ALFA ROMEO 75 - Legende ne umiru!
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
evo jedan moj snimak po neravnom putu na kom vec oko 100km/h problem,a meni je i na kocenju problem jer povremeno grebe i zavarnici
... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
ne svidja mi se,mnogo je visok pozadi,pa je nepregledan za rikverc 

- Dora
- honorable
Promenio sam kvačilo pretprošle ili prošle godine, sad se i ne sećam, svejedno jer po kilometraži bi trebal oda traje ihaj medjutim mehanizam na pedali je u banani pa često ostane napola pedala ili se ne vrati skroz a ja sam navikao da je vratim nogom an mesto. Usled toga a i malo testiranja lamela je kandela. Kupljena je kao original ali se ne sećam koja marka. Ima li toga uopšte po radnjama da valja il ida neko odradi ak otreba da skienm sve pa odnesem ili pošaljem nije problem. Korpa je na povlačenje, i da l ise to mora ostaviti tako ili može da bude normaln na "guranje"..
Juče sam baš popizdio.. Idu njih dva a snimatelj ih sniam iz mog auta i bez preterivanja pazim da ih ne slejbem a onda ajde da se i ja oprobam sa jednim i njesra, druga dere se blokada ali adrenalin ušao u uši i držim a onda prebacim u treću i vidim da i dalje tuče blokada a onaj pored odlazi i shvatim da mi je kabina puna dima i da je to razlog što ne vidim a ne to što je napolju noć
Takodje sam utvrdio da su mi kočnice još gore nego što sam mislio i to pod hitno mora da se odradi.
Juče sam baš popizdio.. Idu njih dva a snimatelj ih sniam iz mog auta i bez preterivanja pazim da ih ne slejbem a onda ajde da se i ja oprobam sa jednim i njesra, druga dere se blokada ali adrenalin ušao u uši i držim a onda prebacim u treću i vidim da i dalje tuče blokada a onaj pored odlazi i shvatim da mi je kabina puna dima i da je to razlog što ne vidim a ne to što je napolju noć

Takodje sam utvrdio da su mi kočnice još gore nego što sam mislio i to pod hitno mora da se odradi.
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
mozda ti nije problem lamela,nego cilindri kvacila
ima majstor Rade iz Mirjeva sto radi lamele i ja je vozim,kod mene je korpa na guranje,bila je nak obloga ali nisam bio zadovoljan a onda mi je uradio neku uvoznu i druga pesma,nema trzanja... samo povremeno drcanje kad krecem u rikverc
a sta ti je sa kocnicama
jel su ti obicni diskovi 250mm ili 269 i little brembo
probaj remsa plocice,meni se pokazle super,postoji vise varijanti koje mogu da stanu u 14'' felnu ili ako hoces ozbiljnu pricu onda diskovi od iveka 300mm i big brembo,tu onda mora i metalostrugar i bravar da rade,fabricki diskovi od iveka su oko 30mm debljine a potroseni zxa bacanje su oko 25mm i kad se obrade za big brembo za 24mm budu savrseni za narednu deceniju,sa fabrickim brembo diskovima i remsa plocicama ne mozes da ih pregrejes,bar ja jos nisam uspeo ali zato zadnje sam unistio,treca garnitura je gotova ali su 240mm yugo novi tip sa ferodo plocicama
imam spakovanu garnituru sa novim lezajevima i novim plocicama,272mm disk sa opelovim klestima
ima majstor Rade iz Mirjeva sto radi lamele i ja je vozim,kod mene je korpa na guranje,bila je nak obloga ali nisam bio zadovoljan a onda mi je uradio neku uvoznu i druga pesma,nema trzanja... samo povremeno drcanje kad krecem u rikverc
a sta ti je sa kocnicama
jel su ti obicni diskovi 250mm ili 269 i little brembo
probaj remsa plocice,meni se pokazle super,postoji vise varijanti koje mogu da stanu u 14'' felnu ili ako hoces ozbiljnu pricu onda diskovi od iveka 300mm i big brembo,tu onda mora i metalostrugar i bravar da rade,fabricki diskovi od iveka su oko 30mm debljine a potroseni zxa bacanje su oko 25mm i kad se obrade za big brembo za 24mm budu savrseni za narednu deceniju,sa fabrickim brembo diskovima i remsa plocicama ne mozes da ih pregrejes,bar ja jos nisam uspeo ali zato zadnje sam unistio,treca garnitura je gotova ali su 240mm yugo novi tip sa ferodo plocicama
imam spakovanu garnituru sa novim lezajevima i novim plocicama,272mm disk sa opelovim klestima
-
Sa
- Drug Član
Imam ja skoro novo kvačilo i korpu ali od ts-a. Ako odgovara viči.
- JaMaL
Slabija je ts korpa dosta... ali ako bi se korpa pojacala je bolje resenje... jeftinija lamela i mnogo dostupnija...
lager za v6/turbo ne postoji vishe a ts nema tih problema...
idealno bi bilo ako bi moglo da se spakuje ts lamela sa jacom korpom na onaj 3.7 ili 3.64 menjac sta je vec... i meni i tebi je to dobitna kombinacija...
lager za v6/turbo ne postoji vishe a ts nema tih problema...
idealno bi bilo ako bi moglo da se spakuje ts lamela sa jacom korpom na onaj 3.7 ili 3.64 menjac sta je vec... i meni i tebi je to dobitna kombinacija...
- Dora
- honorable
Jačina korpe zavisi od federa i podmetača tako da se to može korigovati, moram malo porazmisliti o ovom problemu ili pročitati pa da to rešimo zauvek 
Cilindri su dobri nego ne valja ona poluga n pedali koja vraća pedalu, izlokala se pa se pedala zaglavi, prošli put sam skidao i zavario ali an brzinu naravno i ostala je veća rupa za bolcnu pa je radilo oko nekoliko meseci i opet se izlokalo... To ej razlog da mi ej lamela 50% vremena na po zuba dok ne vratim pedalu nogom nazad...
Prednji diskovi su bili onako ali sam ih sad dojadio... To nije problem, ima novih brembo ili koji god i relativno nisu skupi sem transporta a i to ćemo rešiti.. zadnji su dobri ali sam slejbo levu čeljust dok nisma naučio (pročitao) kak ose podešava ručna a možda su i bile sjebane pre toga, uglavnom leva slabije koči, nožna ok ali ručna je slabija.
Brembo čeljusti su u pitanju, napred 269 ventilirajući a nazad obični.
Teram 15 felne, one 14 fabričke sam namenio za zimsle gume ali ih ne stavljam za sada, nema potrebe.
Ostao bih kod fabričkih rešenja što se kočnica tiče...

Cilindri su dobri nego ne valja ona poluga n pedali koja vraća pedalu, izlokala se pa se pedala zaglavi, prošli put sam skidao i zavario ali an brzinu naravno i ostala je veća rupa za bolcnu pa je radilo oko nekoliko meseci i opet se izlokalo... To ej razlog da mi ej lamela 50% vremena na po zuba dok ne vratim pedalu nogom nazad...
Prednji diskovi su bili onako ali sam ih sad dojadio... To nije problem, ima novih brembo ili koji god i relativno nisu skupi sem transporta a i to ćemo rešiti.. zadnji su dobri ali sam slejbo levu čeljust dok nisma naučio (pročitao) kak ose podešava ručna a možda su i bile sjebane pre toga, uglavnom leva slabije koči, nožna ok ali ručna je slabija.
Brembo čeljusti su u pitanju, napred 269 ventilirajući a nazad obični.
Teram 15 felne, one 14 fabričke sam namenio za zimsle gume ali ih ne stavljam za sada, nema potrebe.
Ostao bih kod fabričkih rešenja što se kočnica tiče...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
male su plocice za bilo kakvo igranje,brzo ih ugreje a da nabavis neke namenske za stazu... bice problem dok se ugreju a skripe kao teretna kompozicija,sto se tice zadnjih rado ih preporucujem za kantu,imam skinute koje su radile ali su mi proslajfovali mali srafovi m7 sto povlaci klip,ako hoces dacu ti pa se igraj i popravljaj da ti ne stoji rasturen auto
od kako sam izbacio do tocka,auto koci mnogo lepse,ne izdize dupe na kocenju nego ga spusta i automatski je stbilniji
a sto se tice kvacila,kad meni na ovih skromnih aj da kazem 200ks(verovatno manje) drzi obicno kvacilo,i taj 1.8 sa ispod 200ks ce raditi,samo se obradi i korpa i zamajac,ali zamajac moze i vise pa se sasbnama ispod korpe nasteliuje odgovarajuca visina,a kad se sve rastura,napraviti rupu na kucistu kao sto je recimo sa gornje strane samo dole da se moze stelovati i bez skidanja menjaca,ja sam to uradio i sad mogu kad izbacim sajbne produzim vek lameli koja se potrosi pa ostane mesa do nitni
ima negde slika,aj ako je nadjem pa cu okaciti
od kako sam izbacio do tocka,auto koci mnogo lepse,ne izdize dupe na kocenju nego ga spusta i automatski je stbilniji
a sto se tice kvacila,kad meni na ovih skromnih aj da kazem 200ks(verovatno manje) drzi obicno kvacilo,i taj 1.8 sa ispod 200ks ce raditi,samo se obradi i korpa i zamajac,ali zamajac moze i vise pa se sasbnama ispod korpe nasteliuje odgovarajuca visina,a kad se sve rastura,napraviti rupu na kucistu kao sto je recimo sa gornje strane samo dole da se moze stelovati i bez skidanja menjaca,ja sam to uradio i sad mogu kad izbacim sajbne produzim vek lameli koja se potrosi pa ostane mesa do nitni
ima negde slika,aj ako je nadjem pa cu okaciti
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
uvek imam spremnu za sve aute pa nek crkavaju ako treba
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
- JaMaL
Ne mogu da se setim koji se razlikuju delovi kod turbo kardana... mislim da mi je procvileo srednji lager, tj. ceo srednji nosac da je u banani jer cvili i trese na leru, gume su ok...
jer on na turbu kao za v6 ili obican...?
jer on na turbu kao za v6 ili obican...?
- Dora
- honorable
Koliko se sećam, jeste pošto je jači kardan mora biti i ležaj drugačiji.
- JaMaL
KK Potrazicu...
nego.. mala skola drifta za naustrasive
[youtube]cetzmZ6uQmM[/youtube]
nego.. mala skola drifta za naustrasive

[youtube]cetzmZ6uQmM[/youtube]
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
imam negde skinute lezajeve sa nosaca od malog i velikog kardana,zapisacu ti mere ali najbolje bi bilo da to prvo rasturis pa tek onda da juris lezajeve
uglavnom STD je mera i ima ih od 150din do 600din,probao sam i jeftinije i mogu da traju oko 6 meseci dok ostali sastave i preko godinu dana
uglavnom STD je mera i ima ih od 150din do 600din,probao sam i jeftinije i mogu da traju oko 6 meseci dok ostali sastave i preko godinu dana
- JaMaL
cool... ali ne vredi moram ceo nosac da menjam ima lufta... rukom mozes da ga pomeris 2 cm gore dole... guma se pohabala...
-
ki
- Drug Član
Ta guma i jeste meksa. Trebalo bi da imas komplet u autostilu, kupovao sam svojevremeno ali se ipak ne secam da li je bilo razlike - verujem da jeste. Nacice ti oni po modelu u svakom slucaju...
- ljube-kugla
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
razliciti su nosaci,i od v6 je veci lezaj,a sad da li je i po precniku veci ne secam se,moram proveriti
- JaMaL
- JaMaL
Ali posto nema ni jednog ni drugog... niti mogu da se naruce vishe... jbg... nabavicemo nesto sa neta ocigledno...
-
ki
- Drug Član
Cimni auto ricambi takodje, imaju za 4cyl sigurno.. Za 6 mozda moze da se poruci.?
- JaMaL
Nema... zvao sve i bio u euro07... nema nigde, nema odakle da se poruci... nema na stanju nigde... bugarska, madjarska, rusija... ni v6 ni 4cyl i ne mogu da poruce...