FORMULA 1

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
brzi_pas
Garaža: GTV V6TB, 159jtd, 75 V6 24v,75 6V...
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:14 pm

Re: FORMULA 1

Uto Jul 28, 2009 3:04 am

Naravno da Rubens nije bolji od Shumija, i naravno da ga postujem....
Ali fakat je da je uvjek kad je pobjedjivao imaao najjaci bolid, normalno ima i njegove zasluge tu, al opet.... sad u ovakvom Ferrariju bi proshao isto kao i ovi dvojica....

Znaci, opet kazem, postujem, naravno jer nisam toliko ogranicen, al ovo je reagovanje na ceste postove ljudi "eh da se sad vrati sve bi ih pojeo" ;)
Slika
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Uto Jul 28, 2009 7:28 am

To da je uvek pobedjivao sa najboljim bolidom je apsolutna neistina!!!
Jako dugo pratim formulu i setite se samo sa kakvim se problemima susretao i kakveje borbe vodio sa konkurencijom!
Njegov odnos prema trkama i poslu koji je radio je neprevazidjen i jos ce dugo vremena proci dok se ne pojavi tako kompletan vozac i "dijagnosticar"kao sto je Shumi.
Iz krseva (setite se kakav je otpad bio Ferrari dok nije dosao Shumi i podigao ga iz mrtvih) je izvlacio 110% a to se vidi po kolegama iz tima koji su vozili 99% auto kao i on a bili po pet-sest mesta iza njega(sem Baricela).
Pa koliko je to Baricelo puta propustio Shumija.....20-30-60 ????? smesna konstatacija
Kada je Sena harao,jedini koji je bio iza njega i pratio ga u stopu i po suvom i po kisi je Shumi!
Tada je viliams bio fantastican i neuhvatljiv a beneton solidan.
Na kraju iz Sumijevog bolida smo videli tragediju Seninu.
Kada je Sena poginuo bio sam bolestan mesec dana i mislio sam da formula odlazi iz mog zivota, medjutim na svu srecu nije bilo tako jer je tu bilo jos dobrih vozaca koji su zasluzili paznju!
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Uto Jul 28, 2009 10:04 am

SCHUMACHER napisao:...Ali uz npr Alonsa Vettel bi imao sta da nauci i bude "tata" u tom sportu.Moram da dodam da mi se nimalo ne svidja to sto se Button toliko "ufurao",sad odjednom ispade da je bolji vozac od Schumachera i Alonsa prema izjavama nekih "poznavalaca" F1...Kad bude ostajao u trci u zapaljenom bolidu i pobijedio na istoj,kad bude pobjedjivao trku sa V10 motorom bez 2 cilindra,kad se bude borio za pobjedu sa mjenjacem zaglavljenim u 6-oj brzini,kad glavnog konkurenta bude po kisi preticao sa gumama za suvo i kad u Monte Carlu bude "skocio" za 17 pozicija mozda ce biti blizu Schumiju,a do tada neka uziva jer ce ih Ferrari sledece sezone pregaziti.
Brzi pas:Da se ne ponavljam,Sumijev bolid jednostavno ne bi bio ovakav i tu nema price,svimaje poznato koji je perfekcionista i poznavalac mehanike...Ne vidim ni jednog vozaca koji stoji sa tehnicarima vise nego sto je potrebno i prenosi informacije o bolidu,i ne vidim da ijedan odsustvuje sa zurke u Monte Carlu i vece provodi u garazi sa inzinjerima...Da ne duzim vise-svi su smijesni,F1 mi je postala skoro kao F3,ili tako nesto...
OMP:Slazem se sa tobom u potpunosti
:thumbsup:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Uto Jul 28, 2009 10:28 am

slazem se ja sa brzim da kad bi se vratio Sumi ne bi mogao nesto speciajalno da postigne, ipak ce godine i odsustvo od 3 godine iz kokpita f1 uciniti svoje ali opet mislim da ce biti bolji od Kimija i Mase tj od njihovih trenutnih rezultata, mozda ne mnogo ali sigurno nece praviti glupe greske sa izletanjima i sjabavanjem bolida kao sto to Kimi cini, i sigurno ce agresivnije i tacnije voziti od Mase pa ce i rezultati doci, ne mora da pobedjuje i bude na podijumu(mada mislim da bi, kakvo je trenutno stanje, mogao da zabode i poneki podijum bez problema) ali konstantno donosenje bodova ferariju bi itekako bilo od znacaja ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Uto Jul 28, 2009 10:55 am

Postovani gospodine brzi, da li si se IKADA ZAPITAO zashto je Ferrari bio SUPERIORAN bash onda kada je Shcumi vozio, a ne neposredno pre i posle toga? Pretpostavljam da jesi, ali da kao i svi ostali koji pljuju po NAJVECEM F1 VOZACHU svih vremena imash neku svoju BRILIJANTNU teoriju kojom cesh pokushati da obezvredish velichinu onoga shto je on postigao u ovom sportu. I odakle te priche da je losh chovek? Eto to bih voleo da mi neko elaborira... Ako ga neko lichno poznaje i zna neshto shto mi ostali ne znamo, onda hajde da chujemo... Izuzetan chovek, pozitivan, pobednik u svakom pogledu i veliki humanista. Fighter... I kada nije imao dobar bolid davao je svojih 100% i izvlachio maximum... Ma ne znam zashto uopshte troshim rechi na ovu besmislicu... :mad:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
OMP

Uto Jul 28, 2009 11:12 am

svi Sumija dozivljavaju kao loseg coveka zbog ona 2 poteza protiv Hila i Vilneva, a cesto cujem i onu "ma ne volim ga samo zato sto je nemac" :blink: :doh: pa sta ako je nemac ne znaci i da je los covek :rolleyes: , ma smesne su te polemike za i protiv Sumija,covek je postavio neke zadatke i standarde u F1 i tu nema sta da se prica a uvek je bilo i bice onih koji ga mrze i onih koji ga vole, uostalom to je slucaj i kad su drugi vozaci u pitanju ali kad je Sumi u pitanju nema uzdrzanih, ili su za ili protiv njega ;)
Korisnikov avatar
kovalski
Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 5:50 pm

Uto Jul 28, 2009 12:40 pm

pa da glupe su te fore dal je loš čovek ili nije, možda je recimo Kovalainen ili Rosberg neki smrad a da to niko ne zna odnosno o tome niko ni ne razglaba.
Schumija je to pratilo stalno jer je bio najveći, iako ga uopšte nisam simpatisao- čak štaviše... Čini mi se da je fora u tome dal je neko karakteran vozač (čovek) ili ne

A i dok je vozio stalno se postavljalo pitanje šta kad bi seo u tamo neki minardi "onda bi ga videli" kao lako je biti dobar u ferrariju. Mada verovatni bi on više izvlačio i iz minardija nego recimo Albers iz ferrarija tih godina, a i kad pogledate svi koji su valjali su se probijali u veće timove: Alonso, Webber...ono što ne valja je puštano niz vodu. Suviše je komplikovao sve to mnogo kombinacija timova i vozača i dobrih i loših.

I kad pogledate pa i Ronaldo je otišao u Real a ne neki Levante ili sl, odprilike najbolji igraju i voze za najbolje.
@OMP mnogi mu zameraju i ono poprečno postavljanje bolida u zadnjem krugu kvalif. u Monacu 2006
*antiprotivan*
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Uto Jul 28, 2009 1:37 pm

A ja ga bas volim zbog toga sto ne bira sredstva da pobijedi i sto nikad nisam sumnjao da ce se boriti do kraja (sjetite se njegove poslednje trke u Brazilu-krenuo 6-ti,imao problema sa pumpom za gorivo,citav krug vozio na felni,i 3 kruga pred kraj "ubija" Kimija za 4-to mjesto cisto da razbije sumnje pojedinih o njegovoj velicini,a za to vrijeme Alonso konstantno pita boks:Dje je Sumaher?),a Massa i Kimi krenu 6,i stignu 5-ti ako neko ispadne,a oni ne...Sto se njegovih ljudskih osobina tice,cuo sam da je kul tip,maksimalno opusten,a o tome koliki je humanista da ne govorimo...Ovi smradovi Bekam,Bred Pit i Andjelina daju neke smijesne pare za zastitu suma u Brazilu (da bi imali sta da duvaju),a one gladne djece bez roditelja se ne sjecaju...Kad je bio cunami na Tajland dao je 10.000.000,mnogo vise nego sto su donirale vlade nekih ekonomski jakih zemalja...
Imam kuci jedan magazin gdje je naslov intervjua sa Schumacherom:Sumi OBJASNI nam sta je to HRABROST!!!,intervju se zavrsava konstatacijom novinara:Zato je on Schumacher,a mi nismo...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
OMP

Uto Jul 28, 2009 1:41 pm

da zaboravih i to u MC-u ;) mada je to bilo dosta kasno, tj skoro, kad je vec stekao omrazenost u narodu, pa jbg jeste se malo sluzio "prljavim" potezima ali treba i za to imati mozak ;) :D
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Uto Jul 28, 2009 1:46 pm

Ihh omrzenost u narodu, malo ga pretera druze... Neko je jednom rekao, nisam siguran ko - "nisam doshao ovde da budem voljen nego da pobedjujem". To jeste, malo preterano, ali ipak, na kraju dana ljudi vole pobednike, zar ne? ;)
Slika
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Uto Jul 28, 2009 2:33 pm

OMP:Tek tu me je odusevio,a 8h su ga ispitivali i nije htio da prizna da je to namjerno uradio,a na telemetriji se vidjelo jasno-da jeste,a da ne pricamo sjutradan kad je stigao sa poslednjeg mjesta-peti...
SPEEDFREAK: :amen:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
brzi_pas

Uto Jul 28, 2009 4:25 pm

Dje ste vidjeli u mom pisanju da je losh covjek ili da je losh vozac ???

Vi sto necete da troshite rijeci na ovo besmisleno pisanje, nemate potrebe ;)

Nema potrebe se i prepucavati, jer nemam ni namjeru da vas ubjedjujem da shumi nije vanzemaljac i obrnuto, covjek je postigao to sto je postigao, po meni to nije bila SAMO njegova zasluga, po meni vise su tu doprinijeli Ros i Jan Tod od njega, njegovo je uradio najbolje sto je mogao, odradio ga je vrhunski, ali i dalje tvrdim da su na njegovom mjestu bili Hakinen, Alonso pa i Kimi da bi isto toliko titula osvojili... (eto, djelimican odgovor gospodinu speadfreaku zasto mislim da je Ferrari tad bio najbolji)

To da je shumi najbolji(bio), to stoji, ali po meni ne svih vremena ;)

P.S. Sjecam se intervjua sto je davno radio Jeremy Clarkson sa njim, i bas je bilo pitanje tipa, rasmishljash li o svojim "prljavim potezima", jer ti frka ako se ko od protivnika povrijedi, i dal je moralno to sto si uradio (pokusaj izbacivanja sa staze drugih vozaca)... samo je odgovorio, ja ocu da budem prvi i ne razmishljam kojim sredstvima cu se sluziti da to dobijem....
E tu sam ga malo zgotivio, jer se nije folirao sa odgovorima, jednostavno je jasno rekao sta cu da uradi svaki put kad za to bude bilo potrebe.... od mene za to jedan iskreni respect...
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Jul 28, 2009 4:40 pm

Cisto da se ne zaboravi...prva pobeda u ne bas sjajnom Ferrariju 1996. - genijalno odvezeno u Barceloni...

na engleskom

i po meni njegova voznja karijere- Spa, 1995, startovao sa 16 mesta, pobedio na kraju...ova voznja sa slik gumama protiv Hilla sa kisnim gumama koji gubi vreme jureci ga je genijalna

Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
brzi_pas

Uto Jul 28, 2009 4:52 pm

10 godina razlike, ista staza....

... re=related
Slika
Korisnikov avatar
OMP

Uto Jul 28, 2009 8:31 pm

to su bile trke a i formule ;) a Sumi je odlican po kisi, kao i Sena sto je bio

3D analiza kako je masu pogodila opruga

... re=related
Korisnikov avatar
Vuk 166
Garaža: A6 C7 3.0 TDI '13
166 FL 2.0 TS '05
166 V6 TB '00
Ex 166 3.0 Sportronic '98
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:20 pm

Uto Jul 28, 2009 8:40 pm

Ovo se ne vidja svaki dan.... :shock: Dobro da je ziv....
ma
magic33
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 28, 2009 8:53 pm

...pri toj brzini i najbolji snajperista ne bi pogodio bolid a kamoli kacigu...
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Uto Jul 28, 2009 10:11 pm

sa zakašnjenjem podržavam diskusiju i druga brzog u potpunosti! samo bih dodao da ja mislim da je on (šu-mejker) vrlo loš kao ljudsko biće :hello:

nego, nešto se alonso (poslao šu-mejkera u penziju, znači bolji od njega i sene zajedno) ne oglašava povodom incidenta sa točkom, da mu se to desilo 2007. verovatno bi optužio rona denisa za pokušaj ubistva! :shock: :D
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
OMP

Sre Jul 29, 2009 12:03 am

ti mora da si upoznao Sumija kad znas da je los covek :rolleyes:

pa sta ima Alonso da se oglasava kad je fia njih tuzila i hoce da ih kazni za taj incident sa tockom tj vec su doneli odluku da ih kazne NE vozenjem sledece trke a obzirom da je trka u Spaniji i da je publika vec pretila tuzbama jer su kupili karte da bi gledali svog zemljaka izgleda da ce reno ipak voziti Valensiju ali ih kazna ceka na nekoj od sledecih trka, ako se zalba ne usvoji :rolleyes:
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Sre Jul 29, 2009 7:10 am

Bas "lepo" sto medju nama forumasima i alfistima imamo nekoga ko licno poznaje coveka pa nam iz prve ruke i verovatno na svom licnom iskustvu moze potvrditi kakav je ko covek!?!? Verovatno te je tesko izneverio kao licni prijatelj pa preko toga ne mozes da predjes!
Ako zelis mozes sa nama da podelis svoje razocarenje pa da svi ucestvujemo u tvom bolu!!!
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Sre Jul 29, 2009 9:06 am

MOBTEL:Ja razumijem da to kaze Frentzen (digao mu ribu,i sad mu je to zena :rotfl: )
Koji Alonso poslao Sumija u penziju,onaj sto je puno brbljao 2006-te jer se uzdao u mass damper,pa posle Kanade nije pobjedjivao pola godine i vec se oprostio od titule,ali na "srecu" Schumiju je otkazao motor u Suzuki 17 krugova prije kraja...Izgooglaj nedje sta kaze Alonso o Schumiju,sam priznaje da mu nije dorastao i da je najbolji vozac u istoriji F1...A najjaca mi je izjava Loeba koji je prosavsi prvi kroz cilj na jednom reliju (postavio rekord po broju titula) svom timu preko radio-veze uzviknuo:ZOVITE ME SCHUMI!!!
Ma Schumi je kralj bre,a ni on nije imun na Alfe :arflag
ALFAMEN: :thumbsup:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Sre Jul 29, 2009 3:26 pm

@Mobtel
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: ti si bre neki zeshci komedijash, a? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

@Schumacher

Apsolutno...

Slika

Slika
Slika
Korisnikov avatar
speedfreak968
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '04. AR 156 SW ti

Sre Jul 29, 2009 3:43 pm

BTW...

BMW napushta F1 na kraju ove sezone... Pomalo uvrnuto objashnjenje ovog poteza mozete naci, naravno, na www.F1.com, kao i izjavu nesrecnog Heidfelda povodom toga... jbga, choveku se bash neda...
Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Jul 29, 2009 4:08 pm

A sa Masom je ocigledno ozbiljnija stvar nego sto se u prvi mah prognoziralo. Juce je Sumijeva portparolka potpalila strasti dvosmislenom izjavom o Sumaherovom povratku, ali je to njegov menadzer demantovao, barem za sledecu trku. Cak i kada bi hteo da odveze jos neku trku, glupava zabrana testiranja tokom sezone (jedna od najglupljih odluka u F1 uopste) ga sprecava u tome jer covek nije vozio taj bolid uopste, a ne smeo ni da ga proba sada. Cak se spominjao i Alonso za sledecu trku, posto Renault ne moze da se trka. Mislim da ce ipak 1 od 2 test vozaca da podnese teret.
Acqua-Olio-Benzina
Milorad
Garaža: ex145 2.0ts
ex166 2.0ts
GTV 2.0ts
156 3.0
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:38 pm

Sre Jul 29, 2009 4:14 pm

A negde sam procitao da je Sumiju istekla licenca za formulu 1,to jest neka dozvola,koliko ima istine u tome ili sta vec?

Povratak na “Cafeteria da Romeo”