ALFA ROMEO 75 - The Last Real Legend!

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Čet Apr 13, 2006 1:56 pm

Bice mali problem da se pojavim 30. - brat od tetke mi se zeni...
Mada, nisam jos siguran u satnicu, mozda i uspem da banem na koji trenutak... :P

Inace, nije isti covek vlasnik obe, a trenutno su obe neregistrovane. Vlasnik 3.0 ju je kupio pre nedelju dana, i ne zna sta da radi sa njom. Ona mu je decacki san, ali jos mi ne polazi za rukom da ga ubedim da da 30 'iljada za regisraciju. Mada, ubedio sam ga da je kupi, pa polako... ;)
Btw, covek je maher za Alfe i odrzava moje 'devojcice'. :cool

1.8T je Amerika i u vlasnistvu je jednog taksiste iz Zemuna. Prodavala se ranije za valjda 3.5 soma, a sad samo znam da je neregistrovana i da se ne vozi... :?

Imam mnogo pitanja za vas, ali da ne davim sad previse. =]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 13, 2006 2:24 pm

Da nije kupio onu V6 za 750eura?
A cuo sam za tu turbo iz zemuna je nisam vidjao do sad.
Nigy

Čet Apr 13, 2006 10:17 pm

Nije, kompenzacija je u pitanju (i prodavac ju je dobio nekim 'prebijanjem') a uzeta je na Krstu...
Turbo je crvene boje i slabo se vozila i dok je bila registrovana. Greota... =[
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Apr 14, 2006 12:34 am

Pozdrav novo otrovanim sektasima :lool:
Malko sam svrljao po Frankfurtu... a sto se tice moje voznje BMW-a tamo, da istina je :oops: ali me je taj isti auto odvezao do Alfa Romeo salona gde sam .prespavao. jedno pre podne u BRERI Q4, GT 3.2V6 i 159 3.2V6 Q4 :cool
Pa Sale, jos uvek mislis da je nesto smesno :mrgreen: :mrgreen:
p.s.-nasao sam prvo Alfu 75 2.0TS, ali joj je istekao TUV :(
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Sta da radim????

Sub Apr 15, 2006 12:09 pm

I tako ja odoh danas do Patka i njegove TS....

Uf.... stvarno fino izgleda spolja, vidi se da nije udarana, nigde rdjala sto je ogroman plus! Fali par ukrasnih plastikica oko blatobrana ali Boze moj, moglo bi se i bez njih...
Enterijer je relativno fin, sedista pokazuju godine ali nisu nigde pocepana, malo je ostecena plastika izmedju prednjih sedista no nista strasno.. I, FALI obloga oko volana(brave) kaze menjao brave da sve bude na jednom kljucu(??) pa ce i to da namontira...

E sad mehanika..... joj... sve radi, trapovi kaze na 75icama nema sta da se radi osim gumica nazad i glavne je izmenjao, jedino mu nesto malo fali na prednjem desnom tocku, vise se i ne secam sta rece... U voznji zaista nista ne skripi i ne lupa mada je moj licni utisak da su amortizeri vrlo blizu kraja.
MOTOR!!! Ugradjen gas, ALI, mora da se menja isparivac i boca plus da se ubaci multiventil jer sad radi ali do 3000, posle ga samo zagusi jel kaze da je isparivac predvidjen za manje motore pa ne moze da da dovoljno gasa u motor... Prebaci ga on na benzin, i auto ide na 4500-5000 ali subjektivan moj utisak je da to uopste ne vuce kako valja, a posto nije imao corbe ja sam terao samo na gas (to na benzin je on)...
Menjac!! Kaze nije diran i nema problema sa sinhronima i stvarno ubacuje bez frke, jedino mi je hod malo (za nijansicu) tezi nego sto sam recimo probao na Temi/Kromi po kojima mi je osecaj najslicniji...

I jos ovo: pitam jel lanac ili zupcasti- kaze lanac... ja tu ostah malo zbunjen, jel koliko ja znam kad je '87. 2.0 presao u TS lanac je zamenjen zupcastim (bar tako kaze AutoMagazin iz koga sam 'kupio znanje' =] )
I motor je bre bio nesto mnogo ispolivan uljem za moj ukus, ali ne garavim, crnim, vec kao da je neko slep dolivao pa izpromasivao...a mozda samo nije dugo pran... :lool:
Klimu ima ali u njojze nema freona pa bi morala da se napuni...
Diskovi kaze da su ok i plocice relativno nove...

PITAM ja vas ljudi moji, vredi li to 2k evrica (plus jedno 200 za sredjivanje gasa)? Ja nikad ranije u 75icu nisam ni seo :( :( pa ni neznam sta da ocekujem... eto izneh moje impresije pa ako ista mozete reci bio bih vam do neba zahvalan...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 15, 2006 2:12 pm

2.0 TS sa 8v ima lanac a 16v ima kais,
u nekoj prici sa ljudima koji su probali taj auto isto mi kazu da neide bas nesto najbolje, kazu ide on ali kao da nije to to, ja licno nisam vozio taj auto samo prenosim ono sto su mi drugi rekli, mozda ne bi bilo lose ako si vec zagrizao za taj da se izmeri kompresija, cisto mozda on bas bude pokazatelj toga da li je motor ok ili ne.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Apr 15, 2006 3:33 pm

Ako je kompresija dobra, skini cijenu na 1500 eura i vozi je ku
Nigy

Sub Apr 15, 2006 11:34 pm

Jedna stvar kod menjaca mi nije jasna:
Svi podaci koje sam uspeo naci na netu govore da jedino TD ima razlicite odnose i to samo za prve tri brzine, a ovde se pominje da je menjac iz 1.6 kraci.
Da li je to predpostavka ili cinjenica?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 16, 2006 12:23 am

To je
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Ned Apr 16, 2006 10:32 am

Hm... :?
Da sam bas zagrizao za ovu - i nisam, nije bas stala krava na rep =] , ali sam se nesto bio uspanicio jer TS-ova u oglasima nema uopste vec poduze...

Kad bi on hteo da spusti, ja bih bio zadovoljan i sa 1800e ali pre nego sam i pomislio na cenkanje rece da ako ne moze da je proda za ovih 2k nece ni da je prodaje... :|
Ne znam, nisam vise pametan... znam samo da me auto omadjijao, osecaj za volanaom je stvarno jedinstven i razlicit od svega u sta sam seo... :mrgreen:

Hvala momci na savetima i linkovima! ;)
Nigy

Ned Apr 16, 2006 11:38 am

[quote="sira"]To je
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Apr 16, 2006 7:37 pm

Pa cekaj zar nemaju? :roll:
Ja sam mislio da sve 75tice inaju delimicnu blokadu ili ti makar TS, V6 i TB modeli?
Nigy

Pon Apr 17, 2006 8:57 am

Na zalost - ne. =[
Samo te koje si naveo (Turbo samo u benzinskoj verziji).
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 17, 2006 9:13 am

[quote="sira"]evo ti jedan link &
Nigy

Pon Apr 17, 2006 9:40 am

[quote="kankkunen"]
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 17, 2006 9:45 am

Pa to je avatar .... u rezoluciji 2200 x 1600 !! Ipak, korisne informacije.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 17, 2006 6:29 pm

Verovatno svi vec znaju, ali nije na odmet da ponovim:
Ovo je ubedljivo najbolji sekta-sajt http://www.alfa75.info i na njemu se moze naci 99% informacija vezanih za nase drage nam ljubimce ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 17, 2006 8:47 pm

:idea: najverovatnije dolazim 75icom da vam pokazem sta ja smatram alfom na zadnji pogon
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Apr 18, 2006 7:57 am

Zadnji pogon :?
Paaa, moja 75-ica ima prednji pogon :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 19, 2006 3:42 pm

Moja ide samo na dva tocka, nisam siguran na koja.... :roll:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 19, 2006 4:10 pm

Ma morao sam iz solidarnosti prema ostalim automobilima DA VOZIM U RIKVERC hahahaha
Nigy

Sre Apr 19, 2006 10:57 pm

Fris75turbo napisao:Ma morao sam iz solidarnosti prema ostalim automobilima DA VOZIM U RIKVERC hahahaha
Samo pazi da je tada ne potpisujes previse - s@#!aces rikverc! :lool:
Btw. skinuo si avatar koji mi je zapao za oko. :P

A sad ozbiljno, da li je neko narucivao nesto sa http://shop.alfisti.net ?
Zapali su mi oni Koni amortizeri za oko (plus teflonska creva itd...: ) ali kao da ne salju za Srbiju... =[
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Apr 19, 2006 11:51 pm

Teflonska creva mozes da kupis preko SPARCO dilera za SCG. Imas ih u katalogu a sitfra je (part)24586, (series)116, (model)75.
Takodje i kocione plocice (part no.)034R61MT02 ;)
U Novom Sadu telefon je 021/469-338, promospo@neobee.net ili http://www.promotorsport.co.yu
SRECNO :lool:
p.s.- avatar mi je odavno u racunaru, samo sam ga tek sad postavio. drago mi je da se jos nekom dopada :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Apr 20, 2006 11:06 am

Koni mozda mozes i da da nadjes na nekoj polovnoj V6, cini mi se da bi one to trebalo fabricki da imaju.
Nigy

Čet Apr 20, 2006 3:07 pm

Fris75turbo napisao:Teflonska creva mozes da kupis preko SPARCO dilera za SCG.
Fala, sajt im je nesto pevnuo, pa cu pogledati za koji dan.
75ts napisao:Koni mozda mozes i da da nadjes na nekoj polovnoj V6, cini mi se da bi one to trebalo fabricki da
imaju.
Na drugoj TS koji imam su pozadi Bilstein Sport (verovatno su riknuli fabricki, pa ih je vlasnik menjao), ali hocu da imam nove u rezervi. :cool
Posto hocu da 75-icu vozim sledecih 15-20 godina, ;) sada, dok je moguce naci nove delove, hocu da stvorim zalihe. A amortizeri su mi vrlo kriticni...
Btw. sorry sto te nisam provalio kada si svirnuo, ali nije mi odmah sinulo da znam nekog ko vozi Peugeot 306. :lool:

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”