvi su deraci traze 100e za polovnu haubu. Tako da mozes zamisliti da im je zmigavac od 30-65e.:
http://www.ebay.it/itm/FANALINO-FRECCIA ... 1707wt_954
http://www.ebay.it/itm/FRECCIA-ANTERIOR ... _500wt_970
http://www.ebay.it/itm/ALFA-ROMEO-ALFA- ... 500wt_1204
Ali se takodje secam da ih je bilo po 10-12e na nemackom ebay-u prosle godine. Tako da se sigurno mogu naci iz male privrede.
Sa druge strane ako nekome treba ceo motor sa servo pumpom 75 turbo ima za 750e i to
http://www.ebay.it/itm/ALFA-ROMEO-75-TU ... 500wt_1156
http://www.ebay.it/itm/FANALINO-FRECCIA ... 1707wt_954
http://www.ebay.it/itm/FRECCIA-ANTERIOR ... _500wt_970
http://www.ebay.it/itm/ALFA-ROMEO-ALFA- ... 500wt_1204
Ali se takodje secam da ih je bilo po 10-12e na nemackom ebay-u prosle godine. Tako da se sigurno mogu naci iz male privrede.
Sa druge strane ako nekome treba ceo motor sa servo pumpom 75 turbo ima za 750e i to

http://www.ebay.it/itm/ALFA-ROMEO-75-TU ... 500wt_1156
- Nigy
Sumnjam da bi ovi iz osiguranja i bacili pogled na cene sa ebay-a...
Cak ne verujem da bi prihvatili i cenu sa inostranog sajta koji se bavi prodajom delova, al' videcemo, pa javljam na sta ce sve da izadje.
Cak ne verujem da bi prihvatili i cenu sa inostranog sajta koji se bavi prodajom delova, al' videcemo, pa javljam na sta ce sve da izadje.