W kupuje Alfa Romeo
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Nekako nema smisla da Fiat proda Pomigliano fabriku, pa to je jedna od najmodernijih na svetu, plaćena je mnogo i ispunjena je Fiat-ovim mašinama i prosto prati proizvodni proces samog Fiat-a.
VW ima svoju prateću mašineriju, prosto je nelogično da usvoje nešto tuđe pored svoje MQB modularne platforme kojom se toliko ponose.
To je potpuno drugačiji način razmišljanja, a VW je poznat po tome da uvodi svugde svoju oštru kontrolu i svoje procese od samog starta.
Ako su zaista ozbiljni u tom planu da kupe Alfu najviše smisla ima za male pare kupiti staru fabriku i napušteno zemljište u Arese, pa tamo mogu početi iz početka sa svojom ideologijom, takođe tamo im se nalazi muzej koji bi verovatno pokrenuli opet, to im je kec iz rukava za sve one koji misle da će VW uništiti Alfin heritage.
Uz to, ako se stacioniraju tu svi ostali brendovi koje su kupili se nalaze u krugu od nekoliko desetina kilometara, što savršeno ima smisla zbog njihovog poslovanja.

VW ima svoju prateću mašineriju, prosto je nelogično da usvoje nešto tuđe pored svoje MQB modularne platforme kojom se toliko ponose.
To je potpuno drugačiji način razmišljanja, a VW je poznat po tome da uvodi svugde svoju oštru kontrolu i svoje procese od samog starta.

Ako su zaista ozbiljni u tom planu da kupe Alfu najviše smisla ima za male pare kupiti staru fabriku i napušteno zemljište u Arese, pa tamo mogu početi iz početka sa svojom ideologijom, takođe tamo im se nalazi muzej koji bi verovatno pokrenuli opet, to im je kec iz rukava za sve one koji misle da će VW uništiti Alfin heritage.
Uz to, ako se stacioniraju tu svi ostali brendovi koje su kupili se nalaze u krugu od nekoliko desetina kilometara, što savršeno ima smisla zbog njihovog poslovanja.

- mobtel
- Garaža: 33+156=159
(službena fabia 1.4mpi 500K km a jaši je ko stigne, nije zajebancija
)
Re: W kupuje Alfa Romeo
a ko drugi?HEMI 426 napisao:Samo ako 4C ode pod staranje Porschea...

neće valjda audi tdi ili škoda mpi

You bought the wrong car!!!
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Kakva je to kombinacija, prave automobile da traju 50 000 km, a izbacuju novi model svake 4 godine, pa oni će ovim tempom prodaje zatršati sve sledećih 25 godina iz zatrke... 

-
Ka
- Drug Član
Boxer..........tu varijantu bih voleo više nego išta,ali je veća šansa da maznem Milku Forcanmobtel napisao:ja jedva čekam da vidim alfa romeo TDI![]()
kad čovek pomisli da ne može gore (jtd) uvek ispadne da može (tdi)![]()
s druge strane možda se boxer vrati u alfu

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ja citao pre par dana da ponovo otvaraju muzej...
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
-
Ka
- Drug Član
Skidaju znak da bi ga ispolirali pa će ga vratiti na mesto
tužan prizor!!!!

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Trebalo bi da ga ponovo otvore za Expo 2015.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Cenim da će i taj Expo 2015 biti održan 2021 znajući italijane 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=754920
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- AckeB
- Drug Član
- Garaža: Gtv 916 2.0 Twin Spark Ph2
BMW e63 630i N52B30 6 Spd Manual
Mercedes Benz S210 E270 CDI Avantgarde
Ex Alfa Romeo
- 2001 Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
- 2000 Alfa Romeo 146 1.9 JTD 8v
- 2005 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm 16v - Lokacija: Sremska Kamenica
Pročitah jutros na fonu, a onda vidim da je i ovde stavljen link. (Brzi si sErGiO, svaka čast
)
Iskreno, nadam se da nikad (ili bar za mog života) više ništa italijansko neće doći u nemačke ruke. Nisu smeli napraviti sa Ducati-em ono što su napravili, ali nadam se da je to poslednje
Ako ova priča sa Alfom i Maserom bude tačna, što se mene tiče neka Markione bude doživotni CEO FIAT-a (iako on njemu nisam imao neko visoko mišljenje, kupio me je sa izjavom da se Alfa neće prodati dok se on pita
). sErGiO, mudro ti imenjak zbori
Alfa je jedan od zaštitnih znakova Italije i to ne sme da se promeni
Fatto in Italia

Baš me je obradovao ovaj tekst

Pročitah jutros na fonu, a onda vidim da je i ovde stavljen link. (Brzi si sErGiO, svaka čast

Iskreno, nadam se da nikad (ili bar za mog života) više ništa italijansko neće doći u nemačke ruke. Nisu smeli napraviti sa Ducati-em ono što su napravili, ali nadam se da je to poslednje

Ako ova priča sa Alfom i Maserom bude tačna, što se mene tiče neka Markione bude doživotni CEO FIAT-a (iako on njemu nisam imao neko visoko mišljenje, kupio me je sa izjavom da se Alfa neće prodati dok se on pita

Alfa je jedan od zaštitnih znakova Italije i to ne sme da se promeni

Fatto in Italia

Un amore, una vita - Alfa Romeo
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
To i ja pričam stalno, a vidim i da se Presidente načelno složio u onoj finoj reportaži

To i ja pričam stalno, a vidim i da se Presidente načelno složio u onoj finoj reportaži

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- Pupke
- Garaža: AR159 JTDm 150KS; ex AR159 JTDm 150 KS+; ex AR147 JTDm 120 KS+
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- sErGiO
Ali ovde mu je mesto :-)
- HEMI 426
- Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Nije mi jasna ta vest. Skoncentrisace se na proizvodnju luksuznih automobila a batalice velikoserijske modele?! Sta to znaci? Da ce Fiat da pravi 500, 500L i Dobla i ugasi sve ostale serije? Da ce Alfa da pravi 4C? Da ce Lancia da se ugasi ili downsize-uje?
Mada izgleda da ce se ovo poslednje i desiti.
http://www.autoblog.com/2014/01/13/lanc ... ed-report/
Mada izgleda da ce se ovo poslednje i desiti.
http://www.autoblog.com/2014/01/13/lanc ... ed-report/
- sErGiO
Neće VW da kupi Alfu ali izgleda oće celu Fiat Chrysler grupaciju:
http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=885493

http://www.b92.net/automobili/vesti.php ... _id=885493

- junky01
- Garaža: Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Alfa Romeo GT - Lokacija: Krusevac
Unapred se izvinjavam nekom ako se nadje uvredjenim ali ovaj komentar sam morao da iskpopiram

Nemojte to da radite molim vas. Automobili ce prestati da imaju dusu.Samo ce bosanci biti srecni.
(hm, 7. avgust 2014 09:14)

- sErGiO
Brera TT

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Leto je, nemaju novinari o čemu da pišu...
Volkswagen nije zadovoljan ni rezultatima prodaje svog malog gradskog automobila, modela Up! i njegovih derivata, Škode Citigo i Seata Mii, kao ni potražnjom za modelom Scirocco,
Radije bih gurao Fiata 500 nego vozio UP!

Volkswagen nije zadovoljan ni rezultatima prodaje svog malog gradskog automobila, modela Up! i njegovih derivata, Škode Citigo i Seata Mii, kao ni potražnjom za modelom Scirocco,
Radije bih gurao Fiata 500 nego vozio UP!
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- sErGiO
Vozio sam Eosa jednom prilikom i mogu da kažem da je žešće njesra, nije ni čudo što ga niko ne kupuje.
- motorhead
- Drug Član
- Garaža: Giulietta 1.6 mjet 105ks
Audi Avant B8 - Lokacija: beograd