problem na alfi 155
- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
idi kod Saleta klime, on radi i centralne alarme i blokade, nek pogleda... ne verujem da nesto mnogo kosta samo da vidi sta je. mozemo mi ovde da gledamo i lupamo do sutra. 

-
gi
- Drug Član
Čekaj da otopli malo, otvaraće kao zmaj. Ova zima nije za mediteranski auto.
- G0XY
- Garaža: Mito QV
Onda nam globalno otopljavanje ide na ruku
Mislio sam da odem kod Saleta,pa da o istom poslu odradim i zamenu kablova na gepeku.
Ne vredi ja sam pokušao da krpim,ali nije trajalo ni nedelju dana,najbolje je zameniti kablove novim.

Mislio sam da odem kod Saleta,pa da o istom poslu odradim i zamenu kablova na gepeku.
Ne vredi ja sam pokušao da krpim,ali nije trajalo ni nedelju dana,najbolje je zameniti kablove novim.
A Man's Got to Know His Limitations...
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Imam ja jedan problem
Kad smotam volan pun levi tockovi mi blokiraju (ili tocak). Cini mi se da se to ne desava svaki put ali me strasno nervira. Drugar mi kaze da je mozda otisao lezaj tocka iako se necuje kao obicno kad strada. Kaze da ispadne iz ose i zbog toga zeza.
Ima li neko slicno iskustvo sa time? Inace planiram uskoro da sredim ceo trap pa ako treba i lezajeve da promenim uradicu i to.

Kad smotam volan pun levi tockovi mi blokiraju (ili tocak). Cini mi se da se to ne desava svaki put ali me strasno nervira. Drugar mi kaze da je mozda otisao lezaj tocka iako se necuje kao obicno kad strada. Kaze da ispadne iz ose i zbog toga zeza.
Ima li neko slicno iskustvo sa time? Inace planiram uskoro da sredim ceo trap pa ako treba i lezajeve da promenim uradicu i to.

- dekideki
- Drug Član
ne motaj pun ni u jednu stranu. svaki put kad zakucas volan, servo pumpa letva i sve unutra se trosi i crkava polako... ne zezam se, zaista, izbegavajte ljudi da motate pun u bilo koju stranu.
a mozda je i spona. idi kod trapadzije.
a mozda je i spona. idi kod trapadzije.

- G0XY
Ima li neko preporuku vezano za kvalitetan dihtung dekle,postojeci mi je proslinio 5000km nakon ugradnje
Kada sam radio remont varijatora u Rikambiju,promenio sam i dihtung,medjutim pocelo je ulje da se podvlaci pod njega,ceo kompresor mi je mastan

Kada sam radio remont varijatora u Rikambiju,promenio sam i dihtung,medjutim pocelo je ulje da se podvlaci pod njega,ceo kompresor mi je mastan

- dekideki
- Drug Član
ako tvoj nije pevnuo skroz, skidanje, ciscenje i dihtunga i kanala, trackanje sa diht masom pa pakovanje nazad. to ti je mozda i bolje resenje od kupovine novog. znas i sam da industrija gume, pogotovo za rezervne delove, nema veze s mozgom. eno ti ga i Damjan imao isdentican problem, uzeo u Delti na kraju origigi... 

- G0XY
Ma garant se deformisao ako nije dobro postavljen, na sta najvise sumnjam...jbg eto mi nove zanimacije
-
gi
- Drug Član
Lepo sam ti rekao da ne picaniš onaj senzor od pre jedno mesec dana, eto ti sad. To je živi stvor, samo te čeka na krivini 

- G0XY
- exit
- Garaža: 155 2.0TS 16v rosso
Ljudi, treba da uradim nesto po pitanju trapa na mojoj 155-ici, ima lufta u silen blokovima i kuglama. Zanima me vase iskustvo vezano za taj problem, da li raditi remont ili novo ( koji proizvodjac)...
Hocu kompletno da sredim trap, napred i pozadi. Sta preporucujete?
Hvala
Hocu kompletno da sredim trap, napred i pozadi. Sta preporucujete?
Hvala
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
- OMP
- Garaža: GP TJet
skoro sam imao problem sa radio cd-om nesto zabagovao i resio da ga resetujem preko akumulatora posto drugog resenja nije bilo, e sad skinuo sam klemu na max 1 min i resetovao mi se komp
, jel to moguce za tako kratko vreme, nesto cudno se desilo definitivno tj simptomi kao kad se resetuje, auto losije ide, cima u odredjenim obrtajima i sl. ok to je dok komp ne pokupi nove parametre u narednih xx km(vec mi se desavalo), ali onako iz radoznalosti otkacim dzekove lambda sonde i stanje se drasticno popravi, sad sam je vozio tako i resih da vratim dzekove sonde jer kontam da se komp vratio u normalu(pocela da radi kao pre), kad sam vratio dzekove auto katastrofa ide, cima, trokira, gusi se, nece da primi gas odmah nego kasni, itd. sta je tu moglo da se desi???, otkacio sam sondu opet i sve je ok ali sta se desilo to me zanima 

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- alfaskorpion
Nisi to trebao da radis nikako , kompjuter je zapamtio gresku za lambdu i usao u safe mode i koristi srednju vrednost za labdu u svim uslovima. Otkaci kleme opet(za taj stari moronic
je dovoljno i manje od 30min , ali za svaki slucaj neka bude tako) i sa zakacenom sondom posle ih vrati , pusti je prvo malo da radi u leru bez pipanja gasa posle je provozaj da pokupi parametre.

busso trsi Sline
- OMP
cek, pa meni sonda i jeste bila zakacena pre i posle reseta kompa, ja sam je otkacio tek posle xx km cisto da vidim sta se desava jer je auto lose radio, a nije mi jasno kako se resetovao komp za nepun minut
i koliko joj treba km da pokupi nove parametre?

- alfaskorpion
Pa to i jeste problem sto si je otkacio i vozio sa otkacenom , ECU nije imao ocitavanja sa sonde i odmah je otisao u safe mod , zapamtio gresku i to je to.
I meni je malo cudno sto se to desilo za tako kratko vreme ali nije ne moguce .
Ma za pocetak je dovoljno da radi par minuta u leru i kad dostigne radnu temp provozas se par kilometara u svim rezimima voznje i trebalo bi da bude ok.
I meni je malo cudno sto se to desilo za tako kratko vreme ali nije ne moguce .
Ma za pocetak je dovoljno da radi par minuta u leru i kad dostigne radnu temp provozas se par kilometara u svim rezimima voznje i trebalo bi da bude ok.
busso trsi Sline
- StefanMih
- Garaža: 156 JTD, 33 Racer, Panda 750
Ma ne citash sve shto pishe....rekao je da mu nije radilo kako treba ni prije bilo kakvog diranja sonde....
Inache ako se spoji + i -/G (ne na akumulatoru naravno, nego kablovi/kleme) onda nema chekanja nego se maltane momentalno "resetuje" ECU....
Makni kleme, sachekaj po sata-sat, prikljuchi sondu, vrati kleme i upali auto 15min, ugasi 10min...onda je upali i provozaj malo, pozheljno, "jache"....Trebalo bi da sve bude ok
Inache ako se spoji + i -/G (ne na akumulatoru naravno, nego kablovi/kleme) onda nema chekanja nego se maltane momentalno "resetuje" ECU....
Makni kleme, sachekaj po sata-sat, prikljuchi sondu, vrati kleme i upali auto 15min, ugasi 10min...onda je upali i provozaj malo, pozheljno, "jache"....Trebalo bi da sve bude ok

- OMP
ma nisu mi se dodirnule kleme kad sam ih skidao to je sigurno. uradio sam ovo kako je skorpion rekao , pustio je pola sata sa skinutim klemama i radila neko vreme na leru, i sve je bilo ok par kilometara voznje ali kad je malo podigla temperaturu opet pocela da cima nesto, mada nije kao sto je bilo, kontam da je neko prolazno stanje, nisam je tako ni vozio nesto, videcu veceras sta se desava 

- alfaskorpion
Provozaj se jos danas i sutra i ja mislim da ce biti ok , naravno pod pretpostavkom da je sve ispravno .
busso trsi Sline
- OMP
kontam i ja to, pazi sve je bilo ok i super radilo dok nisam taj dan skinuo klemu da resetujem plejer, od tada zeza 

- OMP
nisam resio problem sa cimanjem, tj kako se namesti, nekad ide super i nista se ne desava a nekad odjednom pocinje da zeza i skroz drugi auto, nece da ide da prima gas, trokira, detonira, itd. i sve to uglavnmo kad je hladna tj dok ne pocne da se dize temp. i sve se desaa u opsegu 1500-3000 rpm, preko toga vuce normalno, kad se ugraje kao malo se sredi stanje mada je nisam vozio kad skroz digne temp na radnu da vidim sta se onda desava jer me ovo izludjivalo pa nisam hteo da mucim i sebe i auto
gledao sam protokomer i nema nikakve prljavstine, masnoce i sl., takodje sam otvarao i onaj plasticni poklopac ispod njega i unutra je sve ko novo, grafit i ostalo(mada se i ne razume u to kako treba da bude ali onako na oko nisam uocio nista cudno
) , filter nije sjajan ali sam ga izduvao i zamenicu ga ovih dana, do njega nije sigurno ali ajde...
onda sam cackao nesto zice od senzora temp.(onaj na termostatu) i zice se pokidaju, neko je to lemio pre i sa gornje strane se vidi da je nesto budzeno, nema dzeka ni buksni a ona "plava" plastika sve istpoljena i nikakva zice jedva bile prikacene, neko je to mnogo aljkavo odradio i izgleda da je tu gubio neki kontakt ili je skroz crkao senzor
kad sam upalio auto posle toga(zice naravno pokidane) auto radi ko sat, doduse na 1800rpm i prima gas jako lepo, ja je provozam i kako pocela da penje temp. tako padaju obrtaji do nekih 1000, sve ok, a kad su obrataji pali na 800 opet pocinje da zeza, cima, gusi se i sl.(mada u malo manjoj meri nego pre) ja je opet ugasim i sacekam minut-dva, upalim i radi na 1500rpm i prima lepo gas
, sta je tu u pitanju ??? izludeh vise
dali je problem u senzoru, kontam da jeste sigurno bar delimicno jer sam od uvek imao probleme sa njom dok je hladna, trzala i slabije primala gas ali ne ovoliko kao sada, senzor cu svakako morati da zemenim novim jer su ovde zice pokidane ali ne znam jel ce to resiti ceo problem
sta drugo da gledam!

gledao sam protokomer i nema nikakve prljavstine, masnoce i sl., takodje sam otvarao i onaj plasticni poklopac ispod njega i unutra je sve ko novo, grafit i ostalo(mada se i ne razume u to kako treba da bude ali onako na oko nisam uocio nista cudno

onda sam cackao nesto zice od senzora temp.(onaj na termostatu) i zice se pokidaju, neko je to lemio pre i sa gornje strane se vidi da je nesto budzeno, nema dzeka ni buksni a ona "plava" plastika sve istpoljena i nikakva zice jedva bile prikacene, neko je to mnogo aljkavo odradio i izgleda da je tu gubio neki kontakt ili je skroz crkao senzor

dali je problem u senzoru, kontam da jeste sigurno bar delimicno jer sam od uvek imao probleme sa njom dok je hladna, trzala i slabije primala gas ali ne ovoliko kao sada, senzor cu svakako morati da zemenim novim jer su ovde zice pokidane ali ne znam jel ce to resiti ceo problem

- G0XY
Zameni taj senzor,ne bi trebalo biti nešto drugo,sve ukazuje na njega.
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Sto se filtera vazduha tice,samo ces baciti pare,bolje pokusaj da procistis dizne (iako ga pretpostavljam vise vozis na TNG) i provjeri jesli li dobro udzekovao senzor lambda sonde.
A senzor dok ne kupis pozajmi sa neke TS 8V cisto da znas na cemu si,mada dok ga ne povedes na diagnostiku mozemo samo da nagadjamo-nazalost...
A senzor dok ne kupis pozajmi sa neke TS 8V cisto da znas na cemu si,mada dok ga ne povedes na diagnostiku mozemo samo da nagadjamo-nazalost...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- OMP
Šumi ja nemam plin! a dzekovi sonde su ok, nista ne menja stanje ni kad ih otkacim, mozda vrlo malo ali... dizne cišćene, doduse pre 3-4k km ali jbg, ma senzo cu kupiti u svakom slucaju hebes 10e jer je moj otkacen pa otkacen i trebace nov jer ovaj pnovo da lemim i spajam ne pada mi na pamet ali nadam se da je u njemu problem, a filter cu svakako zameniti jer nije menjan od kako sam kupio auto