temperatura

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Re: temperatura

Sre Apr 29, 2009 9:06 am

Da bi proverio da li ti radi ventilator najbolje je da ga direktno spojis na 12V, druga varijanta je da ogolis zice koje idu od termoprekidaca (na hladnjaku) i prespojis dve od tri zice.
Korisnikov avatar
darko qv
Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015
Pridružio se: Pet Okt 30, 2009 10:06 am

Sre Nov 04, 2009 12:53 pm

:arflag ......Evo i ja da dodam nesto.Na moju 145 QV,radna temp.je izmedju 75 i 80 stepeni.Najnormalnije pali ventilator na 90..a,kad je velika vrucina,a ljeto je u pitanju temp.dodje skoro do 100.Licno,bio sam malo zabrinut,al mi je jedan majstor koji iskljucivo radi alfe rekao da alfa pokazuje trenutnu temp.a ne prosjecnu kao neka druga auta.I da je kod mene sve ispravno.Znaci grijanje ja extra.U auto je antifriz stalno.
GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
Korisnikov avatar
lanmi
Garaža: Alfa Romeo 145 TS 1.4 75KW '99
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 9:54 pm

Sre Dec 16, 2009 11:51 pm

Zamenio termostat stavio Vernet Francuski.

Zamenio senzor temperature koji se srafi na termostatu (termodavac) koji je kod moje alfe sa 3 zice, jedna ide do kompa, jedna do instrument table i treca ne znam ali trebalo bi do ventilatora.

Sada je temperatura normalna i zakucana na skoro 90 uvek i postize je nakon 2 do 3km voznje nakon hladnog starta.

Na dijagnostici je ustanovljeno da je termodavac otisao i ne salje dobru temperaturu ECU i instrument tabli.

Ali i termostat mi je isto otisao, toliko je oslabeo da je bio uvek non stop otvoren tako da auto ne moze da postigne radnu temperaturu.

Moja preporuka da treba prvo probati sa zamenom termodavaca, posto je to lako zameniti i pratiti ponasanje alfe.

Ako i dalje ne postize radnu temeperaturu onda zamena termostata.

Postoje dve vrste termodavaca sa dva pina koji je zeleni i sa tri pina koji je sivi i mislim da tip zavisi od godista proizvodnje.
Slika

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”