problem na alfi 155
- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
Trazio sam u stil autu,nemaju cilindre.Nastavljam potragu.Ako neko od alfista cuje,vidi,neka mi javi. 

- OMP
- Garaža: GP TJet
cekaj bre, pa ja tek sad procitah o kom autu je rec, imas klesta i diskove pozadi o kojim cilindrima pricas?????
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Ma on verovatno misli da kociona kljesta ,ako je to u pitanju kupi set gumica zemeni i vozi .
busso trsi Sline
- dixynja
EX 155 1.8 16v rosso 130
Koji sam ja pajser
joooooojjjjj.Lik od koga sam uzeo auto mi je rekao da je stradalo zadnja desna kociona...ja sam skapirao da je u pitanju cilindar.I jos sam zvao prodavnice i raspitivao se za cilindar....tupson... 

- OMP
ako su stradala klesta to je mana kod njih i cest slucaj, osteti se jedna spirala koja gura klip i klesta pocinju da preskacu, ribaju, ne odvajaju lepo, itd., tu nema spasa sem da se nadju nova-polovna klesta i namontiraju 

- alfaskorpion
On nema taj problem (mada kad se rasturi vizuelnom inspekciom ce videti da li je ostecena , ja se iskreno nisam susreo sa tim. Iskreno mislim da ta je moguce ostecene te zavojnice jedino nestrucnim vracanjem klipa , jer ljudi nemaju pojma da se zilindar zavrce i pritom gura unutra . ) ima problem sa curenjem , gumice resavaju to .
busso trsi Sline
- dixynja
EX 155 1.8 16v rosso 130
Hvala OMP,hvala alfaskorpion,lep je dan,idem da se igram oko toga,da vidim u cemu je problem.Jos jednom hvala drugari 

- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Neverovatno ali istinito. Zadnja klesta pasuju od vecine vw i audija kao i fiata tog godista. Gledao sam skoro u jednom programu za auto delove (tecdoc), tako da je pronalazenje mnogo lakse i jeftinije.

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Baš ovakvu sam pre 2 godine kupio u lokalnoj prodavnici boja i opreme za molere
http://www.schuller.eu/en/Products/Tape ... nting-Tape
Tad je bila 160 din. rolna a u međuvremenu se pokazala kao dobra.Stvari koje sam lepio tad i dalje stoje na mestu
.
Re: problem na alfi 155
Duplofan traku potraži u nekoj bolje opremljenoj farbari.G0XY napisao:Roki gde kupujes tu traku?
Baš ovakvu sam pre 2 godine kupio u lokalnoj prodavnici boja i opreme za molere

http://www.schuller.eu/en/Products/Tape ... nting-Tape
Tad je bila 160 din. rolna a u međuvremenu se pokazala kao dobra.Stvari koje sam lepio tad i dalje stoje na mestu

- G0XY
- Garaža: Mito QV
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Ljudi, resio sam jedan problem koji me je mnooogo nervirao.
Na klimi mi se ona plastika cela mrdala kada pritisnem neko dugme. Posto sa menjao sijalicu koja je pregorela, postavim sa gornje strane koksijalni kabl i dodam jos jedan tanji jer mu je to prava mera i sad je super.
Na klimi mi se ona plastika cela mrdala kada pritisnem neko dugme. Posto sa menjao sijalicu koja je pregorela, postavim sa gornje strane koksijalni kabl i dodam jos jedan tanji jer mu je to prava mera i sad je super.

- G0XY
Provalio sam kada sam hteo da zamenim zadnje amortizere,da su mi gumeni odbojnici-graničnici (oko njih se nalaze opruge) odvaljeni.Jedan je ispao,a drugi se odvalio i stoji u opruzi,odnosno ona mu neda da ispadne.
Zna li neko od čega to odgovara ili gde ima da se nađe,pošto ne nađoh nigde?
U delti su uveli neki glupi automat i ne mogu da dobijem nikako prodavnicu
Jbg dok to ne nađem,neću da menjam amorte.
Zna li neko od čega to odgovara ili gde ima da se nađe,pošto ne nađoh nigde?
U delti su uveli neki glupi automat i ne mogu da dobijem nikako prodavnicu

Jbg dok to ne nađem,neću da menjam amorte.
A Man's Got to Know His Limitations...
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
te gume sluze samo ako ti se amort i opruga toliko sabiju da se pojavi opasnost da ti shtosuje amortizer, da one prime udarac u sasiju, kao neki granicnik.
meni su se odvalili kad ikad i stoje tako, landaraju u oprugama.
naci to kao rezervni deo je S/F... srecno.
meni su se odvalili kad ikad i stoje tako, landaraju u oprugama.
naci to kao rezervni deo je S/F... srecno.
- G0XY
Znam ja Deki čemu to služi i tu je poenta sigurnost,jer šta ako mi sedne petoro i naletim na neke talase (tobogan most na Sajmu npr).Inače ako ne nađem origigi,staviću slične odbojnike od Ladine traverzne,ima ih na bubnju 

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
- G0XY
No problemo, samo prvo da probam da ubudžim kod mene 

- OMP
mozes od bilo cega da stavis te gume samo ako mogu da se fiksiraju i gledaj da budu iste visine kao ove sad da ne budu duze ili krace, nece smetati ali bolje da ih uklopis sto pribliznije fabrickim merama 

- G0XY
Evo opet me nesto keca
Predjem danas 120kmh na idealno ravnom asfaltu kod Arene,kad ono treska volan samo tako.Od 120-140kmh intenzivno,a preko 140 počinje da se umiruje.
Pretpostavljam da su u pitanju ili gume ili felne,ne znam šta bi drugo moglo biti.
Ne znam da li bi moglo da ima uticaja,što su prednje gume skidane,a nisu balansirane jer je vulkanizer rekao da nema potrebe pošto nisu zaokretane duž obima felne.
Gume su odvojene od felne,kako bi vulkanizer namazao lepak,koji prilikom prvobitne ugradnje guma uopšte nije stavljen.
E sad ako je toliko aljkavo urađeno da nije namazano lepkom (samo vodom je mazano),možda nisu lepo ni balansirali gume (gume su nove jbg)
Mislim ne znam na šta još da obratim pažnju.

Predjem danas 120kmh na idealno ravnom asfaltu kod Arene,kad ono treska volan samo tako.Od 120-140kmh intenzivno,a preko 140 počinje da se umiruje.
Pretpostavljam da su u pitanju ili gume ili felne,ne znam šta bi drugo moglo biti.
Ne znam da li bi moglo da ima uticaja,što su prednje gume skidane,a nisu balansirane jer je vulkanizer rekao da nema potrebe pošto nisu zaokretane duž obima felne.
Gume su odvojene od felne,kako bi vulkanizer namazao lepak,koji prilikom prvobitne ugradnje guma uopšte nije stavljen.
E sad ako je toliko aljkavo urađeno da nije namazano lepkom (samo vodom je mazano),možda nisu lepo ni balansirali gume (gume su nove jbg)

Mislim ne znam na šta još da obratim pažnju.
- OMP
gume 100%, isti slucaj kod mene je bio, preko 100-110 trese, na 130-140 se smiri, guma se bila pomerila(zaokrenula, zarotirala, kako ocete) po felni, to hoce da se desi ako nabodes neku rupu, ivicnjak i sl. i drugar vulkanizer mi to odmah rekao, kaze da se cesto desava posebno kod nizih profila gume, njemu se to isto desilo jednom kad je malo ostirije popeo na ivicnjak
ja nisam verovao u tu pricu i da je to moguce ali kad je stavio tocak na balanserku to se i pokazalo, guma je bacala gore dole, to se isto desava i posle nekog naglog i duzeg kocenja tj blokiranja tocka kad se guma "nakoči" i bukvalno skine jedan sloj ali u mom slucaju toga nije bilo, tako da je samo ponovo rotirao gumu, dva-ri puta dok nije nasao idealno "ležište" i to je to.
ako kazes da nije ni lepak mazan to dodatno stvara uslove da se ovako nesto desi plus sto je skidana i sigurno je nije vratio na isto mesto po obimu gde je i bila 

- G0XY
Tako sam i mislio,hvala ti na detaljnom odgovoru sve se poklapa,pravac idem kod vulkanizera
A moj profil napred je 195/45/16,nisko je pa rastura mada iskreno nisam primetio razliku u odnosu na 195/50/15

A moj profil napred je 195/45/16,nisko je pa rastura mada iskreno nisam primetio razliku u odnosu na 195/50/15

- Santino
- potenziato
- Garaža: 155 scary fast
meni se desavalo da je sve u 'nuli' kod jednog vulkanizera ali da trese u voznji, onda sam otisao kod drugog i resio problem...
cisto da imas na umu kao opciju ukoliko bude bilo problema...
cisto da imas na umu kao opciju ukoliko bude bilo problema...

- Stefan Zailac
- Garaža: Nešto strano i privremeno...
Evo i ja da pitam za moj problemčić;
Ležaj zadnjeg točka na mojoj 155. Pošto nisam uspeo da odvrnem navrtku na osovini glavčine pitanje je postoji li neka "kvaka-osiguranje" ili prosto nisam dovoljno uporan?

Ležaj zadnjeg točka na mojoj 155. Pošto nisam uspeo da odvrnem navrtku na osovini glavčine pitanje je postoji li neka "kvaka-osiguranje" ili prosto nisam dovoljno uporan?

- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
- alfaskorpion
Definitivno nisi dovoljno uporan
Maticu odvijas sa unutrasnje strane (iskoristi duzu polugu mora da popusti) , imubs ispod poklopca na glavcini sluzi da drzis kontru prilikom stezanja . Samo malo vise ubedjivanja i mora da popusti

Maticu odvijas sa unutrasnje strane (iskoristi duzu polugu mora da popusti) , imubs ispod poklopca na glavcini sluzi da drzis kontru prilikom stezanja . Samo malo vise ubedjivanja i mora da popusti

busso trsi Sline
- G0XY
Treba ti žešća poluga,ja sam se i peo po njoj i skakao