Bezbednost u saobracaju

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Re: Bezbednost u saobracaju

Uto Nov 25, 2014 6:33 pm

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=928238

Najavljeno je i ograničenje po pitanju snage vozila za mlade. Barata se predlogom do 1.400 kubika i ako se ne varam 100 ili 110 KS...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
draganche
Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 9:43 am

Uto Nov 25, 2014 7:40 pm

Shanirani napisao:Sta uzece mi privatnu svojinu ako neki debeli policajac pomisli da sam nasilan na ulici? More banana!!!
ako nemaš dozvolu i voziš mrtav pijan, auto u tvojim rukama je smrtonosno oružje i zato se oduzima. Jedino tako će imati možda nekog učinka.
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Uto Nov 25, 2014 10:35 pm

Ma besmisleno totalno. Pa sta sad, ja pozajmim auto ortaku, on malo neodgovoran, ali dobar mi je ortak, cinio on meni pa i ja moram njemu i on napravi prekrsaj i meni oduzimaju vozilo jer sam JA neodgovoran sto sam mu uopste dao?? To je diktatura, oduzimanje privatne svojine.. Brate zatvor, vece kazne.
Stvar koja me jako iritira i nije toliko zakon koliko su neodgovorni policajci. Znaju da ce sud njim vise voravati, znaju da imaju dosta slobode i tako mogu da pisu za sve i svasta.. Pogotovu sto ne postoji znak gde su radari, kriju se u ulicicama kako bi navatali "bahate"vozace. To meni nije pravedno. Treba za sve psotaviti znak, i ako ljudi znaju da je tu kamera ili policajac uvek ce usporiti. A ne ovako da vataju na prejebotinu... Sair!
Korisnikov avatar
alfabg
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9 jtd(85 kw)rest. 2004.Remaped
Pridružio se: Pet Apr 11, 2014 5:53 pm

Sre Nov 26, 2014 11:06 am

:yes: Ko poslednji izadje neka ugasi svetlo :wave:
Show Must Go On
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Sre Nov 26, 2014 11:58 am

Shanirani napisao:Ma besmisleno totalno. Pa sta sad, ja pozajmim auto ortaku, on malo neodgovoran, ali dobar mi je ortak, cinio on meni pa i ja moram njemu i on napravi prekrsaj i meni oduzimaju vozilo jer sam JA neodgovoran sto sam mu uopste dao?? To je diktatura, oduzimanje privatne svojine.. Brate zatvor, vece kazne.
Stvar koja me jako iritira i nije toliko zakon koliko su neodgovorni policajci. Znaju da ce sud njim vise voravati, znaju da imaju dosta slobode i tako mogu da pisu za sve i svasta.. Pogotovu sto ne postoji znak gde su radari, kriju se u ulicicama kako bi navatali "bahate"vozace. To meni nije pravedno. Treba za sve psotaviti znak, i ako ljudi znaju da je tu kamera ili policajac uvek ce usporiti. A ne ovako da vataju na prejebotinu... Sair!
Brate ti ga ovde ispisa kao da smo svi mi "nezne pahuljice, nevinasca i bez ikakvog razloga zlostavljani od saobracajaca!
Ako ti ortak ima dozvolu, nece ti uzeti auto a ako nema dozvolu i jos ima preko 2 promila onda si lud sto mu dajes i treba da ti oduzmu auto!
Sta ce ti znak gde je radar....jel da bi mogao da usporis a onda posle toga da divljas???? (Devedeset posto nas tako vozi a onda mu pandur kriv)
Stalno idem u Bosnu i otkako sam platio kaznu za brzu voznju tako sto sam taksijem isao 40km do banke i taksijem se vratio i pokazao uplatnicu policajcu a tek onda seo u kola i posao kuci, opametio sam se i piiiip se za znakove gde je radar nego pise 30-skola a ja 30, pise 50 a ja 50 itd,itd.
Zamisli sad ovo: vec pet godina, bar cetiri puta godisnje me nikada nije zaustavio pandur u Bosni(sto u federaciji sto u RS) ;)
Prema tome prvo mi treba da se menjamo a onda policija nema sta da trazi sem rutinske kontrole!
Inace u Holandiji najdemokratskijoj zemlji u evropi su jos 89 zaplenjivali automobile za prebrzu voznju po auto putu! Da li sada mislis da je to diktatura???
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Sre Nov 26, 2014 12:45 pm

Meni ne treba znak za radar. Ja pratim ogranicenja. ALI da li je moralno da se umesto zna gde je policija (a trebalo bi je svuda postaviti ili radare) oni se kriju da UHVATE vozace koji luduju. Umesto toga kad bi postavili znak (koji oznacava da ce dobiti kaznu ako luduju) ljudi bi se uplasili i ne bi vozili prebrzo u ogranicenju. Kako je u Engleskoj taj sistem resen kamerama. Ali zato ispred svake kamere imas znak da je ona tu. Pa ti se pravi pametan.
Ja sam na mojoj kozi osetio kako su bezobrazni policajci. I to ne vezano za automobilizam.

Inace u Nisu kad se krene iz Centra ka Niskoj banji na Bulevaru Zorana Djindjica je jedan veliki pravac. I ja sam tu stanovao pre 2 godine. Tu su se nocu stalno trkali. Sto motori sto automobili. Cak i danju su ludovali na pravcu. Ali su onda tu postavili radar i dosta ljudi se upecalo. Cak i ja prolazim pored radara kad idem na fakultet i lik me zaobisao u desnu traku i prosao pored njih i oni nisu prstom mrdnuli. Ali su posle mesec dana stavili ogroman znak Kontrola brzine i svi su se umirili. Cak i kad ih nema svi voze 40-50.. Tako da znakovi doprinose. Po mom misljenju vise nego oni sto oznacavaju ogranicenje.
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Sre Nov 26, 2014 1:01 pm

Ja opet tvrdim iz mog iskustva(30god vozim), ukoliko postujes znakove zabrane, upozorenja i ogranicenja, svetlosnu signalizaciju i horizontalnu ,neces imati posla sa saobracajnom policijom!
Sve te kamere i radari sluze za one koji nepostuju sve gore navedeno da bi ih dozvali pameti kroz drakonske kazne!
Proslog leta vozio sam kroz celu Nemacku i pred Hamburgom brljam po bordu i naravno promakne mi znak za ogranicenje brzine sa beskonacno na 80! Video sam da su svi usporili ali nisam odmah ukapirao i naravno da me je zikaslika slikao!
Uvatio me je sa 121km/h i naravno zeleni karavan me izveo sa puta i 180Eura kazna a da sam isao 131 bilo bi 360eura! Pitaj me da li sam bio pazljiviji posle kroz Dansku, Svedsku i Norvesku.....Video sam znak na kilometar :)
Danilo
Garaža: 159 2.2JTS '08
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 11:44 am

Sre Nov 26, 2014 3:04 pm

Koliko ja vidim, još uvek nema nikakvog zvaničnog predloga zakona o izmenama zakona o saobraćaju: zakoni u proceduri.

Što se tiče prekršaja, ja nemam toliki problem sa saobraćajcima koliko imam sa našim sudovima: ostao sam bez dozvole sada tri meseca zato što je saobraćajac pokušao da me zaustavi pošto sam već prošao pored njega (verovatno se kasno setio da hoće da me zaustavi — jesam napravio prekršaj za mandatnu kaznu), pa su bili raspisali poternicu (!!!) i zaustavili me 20km dalje — obrazloženje suda u Čačku je bilo da ja moram neprestano da gledam u saobraćajca gde god da se on nalazio, makar i iza mene, a saobraćajac je u izjavi lupetao gluposti kako sam se nalazio u jednoj traci, i u drugoj, ali da sam svakako kriv. Dalje, i kaznena mera im je zastarela, ali se na to u Ljermontovoj takođe ne obaziru — i pored moje žalbe, već samo odgovaraju „nije zastarela“ umesto da je potkrepe dokazima zašto nije (a koje sam izričito tražio u mojoj žalbi). A lepo su me savetovali sudije u Beogradu kada sam davao izjavu da se ne odazivam, pa će to da zastari dok oni probaju još par puta da uzmu izjavu preko zamolnice, pa onda dok me pozovu i par puta u Čačak, i prođe 2 godine... A ja, pošteno da dokažem nevinost...

Ipak, ne bih se složio da je dovoljno da poštujete propise pa da vas saobraćajci ne gnjave — a to zavisi i od automobila koji vozite (npr. od kad sam iz Floride prešao u 159-ku, zaustavljaju me mnogo više — 2008. il' 2009. su me čak zaustavili da mi kažu i kako mi auto mnogo dobro izgleda dok prilazim, ispitali malo koliko košta, kako ide, koliko troši, itd). Podsetiću, po našem zakonu, policija nema pravo da te zaustavlja i legitimiše ako nema neku konkretnu sumnju, i to mora da bude prva stvar koju ti saopšte. Svaki put ih pitam za razloge zaustavljanja, i ako nemaju šta da kažu, gnjavim ih pa me uglavnom puste bez pregledanja dokumenata — ali to je i dalje maltretiranje od strane policije. Ne priznajem im rutinsku kontrolu (jednom mi je jedan objasnio da zna on da nema rutinske kontrole, ali da njemu šef visi nad glavom svaki dan da kazni toliko-i-toliko vozača, i šta on jadan da radi). Drugi put su mi rekli da oni na svakoga sumnjaju da su pijani. Ha!
Korisnikov avatar
draganche
Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 9:43 am

Sre Nov 26, 2014 4:53 pm

Ja imam sreće ili izgledam pošteno :) za 10 godina koliko vozim imam samo jednu kaznu za svetla, sveukupno možda su me 4-5 puta zaustavili dosad. Od te kazne pre 4 godine više i nisu dosad.
Korisnikov avatar
alfabg

Čet Nov 27, 2014 2:48 pm

draganche napisao:Ja imam sreće ili izgledam pošteno :) za 10 godina koliko vozim imam samo jednu kaznu za svetla, sveukupno možda su me 4-5 puta zaustavili dosad. Od te kazne pre 4 godine više i nisu dosad.
U Beogradu je malo specifičnije,ako voziš po ogranicenju oni iza tebe hoce da te :club: ,živim u centru grada i cim se isparkiram odmah počinje ludilo.Stotine semafora(masa nema trepčuće zuto pa se menja brzinom munje,a eto slucajnosti tu je i kamera)ljudi sa strane kad dodju zbune se i očas posla ostaneš na sred raskrsnice a upali se crveno jer eto frajer stao na sred Kneza Miloša da pita verovatno gde je ta i ta ulica :scratch: .Hoceš da se iskljuciš sa sajma preko šina i treba da uletis kao Šumaher u srednju traku jer kamera peca u zutoj(bilo na tv x puta,pa rampa krene da se spusta,pa dve trake zauzete iha...veselje :scare: ,koliko sam puta skrenuo na parking biletarnice jer ne znam ni kako ću ni gde ću.).Pune ulice pijanih,drogiranih,bolesih duševno,samoubica,ljudi u problemu,kurč...vitih.Da neduzim vise voznja u Beogradu je posebna dimenzija i za čas mozes da ostaneš bez dozvole ili da prođes sa kaznom.Tako da ja ne smem da kažem ništa za kazne i kako vozim sve dok za nekih 30 godina ne vratim dozvolu.Tek tad cu smeti da kazem da li sam bio dobar vozač i koliko sam kazni platio(zbog malera nista ranije ne komentarisati jer đavo ne spava)Juče i danas plavaca ima primetno vise na ulici,pogotovo sinoć(cele noći).Da ne ispadnem da kukam,ovde sam rodjen u Bg-u,ovde i živim,volim ovaj grad i postujem sve koji dođu (znam koliko je tesko snaći se u saobraćaju).Poenta moje price je da jos ima mnogo rupa i nejasnoca u postupanju organa reda vezano za saobracaj (nema npr.zvanicne opomene,da li postoji namera za prekrsaj i sl) zakon je oštar a nisu obezbeđeni tehnički preduslovi. :drink Beograd je ipak posebna dimenzija :scratch: :twisted:
Show Must Go On
johnnyesp97
Garaža: Alfa Romeo 156 FL 1.6 T.S '04
Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v '06
ex Alfa Romeo 156 SW Restyling 1.9 JTD 8v '02
Pridružio se: Čet Feb 06, 2014 8:25 pm

Čet Nov 27, 2014 8:21 pm

auu covece :swoon:
ako uvedu ovo, mislim da cu izgubiti volju za voznjom..
trenutno imam probnu dozvolu, onu sto je na godinu dana, ajd' i ako mi produze to nije strasno, i nek mi zabrane i nocu da vozim, sto se alkohola tice to mi ne bi palo napamet i ovako, al' da mi zabrane da vozim moju mezimicu zato sto je za nijansu jaca :O nista ja nju ne vozim brze nego sto bi vozio neki auto od 60 konja da se razumemo, ali za volanom 159-ke osecaj je jednostavno mocan.. izgleda da cu morati da pozajmljujem punta od dede, a alfu cu gledati parkiranu i voziti se u njoj samo kad mene neko vozi... :cray:

nadam se da im to nece proci, ali o tome ne odlucuje narod nego nekoliko pametnjakovica koji su resili da menjaju vec dobar zakon zato sto ga neko nije postovao i izazvao je nesrecu o.O To bi bilo ok da zakon ne valja i da se zbog njega desila nesreca, ali u ovom slucaju nije greska u zakonu vec u ljudima.. Zasto bi neko ko nije postovao stari, sada postovao novi zakon?
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Sre Dec 03, 2014 8:07 pm

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=932106

Evo posle dužeg većanja i konačne verzije koja je usvojena. Bilo bi zanimljivo videti koja sve vozila ispunjavaju uslov, odnosno koliko će biti prinuđenih da svoje vozilo prodaju ili parkiraju dok ne napune 21. Naravno, samo pod uslovom da tata nije neki bitan šraf...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
alfabg

Sre Dec 03, 2014 8:24 pm

Povecace i onako nesnosne guzve,zagadjenje i problemi sa parkiranjem jer ce biti vise vozila na ulici. :scratch:
Nego procitah i ovo:Gornja granica vozila kojim će moći da upravljaju biće 56 kilovata (76 konjskih snaga) po toni.
Sta sad po toni? Vozio sam BMW 525 td koji ima skoro 2tone i 167 ks.Ispade po ovom da skoro pa moze hahaha hahaha
I moja alfa ima 116 ks hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha ali pre remapa :nakkal:
Show Must Go On
Korisnikov avatar
Skuks
Drug Član
Drug Član
Garaža: 155 1.8ts 16v 1997 Blu Armonico
159 1.9 16v Sportwagon
Pridružio se: Sub Maj 11, 2013 12:07 pm

Sre Dec 03, 2014 10:03 pm

Pa ovo nema nigde u svetu sem u sugavoj Srbiji... Ona * iz ministarsta mi je srusila sve snove o Alfi sad... * je sve naredne generacije koje ce da polazu voznju. Nadam se da ce ukinuti ovo uskoro
Poslednja izmena od erdeljan u Sre Dec 03, 2014 10:04 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nema potrebe koristiti proste izraze!
Na naftu se ore. Na plin se greje. Na benzin se vozi!
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Sre Dec 03, 2014 10:06 pm

Ukinuti sigurno nece,vidis kako su za samo par dana sve skockali,a o nekim drugim stvarima se polemise godinama i opet nista
Slika
MiloshBg
Garaža: No Alfa, no fun...
Pridružio se: Ned Jun 03, 2012 10:28 am

Sre Dec 03, 2014 10:18 pm

Eto kakvi idioti nam pisu zakone, a jos gori ih prihvataju.. Bilo bi odlicno da nisu spominjali tezinu auta.
Alfa Romeo - The car inside the driver.
johnnyesp97

Sre Dec 03, 2014 10:36 pm

nema tu prihvataju ne prihvataju, imaju potpunu vlast i mogu da rade sta oce.. ovo je smesno, jadno i zalosno..
Korisnikov avatar
Skuks
Drug Član
Drug Član
159 1.9 16v Sportwagon

Sre Dec 03, 2014 10:45 pm

http://www.peticije24.com/peticija_prot ... ade_vozace Ajmo ljudi uradite nesto za nas mlade Alfiste!!
Korisnikov avatar
Zvrle
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo 159 SW 1.9 8V 2010 god.
ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v 2003 god.
Pridružio se: Pet Sep 06, 2013 9:50 am

Sre Dec 03, 2014 11:12 pm

"Uz to, u prvoj godini vozačkog staža, mladi do 21 godine imaće probnu dozvolu i moći će maksimalno da voze četiri osobe, od kojih jedna mora da ima najmanje tri godine vozačkog iskustva."
Ovo je tek glupost, sta ce mladi vozac da radi ukoliko nedaj Boze ima neki hitan slucaj i mora da vozi kod lekara nekog ko nema vozacku dozvolu?
Ja sam prvi za to da se uvede neki red i da se zastite zivoti ljudi, ali ovako zavodjenje reda je smesno i zalosno.
''Alfa Romeo one day.. Alfa Romeo forever''
johnnyesp97

Sre Dec 03, 2014 11:22 pm

joj ljudi ne znam da li da se smejem ili da placem.. moj rodjak vozi juga 1.1i od kad je polozio i evo sad nece smeti da ga vozi.. prejak je za tu tezinu o.O
Korisnikov avatar
Bg_Silver
Garaža: /
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 10:04 am

Sre Dec 03, 2014 11:25 pm

Jos jedna predstava za narod, od vlasti, da se vide da nesto "rade", u sustini zamazuju oci gradjanima da ne misle o tome kako je drzava vec bankrotirala, dinar skace itd.
Druga stvar je sto oni od dece nemaju nikakve koristi, pa raznim ogranicenjima hoce i od njih da pokupe harac, laka meta jer klinci cesce upadaju u oci i prave greske nego starije osobe.
Korisnikov avatar
Rik
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: AR 156 1.9 JTD 2005
Renault Clio 1.2 1999
Pridružio se: Pet Jun 13, 2014 7:53 pm

Sre Dec 03, 2014 11:32 pm

Tuga.
Može se reći da sam u poslednjih 7+ dana bio u nekoj vrsti depresije zbog svega ovoga. Pored svih nada, izgleda da ću morati da odložim dolazak Alfe u dvorište.
:cry: :cry: :cry:
moth3
Garaža: d(-_-)b
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 11:51 pm

Sre Dec 03, 2014 11:46 pm

Po ovoj logici moze tenkovka 166 sa 2.4 motorom da se vozi. U svakom slucaju smejurija od drzave. Treba bezati napolje ili makar pazariti drugo drzavljanstvo pa da ne moramo da se nosimo sa ovom bagrom.
Nema gorih ljudi od alfista.
Korisnikov avatar
Skuks
Drug Član
Drug Član
159 1.9 16v Sportwagon

Sre Dec 03, 2014 11:52 pm

Rik nisi jedini, vec 3-4 godine cekam dan kada cu dobiti Alfu. I sad kada sam na bukvalno 3 meseca od ostvarenja snova sve je palo u vodu....
Korisnikov avatar
Bg_Silver
Garaža: /
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 10:04 am

Sre Dec 03, 2014 11:59 pm

Rik i skuks sta proplakaste, man'te se alfe, uzimite punto 2 ili neki manji auto, i teraj ko da je bitno samo da ide.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”