Ukradena je moja alfa 147 :((((((((((((((((
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
Re: Ukradena je moja alfa 147 :((((((((((((((((
jos smo uz tebe i nadamo se lepom iznenadjenju,da te pozovu da je preuzmes
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- srkigl
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD 8V
Iskreno tesko,jer je proslo poprilicno vremena od kada su je ukrali(Subota ujutro),polako ne mislim na ovo sto mi se desilo i to je jedino sto mogu.Sam sebi da pomognem i nista drugo.
- seljakcovek
- Odmara 5 (pet) dana od pisanja
Iskustvo iz VW sveta je da ne bacate dzaba pare na Zeder. To i mala deca znaju da je odavno provaljena zastita ako HOCE da Vam ukradu kola. Igla je dobra i odlicno se pokazala u praksi a kosta oko 200e. Mada, meni je cela ova prica sumnjiva. Pricao sam sa motornjacima iz 29tog i oni nemaju primecenu nikakvu povecanu aktivnost oko Alfi, tako da ovo moze biti sve neproverena prica, posebno sto je ukradena u BG Alfa na BIH table, a za ostale su culi ljudi od drugih ljudi. Mnogo ljudi ostavlja neodgovorno kola u servisima, pranjima i ko zna jos gde, gde im kljuc nije na oku non - stop. Svi znaju koliko se tesko legalno pravi kljuc za Alfu, a kamo li nelegalno, tako da usporite malo sa panikom.
- testera
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 170 CV berlina
Ko kaže da treba da se paniči, treba samo obezbediti kola i to je sve. bez dodatne zaštite svaka kola su na "Izvolite".
@Skrigl
Kada traže otkup kola jave se u roku od 5-10 dana i verovatno će tražiti nekog da vas poveže. Ako ti se jave za 20 i više dana kao grom iz vedra neba, ne daji pare. Kola su prodali i ti sitni smradovi hoće još 1000-2000 evra. Ili možeš zvati pandure, navataće smradove bez problema, ali ti živi posle sa tim da si poslao džukele iza rešetaka.
@Skrigl
Kada traže otkup kola jave se u roku od 5-10 dana i verovatno će tražiti nekog da vas poveže. Ako ti se jave za 20 i više dana kao grom iz vedra neba, ne daji pare. Kola su prodali i ti sitni smradovi hoće još 1000-2000 evra. Ili možeš zvati pandure, navataće smradove bez problema, ali ti živi posle sa tim da si poslao džukele iza rešetaka.
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
tacno je da su ukradene 2 alfe i dva pokusaja(alfa 147)e sad da li je to serija kradje Alfi to cemo da vidimo.Mislim da jos nema mesta panici ali obezbedite svoje ljubimce kao sto to odavno rade vlasnici nemackih automobila. Novi zeder tzv petica jos uvek nije provaljen i nije nijedan skinut(bar nema nijedna kriv. prijava)ili lavlju kandzu koja je jeftinija i koju mogu da skinu ako hoce da se zezaju sa njom ali to ima veliki posao tako da ce malo da se prosetaju i da nadju istu taku Alfu bez zastite. Novi zeder je valjda oko 200-250 eura ali je sad za sad najsigurniji. Ima neki sistem prekida struje,alarma,sirena koji kosta oko 500 eura (moj drug stavio na pasata) ali to je mnogo skupo. Neka nam je bog u pomoci

Poslednja izmena od darkbgd u Pet Jan 15, 2010 11:42 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- darkbgd
pa ako tako budu svi razmisljali onda neka nam kradu i kola i otimaju a mi cemo zarad mira i straha da cutimo i dajemo pare. A sta ako im da pare,ne prijavi policiji pa oni opet traze pare i tako u nedogled i kad ga ogule on se sti policije. Pricam ti ovo iy iskustva? Kad jednom osete da mogu oni su kao lesinari gule do gole koze.testera napisao:Ko kaže da treba da se paniči, treba samo obezbediti kola i to je sve. bez dodatne zaštite svaka kola su na "Izvolite".
@Skrigl
- darkbgd
njima i sl.Sta ces ti da uradis (ako dodje do toga) je samo na tebi ili ces da das pare(pa ako su fer igraci nacices automobil,a ako nisu ni automobila ni para)ili ces da saradjujes sa policjiom. Puno srece
za otkup nikad nije kasno.Auto stoji iz nekih njima znanih razloga i kad nema nista drugo da se uradi ide se na otkup. Bitno je da pre bilo koje price o otkupu se uveris da je stvarno tvoj auto kod njih da nisu neki varajici. Pitanje tipa koliko diskova imam u fotroli za diskove i koji pevaci su nasrkigl napisao:Iskreno tesko,jer je proslo poprilicno vremena od kada su je ukrali(Subota ujutro),polako ne mislim na ovo sto mi se desilo i to je jedino sto mogu.Sam sebi da pomognem i nista drugo.

- darkbgd
darkbgbd napisao:pa ako tako budu svi razmisljali onda neka nam kradu i kola i otimaju a mi cemo zarad mira i straha da cutimo i dajemo pare. A sta ako im da pare,ne prijavi policiji pa oni opet traze pare i tako u nedogled i kad ga ogule on se seti policije. Pricam ti ovo iz iskustva. Kad jednom osete da mogu oni su kao lesinari gule do gole koze.testera napisao:Ko kaže da treba da se paniči, treba samo obezbediti kola i to je sve. bez dodatne zaštite svaka kola su na "Izvolite".
@Skrigl
- freedom
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0JTDm2 140KS
ex Alfa Romeo 146 1.6 TS - Lokacija: Beograd
Zakon atrakcije kaze... ono o čemu najviše razmišljaš te i zadesi.
i ovde i na onoj drugoj temi se ponavlja i ponavlja...
Alfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kradu
Alfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kraduAlfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kraduAlfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kraduAlfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kradu
Ljudi... prestanite tako da razmišljate
jedna lasta ne čini proleće i dve Alfe nisu pokazatelj pomame za Alfama
Za kolegu kome je ukradena Alfa... neko je već predložio da prođeš malo gradom i procunjaš... možda je negde ugledaš ili ti se javi iz neke garaže...
Beograd jeste velik grad ali ko zna...
Ja lično znam za slučaj, kada je u NS žena, (glupača)
ostavila ključeve u bravi vrata kada je izlazila iz kola jer joj je u tom trenutku zazvonio telefon. Naravno, kada je posle sat-dva prebirala po torbi videla je da nema ključeva otišla na parking i naravno Punta nigde nije bilo.
Da skratim priču, našla ga je posle mesec dana šetkanja po parkinzima na parkingu kod Limana sa crnogorskim tablama. Pozvala miliciju... probala sa rezervnim ključem i odvezla se kući.
Znači, samo pozitiva...

i ovde i na onoj drugoj temi se ponavlja i ponavlja...
Alfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kradu
Alfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kraduAlfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kraduAlfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kraduAlfe su počele da se kradu... Alfe se kradu... Nema zaštite Alfe su počele da se kradu
Ljudi... prestanite tako da razmišljate

jedna lasta ne čini proleće i dve Alfe nisu pokazatelj pomame za Alfama
Za kolegu kome je ukradena Alfa... neko je već predložio da prođeš malo gradom i procunjaš... možda je negde ugledaš ili ti se javi iz neke garaže...

Beograd jeste velik grad ali ko zna...

Ja lično znam za slučaj, kada je u NS žena, (glupača)

Da skratim priču, našla ga je posle mesec dana šetkanja po parkinzima na parkingu kod Limana sa crnogorskim tablama. Pozvala miliciju... probala sa rezervnim ključem i odvezla se kući.

Znači, samo pozitiva...

ПОТПИС?! Ма не потписујем ништа!
- testera
- Garaža: Alfa Romeo 159 2.0 170 CV berlina
@Darkobgd
Hajde se molim te vrati prvo na moju, a onda na svoje dve poruke pa pročitaj sve ponovo.
Nigde, ali nigde nisam napisao da treba dati pare. U prvoj poruci kažeš, ako daš pare ima da te gule stalno. U tvojoj drugoj poruci kažeš, ako platiš "fer igračima" naći ćeš automobil.
To i jeste problem sa nama, dajemo pare za nešto što je naše i posle imamo taj osećaj zahvalnosti zato što nas je neko manje .ebao nego što je mogao.
Svako odlučuje da li treba tim smradovima dati pare za svoj auto, ja lično nikada ne bih.
Isto tako ni pandure ne bih zvao, zato što imam nameru i posle kola voziti. Šta će se desiti kada po te pare spakovane u paklu cigareta dođe maloletan klinac od 12-13 godina? Ostade bez auta, sa parama i smradovima za vratom.
@skrigl
Vidi sam šta ćeš, ali samo nemoj padati na fore, zaplićemo ti auto ako nećeš (kao njima auto ne treba) i mi smo fer igrači.
Uglavnom, desilo se preživećeš. Samo hladne glave i bez euforije ako te nazovu. Ne čine oni tebi uslugu da im se uvlačiš.
Pozdrav
Hajde se molim te vrati prvo na moju, a onda na svoje dve poruke pa pročitaj sve ponovo.
Nigde, ali nigde nisam napisao da treba dati pare. U prvoj poruci kažeš, ako daš pare ima da te gule stalno. U tvojoj drugoj poruci kažeš, ako platiš "fer igračima" naći ćeš automobil.
To i jeste problem sa nama, dajemo pare za nešto što je naše i posle imamo taj osećaj zahvalnosti zato što nas je neko manje .ebao nego što je mogao.
Svako odlučuje da li treba tim smradovima dati pare za svoj auto, ja lično nikada ne bih.
Isto tako ni pandure ne bih zvao, zato što imam nameru i posle kola voziti. Šta će se desiti kada po te pare spakovane u paklu cigareta dođe maloletan klinac od 12-13 godina? Ostade bez auta, sa parama i smradovima za vratom.
@skrigl
Vidi sam šta ćeš, ali samo nemoj padati na fore, zaplićemo ti auto ako nećeš (kao njima auto ne treba) i mi smo fer igrači.

Uglavnom, desilo se preživećeš. Samo hladne glave i bez euforije ako te nazovu. Ne čine oni tebi uslugu da im se uvlačiš.
Pozdrav
- seljakcovek
To su ovi sto ugradjuju alarme ili Zeder pustili buvu da se kradu Alfe da bi malo povecali prodaju. Culi su da niko ne ugradjuje zastitu u Alfu pa da malo stimulisu ljude.
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
u nekoj akciji i hapsenju dilera,pronadju u iznajmljenoj garazi na N Bgd,porsche cayenne,koji je netaknut stajao dve godine sa BG tablama i vracen vlasniku
ko na nas krene iz mesta je naje&o
-
ki
- Drug Član
Ma da sve je neproverena pricha, pogotovo ono sto sam ja pisao... Svasta.seljakcovek napisao:Iskustvo iz VW sveta je da ne bacate dzaba pare na Zeder. To i mala deca znaju da je odavno provaljena zastita ako HOCE da Vam ukradu kola. Igla je dobra i odlicno se pokazala u praksi a kosta oko 200e. Mada, meni je cela ova prica sumnjiva. Pricao sam sa motornjacima iz 29tog i oni nemaju primecenu nikakvu povecanu aktivnost oko Alfi, tako da ovo moze biti sve neproverena prica, posebno sto je ukradena u BG Alfa na BIH table, a za ostale su culi ljudi od drugih ljudi. Mnogo ljudi ostavlja neodgovorno kola u servisima, pranjima i ko zna jos gde, gde im kljuc nije na oku non - stop. Svi znaju koliko se tesko legalno pravi kljuc za Alfu, a kamo li nelegalno, tako da usporite malo sa panikom.
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Kasko za slučaj krađe po Evropi za 147 2.0 2001
je oko 60.000, zavisno od načina plaćanja i toga da li
se zaključi ugovor za 1 ili 2 godine.
Ovo sve pod uslovom da prihvate osiguranje auta starijeg od 7 godina,
pretpostavljam da i jeste tako skupo jer ga računaju kao da je 7 godina star.
Jeste skupo ali u slučaju bilo kakvog čukanja se automatski isplati,
da ne kažem krađe + što se plaća u mesečnim ratama a ne iznenada i
odjednom kad se nesreća dogodi + se mirno spava.
je oko 60.000, zavisno od načina plaćanja i toga da li
se zaključi ugovor za 1 ili 2 godine.
Ovo sve pod uslovom da prihvate osiguranje auta starijeg od 7 godina,
pretpostavljam da i jeste tako skupo jer ga računaju kao da je 7 godina star.
Jeste skupo ali u slučaju bilo kakvog čukanja se automatski isplati,
da ne kažem krađe + što se plaća u mesečnim ratama a ne iznenada i
odjednom kad se nesreća dogodi + se mirno spava.
- dejan555
- Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm - Lokacija: Klagenfurt am Wörthersee
Da se nadovežem na samog sebe:
kasko za novi punto je pola te cifre.
Koj je logika?
Jeste da je razlika nekoliko klasa ali je auto duplo skuplji

kasko za novi punto je pola te cifre.
Koj je logika?
Jeste da je razlika nekoliko klasa ali je auto duplo skuplji

- seljakcovek
Ima li kakvih proverenih novosti sto se tice kradja Alfe? Jel odletela jos koja, da znam, da ne bacam pare na alarm ako je ono bila neproverena informacija?
- scudetto
- Garaža: Alfa Romeo 146 Ti
Informacija proverena 100%, 2 ukradene, 2 pokusaja kradje 147-ice od 27.12. do sad!!!seljakcovek napisao:Ima li kakvih proverenih novosti sto se tice kradja Alfe? Jel odletela jos koja, da znam, da ne bacam pare na alarm ako je ono bila neproverena informacija?
- srkigl
Nisam ovo napisao da bih plasio ljude niti da teram nekoga da ugradjuje zeder,ali ja sam procitao temu da su pocele da se kradu Alfe 147 i da treba da se pricuvamo.Pomislio sam "ma gde meni to da se desi"sutra vece sam ostao bez auta.Dobronamerno sam ovo napisao,nista vise.
- sasa bg
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo Mito 1.4 TBi
Definitivno se organizovano kradu, odlaze i drugi modeli, informacija iz 29. Novembra i od ljudi koji su u auto poslu (servis za ugradnju alarma, auto plac).
Obavestio sam prijatelje koji imaju Alfe da ugrade alarm i li neku drugu zastitu, moje 2 vec odavno nose alarm, a od juce i dve 147-ice i mozda jedna 156-ica.
Jedan Tip-nije toliko bitno koliko kosta alarm, vec kako se ugradi. Mi smo stavili Excalibur od 90 evra i za sada smo svi na broju. Mislim da je to dovoljna zastita, u situaciji kada 90% vozila nema zastitu, a ne radi se ni o preskupim automobilima.
Obavestio sam prijatelje koji imaju Alfe da ugrade alarm i li neku drugu zastitu, moje 2 vec odavno nose alarm, a od juce i dve 147-ice i mozda jedna 156-ica.
Jedan Tip-nije toliko bitno koliko kosta alarm, vec kako se ugradi. Mi smo stavili Excalibur od 90 evra i za sada smo svi na broju. Mislim da je to dovoljna zastita, u situaciji kada 90% vozila nema zastitu, a ne radi se ni o preskupim automobilima.
- srkigl
- Serapion
- Garaža: 156 JTD
Evo i ja se pridružujem svima onima sa našeg foruma koji iskreno saučestvuju sa “srkigl” zbog onoga što ga je zadesilo. Znam kako mu je i zaista mi je žao!
Ja sam na žalost jedan od onih koji je lično imao iskustva sa meni bliskim naslovom ove teme. Naime, do 2003-će sam uglavnom preferirao Nemce i moram priznati da me ni malo nije bilo lako ubediti da promenim stav i mišljenje po ovom pitanju. U toj pomenutoj godini, imao sam dva veoma stresna dogadjaja koji su me naterali da iz korena promenim svoj odnos prema odabiru automobila. Početkom te godine dobio sam poziv iz MUP-a u Ljermontovoj gde su mi lepo objasnili da je moj Audi na Interpolovoj poternici i da moram odmah da vratim tablice, iako ga je predhodni vlasnik kupio na carini. Neću ni da objašnjavam kakav je pravno mučan period stajao predamnom, ali pošto je ubrzo naišla čuvena “sablja” (posle ubistva Djindjića), sve se relativno brzo završilo i tako sam ja sav važan, kupio drugi model Audija. Posle samo nekoliko meseci i njega su mi ukrali. E, taj drugi šok za nepunih godinu dana me je naterao da stavim prst na čelo, dobro razmislim i zareknem se da više nikada neću kupiti ni jedan nemački automobil. Tako sam od tada počeo prvo da vozim Francuze, pa sam onda prešao na Fiat, da bih završio sa Alfom (istina na nagovor svog sina). U odabiru ovog zadnjeg modela izmedju ostalog, presudnu ulogu odigrao je ovaj forum. Tu sam se veoma dobro informisao, a bogami i edukovao. Eto, tako je postepeno tekla evolucija mojih shvatanja i vrednovanja automobila. Naravno, ne treba ni da pominjem da je “zeder” sada osnova zaštite moje Alfe.
Da ne bih mnogo iskakao iz teme, samo ću na kratko da se vratim na onaj moj kradeni automobil kojem zbog ogorčenosti, ne mogu i neću više ni ime da pominjem. Kao zaštitu sam imao “lavlju kandžu”, koju zbog svoje nepraktičnosti i zbog kratkog odsustva iz auta nisam zakačio i prekidač koji sam lično (sam) ugradio i koji je blokirao napajanje na elektro-ventilu na dovodu goriva (dizel). Ovaj prekidač sam postavio ispod mog sedišta, a kabal pedantno sakrio ispod tepiha. O postojanju ovog prekidača nisam nikome pričao, pa čak ni najboljim prijateljima, a smatrao sam da samo ja znam za njega. Medjutim auto je ukraden za veoma kratko vreme u po bela dana na meni misteriozan način.
Eto osetio sam jednostavno potrebu da iznesem svoje iskustvo na ovu temu iako sam tačno pre godinu dana postavio slično pitanje na ovom istom forumu (viewtopic.php?f=5&t=44831) koje baš i nije bilo najozbiljnije shvaćeno u to vreme.
Ja sam na žalost jedan od onih koji je lično imao iskustva sa meni bliskim naslovom ove teme. Naime, do 2003-će sam uglavnom preferirao Nemce i moram priznati da me ni malo nije bilo lako ubediti da promenim stav i mišljenje po ovom pitanju. U toj pomenutoj godini, imao sam dva veoma stresna dogadjaja koji su me naterali da iz korena promenim svoj odnos prema odabiru automobila. Početkom te godine dobio sam poziv iz MUP-a u Ljermontovoj gde su mi lepo objasnili da je moj Audi na Interpolovoj poternici i da moram odmah da vratim tablice, iako ga je predhodni vlasnik kupio na carini. Neću ni da objašnjavam kakav je pravno mučan period stajao predamnom, ali pošto je ubrzo naišla čuvena “sablja” (posle ubistva Djindjića), sve se relativno brzo završilo i tako sam ja sav važan, kupio drugi model Audija. Posle samo nekoliko meseci i njega su mi ukrali. E, taj drugi šok za nepunih godinu dana me je naterao da stavim prst na čelo, dobro razmislim i zareknem se da više nikada neću kupiti ni jedan nemački automobil. Tako sam od tada počeo prvo da vozim Francuze, pa sam onda prešao na Fiat, da bih završio sa Alfom (istina na nagovor svog sina). U odabiru ovog zadnjeg modela izmedju ostalog, presudnu ulogu odigrao je ovaj forum. Tu sam se veoma dobro informisao, a bogami i edukovao. Eto, tako je postepeno tekla evolucija mojih shvatanja i vrednovanja automobila. Naravno, ne treba ni da pominjem da je “zeder” sada osnova zaštite moje Alfe.
Da ne bih mnogo iskakao iz teme, samo ću na kratko da se vratim na onaj moj kradeni automobil kojem zbog ogorčenosti, ne mogu i neću više ni ime da pominjem. Kao zaštitu sam imao “lavlju kandžu”, koju zbog svoje nepraktičnosti i zbog kratkog odsustva iz auta nisam zakačio i prekidač koji sam lično (sam) ugradio i koji je blokirao napajanje na elektro-ventilu na dovodu goriva (dizel). Ovaj prekidač sam postavio ispod mog sedišta, a kabal pedantno sakrio ispod tepiha. O postojanju ovog prekidača nisam nikome pričao, pa čak ni najboljim prijateljima, a smatrao sam da samo ja znam za njega. Medjutim auto je ukraden za veoma kratko vreme u po bela dana na meni misteriozan način.
Eto osetio sam jednostavno potrebu da iznesem svoje iskustvo na ovu temu iako sam tačno pre godinu dana postavio slično pitanje na ovom istom forumu (viewtopic.php?f=5&t=44831) koje baš i nije bilo najozbiljnije shvaćeno u to vreme.
- miodrag lukovic
- BANOVAN
2 Alfe ukradene nije mnogo. Dok ne odleti jos koja, smatracemo ova dva slucaja za statisticku gresku(bez namere da vredjam ljude kojima su ukradene). Neko je pustio buvu, znaju svi da je ovo posecen forum i da se alfisti druze, tako da je bilo idealno mesto za proturanje informacije.
156ts
- srkigl
Jutros sam bio na razgovoru sa inspektoro,nestala je jos jedna posle moje u Dimitrija Tucovica i kako on kaze jos par komada u drugim delovima grada.Provereno.
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Zar ti nisi neko ko ima proverene informacije da se to ne krade i da je to sve fora da bi se ugradjivala zastita u Alfe , a ovde coveku sa foruma nestao auto ?!?! Koji apsurd ////seljakcovek napisao:Ima li kakvih proverenih novosti sto se tice kradja Alfe? Jel odletela jos koja, da znam, da ne bacam pare na alarm ako je ono bila neproverena informacija?

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali