problem na alfi 155
- miljan
- Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS
Jedan predlog ako moze ovde da se iznese i ako nadlezni procitaju a to je da se napravi poseban folder tipa "uradi sam" ili "how to" u okviru koga bi postojali podfolderi po modelima u kojima bi se objedinile ovakve a i druge stvari.
- bokac
- Garaža: 155 v6 & 156 jts ss
Ja na polugicu brave stavljam gumeno crevo od plina. Precnik odgovara samo treba odseci 10-15mm duzine i navuci. Dosta je izdrzljivo i traje preko godinu dana na vozacevim vratima982026 napisao:Slazem se sa radojicom. Takodje, dobra he fora da se izolira polugica kvake (kako bi se povecao precnik) koja pokrece polugu mehanizma za obravljivanje. To uraditi kako bi bio potreban manji hod same kvake, jer uglavnom pucaju zbog prekomernog potezanja ka gore.
postovano baj huavej :-)

- bokac
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Nemam problem
samo da javim da nema nikakvih posledica onog mrznjenja antifriza.Presao sam 600-700km,ne gubi niti gram vode,temperatura kako treba.Danas probao i celicare 15" sa stila koje sam kupio i ofarbao u srebrnu boju,sa distancerima su prava stvar,jos lepse stoji nego sto sam pretpostavljao.Jedini problem ce biti visina auta,jer sa 195/50 gumom ce biti jos nizi auto(12-13mm) pa moram dodatno da pazim.Gume sam resio da uzmem Fulda EcocontrolHP,citao sam sve moguce kritike i testove,i preko drugih foruma dobio krajnje pozitivne komentare za gumu.Bice slika u mojoj temi kad dodje vreme za to,kraj februara-pocetak marta.Bice ove godine lepih ulaganja u 155-icu,posto sam odlucio da je zadrzim jos par godina.Pozz

- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Kad si vec spomenuo, proveravao sam vise puta i sva creva su ok nigde nema curenja ali s vremena na vreme dolivam tecnost za hladjenje. Koliko je normalno da voda isparava? Koliko dolivate vremenom? Mislim da dolivam cesce u odnosu na Ladu, ali procenjujem da je ok. Ne mogu da ocenim gde je max na na onoj posudi, pa dolijem samo dok ugasi lampicu,mozda zato imam utisak da vise dolivam.
- draganche
- Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Upali lampicu kad nivo padne, ja dolijem dok ugasi. Videcu kako ce se ponasati, malo sam imao curenje na racvi za isparivac. To je sad sve skinuto, vise nema plin. Zamenio sam antifriz pre nove godine i dosad nije nista dolivano. Mislim da je to vise do mene nego do njega 

- Dzoni 155
- Garaža: Alfa Romeo 155
Zdravo ljudi ovo mi je prvi post i ako dugo pratim forum. Imam 155-icu 1.8 8v pre neki dan mi je pomesala ulje i reshladnu tecnos normalno je radila nije se gasila ili glasno radila na leru. Sve normalno slucajno sam otvorio haubu i vidim da nema tecnosti u posudi a ulje na minimumu ulje sam menjao pre 4000km (selenia gold) u posudi za tecnost je svetlo braon mulj. Odvezao sam ga kod majstora otisla je glava al kaze da tu nije pomesao i kao mozda je puko blok. Sta vi mislite ?
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
kako zna da nije glava? jel nosio negde da odrade hidro test? kakvo ti je ulje bilo tj jel bilo vode u njemu?
- miljan
Mozda je samo otisao dihtung glave, tesko bilo koji majstor cim podigne haubu moze da konstatuje 100 posto.
- Dzoni 155
Bio sam kod majstora glava je odneta na hidro test videcemo sta ce biti. Dihtung je u ocajnom stanju
http://postimg.org/image/oloaavj6v/
http://postimg.org/image/oloaavj6v/
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
pa to je to. evo kako je bilo kod mene na nekih 220 hiljada.

tebi fali i ulja i vode. meni to liči na glavu. može da pusti vodu pored hilzne u karter ali onda bi imao mulj u karteru. što se tiče samog dihtunga oni dihtuje samo dva uljna kanala i tu ima gumice i opet bi imao vodu u karteru. da je pustio na delu gde dihtuje razvod opet bi imao vodu u karteru.

tebi fali i ulja i vode. meni to liči na glavu. može da pusti vodu pored hilzne u karter ali onda bi imao mulj u karteru. što se tiče samog dihtunga oni dihtuje samo dva uljna kanala i tu ima gumice i opet bi imao vodu u karteru. da je pustio na delu gde dihtuje razvod opet bi imao vodu u karteru.
- Dzoni 155
Sad mi je lakse. Ja sam je uzeo sa "130000" vozio je dedica neki sad ima oko 155000 naravno ko zna kolko je presla. U ponedeljak bi trebalo da bude gotova glava
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Ravnanje i novi dihtung, novo ulje i teraj ! Nije strasno
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- Dzoni 155
Ipak je zveknuo blok. jel imate nekog da mi preporucite kod koga mogu da kupim motor ?
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
I blok se vari ako nije velika pukotina, sve je u proracunu....
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- Sule
- Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 16v
- bokac
- miljan
Pazi se kad kupujes ceo motor najbolje je ako nije izvadjen da se upali iskontrolise pa onda pazari, uzgred prvi put sad cujem da je 8V riknuo :-(. Dal ti igra ulogu da samo kupis blok posto ti je auto rasturen makar ces posle znati sta imas kad se sklopi.
- miljan
Ima ga ovde u nekim temama mislim da se zove sinisa kolko se secam, kucaj u pretrazi.Sule napisao:Decko iz Rume,drzi samo 155.Izgubio sam broj valjda ima neko.
- Dzoni 155
blok je aluminiumski nzm dal to moze da se vari ili sta vec. Moram da odem do majstora u sredu,cetrtak da vidim sta cemo. Naravno proverice se motor ako budem kupovao mada je i to macka u dzaku