Trapovi na našim Alfama
- OMP
- Garaža: GP TJet
- genca
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW
Zamenjena juce solja...........i dalje lupka.Majstor pregledao opet sve po 4 put i nema nigde lufta.Rekao mi je da je amort malo kriv i da je moguce zbog toga. 

cuore sportivo
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
Jedno pitanje u vezi gumica balans stangle: koliko je hitno to zameniti, i da li osim lupkanja koje nervira moze biti jos nekih posledica? S obzirom da je u pitanju rasturanje celog trapa zbog gumica od ~500din

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Od zamene amortizera, a ima tome dosta, imam problem sa polozajem zadnjih tockova. Odokativno se videlo da su u plusu vise nego sto bi trebalo i u odnosu na druge koji isto imaju 17" felne, pa cak isto GTA.. Naravno, posle zamene u Planeti guma je odradjeno i centriranje trapa. Posto to meni nije bilo OK, kasnije sam isao u jos najmanje tri servisa koji se bave centriranjem i pominjao sam taj problem, pa i u servisu gde sam odrzavao auto.
Uglavnom su odgovori bili da to ne moze, da nema centriranja zadnjeg trapa po toj osi, da bi moglo, ali treba neki specijalni postupak...klinac-palac.
Auto mi je sad kod Alekse, koji treba da uradi veliki servis, a posto su mi iskocile Eibach opruge, resimo da i to odradimo u isto vreme. Ja zaboravio da mu kazem za zadnji trap. I zovem ga danas da mu kazem i on mi odgovara da mi je zamenio opruge i da je vec primetio taj problem i da Bilstein amorti imaju mogucnost stelovanja, tj. imaju neke rupe koje to dozvljavaju. Tako da moram da napomenem u servisu da mi to odrade.
Naravno da sam pominjao gde god sam bio da su promenjeni amorti i da je Bilsten stavljen i ne verujem da niko nije znao ili nije hteo da zna za stelovanje na samom amortu.
Izem ti renomirane servise i njihove strucnjake!!!!
Uglavnom su odgovori bili da to ne moze, da nema centriranja zadnjeg trapa po toj osi, da bi moglo, ali treba neki specijalni postupak...klinac-palac.
Auto mi je sad kod Alekse, koji treba da uradi veliki servis, a posto su mi iskocile Eibach opruge, resimo da i to odradimo u isto vreme. Ja zaboravio da mu kazem za zadnji trap. I zovem ga danas da mu kazem i on mi odgovara da mi je zamenio opruge i da je vec primetio taj problem i da Bilstein amorti imaju mogucnost stelovanja, tj. imaju neke rupe koje to dozvljavaju. Tako da moram da napomenem u servisu da mi to odrade.
Naravno da sam pominjao gde god sam bio da su promenjeni amorti i da je Bilsten stavljen i ne verujem da niko nije znao ili nije hteo da zna za stelovanje na samom amortu.
Izem ti renomirane servise i njihove strucnjake!!!!

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
Pa eto svaki put nešto novo naučiš ...
Ima jedna vrlo korisna stvar koja ide uz skoro svaku robu i zove se uputstvo ali se to u Srbiji koristi samo kad nešto sje***
Ima jedna vrlo korisna stvar koja ide uz skoro svaku robu i zove se uputstvo ali se to u Srbiji koristi samo kad nešto sje***
- Milorad
- Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0 - Lokacija: Beograd
- alfa-u-srcu
- Alfa Romeo Giulietta Turbo Benzina
-Alfa Romeo 159 TI JTS
-Alfa Romeo 159 JTDm
-Alfa Romeo 33 Boxer Imola Rosso
-BMW E30 coupe Brilliantrot - Lokacija: Lipovica
Obavezno centriraj trap ponovo posle spustanja.
Rodjen da ne uspem, pa se zato duplo trudim
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ocu, to radim stalno kada menjam nesto bitno na trapu.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Hoce li biti sutra sa GTA felnama ili zimska varijanta? 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Sutra dolazim specijalnim vozilom.
- poslednjiskaut
- Garaža: Alfa Romeo 147
Cime mogu da podmazem gumice na balans stangli koje kada temperatura padne ispod 8C? Po kisnom vremenu se ne cuju, ali po suvom i hladnom vremenu skripe na svaku omanju rupu.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
- elas
- Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pocelo pre par dana da se cuje neki tup zvuk u predelu prednjeg desnog tocka,i svakim danom se pojacavao da bi od juce bas lupalo.Da napomenem auto je i dalje precizan na volanu na nagle pokrete stabilan ni milimetar ne odstupa u korigovanju upravljaca.Danas sam isao kao trapadzije cisto da pogleda i nema nigde lufta ni u viljuskama ni u gumicama balans stangle.
Ja sam danas testirao u raznim situacijama,kad sam sam u kolima zvuk je dosta izrazajniji,vozio sam na prednjem sedistu coveka od 140+ kg i tad se ama bas nista ne cuje,a desava se kad se amortizer ispruza ne kad se sabija.Znaci kad prelazim preko lezeceg nema udarca ali kad se tocak spusta sa istog lupa,sto sam zakljucio da na istezanje se zvuk proizvodi ne na sabijanje opruge i delova trapa.U svim brzinama zvuk je isti.Napravio sam video klip pa ako neko prepozna sta moze da bude neka javi,jedino sto moze biti a nisam stigao da proverim je amortizer mada sumnjam da je on i ako jeste eto problema jer su kod mene Bilstain B6 amorti i gde ih kupiti posle pojima nemam,sutra zovem centar Boban da vidim jel imaju oni tu kontrolu amortizera pa da znam sta mi je ciniti,ovako sam sav u nekom strahu.
[youtube]wBwMWzzFI78[/youtube]
lepo se cuje udarac pri nailasku odnosno silasku sa lezecih u udara u rupe
Ja sam danas testirao u raznim situacijama,kad sam sam u kolima zvuk je dosta izrazajniji,vozio sam na prednjem sedistu coveka od 140+ kg i tad se ama bas nista ne cuje,a desava se kad se amortizer ispruza ne kad se sabija.Znaci kad prelazim preko lezeceg nema udarca ali kad se tocak spusta sa istog lupa,sto sam zakljucio da na istezanje se zvuk proizvodi ne na sabijanje opruge i delova trapa.U svim brzinama zvuk je isti.Napravio sam video klip pa ako neko prepozna sta moze da bude neka javi,jedino sto moze biti a nisam stigao da proverim je amortizer mada sumnjam da je on i ako jeste eto problema jer su kod mene Bilstain B6 amorti i gde ih kupiti posle pojima nemam,sutra zovem centar Boban da vidim jel imaju oni tu kontrolu amortizera pa da znam sta mi je ciniti,ovako sam sav u nekom strahu.
[youtube]wBwMWzzFI78[/youtube]
lepo se cuje udarac pri nailasku odnosno silasku sa lezecih u udara u rupe

- elas
Jos jedan klip sa pogledom na tocak ja ne vidim da osciluje kao kad amortizer iscuri tako da nisam pametan
[youtube]2ikfZoXqeDE[/youtube]
[youtube]2ikfZoXqeDE[/youtube]

- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- elas
Konstatovano na masini za amortizere da su tri po 87% a ovaj sto lupa 57%,nadjoh iste na kupujem prodajem za 150 evra sad idem da menjam...
Nije mi jasno kako je prolupao a ostali elementi svi ispravni,da je od rupa pre bi viljuska ili kugla stradala ovako nemam pojima.
Nije mi jasno kako je prolupao a ostali elementi svi ispravni,da je od rupa pre bi viljuska ili kugla stradala ovako nemam pojima.

- OMP
- Garaža: GP TJet
ma desava se i to, mozda bio losijeg kvaliteta pa procureo
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Falcon037
- predsednik kluba
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
- elas
Nije mi jasno da jedan procuri svi ostali ok,kod Bobana je 1000 din ispitivanje i dobra je masina sve trese ceo auto,izbaci posle listing sa vrednostima.Ne zakazuje se odmah primaju na liniju tehnickog pregleda.

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Sale, jel' su ti BilStein nabavljeni novi ili polovni?
Alfa je stil... ostalo je status...
- elas
Ne znam na koje mislis,ako mislis na ove sto sam danas kupio polovni su i pristojno su izgledali,probao rucno koliko mogu da proverim i bili su ok pa sam kupio.Nisam hteo da sad kupujem obicne za mnogo manje para jer ceo trim je uradjen dobro pa sad da menjam necu.A ovi sto su na kolima su skoro novi jer auto je kod mene godinu dana presao kod mene 40000 km i ovaj jedan crko.Sad kad sam skinuo moj bolje izgleda nego ovaj sto sam kupio danas,markice,etikete,kodovi cak i farba je bolja nego ovaj polovni,ali sta je tu je,probao auto nema lupanja drzi krivinu dobro,videcemo dalje.Bas mi je krivo sto je on crko ali...

- elas
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Mislio sam na ove što su testirani, pa je desni prednji pokazao 57%... Nije neuobičajeno da u regionima u kojima se vozi desnom stranom više budu optrećeni desni prednji elementi vešanja (rupe uz ivicu puta, ivičnjaci, oštrije skretanje udesno, itd...)... iako je neobično da BilStein amort traje 40kkm. Imao sam isti problem i stavio nove prednje KYB...
Alfa je stil... ostalo je status...
- elas
I meni je jasno da desna strana uglavnom strada pre,znam po gumama,felnama,i ostalim delovima na trapu.Zato sam i bio besan da bilstein crkne,a vozio sam svasta u zivotu pa i yuga i njegovi amorti su duze trajali.Secam se jedne ascone stavio sam boge amorte najobicnije i trajle mi skoro 150000 km,prodao auto sa tim amortizerima i ko zna koliko su jos trajali.Ovo samo moze biti neka greska,ipak je viljuska osetljivija od bilstei amortizera a ona je kao nova nema nikakvog lufta.

- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Da se i ja javim sa glavoboljom zvanom trap
Vec neko vreme mi lupka samo na desnoj strani nesto na neravninama,najvise se cuje na sitnim neravninama,pogotovu vise uzastopnih,kad je asfalt onako sitno naboran.Kad seckam volanom levo desno dok je ugasen cuje se lupkanje,ali samo kad ulevo pomeram volan.Skinuo tocak i probam sponu da cimam gore-dole,ona malo lupka.Medjutim,pomerim je levo-desno i ona se kao prevrce(uhvatim je rukom i kao da hocu da je uvrnem),jel to ne treba da radi?zamenicu je svakako zbog spomenutog lupkanja,mozda i kraj letve kad vec radim na toj strani uz centriranje trapa.Kad idem preko neravnina,ne cima volan levo desno kao kad ode letva volana i ne lupa jako,vec onako priguseno,bas nervira.Kod majstora kad sam otisao,kaze da nema lufta nigde a naglasio sam mu da pregleda celu levu stranu.

- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pitanje za iskusnije: Dobio sam gornje viljuske od Tejovica, na jednoj je kugla nakrivo pa ne znam da li se ona vraca prilikome montaze kod majstora ili ne? Inace, zakazao sam menjanje za cetvrtak, zato pitam.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.