Predlozi zarad poboljsanja funkcionalnosti foruma
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Re: Predlozi zarad poboljsanja funkcionalnosti foruma
Može ovako:
viewtopic.php?f=5&t=54833
?
viewtopic.php?f=5&t=54833
?
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Ovo se zove forum a ono home, site, sajt, novosti ili šta već, strana 
Ali.. Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujemo, a to je dobro

- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
Malo beži vreme sa mesta

i nema pravila kod otvaranja slika , neki put mi otvori u novom prozoru
a neki put otvori novi prozor i isto otvori sliku u postojećem 

i nema pravila kod otvaranja slika , neki put mi otvori u novom prozoru

- sErGiO
Sredićemo, malo će meni da pretrpi neke izmene ali biće to ok
Kod mene je uglavnom ok, samo na nekim vrednostima zoom-a hoće da iskoči.
Ok promenićemo, not a problemDora napisao:Ovo se zove forum a ono home, site, sajt, novosti ili šta već, strana

@Tihomir
Sredićemo, malo će meni da pretrpi neke izmene ali biće to ok

- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Re: Predstavljanje clanova na forumu nije obavezno!
Ali... novi/stari članovi - pomozite nam da vam pomognemo: navedite "Lokaciju" i "Garažu" - nije u pitanju nikakva radoznalost nego problem upućivanja na najbliži servis ili prodavnicu delova za baš vašu Alfu...
Posebna priča je davanje naslova temi: informativnost tu ima prednost u odnosu na kreativnost i duhovitost. Slažem se da ne mora da se predstavi novi član, al' nek' se predstavi problem - naslov bi trebalo da bude i kratki opis. Primer: iz naslova ove teme je sasvim jasno o čemu se tu govori.
Posebna priča je davanje naslova temi: informativnost tu ima prednost u odnosu na kreativnost i duhovitost. Slažem se da ne mora da se predstavi novi član, al' nek' se predstavi problem - naslov bi trebalo da bude i kratki opis. Primer: iz naslova ove teme je sasvim jasno o čemu se tu govori.
Alfa je stil... ostalo je status...
-
ki
- Drug Član
Potvrdjujem i podrzavam maksimalno. Moj post je najvise upucen starim clanovima koji skrenu temu sa pitanja na temu o predstavljanju.
- Dora
- honorable
Tačno ali kad već ofujemo, ja se užasavam kad vidim temu "ubi me trap pomozite" pa ne bih je čitao da je pita a ne da pomognem..
Dušan je zilion posto u pravu...
A po meni i stari članovi koji opominju su u pravu, dok s tako radilo na jednom forumu sve je bilo kako treba, sad je napravljeno na tom forumu sve po automatizmu tako da i ne može drugačije sem glupih naslova teme, koje manje više brišem bez obrazloženja...
Ispočetka je dosadno kad se opominje a posle ima sve manje potrebe za tim...
Dušan je zilion posto u pravu...
A po meni i stari članovi koji opominju su u pravu, dok s tako radilo na jednom forumu sve je bilo kako treba, sad je napravljeno na tom forumu sve po automatizmu tako da i ne može drugačije sem glupih naslova teme, koje manje više brišem bez obrazloženja...
Ispočetka je dosadno kad se opominje a posle ima sve manje potrebe za tim...
-
Ka
- Drug Član
Masa ljudi se registruje na forum zbog nekih informacija i onda se više ne pojave,ok to je njihov izbor i to donekle razumem ali kad se pojavi neko i napise:Imam problem,imam Alfu(naravno da je imaš jer inače ne bi sa škodom dolazio na ovaj forum) a pritom ne napiše ni zdravo a kamoli svoje ime......e od toga pobacim u momentu!
Svi imamo neke svoje razloge bitisanja na ovom forumu.....neki su tehnički,neki emotivni,neki opušteni,neki naučni i svaki od njih poštujem,ja koji sam redovniji ovde pravim greške,offujem i malo sam previše neozbiljan ponekad ali svi znate kako se zovem,gde živim,koji auto vozim......zar ne?
To su osnovne stvari.......temelj svega.....aj živeli i svako dobro!
Svi imamo neke svoje razloge bitisanja na ovom forumu.....neki su tehnički,neki emotivni,neki opušteni,neki naučni i svaki od njih poštujem,ja koji sam redovniji ovde pravim greške,offujem i malo sam previše neozbiljan ponekad ali svi znate kako se zovem,gde živim,koji auto vozim......zar ne?
- Darkoni
- Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso - Lokacija: Rio de Borca
- Dora
- honorable
A znamo i šta si radio prošlog letanelle napisao: ali svi znate kako se zovem,gde živim,koji auto vozim......zar ne?

- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Što je bilo u SLO,ostaje u SLO!‼

@dora
Što se tiče teme "ubi me trap,pomozite",slažem se, promenićemo ime
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2

@dora

- dusanGT
Predlog: stavite u izlog to što ima u radnji!
Na slici su uokvireni nazivi tema (ili delovi naziva) koji nisu baš primer za efikasnu komunikaciju na forumu.
U tom smislu: reči "pomoć", "problem" ili "Alfa" mogu da se izostave, znaće se i dovoljno bez njih, ali ako se stave naslovi: "Crni dim", "Neki put upali..." ili "Horsepower", "Kablovi?"...

Na slici su uokvireni nazivi tema (ili delovi naziva) koji nisu baš primer za efikasnu komunikaciju na forumu.
U tom smislu: reči "pomoć", "problem" ili "Alfa" mogu da se izostave, znaće se i dovoljno bez njih, ali ako se stave naslovi: "Crni dim", "Neki put upali..." ili "Horsepower", "Kablovi?"...

- sErGiO
Učesnici foruma, naročito oni koji očekuju neku pomoć bi trebalo i sami da znaju kako se postavlja naslov teme. Međutim veoma često ne razmišljaju mnogo o tome i ne čitaju pravlia foruma pa se onda dešavaju ovakvi naslovi. U praksi, moderatori bi morali svaku drugu ili treću temu da edituju i da menjaju naslov, što je pomalo frustrirajuće.
- Nigy
- Garaža: .
Mislim da nije poenta moderisanja da se sve menja. Ako je neko nazvao temu tako kako je nazvao, a to nije uvredljivo, ne vidim razlog da se naziv menja, osim u retkim slucajevima kada tema preraste u nesto od opsteg znacaja. Naziv teme je deo onoga koji ju je otvorio i govori o njemu.
Mislim da je bolji nacin ignorisati teme koje vas iritiraju, nego da moderatri menjaju i nazive tema. Gde je tome kraj? Da onda menjamo i postove? Na kraju, moze se pojaviti i neki lektor koji ce zahtevati da se sve izmeni zbog pravopisa...
Btw. ko ce da odredjuje sta je ispravno, a sta ne, sta treba mejati a sta ne?
EDIT:
pretekao me admin. 
Mislim da je bolji nacin ignorisati teme koje vas iritiraju, nego da moderatri menjaju i nazive tema. Gde je tome kraj? Da onda menjamo i postove? Na kraju, moze se pojaviti i neki lektor koji ce zahtevati da se sve izmeni zbog pravopisa...
Btw. ko ce da odredjuje sta je ispravno, a sta ne, sta treba mejati a sta ne?
EDIT:

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Eto, spammeri moji, premesio sam nas na pravo mesto 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Nigy
- Dora
- honorable
Vidi ga kako se izdaje a nisam na to mislioTheWickerMan napisao:Što je bilo u SLO,ostaje u SLO!‼
@dora

- dusanGT
Inače, odavno sam predložio da se etički problematične stvari cenzurišu i da piše, na primer, "Neprihvatljiv sadržaj za ARCS forum".
Jeste frustrirajuće i zaista je mnogo udobnije biti samo član foruma...sErGiO napisao:... U praksi, moderatori bi morali svaku drugu ili treću temu da edituju i da menjaju naslov, što je pomalo frustrirajuće...
Određuje onaj ko se razume: šta je tehnički ispravno (ovo je ipak tehnički forum), šta je etički ispravno (korektna komunikacija) i šta je jezički ispravno (klasična i funkcionalna pismenost)... Moderator je jedan od onih što se razumeju u te tri grupe stvari. Ili da opuštenost ili kvazi-demokratija da bude ispred korektnosti...Nigy napisao:... Ko će da određuje šta je ispravno, a šta ne, šta treba menjati, a šta ne?
Inače, odavno sam predložio da se etički problematične stvari cenzurišu i da piše, na primer, "Neprihvatljiv sadržaj za ARCS forum".
Pravilno...erdeljan napisao:Eto, spammeri moji, premesio sam nas na pravo mesto.
- Dora
- honorable
Grešak... ipak smo na pravom mestu, samo sporo kapiram 

- dusanGT
Crveni font za članovi, a narandžasti za ostale...? 

- Nigy
Do sada su clanovi bili boldovao crveni, ostali bez bolda, pa se nije lako uocavala razlika.
Sada je to lakse.
Sada je to lakse.
- sErGiO
Novoregistrovani članovi foruma
Registrovani članovi foruma
Aktivni članovi kluba
Osnivači
Glaobalni administratori
PS Boje možda nisu najtačnije ali to je poenta
Registrovani članovi foruma
Aktivni članovi kluba
Osnivači
Glaobalni administratori
PS Boje možda nisu najtačnije ali to je poenta
- Dora
- honorable
Normalan server košta 12 evra mesečno, 50 giga prostora i sve ostalo se ne meri.
Da ne pomisli neko nešto ružno, samo sam premoren i ne sredjuje mi se ni ovaj a ni onaj forum...
Kod mene smrtnioci imaju 3000 a besmrtnici 30.000
Sa indignacijom i gnušanjem odbijam da brišem poruke i ovaj ko mi je pisao neka zna da ne mogu pročitati poruku pošto u folderu imam 252 poruke za svih ovih 600 godina postojanja foruma...dejan555 napisao:Nisam baš dugo koristio PM.
Pre neki dan otvorim i počenem da brišem jer znam da je bilo
uvek problema sa tim prepunjavanjem inboxa.
KAD MEĐUTIM PRIJATNO SE IZNENADIM !!!!
ČAK 25O PORUKA SADA STAJE U INNBOX+OUTBOX !!!!
SVE POHVALE !!!!
Normalan server košta 12 evra mesečno, 50 giga prostora i sve ostalo se ne meri.
Da ne pomisli neko nešto ružno, samo sam premoren i ne sredjuje mi se ni ovaj a ni onaj forum...
Kod mene smrtnioci imaju 3000 a besmrtnici 30.000
Poslednja izmena od Dora u Sre Apr 24, 2013 7:24 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Gargamele, napravi nove foldere pa ih pakuj 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!