Alfa Romeo Giulietta
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: Alfa Romeo Giulietta
To je tachno, i moze da bude vrlo dobro za nas...

- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
Bljuvotina...Sasha napisao:http://www.b92.net/automobili/aktuelno. ... _id=438649
Svako ovde može sebe da nazove auto novinarom, kakva morončina.

Ja sutra imam zakazanu vožnju u 13.40 a vi vid´te šta ćete...
P.S. jedini je problem što su realne šanse da ne stignem

P.S. jedini je problem što su realne šanse da ne stignem

- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
...vjerujem da je vec bilo, ali i dalje mislim da je najbolji AR site do danas
http://www.experience159.com/
Kad smo vec kod sajtova...
...vjerujem da je vec bilo, ali i dalje mislim da je najbolji AR site do danas

http://www.experience159.com/
- DejanGT
- Garaža: Giulietta MultiAir | 2010
Sve, sve, ali što Giulietta ima ovako čudnu paletu boja u ponudi? Moram priznati da ni za jednom uopšte nisam odlepio, čak ni za bordocrvenom u salonu. Zašto nema pastelne crvene u ponudi, mislim da onda ni o jednoj drugoj ne bih razmišljao... Ovako uz sve one nijanse sive još bih se najpre uhvatio za plavu metalik, samo je onda šteta što nemaju i neku bež-drap tkaninu u ponudi...
To me nervira, dobre kombinacije boja i nove boje eksterijera i enterijera ima da objave u oktobru 2011... a šteta što i prednji deo instrument table ne može da bude u boji karoserije, ovako progression enterijer na slikama izgleda malo ziljavo..
To me nervira, dobre kombinacije boja i nove boje eksterijera i enterijera ima da objave u oktobru 2011... a šteta što i prednji deo instrument table ne može da bude u boji karoserije, ovako progression enterijer na slikama izgleda malo ziljavo..
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Bio sam danas da pogledam auto, generalno zadrzao sam se samo par minuta i nisam video ni upamtio skoro pa nista, osim toga da je centralna konzola umesto ka vozacu, okrenuta ka suvozacu.
Da sam se nesto ukakio, nisam, sve je lepo, uzivo deluje kompaktnije i manje, na slikama, pogotovo sa onim manjim tockovima deluje ogromno.
Iako to nije najveci problem za opstanak brenda, moram da kazem da sam u povratku zagledavao par 147 i ne shvativsi u tom trenutku, vec kasnije, moram da zakljucim da me i dalje one rade, a ovo Giulietta mi je malo bledunjava, nema tu pojavu.
Videcemo sta ce biti od svega...
Da sam se nesto ukakio, nisam, sve je lepo, uzivo deluje kompaktnije i manje, na slikama, pogotovo sa onim manjim tockovima deluje ogromno.
Iako to nije najveci problem za opstanak brenda, moram da kazem da sam u povratku zagledavao par 147 i ne shvativsi u tom trenutku, vec kasnije, moram da zakljucim da me i dalje one rade, a ovo Giulietta mi je malo bledunjava, nema tu pojavu.
Videcemo sta ce biti od svega...
- DejanGT
Ma sigurno će ona dobro izgledati na ulici, u salonu pod neonima i u mraku sve izgleda loše. Ja sam direktno iz 147-ice sa ulice seo u Giuliettu u salonu i pre bih rekao da je u pitanju evolucija nego revolucija. I kad sam prvi put video auto pomislio sam da je iskorak izgledom u odnosu na 147 toliko mali da sam se pitao zar im je za ”to” trebalo čitavih 10 godina.
Osećaj u kolima je bar na nivou 147-ice, svakako i malo bolji i prefinjeniji, ali glavna razlika i verovatno revolucija se nalazi u stvarima koje se ne vide... Tu novu platformu jako hvale, mali turbo benzinac je verovatno odličan i ako je vešanje podešeno mnogo ozbiljnije nego na 147-ici, kao što kažu, onda je taj auto stvarno blizu savršenstvu, za jedan porodični hatchback. Često u dizajnu konzumentu treba vremena da svari ono što je dizajner zamislio, i često posle varenja taj dizajn postajne hvaljena klasika, uostalom 147 je dizajnom toliko bio ispred svog vremena da je teško nešto ga mnogo ”popraviti”, unaprediti i modernizovati. Alfe izgledom jako sporo stare.
Osećaj u kolima je bar na nivou 147-ice, svakako i malo bolji i prefinjeniji, ali glavna razlika i verovatno revolucija se nalazi u stvarima koje se ne vide... Tu novu platformu jako hvale, mali turbo benzinac je verovatno odličan i ako je vešanje podešeno mnogo ozbiljnije nego na 147-ici, kao što kažu, onda je taj auto stvarno blizu savršenstvu, za jedan porodični hatchback. Često u dizajnu konzumentu treba vremena da svari ono što je dizajner zamislio, i često posle varenja taj dizajn postajne hvaljena klasika, uostalom 147 je dizajnom toliko bio ispred svog vremena da je teško nešto ga mnogo ”popraviti”, unaprediti i modernizovati. Alfe izgledom jako sporo stare.
- milance
- Garaža: alfa romeo 147 1.9 jtd 16v
meni se auto dopada u svakom pogledu od eksterijera,enterijera,palete motora,i drugo.....
zaista ima stila i razlikuje se od rugih kockastih modela iz klase...linija joj je fantasticna...
uopste ne sumnjam da je super za voznju,i naravno da je bolji od 147....
ne znam zasto toliko trazite neke sitnice ili cak dlaku u jajetu(boja,ruica menjaca,kvalitet materijala itd...)...mislim da malo preterujete....
da imam te novce uzeo bih je bez trunke razmisljanja.....
zaista ima stila i razlikuje se od rugih kockastih modela iz klase...linija joj je fantasticna...
ne znam zasto toliko trazite neke sitnice ili cak dlaku u jajetu(boja,ruica menjaca,kvalitet materijala itd...)...mislim da malo preterujete....
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Jedva cekam priliku da je provozam...nazalost nisam mogao danas da se uklopim sa terminima. Nadam se da ce mi voznja popraviti los pocetni vizelni utisak, manje spolja, mnogo vise unutra. Drago mi je da je hvale na testovima, mada su neke stvari pocele da se pokazuju lose i na testovima...videcemo kako ce se pokazati na duze staze.
Acqua-Olio-Benzina
- Viper
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Audi Q5 2.0 TDI Quattro
Kawasaki ER-6n
Yamaha Tmax 500 - Lokacija: Kac
milance napisao:meni se auto dopada u svakom pogledu od eksterijera,enterijera,palete motora,i drugo.....

"I lived with you for twenty years: how many deeds,events and men went by! Today, i remember them,each and every one.I have, for Alfa the tenderness of a first love.The pure affection of a child for his mother."
Enzo Ferrari
Enzo Ferrari
- DejanGT
Na šta misliš? Osim kritike za električni servo volan, nisam primetio neke dramatično negativne stvari... (većina drugih primedbi me ne dotiče, poput malo mesta na zadnim sedištima, čudnih dugmića i sl. gluposti)starac vujadin napisao:mada su neke stvari pocele da se pokazuju lose i na testovima...
- starac vujadin
Jedna mana za sada je da 1750 tbi trosi uzasno mnogo. Na putu pri brzini od 130 je potrosnja iznad 10, u gradu sa umereno ostrom voznjom 17-18 litara. To je mana bitna za nas "obicne ljude". Bez obzira sto turbo masine piju dosta kada se gaze, ovo je previse.
Druga mana je vise za profesionalce i ljude koji su u prilicu da mogu da isprobaju krajnje mogucnosti auta...ali govori o nekom konstrukcionom pristupu vozilu (inace, na mene auto ostavlja utisak nabrzinu konstruisanog i napravljenog, kao da se nekom uzasno zurilo...) - auto je izvanredan u voznji do jedne odredjene prosecne granice, medjutim sa rastom brzine umesto da uliva dodatno poverenje on pocinje da se ponasa lose i neuvelrjivo sa osecajem na volanu, generalnoj stabilnosti, sto za auto koji pretenduje da ima QV bedz nije pohvalno. Umesto da u granicnim podrucjima pruza zabavu, on uliva strah. Naravno, 95% ljudi nece to osetiti, ali govori o mediokritetskom pristupu, a to nije Alfina karaketristika...to je recimo osobina vise za Opel, npr.
Druga mana je vise za profesionalce i ljude koji su u prilicu da mogu da isprobaju krajnje mogucnosti auta...ali govori o nekom konstrukcionom pristupu vozilu (inace, na mene auto ostavlja utisak nabrzinu konstruisanog i napravljenog, kao da se nekom uzasno zurilo...) - auto je izvanredan u voznji do jedne odredjene prosecne granice, medjutim sa rastom brzine umesto da uliva dodatno poverenje on pocinje da se ponasa lose i neuvelrjivo sa osecajem na volanu, generalnoj stabilnosti, sto za auto koji pretenduje da ima QV bedz nije pohvalno. Umesto da u granicnim podrucjima pruza zabavu, on uliva strah. Naravno, 95% ljudi nece to osetiti, ali govori o mediokritetskom pristupu, a to nije Alfina karaketristika...to je recimo osobina vise za Opel, npr.
Acqua-Olio-Benzina
- DejanGT
Ja prvenstveno Giuliettu gledam kao neki moj potencijalni budući auto pa me prevashodno zanima MultiAir varijanta, QV mi je mnogo van finansiskog domašaja i uz žongliranje. Vidim da svi pričaju da je MA zabavniji za vožnju jer je nešto lakši i okretniji, što mi se sviđa. Razumem da i novinar koji je vozio nekoliko stotina automobila ima kompleksnije i raznovrsnije iskustvo za poređenje, ali mene običnog smrtnika to ne dodiruje mnogo. Da li je bolji GTA ili GTI meni u suštini i ne menja stvari mnogo. Zato nisam hteo danas ni da vozim JTDm jer me zanima osećaj u 1.4 benzincu.
Ako se ta stvar lepo penje uz Košutnjak ili Avalu sklon sam da joj oprostim što ne briljira na Balocco-u. Brine me malo taj PlayStation volan ali pretpostavljam da novinari malo i preteruju... Novinari najčešće u stvari pišu o sebi a ne o kolima...
Ako se ta stvar lepo penje uz Košutnjak ili Avalu sklon sam da joj oprostim što ne briljira na Balocco-u. Brine me malo taj PlayStation volan ali pretpostavljam da novinari malo i preteruju... Novinari najčešće u stvari pišu o sebi a ne o kolima...
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
Danas probana Giulietta bili kolega ivdzabg i ja evo koja i slika,dobili po kišobran i malo promo materijala lepo sa njihove strane iako smo obični smrtnici.
Ključeve nedam moje, moje

Što se tiče utisaka kao što već neko reče lepše izgleda uživo nego na slikama to najviše mislim na te famozne buljave farove.Unutra je prelepa, crvena QV što je u salonu ima grešku na ručici menjača što je Markoni147 spominjao, ne bi me čudilo da je to baš ta što si je vozio, dok na beloj što smo vozili sve je bilo ok.Motor 2.0jtdm razbija kako ide mada meni posle moga 1.6 sve lepo ide
.Probao sam ga u oba moda i nemogu da verujem koliko je tvrda preko rupa
test model je imao 17 točkove, znam da nemože stabilnost i udobnost ali udobnija je moja 147 sa sve 17 i spuštena 35mm.Auto baš upada u oči kod svakog stajanja na semaforu ljudi zveraju i upiru prstom, voleo bi da sam mogao da je probam i na auto putu i na stazi, ovo mi je bilo malo 
Ključeve nedam moje, moje

Što se tiče utisaka kao što već neko reče lepše izgleda uživo nego na slikama to najviše mislim na te famozne buljave farove.Unutra je prelepa, crvena QV što je u salonu ima grešku na ručici menjača što je Markoni147 spominjao, ne bi me čudilo da je to baš ta što si je vozio, dok na beloj što smo vozili sve je bilo ok.Motor 2.0jtdm razbija kako ide mada meni posle moga 1.6 sve lepo ide

- DejanGT
Koju je opremu imao auto koji ste vozili? Jel imao možda SportPaket1? Da li je moguće da je tvrđa od 147, to uopšte nije lako postići? Jeli udobno tvr ili neprijatno tvrd?
- vnov
Škoda Kodiaq
Mislim da jeste SportPaket1 kad se prebaci u dinamic kaže suvozač da se izmedju ostalog spušta za 20mm itd.Kao što rekoh u oba moda je pretvrda, neznam kako bi tih drugačije odgovorio na tvoje pitanje udobno ili neprijatno.
- Markoni147
- Garaža: Ford Fiesta ST
Ne spusta se, i ne podize pritiskanjem dugmeta... Samo se menja tvrdoca amortizera sto se ogibljenja tice... Inace sportpaket sam po sebi podrazumeva nizi auto...
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Auto je udobno tvrd - bar za moj pojam, odlicno se nosi sa beogradskim asfaltom. Ostali utisci:
1. Nisam navikao na dizel, vozio sam u dynamic modu ali reakcija motora na papucicu za gas je i dalje prespora.
2. Volan je OK taman je tvrd koliko treba,
3. Subjektivni osecaj je da motor nema toliko KS koliko se deklarise,
4. Auto je prilicno okretan, u granicama normalne voznje i
zakljucak: mislim da nikad ne bih promasio pri kupovini izmedju 2.0D i 1750, naravno u korist ove druge a razlika u ceni je samo 2.000e.
1. Nisam navikao na dizel, vozio sam u dynamic modu ali reakcija motora na papucicu za gas je i dalje prespora.
2. Volan je OK taman je tvrd koliko treba,
3. Subjektivni osecaj je da motor nema toliko KS koliko se deklarise,
4. Auto je prilicno okretan, u granicama normalne voznje i
zakljucak: mislim da nikad ne bih promasio pri kupovini izmedju 2.0D i 1750, naravno u korist ove druge a razlika u ceni je samo 2.000e.
- vnov
Škoda Kodiaq
Markoni bolje da su tebe stavili za kopilota a ne onog "stručnjaka"
.Auto se lepo nosi sa beogradskim asfaltom ali sa tramvajskim šinama nikako
po meni je previše tvrd, kao što rekoh voleo bi da sam mogao duže da ga vozim.

- DejanGT
Ja imam i 147 i GT. Najveća razlika između njih mi je upravo u podešenosti vešanja. 147 odlično leži na putu ali ogibljenje uopšte nije u stanju da se nosi sa nizom kompleksnijih neravnina, čak i ako nisu velike. Auto se na njima prosto ”polomi”. Karoserija se nervozno strese, začuje se bučno lupanje. I iako auto ni na tim neravninama ne gubi pravac, niti se bilo šta loše desi, osećaj u koloma je prilično loš, to je stvar koja me najviše nervira na mojoj 147-ici. Ne znam da li su sve takve.
S druge strane GT je vrlo udobno tvrd. Iste te neravnine u njemu bi osetio kao odlučno ali vrlo blago ljuljuškanje, ne bi čuo gotovo ništa i to baš uliva poverenje i čini auto skroz udobnim, stiče se utisak jednog stepenika kvaliteta iznad 147-ice. Kao da su dva potpuno različita automobila koja ni jedan šraf ne dele u pitanju. Računao sam da ako su 3 godine štelovali 147-cino ogibljenje da bi od toga nastao GT, da je 6 godina razmaka od GT-a do Giuliette donelo još veći pomak u dobrom pravcu.
S druge strane GT je vrlo udobno tvrd. Iste te neravnine u njemu bi osetio kao odlučno ali vrlo blago ljuljuškanje, ne bi čuo gotovo ništa i to baš uliva poverenje i čini auto skroz udobnim, stiče se utisak jednog stepenika kvaliteta iznad 147-ice. Kao da su dva potpuno različita automobila koja ni jedan šraf ne dele u pitanju. Računao sam da ako su 3 godine štelovali 147-cino ogibljenje da bi od toga nastao GT, da je 6 godina razmaka od GT-a do Giuliette donelo još veći pomak u dobrom pravcu.
- starac vujadin
- DejanGT
Ne zaboravi da ti kompjuter neće dati punu snagu prvih valjda 1000 km ili tako nešto, pa verovatno i to utiče na osećaj, mada opet možda i ja lupam, ko zna koliko je taj demo auto već prešao...
vojaalfa napisao: 3. Subjektivni osecaj je da motor nema toliko KS koliko se deklarise,
Ne zaboravi da ti kompjuter neće dati punu snagu prvih valjda 1000 km ili tako nešto, pa verovatno i to utiče na osećaj, mada opet možda i ja lupam, ko zna koliko je taj demo auto već prešao...
- Darko_NS
- Garaža: Skoda Superb 1.4
Lancia Lybra 1.8 - Lokacija: Novi Sad
imam isti osecaj na svojoj 147, iako imam 15 tockove. odlicno si opisao.DejanGT napisao:Ja imam i 147 i GT. Najveća razlika između njih mi je upravo u podešenosti vešanja. 147 odlično leži na putu ali ogibljenje uopšte nije u stanju da se nosi sa nizom kompleksnijih neravnina, čak i ako nisu velike. Auto se na njima prosto ”polomi”. Karoserija se nervozno strese, začuje se bučno lupanje. I iako auto ni na tim neravninama ne gubi pravac, niti se bilo šta loše desi, osećaj u koloma je prilično loš, to je stvar koja me najviše nervira na mojoj 147-ici. Ne znam da li su sve takve.
- starac vujadin
Kakve dobre boje i kombinacije ima Lancia Delta....fantasticno...pa onda beskrajne kombinacije sa enterijerom. Uvek me iznova oduseve smekerskom dodatnom opremom...toliko je dobra da digne auto jednu klasu iznad kad se naruci full optional. Ruzan auto, ali super napucan s opremom.DejanGT napisao:Sve, sve, ali što Giulietta ima ovako čudnu paletu boja u ponudi? Moram priznati da ni za jednom uopšte nisam odlepio, čak ni za bordocrvenom u salonu. Zašto nema pastelne crvene u ponudi, mislim da onda ni o jednoj drugoj ne bih razmišljao... Ovako uz sve one nijanse sive još bih se najpre uhvatio za plavu metalik, samo je onda šteta što nemaju i neku bež-drap tkaninu u ponudi...
Acqua-Olio-Benzina
- DejanGT
Kada sam ja kupovao 147 prethodni vlasnik mi je davao auto ili sa njegovim 15” točkovima ili sa 17” točkovima koji su u tom trenutku bili na njemu, i to za potpuno isti novac. Ja probao dva dana 17” i shvatio da auto toliko pliva horizontalno na kolotrazima i na onim izbočinama na autobuskim stajalištima da vožnja umesto uživanja postaje borba i rvanje. Stalno ga nešto koriguješ levo-desno. Da ne govorim koliko je tvrd... I ja izabrao 15”. Kasnije sam doduše kupio 16” telefonke, za kojima sam ionako 5 godina balavio, i moram priznati da su 16” odličan kompromis, super se voze, odlično izgledaju, nove gume podnošljive cenom... Jedino što na Giulietti zaista izgledaju malo...Darko_NS napisao:imam isti osecaj na svojoj 147, iako imam 15 tockove. odlicno si opisao.