ALFA ROMEO 33 - Feel the Boxer Power
-
Go
- Drug Član
kupio sam 33, 1.3s, na sta treba da obratim paznju na motoru i automobilu... naleteo sam na rupu i to zescu rupuuu... pa mi se nesto cuje... kad pustim u lejer. a kad dajem gas ne cujem nista... nesto se cuje... lupa nesto i to sve jace i jace.. strah me da ga vozim.. da nesto ne pukne.. pomozite, sta da radim? hvala unapred mozete da mi pisete na bshellas@hotmail.com
-
Go
- Drug Član
Ako si kupio 33ku nadji nekog dobrog i pocni da se druzis sa njim. Nek ti pregleda ceo auto pa vidi sta valja sta ne valja. Imas ovde na forumu temu sa majstorima kao i temu sa prodavnicama delova. Prvo to uradi pa onda pisi sta se desava, ako negde zapne mozda neko od nas zna kao i gde.
Srecno!
Ako si kupio 33ku nadji nekog dobrog i pocni da se druzis sa njim. Nek ti pregleda ceo auto pa vidi sta valja sta ne valja. Imas ovde na forumu temu sa majstorima kao i temu sa prodavnicama delova. Prvo to uradi pa onda pisi sta se desava, ako negde zapne mozda neko od nas zna kao i gde.
Srecno!
-
Go
- Drug Član
POZDRAV RADIJATORU iliti RADIJATORE,SVE ZAVISI KAKO SE CHUJE,MOZE BITI DA JE RASTELOVAN I NA LERU TRESE PA SE VIBRACIJE PRENOSE NA GORNJI SNOP MENJACHA I TO PRAVI UZASAN ZVUK...ISTO I KAD JE PREMALI LER,NEME VEZE KOLIKO OBRTOMER POKAZUJE,MOGUCE JE I DA MALO LAZE....Radijator napisao:kupio sam 33, 1.3s, na sta treba da obratim paznju na motoru i automobilu... naleteo sam na rupu i to zescu rupuuu... pa mi se nesto cuje... kad pustim u lejer. a kad dajem gas ne cujem nista... nesto se cuje... lupa nesto i to sve jace i jace.. strah me da ga vozim.. da nesto ne pukne.. pomozite, sta da radim? hvala unapred mozete da mi pisete na bshellas@hotmail.com
-
Go
- Drug Član
Mislim da ne bi bilo lose da napravimo presek cele game 33-ojki sa onim najbitnijim karaktetistikama.
Posto se stalno frljamo sa ubrzanjima konjima potrosnjom i ostalim..
Pa evo da pocnem, pozivam se na neku staru referencu koju sam iskopao na hdd-u al tu smo da korigujemo u koliko nesto nije tacno:
I nekoliko pitanja. Ono sto je meni oduvek bilo pomalo ne jasno jeste koje su tacno sve razlike izmedju recimo IE i QV modela
i na osnovu cega je ovaj sa detelinom dobio nesto malo vise konja
I ovi podaci o max brzini, po meni 1.7 ie probao vise puta ponasa se sasvim lepo i elasticno do nekih 160kmh i onda pocinje
izvlacenje poslednjih atoma snage, skala se poooolaaaakoooo penje do nekih 175 i 180 jedva da dostize, a obrtaljak vec ulazi u crveno !
Kakva su vasa iskustva ?
Posto se stalno frljamo sa ubrzanjima konjima potrosnjom i ostalim..

Pa evo da pocnem, pozivam se na neku staru referencu koju sam iskopao na hdd-u al tu smo da korigujemo u koliko nesto nije tacno:

I nekoliko pitanja. Ono sto je meni oduvek bilo pomalo ne jasno jeste koje su tacno sve razlike izmedju recimo IE i QV modela

I ovi podaci o max brzini, po meni 1.7 ie probao vise puta ponasa se sasvim lepo i elasticno do nekih 160kmh i onda pocinje
izvlacenje poslednjih atoma snage, skala se poooolaaaakoooo penje do nekih 175 i 180 jedva da dostize, a obrtaljak vec ulazi u crveno !

Kakva su vasa iskustva ?
-
Go
- Drug Član
Jos i ove felne jel mi se cini ili im je ono alfin znak u centru, da li je to lepljeno ili su mozda org. Alfine ?
Lepo cuce samo to su 15 ako ne i vece, to bi razbilo auto ovde kod nas na putevima, al opasno dobro stoji uz liniju serije III
Sem toga vidimo tablice i nisam ocekivao da su iz SCG
DA li ste provalili da kod nas skoro da uopste nema dobro sredjenih
33-ojki. Uglavnom je vecina u nekom losem ili cak ruiniranom stanju. Prava je steta za ovakave automobile...

Jos i ove felne jel mi se cini ili im je ono alfin znak u centru, da li je to lepljeno ili su mozda org. Alfine ?
Lepo cuce samo to su 15 ako ne i vece, to bi razbilo auto ovde kod nas na putevima, al opasno dobro stoji uz liniju serije III

Sem toga vidimo tablice i nisam ocekivao da su iz SCG

DA li ste provalili da kod nas skoro da uopste nema dobro sredjenih
33-ojki. Uglavnom je vecina u nekom losem ili cak ruiniranom stanju. Prava je steta za ovakave automobile...

- brera
- Garaža: Alfa Romeo Sprint '86
Lancia Delta HPE 2.0 T '98
Saab 93 '2003 - Lokacija: Perm
-
Go
- Drug Član
Ja sam moju 1.7 IE 90.god. platio 1350 EUR,jedina mana joj je sto je patos kod vozaca i suvozaca propao,sve ostalo je super.Mislim da sam odlicno prosao.Radi informacije dodajem da sam danas gledao jednu 1.7 16v,92.god,perfektno stanje,sa PR tablicama,covek trazi 2600 EUR...
Mozda ove informacije pomognu nekome
Mozda ove informacije pomognu nekome

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Moj drugar Nikola (inace veliki Alfista, kao i cela njegova porodica, ali nesto mi se primirio sa alfizmom
, moracu da ga probudim), ima 33-jku kojoj fali nesto delova i prodavao bi je, cak i parcijalno za delove...Auto je `86, mislim da je 1.3S, a izmedju ostalog ima i lep drveni volan
.
Zovite ga, ako vam nesto treba od delova, na 064.223.2877, pozovite se na Nemanju i kazite da ste iz kluba Alfista.

Zovite ga, ako vam nesto treba od delova, na 064.223.2877, pozovite se na Nemanju i kazite da ste iz kluba Alfista.
Acqua-Olio-Benzina
-
Go
- Drug Član
MojaRadijator napisao:da li neko prodaje 1.7 ie 16v kupio bi ako je cena ok? vozio sam se na autoputu 205.... zancii auto ne osecaaaa, ne tresee,,, odusevio sam se.... moram da ga kupimm moramm da ga kupim....lepiii ko LUD...
-
Go
- Drug Član
Koliko ja znam, QV nije ni&33ie napisao:I nekoliko pitanja. Ono sto je meni oduvek bilo pomalo ne jasno jeste koje su tacno sve razlike izmedju recimo IE i QV modela
izvlacenje poslednjih atoma snage, skala se poooolaaaakoooo penje do nekih 175 i 180 jedva da dostize, a obrtaljak vec ulazi u crveno !![]()
Kakva su vasa iskustva ?
-
Go
- Drug Član
Vidim inace ovaj forum je odlican ima dosta korisnih stvari pa .drugari. sa 33ojcicama cekirajte
http://www.alfapages.co.uk
Koliko vidim na ovom forumu je rasprava ali se radi o seriji III.
Evo sad sam bas malo ceprkao i koliko sam nasao u uputstvu koje dolazi uz auto ( ono je isto za IE i QV konkretno 1.7 8V motor serije II)
Razlika je jedino u gumama, fabricki su za IE propisane 175/70 R13 a za QV 185/60 R14, a i akumulator u QV bi trebao da bude 45Ah a u IE 60Ah
Sem toga ovo znaci da oznaka QV stoji i na boxerima sa 8v !
E sad mislim da se i sedista razlikuju, da je valjda u QV enterijer onako kao kariran sivo crno crveni,
i sedista su niza, sad centralnu i el podizace valjda ima i IE model. Ne znam sta bi drugo jos moglo da bude razlika, sad sam samo jos vise zbunjen sa ovim tabelama...
Posto pise da od 1988-1990 1.7 QV ima 2 carb-a, a IE injection, i razlika je u Kw naravno, a meni se bas cini da sam imao QV 1988 koji je imao injection...
malo je i to konfuzno posto u papirima svasta pise pa recimo tako povezu 1.7 IE QV - pa ti sad vidi sta si dobio

Koliko vidim na ovom forumu je rasprava ali se radi o seriji III.
Evo sad sam bas malo ceprkao i koliko sam nasao u uputstvu koje dolazi uz auto ( ono je isto za IE i QV konkretno 1.7 8V motor serije II)
Razlika je jedino u gumama, fabricki su za IE propisane 175/70 R13 a za QV 185/60 R14, a i akumulator u QV bi trebao da bude 45Ah a u IE 60Ah

Sem toga ovo znaci da oznaka QV stoji i na boxerima sa 8v !

E sad mislim da se i sedista razlikuju, da je valjda u QV enterijer onako kao kariran sivo crno crveni,
i sedista su niza, sad centralnu i el podizace valjda ima i IE model. Ne znam sta bi drugo jos moglo da bude razlika, sad sam samo jos vise zbunjen sa ovim tabelama...

Posto pise da od 1988-1990 1.7 QV ima 2 carb-a, a IE injection, i razlika je u Kw naravno, a meni se bas cini da sam imao QV 1988 koji je imao injection...
malo je i to konfuzno posto u papirima svasta pise pa recimo tako povezu 1.7 IE QV - pa ti sad vidi sta si dobio