Žabarska posla?

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Re: Žabarska posla?

Uto Mar 13, 2012 6:13 pm

Pa ja sam išao sa konstatacijom da si probao da našteluješ vratanca od kasete i da više ne ide pa se tražio problem na drugom mestu...ali sada je to već nebitno.Bitno je da si problem rešio (nadam se da je i nervoza sada zaboravljena :D ) i još malo bolje se upoznao sa autom.
A ako budem imao problema sa "Q Factor na Sweepable Mid EQ" veruj mi da ću te rado kontaktirati :)
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Sre Mar 14, 2012 12:15 am

alfaholic napisao:
cirko83 napisao:Možda tako treba?! :blink:
Pa kad se malo bolje razmisli zašto da ne, jer vozač ne treba da je u centru volana koji drži levom rukom uglavnom dok mu je desna na menjaču, zato i ima logike da je vozač pozicioniran blago desno jer i desna ruka ima svoju poziciju.
O da, kao što sam već rekao, novinari su to konstatovali prilikom testiranja potpuno novih 156-ica i mislim da sam naišao na opasku bar dva puta, a na jednom testu se sećam i fotke gde se jasno vidi kako je volan izmešten blago u levo. I obrazloženje je bilo istovetno, 156-ica je Alfa tradicionalno podređena vozaču, pa se tako išlo na idealan položaj volana gde leva ruka počiva na volanu, a desna često šalta brzine :D Dakle nije greška i trebalo bi da su svi vlasnici 156-ice u situaciji da primete istu stvar.
A što se tiče kasete, prvo da kažem da mi je drago što je problem rešen, a bio sam uveren da to tako ne treba. Da li je fabrički to neko malo iskrivio ili je prethodni vlasnik iz nekih razloga skidao, to više nije bitno, mada sam se prisetio mog iskustva kada mi je neki stručni ali malo grublji lik ugrađivao alarm i čačkao oko elektronike, prilikom vraćanja je toliko iskrivio vrata kasete, da je jedva dihtovalo. Naravno da sam mu odmah reklamirao i tražio da vrati sve pod konac, što je on i učinio za dva minuta. Što znači da se može štelovati. Eto, kod mene nije bilo ničeg alarmantnog, ali moglo je sve ostati nakaradno nasađeno zbog čiste gluposti, pa da se eventualno neki budući vlasnik pita i da ga obuzmu sumnje...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
Djo83
Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 4:38 pm

Čet Mar 15, 2012 9:04 am

...i onda na 156 redizajn useru se u taj sportski stimung time sto snize polozaj rucice mjenjaca i stave ovaj fency volan za devojcice umjesto onog nabrijanog za djecake iz prve verzije... znaci nakon sto sam provozao 2.0 TS enterijer ver. 1 smorio sam se zestoko po povratku u ver. 2...

polozaj je mnogo bolji na prvoj verziji, tabla je niza u srednjem delu i rucica menjaca je visa, tako da je prividni utisak da se sedi nize i sportskije, menjac je kao da je na velikom grebenu (ford mustang style) naspram redizajna gdje je sve "obicnije"...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pet Mar 16, 2012 3:14 pm

Uvek je diskutabilan taj restyle kod Alfe...

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”