e ove bas zbog jabucica....silenti se ne cuju, a jabucica razbija...to ej takva skripa koja ne da se cuje unutra, nego spolje je jos 3 puta jaca... i ne skkripi samo preko neravnina, nego je skoro pa bez prekida znas kako to ide na zivce vec sam jednu donju viljusku zamijenio zbog istog problema... a ovu sad podmazem silikonskim sprejem, pa to traje dok en pane kisa pa spere to a sto je fora jabucica je naopacke okrenuta, tj visi iz viljuske, pa i akd se podmaze, to sve vremenom iscuri vani da je drugacije psotavljena, ne bi imala kud ta mast
nista, pozvacu ovaj broj pa cu da se raspitam sve hvala
To bi valjalo da se javi neko sa 159-kom da ne lupamo.. A gumice na kuglama u kakvom su stanju? one upravo sluze da mast ne izadje van nego da podmazuje kuglu.. kao na kinetickom zglobu... Zovi pa vidi. Najbolje bi bilo da dodjes kod njih da ti to srede, ali ako ne mozes vidjecemo kako da dopremimo to do PG
zvao sad ovaj broj sto si mi dao..samo servis jabucice 20€..i moze da se uradi... sad samo da smilsim kako to da odradim..da odem jedan vkend u provod za BG pa da usput to zavrsim ili da skinem pa posaljem po nekome
Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts ex Alfa Romeo GT 2.0jts ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm ex Alfa Romeo Mito 1.4tb ex Alfa Romeo Giulietta QV -Megane 3 RS CUP
Zna li neko cenu novih viljuski za 159-ku?
Mene moguce da ceka zamena istih ... treba da menjam silen blokove i stabilizatore balans stangle, a za viljuske se ne zna jos uvek nista, ali kako mi je krenulo, ispostavice se na kraju da treba i to da se menja.
Mada, kod mene se gume vise trose sa unutrasnje strane, i cuje se samo neko sitno lupkanje kada prelazim vecom brzinom preko neravnina, ili kada u istom momentu kocim i prelazim preko neravnina, kada idem polako, onda se ne cuje nista.
nova gornja viljuska u auto stojanov kosta 5300 za 156 dali je ko stavljo te viljuske i kaka su iskusta dali ja bolje uzeti remontovanu ili ovu,inace ovi iz stojanova kazu da je to fijatova orginalna viljuska a garanciju daju samo ako je kod njih stavljas
Ta viljuska prelazi 100000 a remontovana 98000 km savrsenog puta....i jedna i druga ce da prolupaju po nasim putevima...nema viljuska rok trajanja nego broj rupa koje udaris u jedinici vremena!!!
Zdravo svima!
Citao sam skoro sve postove ovde i bas mi je drago da ima ovakva tema...naime imam Alfu 147 i jos od kada sam je kupio culo se malo lupkanje u donjem prednjem uglu...e sada bio sam u Auto Servisu bas za alfu i rekli su mi da je u pitanju gornja viljuska i da promenim par i to je to...e sada sam bio i u mom gradu u jednom servisu i kazu da su otisle caure gornjih i donjih viljuska ili samo neke :/ Nisam zapazio jer su gledali onako "ofrlje" i rekli bolje menjaj komplet donje x2+gornje x2+stabilizator x2 i to izlazi oko 40.000 sa ukljucenim radom!!?? Pa posto vidim da dosta ovde spominju KG i reparirane viljuske i razne marke...da li znate kako je najbolje da ja to promenim, tj gde da kupim ili da probam reparirane ili da li mozete da mi date savet gde da kupim te delove pa cu ja otici u servis i neka mi zamene oni samo neka ukljuce rad i to je to, posto ne bih da dajem tolike pare jer mislim da su samo caure ili cak neke gumice otisle pa zato lupa...ali bas kada menjam mozda cu menjati gornje viljuske + stabilizatore (ako neko misli da zbog toga lupka ili moze da bude iz zbog donjih)?
Izvinite na dugackom postu, ali svaka pomoc mi je dobrodosla!
Mozda sam propustio ali mislim da nisi naveo odekle si, bilo bi lakse ...
U svakom slucaju za tih 400 e mozes da odes do Kragujevca da ti izmenjaju sve sto se moze izmenjati i cini mi se da ce ti jos i osti nesto para.
Imas brojeve pozovi pa se rasapitaj kolice ce biti da ti oni to odrade.
Iz Bora sam, verovatno sam zaboravio da napomenem...
E sada, ja bih zeleo nekako samo da promenim to sto lupka i eventualno mozda neke jeftinije stvari Kao 2 stabilizatora i mozda samo gornje viljuske, jer su dodnje ovde kod mene papreno skupe oko 11.000-12.000 jedna, a gornje oko 6.000 jedna, stabilizatori oko 1200 po komadu, i uzimaju za rad oko 5-7.000 sto ispada i preko 40.000 :/
Pa zato ja bih hteo da kupim polako ja te delove ali bih uzeo ono najbitnije, jer nisam siguran da li da menjam gornje viljuske + dva stabilizatora i da odradim reglazu ili da promenim samo gumice balans stangle ili te caure(valjda to nije isto) posto su mi 2 caure onako dotrajale ...zato sam hteo da vidim najbolje resenje jer ne bih da dajem 400evra za sve jer znam da ima jeftinije u KG ili negde drugde i mozda cak i bolje...a druga varijanta mi je da sam kupujem te delove pa neki servis da mi zameni, pa zato mi trebaju iskustva gde da kupim, sta moze da lupka, na sta da obratim paznju i tako
Hvala unapred
Pa niko i nije rekao da sve promenis, nego reko za te pare moze sve da se izmenja.
Da ne ponavljam vec pisano o kvalitetu i odnosu cena i lala..ovako stoje stvari
gornje viljuske....25-35 e (zavisno od koga uzimas)
donje viljuske...45 e (oba majstora drze istu cenu)
stabilizatori...800-1300 din (okvirno)
gumice balans stangle bizuterija od cene
sto se tice majstorisanja sve ovo stvarno i mozes sam da izmenjas, imas slike, upustva svugde po forumu, jedino sto moze da ti pravi problem, tipa obimnosti posla jesu bas one gumice sa smesnom cenom, treba rasturiti pola auta da bi njih zamenio. I zbog njih koliko kapiram i uzimaju najvise za ruke. Ne kazem da nije moguce zameniti ih i u kucnoj radinosti, menjali su ih neki clanovi(javice se valjada da ti prenesu utiske)...
ako imas volje i iole malo znanja samo navali.
Srecno sa radovima i cekamo povratne informacije
ako možeš finansijski to da ispratiš najbolje je odraditi sve komplet. ono što ti nije sad za zamenu biće vrlo brzo jer iz tvoje priče zvuči kao da je ceo trap na izdisaju. verovatno će i ruke da te izađu manje ako odradiš sve odjednom nego da sad menjaš gornje, pa za 2 meseca donje, pa za mesec opet gumice balans štangle i tako redom.
Ukoliko ne zelis reparirane onda uzmi originalne. Trenutno su akcijske cene i gornja viljuska je 5000 dinara dok je donja 11000 dinara, stabilizatori su 2200 dinara.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Ja bih najbolje da pozovem u KG te servise i da ipak oni odrade komplet trap sa repariranim viljuskama ...itd...
Samo ste me malo zbunili za gumice balans stangle, posto ako menjam gornje + donje +stabilizatore + reglazu + rad...ja sam mislio da te gumice spadaju u gornje i donje viljuske kada se menjaju , nisam znao da je to posebno?
Da li ti is KG-a rade i to pa da odradim ceo komplet kod njih, i da li imaju sve te delove ili kako?
Ja sada pitam Vas umesto njih hehe Nego dok ih ne pozovem mozda neko zna i ovde da mi kaze...
Hvala svima
Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts ex Alfa Romeo GT 2.0jts ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm ex Alfa Romeo Mito 1.4tb ex Alfa Romeo Giulietta QV -Megane 3 RS CUP
Nazoves tipa iz Kg,narucis gornje i donje viljuske da ti posalje u Bor. Stabilizatore,gumice b.stangle kupis kod tebe u Boru ili prucis iz neke druge prodavnice auto delova. Onda sve to odneses kod majstora da ti radi,ako neces ti Ili kontaktiras coveka iz Kg i raspitas se kada on moze da ti radi i da li ima ostale delove
ma najbolje kao i vecina ljudi provozaj se do kragujevca. Dogovori telefonom i neka ti odrade sve.
Trifunovic ti ne naplacuje zamenu, nego samo viljuske.
Tj. meni nikad nije, ne verujem da naplacuje drugima.
Danas sam sredio gornju za 25E.
Sva trojica u Kragujevcu uzimaju gumice i materijal kod istog coveka koji je isto iz KG, tako da je kvalitet kod svih isti...
Dogovoris da dodjes, ostavis kola, odes sa zenom, devojkom... malo do sumarica, jezera, provedes lepo par sati, i vratis se po kola, pa isprobas do Bora
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.