Alfa Romeo 4C
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Sviđa mi se što ima taj metalni zvuk ali ipak fali tu malo obrtaja a menjač je ala mečka, šta će im dve spojke ko da imaju 500ks
- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Pa da, ovo nije za ljude sa baš puno para, nego za prosečnog zapadnoevropskog i američkog zaljubljenika u sportske automobile. Oni koji žele više će čekati bržu varijantu. Za sada mi deluje da je sve prema očekivanjima - znali smo za manji rpm i turbo lag. Mada mi nisu jasni ljudi kojima smeta 40:60. Koji hot hatch automobil sa mid motorom i zadnjom vučom ima idealan odnos, tj. koliko ih ima? Malo, rekao bih... Taj disbalans se nadomesti malim međuosovinskim rastojanjem, a zbog svega je i zabavniji za vožnju
Turismo Internacionale
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Jbg, turbo, cetiri cilindra, dovoljno se vrti
Clanak Chris Harris-a
http://www.pistonheads.com/roadtests/do ... 47&i=28496
i video gore pomenutog
[youtube]KnuNv77rB0Q[/youtube]
Uzivajte
Fantastican auto.

Clanak Chris Harris-a
i video gore pomenutog
Uzivajte

Fantastican auto.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Da ali onda to nebi više bila 4c.A što se zvuka tiče dobar je.A i menjač ne mislim da je neka mana jer koji to sportski italijan još ima manuelni menjač?sErGiO napisao:Ali zvuuk motora jeeeJa bi tu grunuo jedan Busso V6 3.2 pa da vidiš veselja
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pa nek bude 6C koga briga, važno je da ti se sledi krv u žilama kad čuješ V6 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Stromboli
I want one as i want the next breath 

- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
http://www.topgear.com/uk/car-news/alfa ... -2013-8-17
Re: Alfa Romeo 4C
I Top Gear misli isto. Za ovakav auto je bitno linearno isporučivanje snage u širokom opsegu, a to besprekorno može samo atmosferac, umesto da se dave s turbo rupom.sErGiO napisao:Pa nek bude 6C koga briga, važno je da ti se sledi krv u žilama kad čuješ V6
http://www.topgear.com/uk/car-news/alfa ... -2013-8-17
Acqua-Olio-Benzina
- Pandion
- Garaža: YUGO 55 AX
Brza je na Nürburgring-u od Audija R8 V8 http://www.autoedizione.com/alfa-romeo- ... gring-804/ Jos je mozda rano da se radujem ali cini mi se da sa Alfa Romeo vraca u VELIKOM stilu. Prica se da je ovo automobil koji oznacava novi pocetak za Alfa Romeo mogu samo da kazem da ne mogu docekati sledece modele....svaka cast zaista svaka cast 

"When I see an Alfa Romeo go by, I tip my hat." - Henry Ford
- Stromboli
Ma auto je bombonica

Prednja svetla bih vrlo lako prezalio, sto se mene tice mogli su i golu sijalicu staviti

Prednja svetla bih vrlo lako prezalio, sto se mene tice mogli su i golu sijalicu staviti

- Pandion
Ja sam jedno vreme kukao kako su upropastili farove...ali stvarno sad kad bi je video uopste ne bi obracao paznju dal su led sa koncepta ili nisu ili su neka treca

- sErGiO
Rasprava turbo vs atmo i slična prepucavanja nastavite u novoj temi:
viewtopic.php?f=50&t=56406
Ovde pričamo isključivo o 4C, izvinjavam se ako je moja opaska o V6 pokrenula nepotrebnu raspravu.
viewtopic.php?f=50&t=56406
Ovde pričamo isključivo o 4C, izvinjavam se ako je moja opaska o V6 pokrenula nepotrebnu raspravu.
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
inace meni licno pored farova na njemu za te pare fale male sitnice koje cine exkluzivan automobil.
cak da zaboravimo cenu da kazem da sam ocekivao vecu posvecenost detaljima od dizajna alfa romea 2012-13 godine... pogledajte video za novi s class coupe... od malog osvetljenog MB u uglu zadnjh svetala preko one alu linije koja se preklapa sa vrata do onih ventilacionih izduva... niste preskupo... samo cist dizajn. ono sto sam ocekivao od alfa romeo i italijana a ne nemaca...
slazem se sa tim. ali oni nemaju bolji motor... cak ni 2.0 atmo koji bi na tu tezinu mnogo bolje radio...I Top Gear misli isto. Za ovakav auto je bitno linearno isporučivanje snage u širokom opsegu, a to besprekorno može samo atmosferac, umesto da se dave s turbo rupom.
inace meni licno pored farova na njemu za te pare fale male sitnice koje cine exkluzivan automobil.
cak da zaboravimo cenu da kazem da sam ocekivao vecu posvecenost detaljima od dizajna alfa romea 2012-13 godine... pogledajte video za novi s class coupe... od malog osvetljenog MB u uglu zadnjh svetala preko one alu linije koja se preklapa sa vrata do onih ventilacionih izduva... niste preskupo... samo cist dizajn. ono sto sam ocekivao od alfa romeo i italijana a ne nemaca...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Povratak na temu...?
Evo krivih snage (standard i remap) za 2.2JTS, 1750TBi i 3.2v6, za upoređenje eventualnih prednosti i nedostataka različitih motora u 4c...

Evo krivih snage (standard i remap) za 2.2JTS, 1750TBi i 3.2v6, za upoređenje eventualnih prednosti i nedostataka različitih motora u 4c...

Poslednja izmena od dusanGT u Sre Sep 25, 2013 8:48 am, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
@jamal
Sad je diskusija isečena, ali o tome sam i pisao u nekom od jučerašnjih postova koji su otišli u temu o kojoj nisam pisao i o kojoj nisam želeo da pišem.
Stavili su šta su imali, šta je tu je. To je Alfin najmoćniji motor u ovom trenutku. Nema tu nekog manevarskog prostora.
Sad je diskusija isečena, ali o tome sam i pisao u nekom od jučerašnjih postova koji su otišli u temu o kojoj nisam pisao i o kojoj nisam želeo da pišem.
Stavili su šta su imali, šta je tu je. To je Alfin najmoćniji motor u ovom trenutku. Nema tu nekog manevarskog prostora.
Acqua-Olio-Benzina
- Stromboli
Bas tako. Cinjenica je da je ovaj motor bio jedina mogucnost u ovom trenutku, sa svim svojim prednostima i manama. Alfa je uradila domaci zadatak kako treba i kapa dole sto se mene tice 
Sad ostaje samo da se dokopam jedne da je provozam
.

Sad ostaje samo da se dokopam jedne da je provozam

- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Ocekivao sam mnogo od ove 4C ali da ce ovako da pokida na Nürburgring-u, to se nisam nadao
Svaka cast Alfi 

- sErGiO
Alfa još jednom odlaže svoj povratak u SAD
Sportski dvosed 4C, čije lansiranje na američko tržište treba da označi povratak marke Alfa Romeo u SAD, umesto do kraja 2013, kako je nedavno najavljeno, pojaviće se u prodajnim salonima tek u drugom tromesečju 2014.

To je još jedno u nizu odlaganja do kojih je došlo proteklih godina, a zvaničnici kompanije nisu saopštili šta je uzrok novom kašnjenju. Alfa Romeo 4C trenutno je u žiži interesovanja evropske javnosti uoči početka prodaje koji je zakazan za oktobar.
Iako je za američko tržište već formirana cena od 54.000 dolara (oko 40.000 evra), što je znatno manje nego što ovaj automobil košta u Evropi (50.000-60.000 evra), kupci u SAD moraće da se strpe bar još šest meseci.
Osim dugog odsustva sa severnoameričkog tržišta, Alfa bi prilikom plasiranja modela 4C mogla da ima problema i sa njegovom cenom, s obzirom da je najozbiljniji konkurent, Porsche Cayman, jeftiniji.
Izvor: B92
Sportski dvosed 4C, čije lansiranje na američko tržište treba da označi povratak marke Alfa Romeo u SAD, umesto do kraja 2013, kako je nedavno najavljeno, pojaviće se u prodajnim salonima tek u drugom tromesečju 2014.

To je još jedno u nizu odlaganja do kojih je došlo proteklih godina, a zvaničnici kompanije nisu saopštili šta je uzrok novom kašnjenju. Alfa Romeo 4C trenutno je u žiži interesovanja evropske javnosti uoči početka prodaje koji je zakazan za oktobar.
Iako je za američko tržište već formirana cena od 54.000 dolara (oko 40.000 evra), što je znatno manje nego što ovaj automobil košta u Evropi (50.000-60.000 evra), kupci u SAD moraće da se strpe bar još šest meseci.
Osim dugog odsustva sa severnoameričkog tržišta, Alfa bi prilikom plasiranja modela 4C mogla da ima problema i sa njegovom cenom, s obzirom da je najozbiljniji konkurent, Porsche Cayman, jeftiniji.
Izvor: B92
- nidza
- Garaža: ex 159
Možda samo dižu hype. Ne sećam se da se oko nekog modela ovoliko uzburkao internet. Takođe nemaju neki pritisak, bolje da odrade kako treba nego brzo.
- EnricoAdams
- Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Nesto se suska izgleda da nece jos da ozvanice ovaj rezultat na Nürburgring-u jer smatraju da mogu i bolje vreme od toga da ostvare
Mada i ovako su svi automobili sa slicnim vremenom mnogo skuplji (npr R8 V8 vise nego duplo), tako da mislim da ovo moze da im bude sjajan marketing

- Alex V6
- Garaža: V6 inside
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
http://topgear-magazine.com/post/624165 ... op-gear-21
Link sa Klarksonovog Fejsbuk profila uz komentar "My job, in one picture"
Kaaako će da je nahvali, pa popljuje najstrašnije, pa da onda na kraju to sve "poliže", ko da gledam

Link sa Klarksonovog Fejsbuk profila uz komentar "My job, in one picture"

Kaaako će da je nahvali, pa popljuje najstrašnije, pa da onda na kraju to sve "poliže", ko da gledam

- bigboss894
- Garaža: Alfa Romeo 146 1.6 TS
Pročitao sam dosta testova po netu i svi hvale auto
Nadam se da je ovo početak povratka Alfe u velikom stilu
Ako Chriss Harris kaže da mu se sviđa, nema sumnje da je auto dobar. Obožavam njegove testove, uvek je objektivan i odlično prenosi kakav je osećaj voziti neki auto.Stromboli napisao:Jbg, turbo, cetiri cilindra, dovoljno se vrti![]()
Clanak Chris Harris-a
i video gore pomenutog
Uzivajte
Fantastican auto.
Pročitao sam dosta testova po netu i svi hvale auto

- Pandion
Jos testova...uzivajte
Kao sto je vec nekoliko puta receno ovoj lepotici je po meni jedina mana to sto nema manuelni menjac...ali ko zna mozda ga ubace...al sumnjam jer u Americi a i u vecem delu Evrope ne znaju ni zasta drugo sem za automacki...mada ko zna
Jos jedna stvar koju sam zaboravio da kazem koja me je oduvala skoro kao izgled je volan...samo Alfa Romeo moze i sme da ubaci volan bez ikakve asistencije u kola u 21 veku...kad bi seo u 4C mozda bi ocesaj dosta licio na onaj iz mog YUGO-a 
[youtube]MEIVv2biGn4[/youtube]
[youtube]2RG7oCUekM0[/youtube]

[youtube]MEIVv2biGn4[/youtube]
[youtube]2RG7oCUekM0[/youtube]
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
- Stromboli
Za 159-ku je bila dovoljna kratka ''test vozjna" u omladinckih brigada, a u toku voznje prodavac mi je jos isticao mane auta, kako bih se ipak odlucio za BMW iako ga nisam uzimao u razmatranje uopste
, delta i njihova "poslovna politika". Zato sam i uzeo polovan auto...
4c bih narucio bez ikakvog probanja, jedino fale veverice

4c bih narucio bez ikakvog probanja, jedino fale veverice