Servisi za Alfa Romeo u Srbiji

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
-Alex-
Garaža: Alfa Romeo 166 2.4 JTDm
Pridružio se: Čet Jan 07, 2016 10:36 am

Re: Servisi za Alfa Romeo u Srbiji

Čet Jan 07, 2016 12:53 pm

Vidim da se slabo spominju servisi iz Novog Sada pa ajde da napisem i ja moje iskustvo...

Sticajem okolnosti, godinama mi servisira i odrzava auto Fijatino iz Temerinske. Poceo sam kod njih da servisiram Tipo, nastavio sa Bravom, pa sad i sa Alfom 166. Izuzetno su korektni i brzi. Nije mi se desilo da nesto ne znaju ili ne mogu popraviti bilo to mehanika ili elektronika.
Izdaju detaljan racun sa cenom zamenjenih delova i utoskom vremena. Koliko vidim po poslednjem racunu, radni sat mehanicara (sa pdv-om) im je 10e.
Korisnikov avatar
-Alex-

Pet Jan 15, 2016 6:23 pm

DjomlaN napisao:mogli bismo svuda naci dobra i losa iskustva, sto je na kraju krajeva i normalno... medjutim ja preko jedne stvari ne mogu preci a to je kad te neko pokusava preveslati na foru sto misli da ti nemas pojma o autima i mehanici...

@awwwram: poslacu ti na pp kontakt od mojih majstora, da ne reklamiramo javno...

Ajde posalji i meni, da imam ako zatreba...
Borko89
Garaža: Nemam
Pridružio se: Pon Avg 17, 2015 3:08 pm

Ned Jan 24, 2016 9:31 am

Da li neko ima iskustva sa Autoservisom Polo iz Mirjeva?
Korisnikov avatar
FantomX
Garaža: ex Julija 156 SW JTDm / 159.88whp

ex VW Passat 4motion B5.5 131hp tuned

AR 156 JTD 8v 158.9hp - numero duo :) '04
Pridružio se: Pon Sep 03, 2012 7:11 pm

Uto Feb 23, 2016 8:55 am

Zna li neko za Vladu sa Jerkovica, dobio sam od komsije alfiste preporuku za njega, ne secam se tacno imena servisa i da li ima naziv uopste? :D

Blizu, blizi mi je Desa, al' opet :)
Korisnikov avatar
-Alex-

Sub Feb 27, 2016 10:58 pm

Moram da se nadovezem na moj predhodan post jer sam izgleda neopravdano nahvalio Fijatino servis (servis Rezač). Ali, ne zelim da ispadnem zlonameran i da namerno nekoga blatim zbog sitnice pa cu otici malo u sirinu...

U decembru sam kupio 166-icu iz 2005., stanje onako, ne bas odrzavan - ali sam bio resen da ulozim koliko treba i dovedem ga u red. Od problema je imao cimanje na 2000 obrtaja, automatski menjac s vremena na vreme grublje menja brzine i gomila sitnica... neki prozor se nije otvarao, neka vrata se nisu zakljucavala, neka sijalica nije radila...

Posle par dana od kupovine, odem do Fijatine i kazem Draganu (vlasniku) da ga pregleda i javi mi da li vredi ulagati u njega ili ne. Rece Dragan, motor je odlican, auto nije bio udaren, treba ga malo utegnuti i vredi uloziti u njega. Rekoh OK, promeni sve sta treba i dovedi ga u red. Prvi servis, standardno: ulja, filteri, kaisevi, viljuske i popravljeni sitni nedostaci. Popravak trajao oko dve nedelje i nikako da ga zavrse. U međuvremenu, vidim Dragana kako mi vozi auto po gradu i odem po njega.
Rezultat: prozori rade, zakljucavanje radi, sijalice izmenjane, ali glavno... cimanje i menjac - isto kao i pre servisa. Obrazlozenje: To ti je menjac, mi ne radimo automatske menjace, a kao da se stanje pogorsalo, idi brzo ti to sredjuj!?
Cena servisa: 150.000din + pola rezervoara goriva.

U narednim nedeljama primetim ono sto je promaklo serviserima: termostat ne radi, nafta se sliva niz motor (neko crevo napuklo) i prilikom narednog servisa trazim da mi se skine volan kako bih zamenio kozu. Prilikom nestrucnog skidanja ili vracanja volana, zeznu letvu volana - sto su kasnije priznali, ali su mi novu uredno naplatili...
To je trebao da mi bude zadnji odlazak kod njih jer je prilicno smrdelo na nestrucnost. I bio bi da nisu sijale VDC i ABS lampice nakon preuzimanja auta (nista od toga nije ni funkcionisalo).

Prilikom reklamacije ne uspevaju da povezu dijagnostiku sa ABS-om i pronadju problem. Jedan dan zato sto je ABS centrala puna vode, drugi dan zato sto joj fali jedan pin!? Tanja (vlasnikova zena) je imala, naravno, trecu pricu. Kvar nisu popravili jer sam pokupio auto posle nedelju dana stojanja i rekao "au revoir" za sva vremena. Inace, planirana je zamena ABS centrale o mom trosku...

Summa summarum:
- ulozeno: 200.000din za oko mesec dana
- rezultat: auto u istom ako ne i u gorem stanju nego pre odlaska u servis

Zakljucak o tom servisu izvucite sami...
Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 5:23 pm

Sub Feb 27, 2016 11:14 pm

Auuuuu, hoce to tako kod majstora posle nekog vremena koje provedes kod njih. Ne znam da li se opuste ili sta ali i meni se nesto poput toga desilo pre nekih 8 god u ricambiju u zemunu... Naucih da treba podeliti sta se kod koga odrzava, odnosno ko je za sta strucan od servisera... Samo nemoj sad da popizdis i prodas auto, sredi ga skroz i uzivaj...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo
Pridružio se: Čet Jan 19, 2012 1:16 am

Sub Feb 27, 2016 11:48 pm

Ček bre prijatelju šta ti naplatiše 1200€ na prvom servisu ? Pa za te pare su mogli i menjač da stave drugi ...
Korisnikov avatar
Mar_Kes85
Drug Član
Drug Član
Garaža: live GTV 2.0 16v
in progress 155 3.2 GTA
Pridružio se: Pet Dec 02, 2011 5:23 pm

Ned Feb 28, 2016 12:01 am

mali servis + veliki + viljuske pa moralo da bude manje rak raka da j..be
Korisnikov avatar
-Alex-

Ned Feb 28, 2016 12:07 am

Ne nerviram se... vise sam razocaran.

Ne znam da okacim slike u poruci, tako da evo linka od racuna sa cenama:
https://www.dropbox.com/sh/ac59ymbmq05s ... 5XI6a?dl=0
Korisnikov avatar
BobanR
Garaža: Brera 2.4
Pridružio se: Čet Jul 31, 2014 8:34 pm

Ned Feb 28, 2016 1:08 am

Koliko se sećam, oni su važili za korektan servis. Nekoliko kolega sa foruma tamo održava automobile...Ovo što si naveo je kriminal.
Sébastien Loeb napisao:...Ore taj snijeg kao kombajn sjeno...
Korisnikov avatar
Coo
Garaža: ex 147 '07 JTDm 8v
Yeti TDI 4x4
Pridružio se: Čet Apr 25, 2013 7:42 am

Ned Feb 28, 2016 6:53 am

Ovo mi deluje da vredi uložiti u auto, ali ako gledaš sa strane servisera :(
Razumem da se uzmu gornje viljuške eventualno iz originala, ali donje baš i nema potrebe. 9,500 rsd komad je stavka, a reparirane rade posao. Nego kada je neko proveravao auto da li ti je dao stavku po stavku šta treba da se menja i koliko će to da košta u parama?
If it ain't broke, don't fix it.
Korisnikov avatar
-Alex-

Ned Feb 28, 2016 9:18 am

Coo napisao:Nego kada je neko proveravao auto da li ti je dao stavku po stavku šta treba da se menja i koliko će to da košta u parama?

Isao sam na poverenje posle tolikih godina. Nije meni zbog ulozenih para ni za prvi servis, a ni kasnije. Smeta mi sve ovo oko skidanja volana i napravljene stete...

Kada je namestena nova letva i vracen volan - taj majstor je video da sijaju lampice ali se pravio blesav. Na kraju krajeva, veliko je pitanje da li problem u ABS centrali. Majstori lazu gazdu, gazda laze mene...

Od jednog clana foruma imam preporuku za drugog majstora pa cim auto bude bio malo slobodniji - odoh...
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo

Ned Feb 28, 2016 11:19 am

Sijaju lampice zato što je sjebao senzore položaja letve volana koji su potrebni za funkcionisanje VDC sistema. Moguće da treba uraditi samo kalibraciju senzora, a možda su i za zamenu. Što se tiče viljuški koje su zamenjene nisu original sigurno jer one koštaju dosta više. Fiatino ugrađuje ITN viljuške koje samo oni hvale da su dobre, a u stvari običan kinez.

Topla preporuka zameni majstora i servis :(
Korisnikov avatar
Djo83
Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 4:38 pm

Ned Feb 28, 2016 2:42 pm

Inace donja ITN viljuska u Autoitaliji kosta 6000din, ja kupio za caletovu 166 pre 2god, ne verujem da se cena menjala a i da jeste sigurno nije otisla 50% gore... tako da mislim da su ti se ugradili i za delove ako je ITN viljuska... viljuska jeste kinez, ali evo kod caleta vec 2god nema problema...

Inace koliko ja vidim na racunu, oni su tebi 2x obracunali PDV na delove, prvo jednom na cenu samih delova (89k i nesto) pa su dodali cenu ruku pa jos jednom PDV na sve to, ne znam da li ti je to promaklo ali to nema sanse da treba tako da racunaju :)
Korisnikov avatar
-Alex-

Ned Feb 28, 2016 8:57 pm

Pretpostavljam da su svi ugradjeni delovi neki jeftiniji, a ne znam u cemu je stos sa duplim pdv-om... i na ostalim racunima je ista racunica.

Tamo negde posle 15. Marta cu nazvati tvog servisera Srdju i dogovoriti servis. ☺

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Korisnikov avatar
Falcon037
predsednik kluba
predsednik kluba
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo

Ned Feb 28, 2016 9:16 pm

Nije dupli PDV nego je ovaj račun debilan tj. radovi nemaju jediničnu cenu nego kroz njih naplaćuje sve i polovne delove i dostavu delova ... pa onda samo sabere sa ovom prvom cifrom i dva puta odvaja PDV.

Novi delovi 90 000 i onda radovi i polovni delovi đuture ostatak pa PDV i eto ti ga na pa se ti snađi sam.
Korisnikov avatar
Djo83

Ned Feb 28, 2016 10:06 pm

Pa ne, dva x je sracunao pdv, prvo na 89k pa posle na 89x0.2+89 kao drugu osnovicu, prakticno je 40% na delovima, pa viljuska izadje oko 13k recimo...

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Ned Feb 28, 2016 10:54 pm

A da se konsultujes sa advokatom? I da zoves inspekciju?
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Ned Feb 28, 2016 11:20 pm

Ma nije 2 puta pdv,nije toliki debil da na taj način vara samo je glupo skrojen račun pa nema posebno naznačene usluge pa je malo rebus. Ovde je koliko vidim 39541 usluga pa onda 89375 delovi što daje tih 128 hilj. + pdv.
Korisnikov avatar
-Alex-

Pon Feb 29, 2016 9:50 am

Shanirani napisao:A da se konsultujes sa advokatom? I da zoves inspekciju?
Dovoljno sam zivaca potrosio i ovako...

Korisnikov avatar
Djo83

Pon Feb 29, 2016 10:39 am

interceptor napisao:Ma nije 2 puta pdv,nije toliki debil da na taj način vara samo je glupo skrojen račun pa nema posebno naznačene usluge pa je malo rebus. Ovde je koliko vidim 39541 usluga pa onda 89375 delovi što daje tih 128 hilj. + pdv.

dobro da u pravu si, moja greska...
Korisnikov avatar
Djo83

Pon Feb 29, 2016 2:49 pm

Alex, jel tvoja Alfa bordo restyle? Bila dugo na oglasima, iz Sapca? Vidjam je u poslednje vreme po gradu, tj na bulevaru parkiranu...
Korisnikov avatar
-Alex-

Pon Feb 29, 2016 5:26 pm

Pogodak iz prve! :D

Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Feb 29, 2016 5:35 pm

-Alex- napisao:
Shanirani napisao:A da se konsultujes sa advokatom? I da zoves inspekciju?
Dovoljno sam zivaca potrosio i ovako...

Troši ti malo njihove živce za promenu... ;)
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
maxy
Garaža: Giulietta 2.0
Ex Alfa Romeo 147 1.9 jtd
Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 5:09 pm

Pon Feb 29, 2016 5:56 pm

ma ne vredit trošiti vreme i živce na takve likove. veći efekat ima kad se okači na forum. moj majstor za sada nije imao Bog zna kakve intervencije na mom autu, više su to bili redovni servisi i kvačilo kada sam ga kupio. drugo ništa. Ali sam zato sa toyotom prošao loše. prethodni vlasnik kupio toyotu kod dilera i ovlašćenog servisera. Dakle, 10 godina je automobil održavan u ovlašćenom servisu. Ja ga kupio, žalim se na kočnice, oni kažu sve je u redu. Nije da ne koči, ali ne koči kako bi trebao. Kažem im sija lampica za ručnu, oni kažu crkao senzor. Na BS me neki lik što radi tamo iscima da mi proveri fluide, kao moraju. ja kažem aj proveri, ali auto je pre dve nedelje došao sa servisa. Odem da platim, kad me on zove i kaže da u ekspanzionoj posudi nema antifriza. I tako ti ja odradim dva mala servisa kod njih. U pitanju je Centar S iz Boleča. Ja popi.... odem u japan shop i imam šta da vidim. Diskovi su imali brda i doline, kočionu tečnost nisu dolivali niti menjali od kada je automobil izašao iz fabrike, tečnost za kvačilo takođe nikada nisu menjali... da ne dužim. Cena servisa 65k. E toliko o stručnosti pojedinih servisa, pa bili oni i ovlašćeni.

Povratak na “Area Servizio”