Testiranja "vs mode"

Sport, tjuning, uporedni testovi.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 14, 2004 8:23 pm

Jeste li primetili kako su se svi nesto na ovom forumu okomili na Alfu? Pa cak i neki alfisti (poturica je gori od turcina :D ).

Mora da im je Alfa najveci trn u oku :cool
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 14, 2004 9:53 pm

Ma, opushteno... Svi znamo na kom je mestu (TopGear Test) 147 GTA by Autodelta. Slika

Heh, ne smem ni da pomislim shta bi bilo da sam spomenuo serijski Fiat Coupe Turbo Plus... :mrgreen:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 14, 2004 10:27 pm

Momci ja sam vec rekao Sashi na private da mi ne pada na pamet da dalje ulazim u rasprave sa dokonim ljudima koji ne da nemaju Alfu nego im Alfa moze biti samo mislena imenica
Mene necete cuti da pricam o Renaultu ili Volvu jer ga nisam vozio pa nisam ni relevantan da sudim o tim kolima...ali isto tako zadrzavam pravo da mi ne pametuju ljudi kojima je glavni izvor informisanja REVIJA SAT :rotfl: ,a cifre i brojke kad se izadje na stazu svi znamo samo neki ocigledno imaju problem sa tim

Gledacu ubuduce da se drzim iskljucivo Italo sekcije

P.S> Sale nisam jos dobio retrovizore ova mala jos ne dolazi u BG pa se slike odlazu do daljneg :( ...hteo sam da te pitam da li se slazes da kad budem radio slike kola ne kacim u sekciju -Automobili clanova- nego ovde u nasoj sekciji?...naravno ako i ostali moderatori(Boost i Saabo) nemaju nista protiv
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 14, 2004 10:40 pm

156V6 napisao:
BRABUS napisao:Hehe....da vidis reakciju kad nekom ovde u Nemackoj, kazes da vozis Alfu i da si super zadovoljan....gledaju te kao ludog :)
Cudi me da je tako posto upravo Nemci imaju najvise fan clubova,kozmetike i dod.opreme i slicnih stvari posvecenih Alfi...da ne pricam sto na DSF-u prakticno konstatnto prikazuju testove Feerarija Alfe i ostalih italijana...
Pa u nemackoj je ta auto fan i tuning kultura jako razvijena nevezano za marku.
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Nov 15, 2004 9:59 am

Nikola napisao:Jeste li primetili kako su se svi nesto na ovom forumu okomili na Alfu? Pa cak i neki alfisti (poturica je gori od turcina ).

Mora da im je Alfa najveci trn u oku
Nidzo kao sto killaz kaze,samo opusteno! Imamo ovaj nas deo foruma,gde se po broju tema i postova vidi razlika, u odnosu na druge,po privrzenosti i ljubavi prema nasim ljubimcima.Koliko sam primetio na vecini opstih foruma o automobilima uvek dodje do rasprava Italija vs. ostatak sveta! Za dobrim konjem se prasina dize....Jos nesto jako bitno,tradicija.....ne moze se porediti npr.jedan grof sa novokomponovanim biznismenom,pa cak i ako je taj isti grof u problemima,a ovom drugom cvetaju ruze.....polako doci ce sve na svoje mesto ;) !
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pon Nov 15, 2004 10:03 am

156V6 napisao:Gledacu ubuduce da se drzim iskljucivo Italo sekcije

P.S> Sale nisam jos dobio retrovizore ova mala jos ne dolazi u BG pa se slike odlazu do daljneg :( ...hteo sam da te pitam da li se slazes da kad budem radio slike kola ne kacim u sekciju -Automobili clanova- nego ovde u nasoj sekciji?...naravno ako i ostali moderatori(Boost i Saabo) nemaju nista protiv
:nod:
Druze, okaci slobodno slike ovde,uopste nije problem! :cool ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Nov 15, 2004 11:37 am

Sasha napisao: :nod:
Odlicno.... :nod: :pleased:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 21, 2004 4:38 pm

Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 21, 2004 5:05 pm

156V6 napisao:
Sasha napisao: :nod:
Odlicno.... :nod: :pleased:

Stigose li retrovizori ?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Nov 21, 2004 8:56 pm

Ne :( Dobio sam mail od svaba gde me mole da ih razumem da trenutno ne mogu da ih isporuche bla bla i da cu morati da sacekam jos 2 nedelje....znachi i fotke se dolazu jos najmanje 2 nedelje....kad sam cekao mesec dana sacekacu jos 15 :mad:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 05, 2004 1:18 pm

Momci ja sam poceo sa ispunjavanjem uslova za pristup klubu Alfa Romeo :))

Datum: 02.12.2004.
Sati: 11h.
Vreme: Oblacno sa slabom kisom
Mesto: auto put BG-Sid, 5-10km pre aerodroma Surcin, na traci prema BG

Slika

U ovim klizavim uslovima bilo je malo teze slikati i voziti-prelaziti iz trake u traku, ali...sve za Alfu :mrgreen:
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 05, 2004 1:48 pm

:D :applause: :applause: :applause:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 05, 2004 1:58 pm

:mrgreen: :plavi_voli: :medal:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 05, 2004 11:46 pm

:medal: :headbang2:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 12, 2004 12:41 am

Cudno je kako smo mi alfisti ustvari neka vrsta ekstremista i kamikaza . PA ne mogu ni sebi da objasnim kako je moguce da me u takvim trenutcima obuhvati takav neopisivi osecaj i za zrtvovanje ako je potrebno , samo da Alfa bude prva .

Mislim da sam cakstavise spreman da polozim zivot za Alfu .

Jesam li ja jedina budala , ili je to normalno ??? :shock:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Dec 12, 2004 3:47 am

Alfica je nesto posebno,imas neki poseban osecaj dok je vozis i pored gomile skupljih,ekonomicnijih,pa i novijih kola meni je svaki put extra osecaj kad sednem u nju....ne znam ni sam da objasnim pre par godina nisam cak ni razmisljao o njoj kao opciji a sad ne mogu da zamislim ni jedan drugi auto :love: ,da li je zvuk u pitanju ili styling ne znam ali jednostavno za mene postoji samo Alfa(ne rachunam tu naravno Maserati i Ferrari koji su obicnim smrtnicima nedosanjani san)....

ti nisi lud,u pitanju je strast prema necem tako lepom i posebnom....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Dec 17, 2004 10:51 pm

Meno male !!!!!! :D :D :D

Hvala bogu da je tako .

Ja sam Alfu spoznao tek '96 , a prvu kupio '97 . Od tada ne postoji druga marka , za mene . Naravno ni ja ne zelim govoriti o Ferrari-ju , i Maserati-ju !!!! Oni su nesto sasvim drugo .
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Dec 23, 2004 7:40 pm

Malo je bajato,ali nema veze,Deki ovo je tvoj burazer pre vise od godinu dana postavio na VG.....
[img=http://img134.exs.cx/img134/8410/lalfacontrolagolf8ok.th.jpg]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 05, 2005 12:17 pm

HEy all..

If U not Voted yet! DON't read this! but VOTE first :D

Like every Saturday we have our streetracing club.
Well .. i went to it with a cuple of friends in my Alfa.. 3 friends and me so 4 guys in the Alfa.
Well we arrived by the McDonalds were all the Streetracers were. it was REALLY fun.. and i saw a friend of my in a BMW 325 He was talking noo you won't keep up with me etc. well i went further and looking everywere.. when the Police came everyone Disapeard so me either and bad luck i was behond him.. i couldn't drive away.. i WANTED to BEAT him. although i knew that would be very hard...
Well from 0-100km/h cause of his RWD i will never keep up wuith him .. but he had 4 people in the car to and must bring his friend home .. it was 02.30 so already quite late and not busy at the highway!.. we went on the highway cause he need to bring his friends to another place... i followed him , when we turn on the highway he already hit the throttle me too. when we drove 100 km/h i was in 3rd gear. i saw him HIt the throttle FULL , so me too. up to 130km/h in 3rd gear. fast switching to 4th gear. and i saw he wasn't walking away,.. he went to the right whilwe i stayed at the left lane.
We were up to 170km/h now. i was still in 4th gear and faster cause i was driving NEAR him bnow.
BUt i needed to switch to 5th gear so i did that and we were still climbing we were both hit the 200km/h And were driving NEAR each other.. So my 4th gear was faster than his car!!

CAn u imagine? An Alfa 1.8 130bhp vs. and 170bhp 325 but more weight his weight was 1306KG mine 1220KG.
But isn't that amazing..?
My Alfa runs about 210 with 4 people in it.. Alone i drove 220.
But we stop the race and he asked me ? HOW the f*ck is that possible! i was laughing my ass of! :D

WEll Never know but he said.. yeah i already heard Alfa's are fast cause of his light metal Engine!

I was flipping all the way! AMAZINg!!

Well want to tell ya guys this ! :D

ALFA ROMEO POWER!

http://www.sportscarforums.com/archive/ ... t-467.html

jeste staro 2 godine,ali mi se dopalo :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 14, 2005 10:41 pm

A sta mislite kako je kad neko 20 g vozi alfe ?
Od 83.g ustvari .
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 26, 2006 9:56 am

ciao drugari..

da li neko poseduje neki skenirani isecak iz novina ili tako nesto,
gde se uporedno testiraju alfa 33, golf gti, kadet gsi.. itd :cool
Korisnikov avatar
Ljuba
Garaža: Alfa Romeo 166 2.0 TS
Yamaha XV535 Virago
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 4:11 pm

Alfa Romeo 156 vs. BMW 5-series

Pet Maj 05, 2006 2:41 pm

I bought my new 520i two month ago to replace my humble Alfa 156 1.6 TS.

(For all our American friends: the Alfa Romeo 156 is a small executive car, more like the 3-series or the A4 in size, but on the sporty side of the world, not on the luxurious side).

Before I bought my E60, I knew that no car in the sedan segment would match the 156 for agility and handling except for a BMW. And since I hate the looks of the new E90 3-series, I decided to go for the E60 thinking that it would surpass the Alfa, if not in agility and the magnificient ability to change directions, then at least in cornering speeds.

Man was I wrong ! THe Alfa proved to have 5+ km/h on any medium raduis curve. The BMW is more composed on curves due to the smart suspension setup, but it is slower! Everyday I try to take the same curves on my way to work at the same speeds as the Alfa, but I consistently fail. The DSC intervenes and prevents me from increasing my speed.

I have driven my E60 now for two month, and i am now very familiar with its cornering limits. I really do not understand how the Alfa is faster. Can this be due to the DSC?

I am seriously thinking of turning off the DSC and give it a go, but I am a little bit afraid that the car will not handle as good as the Alfa with the DSC off. (BTW, does any of you switch off the DSC frequently?)

I thought that it might be due to tires. My Alfa had Bridgestone Potenza RE720, which is an ultra high performance tire, while my BMW has Dunlop SP Sport 01, which is also an ultra high performance tire. The tires sizes are 205/60 R15 for the Alfa, and 225/55 R16 for the E60. So the difference should be in favor of the E60, not the other way around.

I really don't understand how a $20,000 sports sedan can outperform a $45,000 BMW E60. I am really disappointed and don't know what to do . :lool:
ALFA ROMEO. No Comment, just respect!!!
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 05, 2006 2:46 pm

:rotfl: hahaha hahaha
:dugokosi: :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 05, 2006 6:49 pm

156V6 napisao: Iskopao sam negde uporedni test Alfe147 GTA(u pitanju je slabija verzija 3.2) :P vs HondaS2000
radi se o brojkama .crno na belo. ....
Sad tek vidim... Jako .objektivan. test... :mad: Alfa 3.2 i Honda 2.0 i jos se nesto odusevljavate... Sta bi bilo da je honda imala masinu od 3.2litra, ne bi alfe bilo nigde...
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Pet Maj 05, 2006 8:02 pm

Ajde prvo sagledaj SVE sto utice na performanse pa onda napisi komentar!
Pogledaj odnos ks/kg? honda 5.3kg/ks Alfa 5.6kg/ks, sta je sa pogonom?
honda zadnji Alfa prednji?

Povratak na “Squadra Corse”