Kloparaju mi homokinetički zglobovi,kada krećem pun levo ili desno.
Jel neko menjao iste i ima li iskustva sa zamenskim delovima,ne bih stavljao polovne nego kupujem nove?
hehe polovan je lutrija,ovi recimo što su na mom autu,kada ih skineš na oko izgledaju perfektno,nema lufta,nema vidljivih oštećenja,a kada ih vratiš kloparaju.
Meteli je 3600,a LPR je 3800,uzeću jbg LPR
Najpre Hristos Vaskrse!!!Puno srece, zdravlja i napretka na licnom i poslovnom planu.
Potrebno mi je vase misljenje u vezi "problema": ar155 1,7 8v, u toku voznje, kada motor dostigne radnu temperaturu (ventilator pali samo drugu brzinu, dakle kazaljka za temp rashladne tecnosti je na oko 110 stepeni,a za pritisak ulja 2 bara-na leru), mnogo "slabije vuce", narocito uz brdo, jednostavno kao da nece da primi gas, papucica se pritiska, ali motor ne reaguje. Kakvo je vase misljenje???
za pocetak temperatura ne bi smela da ti ode tako visoko, ja bi prvo to resio pa onda sve ostalo...
vidi zasto ne pali prvu... proveri osigurac u onoj crnoj kutiji, kakav je hladnjak? ne bi bilo lose da ga za pocetak operes spolja, udju musice i prljavstina...
Hmm da, za temp znam i koliko sam nesto gledao, mislim da je u pitanju reostat na ventu.Hladnjak je menjan,stavljen je polovan, tako da pranje dolazi pod obavezno.Mislite li da bi mozda trebalo iskontrolisati glavu motora?!
Bio sam juče kod vulkanizera da balansiram zadnje točkove.Kada je lik podigao auto,uhvatio je zadnji točak koji je bio podignut,cimnuo ga gore-dole po pravcu rada amortizera i deluje kao da ima nekog lufta jedno 5cm (radi po vertikali 5cm na prazno ).Jel neko ima iskustva sa ovim,jer se ne razumem mnogo u zadnji trap.
Ako je od pomoći,skoro sam stavio nove amortizere?!
Jbg u subotu idem da menjam i silene na levoj viljušci pošto su se od puteva raspali,pa ću proveriti o čemu se ovde radi .
postoji set za reparaciju koji kosta oko 40-50e ali je veliko cimanje zameniti sve to pa ne znam koliko majstori uzimaju za ruku, nisam siguran da mozes sam, bar ja ne bih ni pokusavao jeftinije je i manje je cimanje staviti ceo most polovan, samo treba naci dobar tj ako moze neko da ti garantuje to
ima ovde na forumu ljudi koji su radili reparaciju na svojim alfama, mozda ce se neko oglasiti i preneti iskustva po tom pitanju, i kod mene su otisli lezajevi ali jbg ne planiram u skorije vreme neki poduhvat po tom pitanju
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
U subotu idem u Lav da mi menjaju prednju viljusku i centriraju trap,pa cu se raspitati za ovo i prekontrolisati da li je bas to u pitanju.
U principu odradio bih to kod trapadzije,ima na dva mesta u BGD gde su specijalizovani za takve poduhvate (Zemun i kod Laste).Ako je set za reparaciju 50eur,ne bi trebalo ni ruke vise da izadju
U svakom slucaju to bi ostala jos jedina stavka,pa da mi auto bude u full stanju
Inace dobra ideja je stavljanje dobrog polovnog mosta,ali ja nemam ni vremena,a ni logistike za takav poduhvat
Ljudi,mali help...Nemam auto ni 2 meseca,a vec muke.Juce sam osetio da je auto poceo malo da zeki,dok je na benzinu pocinje da "guta knedlu" kada mu dam gas,na plinu je radi sve odlicno(sekvent uredjaj).Bio sam ubedjen da je to zbog usisnog creva,ono mi je ispucalo i lepljeno,mislio sam da uvlaci fals vazduh.Malopre iz cista mira,dajem kontakt,gasi se lampica za diznu,okrecem kljuc,a auto samo "cak" i mrtav,nema ni kontakt...Mislio sam da je "ambulator'',kacio ga na kablove,medjutim nije ni to,'ambulator' dobar.Sada kao opet ima kontakt(kako,sta,nemam pojma),ali kada ga zaverglam nece da upali,cak ni mali znak zivota...Inace,iz ovog dela koji sam zaokruzio(nemam prestavu sta je to) se cuje neko zujanje,bas jako...Pomoc Alfisti