pomoc pri kupovini

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
spinto veloce
Pridružio se: Pet Okt 09, 2009 4:38 pm

Re: pomoc pri kupovini

Čet Maj 13, 2010 8:17 am

Moja preporuka ti je da ako vec hoces da stavis drugi motor to uradis tamo gde ga i kupis.
A ako prodavac nema mogucnost ugradnje onda ga zaobidji. Sad nesto razmisljam, u Bugarskoj sam video cele 156 za oko 1500€-98god. pa mozda je to isplatljivija varijanta
AR 156ts 2001
147-ts-ma-lepota
Pridružio se: Ned Maj 02, 2010 5:40 pm

Čet Maj 13, 2010 8:48 am

spinto veloce napisao:Moja preporuka ti je da ako vec hoces da stavis drugi motor to uradis tamo gde ga i kupis.
A ako prodavac nema mogucnost ugradnje onda ga zaobidji. Sad nesto razmisljam, u Bugarskoj sam video cele 156 za oko 1500€-98god. pa mozda je to isplatljivija varijanta
Ne vidim zasto bi ga zaobilazio ... a i ne treba mi 156, kao ni motor iz 98, taj motor je verovatno i u gorem stanju nego sto je moj motor bio ...
Korisnikov avatar
spinto veloce

Čet Maj 13, 2010 9:37 am

Zbog toga sto jedino tako imas nekakvu garanciju za motor. 156 iz razloga sto 147 nemas to god. Pa samim tim stranac i tako jeftin , a taj motor 'verovatno' nije gori od tvog ma sta to znacilo(moze da se proba ). Kad trazis misljenje i dobijes ga, trebalo bi da razmislis o odgovoru. Imao sam zezanje sa ubacivanjem motora na pasatu gde sam prevideo varijantu sa strancem ,koju ti predlazem pa je bila skuplja dara nego maslo.
AR 156ts 2001
Korisnikov avatar
DushanSD
Garaža: Alfa Romeo 156 SW GQ 1.9 JTDm 150hp 2005
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Čet Maj 13, 2010 10:59 am

spinto veloce napisao:Zbog toga sto jedino tako imas nekakvu garanciju za motor. 156 iz razloga sto 147 nemas to god. Pa samim tim stranac i tako jeftin , a taj motor 'verovatno' nije gori od tvog ma sta to znacilo(moze da se proba ). Kad trazis misljenje i dobijes ga, trebalo bi da razmislis o odgovoru. Imao sam zezanje sa ubacivanjem motora na pasatu gde sam prevideo varijantu sa strancem ,koju ti predlazem pa je bila skuplja dara nego maslo.
Ja sam imao slicne dileme sa Mercedesom 190D. Da li raditi generalnu ili ubaciti motor sa stranca. I odluceno je ono prvo... Onako barem znam sta je i kako je a sa motorom od stranca ne znam...
Ali ako se nadje dobar motor po mom misljenju ne treba bezati od njega...
@147-ts-ma-lepota: Koliko bi te izasla generalna, jesi li se raspitivao, jesi li otvorio motor iz tvog auta, u kakvom je stanju?
FANTAZ'JA
147-ts-ma-lepota

Čet Maj 13, 2010 11:18 am

spinto veloce napisao:Zbog toga sto jedino tako imas nekakvu garanciju za motor. 156 iz razloga sto 147 nemas to god. Pa samim tim stranac i tako jeftin , a taj motor 'verovatno' nije gori od tvog ma sta to znacilo(moze da se proba ). Kad trazis misljenje i dobijes ga, trebalo bi da razmislis o odgovoru. Imao sam zezanje sa ubacivanjem motora na pasatu gde sam prevideo varijantu sa strancem ,koju ti predlazem pa je bila skuplja dara nego maslo.
Nemoj pogresno da me shvatis, nisam nista lose mislio ni u prvom postu, ali ako je ta 156-sestica 1500e, mene sa carinom troskovima prevoza i ostalim ne bi iznela ispod 2000, cak i ako bi bilo ispod te cifre, troskovi majstora da pregleda motor da ga ubaci itd opet bi doveli do te cifre (i da se zameni nesto ako je potrebno ) , a o toj cifri zaista ne zelim i ne mogu da razmisljam... Sve sve i da se odradi sve to, a kazem van svakog domena mi je , ja opet imam u autu motor 12 god star za koji niko ne moze niko nista da mi garantuje...
Da, umalo da zaboravim, kako to ubacivanje motora smatras kao garanciju da je dobar, licno ne vidim sta bi tu predstavljalo garanciju.. ako bi ga moj majstor ubacio i ne bi sve bilo ok normalno da bi isao nazad, meni za mesec dana dva tri nakon ubacivanja ma ko da ga je ubacio niko ne moze da garantuje ... nazalost, kad bi naisao na takvog :yahoo:
Korisnikov avatar
spinto veloce

Čet Maj 13, 2010 11:54 am

U sustini garancije nema, ali se meni desilo da kupim motor a prodavac kaze dobar je 100% posle svega rasprava oko reklamacije i trodupli poso=novac. Kad ga kupis od tog sto ga i ugradjuje onda je on odgovoran za sve i situacija je jasna. Kad sam spomenuo stranca nisam mislio da ga uvozis (samo motor carinis 50€) i ostatak delova + agregati koje niko ne daje uz motor su ti dzabe. Naravno morao bi da dodjes kod mene pa zajedno za Bg , pa kad se vratimo gajba vopi ! Troskovi ! Poz!
PS. Generalna je najbolja ako imas dobrog majstora (u Pirotu ih nema)
AR 156ts 2001
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Čet Maj 13, 2010 1:28 pm

DushanSD napisao: Ja sam imao slicne dileme sa Mercedesom 190D. Da li raditi generalnu ili ubaciti motor sa stranca.
Zar je moguće da se na mečki javila potreba za generalnom ????
Obično kažu kad otvore motor posle par miliona km vide da je sve ko novo i zatvore

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
147-ts-ma-lepota

Čet Maj 13, 2010 10:04 pm

spinto veloce napisao:U sustini garancije nema, ali se meni desilo da kupim motor a prodavac kaze dobar je 100% posle svega rasprava oko reklamacije i trodupli poso=novac. Kad ga kupis od tog sto ga i ugradjuje onda je on odgovoran za sve i situacija je jasna. Kad sam spomenuo stranca nisam mislio da ga uvozis (samo motor carinis 50€) i ostatak delova + agregati koje niko ne daje uz motor su ti dzabe. Naravno morao bi da dodjes kod mene pa zajedno za Bg , pa kad se vratimo gajba vopi ! Troskovi ! Poz!
PS. Generalna je najbolja ako imas dobrog majstora (u Pirotu ih nema)
Majstore pisem ti ovde, nije problem ni vopi ni bilo sta drugoooo, nego gde za neki motor iz 98 da dam 1500e... pa neka bude da nemam nikakve troskove sem tog... to je u startu 500e vise nego sto se krece ovako, a niko mi ne garantuje nista vise nego inace ...
Korisnikov avatar
Relja
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 3:49 am

Pet Maj 14, 2010 9:08 am

odradi generalku, neka izadje koliko izadje, sigurnije je to nego polovan motor ;)
markos
Pridružio se: Čet Maj 27, 2010 2:49 pm

Čet Maj 27, 2010 3:51 pm

:hello:

Pozdrav svima.Nov sam na forumu i zeleo bih da dobijem pomoc pri kupovini alfe 166. U velikoj sam dilemi oko tog auta. Interesuje me kakav je motor 2.4 jtd i kolika mu je potosnja.Da li je bolje uzeti benzinca i ugrditi plin,sto bih ja iskreno vise voleo. Sta da gledam prilikom kupovine,na sta posebno obratiti paznju. Da li mi je bolje da sam potrazim auto u Italiji(tamo idem u junu kod brata) i da ga sam uvezem,ili da trazim kod nas ako u srbiji uopste ima neka kvalitetna alfa. Hvala unapred.
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Čet Maj 27, 2010 3:53 pm

2.4 jtd sasvim dobro nosi tu karoseriju. Ja imam slican u 156 a u 166 ne bi trebalo da trosi preko 9 u gradu. V6 motori su isto sjajni, dok je 2.0 po meni ipak malo slab za tu karoseriju. U Italiji vole da spustaju kilometraze ali su i ovde vecina Alfi uvezene iz Italije tako da ti dodje na isto. Javice ti se malo iskusniji od mene jos, ali eto za pocetak...
markos

Čet Maj 27, 2010 9:06 pm

Pomalo me zbunjuje koliki je raspon cena u srbiji alfe 166 2000gog. Ima ih od 4000 do 8000. A u oglasu svi kazu da su vlasnici i da su im auta u besprekornom stanju.Meni sasvim lepo zvuci 2.5 v6 i 2.0 turbo. Al dal se tu moze ugraditi plin i kako se ponasa. Dosla bi u obzir i 156 u mom slucaju al bi mi vece vozilo odgovaralo jer sam prilicno visok. Ja sam se u alfu 166 zaljubio jos 2002 godine kada sam je u jednom salonu u Mladenovcu video,tad dve godine staru al sa 100 km predjenih.Bila je u salonu kao izlozbeni model i kostala 20000 evra sto je bilo ispod svake cene.
Ako neko ima neki savet za mene neka pise.
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _166_20_ts
Dal ovu vredi pogledati,ima jos par slicnih malo skupljih.
Bogdan156

Čet Maj 27, 2010 9:26 pm

Ja sam visok 190 pa bez problema stajem u moju, mada ja vozim restyling koja je malo prostranija unutra. A sto se cena tice, uglavnom je koliko para toliko muzike. 2.0 tb je komplikovan za odrzavanje, i retko koji ima da valja, tako da bih ga ja zaobisao. 2.5 V6 jako dobar izbor, moze zavoli sekvencijalni plin bez problema. Iskreno ja bih pre uzeo 166 zbog nasih puteva, ja sam dugo vijao 166 restyling ali mi naisla ova pa sam je uzeo.
markos

Pet Maj 28, 2010 11:24 am

Znaci 2.4 jtd ili 2.5 v6. Akoliko bi trosio plina 2.5 v6. A kakv je 2.0 obicni,bez turba,onaj sto ima 110 kw.
Ma nije meni problem da stanem u auto nego hocu konacno da preskocim srednju klasu vozila. Da se zavalim u sediste ko covek.
Bogdan156

Pet Maj 28, 2010 12:08 pm

Sto se toga tice najbolje da ti kazu kolege koje voze 2.5 V6. A 166 je prava limuzina, upravo ono sto tebi treba cini mi se.
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Pet Maj 28, 2010 12:41 pm

markos napisao:Pomalo me zbunjuje koliki je raspon cena u srbiji alfe 166 2000gog. Ima ih od 4000 do 8000. A u oglasu svi kazu da su vlasnici i da su im auta u besprekornom stanju.
Svako može u oglasu da laže šta oće i da lupi cenu kolku oće.
Kad pogledaš auto daš ponudu kolko on tebi vredi,
možete da se dogovorite ili ne ...
markos

Pet Maj 28, 2010 2:44 pm

Ma u pravu si. Odem i pogledam nekoliko komada pa cu razmisliti pre nego sto kupim nesto. Usvakom slucaju cu uloziti neki dinar koju god da kupim.
Pisite jos koji savet. :)
Korisnikov avatar
alfasud-82
Garaža: alfasud 1977
alfa 147 1.6 2001.88kw120ks
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 9:16 pm

Uto Avg 10, 2010 1:58 pm

Evo vec dvadeset jednu godinu sam vlasnik i to ponosan vlasnik jedne alfe koju i dan danas vozim ali je doslo vreme za promenu i to ponovo alfa i to 147.dali ce biti dizel ili benzin jos uvek nisam odlucio,ali su obe solucije u igri.Čitam ovaj forum dosta dugo i trazim i gledam dobre savete pri kupovini i u potpunosti bi se slozio sa cinjenicom da se alfa vozi,cuva i kupuje srcem.Ali bogami u danasnje vreme je doslo vreme i za digitron svidelo se to nekome ili ne ali tako je.Gledajuci ponude na raznim sajtevima kako god okrenem ispod 4000 eura nemogu proci,dizeli su nesto skuplji od benzinca ali racunica je opet ta.Nekakvu pomoc sebi u kupovini sam nasao u tome da znam sta hocu, koji motor hocu,koju boju trazim,i jos kad to sve sastavis dobijes upravo to.Jedno poredjenje bi naveo da sam recimo moj komp.sastavljao tri meseca trazeci dobre i proverene komponente i uspeo u tome.Sada me ceka mnogo teze iskusenje sastavljajuci dobre performanse da bi se dobila jedna mnogo ocekivana alfa 147.Naravno da svaki dobronameran savet od vec iskusnih vlasnika ovog modela je zaista velika od pomoci.Mislim da je 50%opredeljenja bas to tome doprinosi da oni koji vec voze te modele ce ti reci na cega da obratis paznju pri odabiru.Na meni je isto to da cu dosta forumasa pitati za savet otici do njih pogledati pa cak i provozati auta.Imao sam slicna iskustva kao i neki sa foruma kad su mi rekli zasto opet alfu uzimas to je skupo,kvarljivo.....ali isti ti nemogu da shvate koji je to uzitak kad jednom sednes u alfu zauvek si u njoj.Svaki danas noviji auto se sastoji od delova koji su dosta skuplji nego zastava.jugo.lada.....Tako da ako hoces da ti auto traje moras ga i paziti.Zato prijatelju jedina pomoc kod kupovine potrazi prvo od sebe ako si resio alfu neodustaj od toga.JER ALFA SE KUPUJE SRCEM a ipak nezaboravi i digitron.Pozdrav svim ljubiteljima i srecna kupovina.

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”