NAVAK track-day

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Re: NAVAK track-day

Ned Okt 09, 2011 1:10 pm

Mali off... za merenja ko ima Android - based telefon,ovo je za preporuku ;)

http://www.appbrain.com/app/ulysse-spee ... peedometer
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Ned Okt 09, 2011 8:02 pm

a koliko je dugacak ovaj pravac na stazi
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Ned Okt 09, 2011 8:05 pm

900m... Nadam se da ce ga prepoloviti ukosnicom da ne bi ljudi palili plocice bezveze... Tu ide kocenje sa oko 200 km/h na oko 60-70 km/h cini mi se...
Korisnikov avatar
trizex
Garaža: Fiat Tempra 155
Pridružio se: Pet Okt 07, 2011 10:47 am

Ned Okt 09, 2011 8:20 pm

ako prognoza bude valjala, i ja sam tu :D
I don't suffer from insanity - I enjoy every minute of it!
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Ned Okt 09, 2011 8:20 pm

markoni, mislis da ga prepolove šikanom a ne ukosnicom? to je jedino logicno resenje, neka sikana od guma ili cunjeva, za serijski auto je glupo da ides 900m i palis kocnice bzvz
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Markoni147

Ned Okt 09, 2011 8:25 pm

Da, da, sikanom, kao sto je na ovoj slici...

http://www.navak.rs/trackday/welcome.html
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Ned Okt 09, 2011 8:27 pm

Pa bilo bi dobro da bude tako prepolovljen pravac posto meni auto ne ide 200km/h :grin:
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Ned Okt 09, 2011 8:59 pm

ma lepo da ima neki pravac da moze nitro malo da radi :)
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Ned Okt 09, 2011 11:10 pm

ako se kockice poklope,sloban vikend i lepo vreme,eto i mene,kud svi tu i ludi Muja

Laki da pokazemo kako babe idu,ma je.es i gume i to malo goriva,miris je bitan,kad se pomesaju mirisi benzina i spaljenih lamela sa gumenim opiljcima po sajtnama i branicima
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Uto Okt 11, 2011 8:11 pm

kilson napisao:Racelogic je odlicna sprava, a racechrono koliko sam cuo iz par razlicitih izvora radi vrlo dobro. Nisam ga jos testirao na stazi, a za drag vremena je odlican.
Instalirah Racechrono, i bas je cool, samo da nadjem malo vremena da ga istestiram (ovo sto sam do sad provalio je odlicno!) :good:

Btw. ovo mi je 666-ti post!
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Uto Okt 11, 2011 8:29 pm

Ja sam ga nocas malo testirao i brljavio je maksimalno. Radio sam performance test 0-100, blage veze nema. Predpostavljam da je problem do slabijeg povezivanja sa satelitima...

Btw, za gume - banana, nema na lageru.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Uto Okt 11, 2011 9:02 pm

Nisam ga testirao na ubrzanju, vec u voznji. Crta putanju sa kojom se ide, koja je brzina u kom trenutku i tako... :)

Ma dobro, moze i sa zimskim na stazu, i onako je skoro pa oktobar. hahaha
Korisnikov avatar
neshaoct
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 2:08 am

Pon Okt 17, 2011 5:02 pm

Razgovarao sam sa Mladenom Alvirovićem.
Strogi su u tome da NIKO osim vozača neće moći da uđe u njihov centar. Glavni razlog koji se navodi je bezbednost.
Izgleda da smo onda na promociji staze početkom oktobra svi sa umišljajem bili dovedeni da izginemo tamo, ali se to eto...pukom srećom to nije dogodilo, pa zato sada to isto (ustvari i manje jer je u pitanju znatno manji broj ljudi) nikako ne može, tj. oni ne žele da dozvole.

Tražio sam 10, maksimalno 15 ljudi. Na promociji je inače bilo preko 100 ljudi.
Rekao sam da nije problem da se podaci tih ljudi dostave unapred.
Rekao sam da nije problem da lično potpišem ako treba neki papir i prihvatim odgovornost na sebe.
Rekao sam da je dovoljno da ljudi budu u onoj njihovoj sali (tamo gde je bila promocija), ili neposredno ispred nje (kao na promociji).
Rekao sam da bukvalno ako žele povuku crtu na asfaltu ispred tog šatora koja neće smeti da se pređe, ali ne vredi.

Kako ovo što je sada organizovano ne bi propalo, prijava će biti poslata.
Naravno, ukoliko to želite, nikakav problem nije da se svima vrate pare jer još ni dinar nisam prosledio NAVAK-u, pa samim tim prijava ne bi ni bila poslata.

Isto tako, dokle god su na snazi ovakva pravila FLCS neće organizovati track day na tom centru. Ne zanima nas da popularišemo takav vid okupljanja. Okupljanje preko ograde.
Kada stvore uslove za track day (prostor za publiku), eto nas.

Njihovo pravo je da propišu pravila na njihovom centru. :good:
Naše pravo je da nam se pravila ne dopadaju i da zato ne dajemo pare za to. :good:
Najbolje je da se sedne i zajedno napišu pravila koja odgovaraju svima, jer u protivnom...niko nema koristi.
Odnos treba da bude dvosmeran, a ne samo po principu ''uzmi ili ostavi''. Ako je već tako, mi onda ''ostavljamo'' kada je ovakav track day u pitanju. :good:

---------------------------------------------

Ovo je copy/paste sa FLCS Foruma.
http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/ind ... t&p=774888
Stav FLCS ne utiče niti na bilo koji drugi način određuje ili ograničava stav ARCS.

Da me možda neko ne shvati pogrešno, nikada nije bio problem da uđem ja ili sl, nego nije to predloženo, već da uđe bar 10, 15 ljudi.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pon Okt 17, 2011 5:51 pm

zato i nece da im zazivi ta ideja sa organizovanjem track day-a jer su retardi, sad se sitripovali da su ne znam sta i ne znam kakva staza pa poceli odmah da cepaju neke svoje nebulozne uslove, pa ko ce da dodje sam na track day da se provaze i vrati kuci, glupost nevidjena.
Isto tako, dokle god su na snazi ovakva pravila FLCS neće organizovati track day na tom centru.
pametno! treba svi da ih bojkotuju, mozda ce onda doci pameti

a ne znam kako misle onda da odrganizuju prave trke za sampionat ako ne moze publika da dodje jer tek onda nece biti bezbedno za njih :rolleyes:
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Pon Okt 17, 2011 8:11 pm

neshaoct@
:good:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2011 8:51 pm

Neshaoct: Shto se tiche Track day-a zakazanog za 23.10.2011. svi sa nase liste su ok sa tim (trenutnim) pravilnikom. Tako da sto se tice nas i one toye ae86 mozhesh proslediti uplatu.

Za buducnost, samo lagano i drzao bih se stare dobre; tiha voda breg roni. Moj licni stav je da je ovo odlicna prilika za sve petrolheads-e da se malo izduvaju. Na CBC-u sam napisao predlog usmeren ka Mladenu, da se dozvoli voznja sa suvozacem ali kao sto vec napomenuh lagano, korak po korak - doci ce i to na red.. ;)

Vezano za dalju buducnost, ono sto zajedno mozemo uraditi je da po PS-u, posaljemo dopis na memorandumu kluba kako za neki buduci najam staze ocekujemo dozvoljen ulaz suvozacima i svim zainteresovanim posmatracima. Na njima je da lagano rade na omogucavanju nasih zahteva.
Korisnikov avatar
neshaoct
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 2:08 am

Pon Okt 17, 2011 9:18 pm

kilson napisao:Neshaoct: Shto se tiche Track day-a zakazanog za 23.10.2011. svi sa nase liste su ok sa tim (trenutnim) pravilnikom. Tako da sto se tice nas i one toye ae86 mozhesh proslediti uplatu.
Da, to je ok, poslate su sve prijave. :good:
Nema razloga da sutra ne pošalju predračun i ja im odmah prebacujem novac.
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Pon Okt 17, 2011 10:26 pm

Ne bih da Vam se mijesam,ali da sam na Vasem mjestu posao bih ovaj put,a za naredni ne bi lose bilo da celnici ARCS-a,FLCS-a,Honda,Opel i WV kluba u razmaku od 10ak dana traze da se za neki buduci skup omoguci pristup gledaocima (na bezbjednoj udaljenosti) ili u suprotnom nece organizovati track day tu.Kad vide koliko novca gube,zinuce im guza pa ce se predomisliti-ipak su to zbog para napravili-ni zbog cega drugog.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pon Okt 17, 2011 10:39 pm

Realno gledano ne gube nista specijalno.

5 x 1 trackday od sat ili dva... :)
Korisnikov avatar
vnov
Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:27 pm

Uto Okt 18, 2011 6:35 am

Jedno pitanjce kako mogu da sebe nazivaju NACIONALNA vozačka akademija kad je sve privatno vlasništvo. ;)
Slika
Korisnikov avatar
Markoni147

Uto Okt 18, 2011 7:49 am

kilson napisao:Realno gledano ne gube nista specijalno.

Ako postoji jedinstvo medju forumima i klubovima u ostvarivanju nekih prava, izgubili bi dosta... Bar 80% onih koji su zaludjenici, i vozili bi track-day, su clanovi raznih foruma i klubova...

Za jedan dan preko 1500 EUR (neka bude i 1000 EUR) ako se ljudi ne odazovu na Track-Day... Malo li je na ovu skupocu? :)
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Uto Okt 18, 2011 8:12 am

kilson napisao:Realno gledano ne gube nista specijalno.

Ja sam nesto racunao ovako:
iz 5. klubova x 15. vozaca po 1h (oko 25eur) = 1.875 eura.
A ako bi svi ti klubovi odrzavali godisnje barem po 3-4 track day-a dobila bi se solidna suma novca.
Ali poenta je da svi klubovi budu ujedinjeni...
Ali vidjite sami,ja samo dobronamjerno predlazem.
Mada sto kaze Laki,mozda bi ih trebalo malo pustiti,sad su i oni na 7-om nebu:Niko nema stazu samo mi itd. pa zatezu sa nekim pravilima,a mislim da ce sve to omeksati u roku od pola godine,ali ipak-celnici klubova pritisnite ih malo ;)
vnov napisao:Jedno pitanjce kako mogu da sebe nazivaju NACIONALNA vozačka akademija kad je sve privatno vlasništvo. ;)
Stvarno jbt. mada ovdje (SRB,MNE,BiH...) ako imas pare-moze sve,i mozes se registrovati kako hoces.
Dobro se nisu registrovali kao NVO pa da ne placaju porez. :)
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Uto Okt 18, 2011 8:34 am

Što se mene tiče za sada su izgubili 2500din ;)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Okt 18, 2011 8:39 am

Niko ne brani upotrebu takvih naziva. Mogu sebe da nazovu Svetska asocijacija nacionalnih vozackih akademija...ako nema u APR takav naziv, mogu da se tako nazovu.

Sto se tice track day...treba biti uporan i nesto ce se postici. Alvirovici su tvrdi likovi kada je posao u pitanju...moj brat cesto saradjuje s njima, pa znam kako funkcionisu. Po meni treba svaki klub da ide na po jedan track day, da oni vide da ti ljudi nisu Indijanci, paziti da se ne divlja i pravi neka steta, a onda im zakazati sastanaki i traziti ustupke. Ne treba zaboravit da se obaveste klubovi iz susednih zemalja da ovde postoji staza - pa ako budu dobri onda ce dobiti pozitivnu reklamu, pa ce im doci stranci koji ce potrositi mnogo vise. a kao nece onda ce ljudi odavde da daju negativnu ocenu svojim stranim kolegama.
Od njihovih pravila najgluplje je da ne smeju da se rade prepravke na vozilu na stazi...svaki ozbiljni track day hobista, nos sa sobom gume za stazu, kocione plocice i to se sve menja na stazi..vuku sa sobom prikolice...a te likove ne mrzi da idu i 1000km da bi isprobali stazu i oni potrose najvise.
Nisu oni glupi i sve rade postupno, bice tu jos sadrzaja, ali ovde su previse rigorozni, pa ih treba malo opustiti ako moze...ako ne moze ici cemo kod Palme da napravi autodrom. :D
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Uto Okt 18, 2011 10:13 am

Slazem se Starac,mada neko ko je toliko godina u "automobilizmu",ko ima para da napravi stazu tog tipa,sigurno je upoznat sa pravilima svjetskih staza,sadrzajem jednog track day-a itd. i mislim da bi bilo suvisno upoznavati ih sa tim-sve to oni vec znaju.
A sto se Palme tice-not a bad idea,Palma je luuud kao struja,i svaka mu cast na tome :)
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".

Povratak na “Cafeteria da Romeo”