meni ljudi koji rade u rafineriji pancevo,kazu da novo postrojenje izbacuje vrhunski euro dizel 5,e sad ljudi sta rade na pumpama i kako rade(a muljaju sigurno) ja msm da nema pumpe koja ne mulja u Srbiji,al jbg takva nam je drzava.ko sme da udje da proveri pa da glavu izgubi jer se pravio posten i hteo da iznese realan kvalitet goriva.kako nam je tako nam je,a meni momak koji radi na mol-u u pancevu rekao nista ti nije bolje gorivo sve je to isto s.anje
Sipao sam vise puta naizmenicno ED na MOL i NIS i apsolutno nikakvu razliku u potrosnji/performansama nisam primetio.
Uzimam obican ED, ove marketinske zajebancije sa aditivima ne platim.
Vise mislim da je psiha ljudima u glavi pa se loze gde sta sipaju. Ja sipam svaki dan od 30 do 50l u kamion. Sipam trenutno na molu. Inace smo sipali svuda, i na omv, eko, braca crnomarkovic, mb gas, i svuda je apsolutno isto sve bilo. Sipam i na razlicitim pumpama, uvek ista potrosnja, uvek isto ide.
Dok u alfu plin sipam na europetrolu, cini mi se da najmanje kradu i najjeftiniji su.
Ja sam u službeni auto dugo (oko 3 godine) sipao na NIS-u, potrošnja je bila po boardu oko 13.5-14 l/100km. Od kada sipam na OMV-u (običan ED) potrošnja je 11.5-12 tako da neke razlike svakako ima. Kad sam ugradio TNG u 164 sipao sam stalno na MB Gas i nešto malo na Knez petrol pumpama, na prvom servisu gde se menja filter za plin majstor mi je rekao da pod hitno menjam pumpu gde sipam i pokazao mi filter iz kojeg je krenulo da ispada svaša. Kasnije sam sipao na svim drugim pumpama i nije bilo više takvih problema.
Nakon čišćenja dizni na 164 sve re radilo ok dok nisam sipao benzin na Eko pumpi na smederevcu ispod Radmilovca, ista stvar sa 156...Ima razlike sigurno i ono što mene nervira je što nije sigurno ni na dve pumpe sa istim imenom.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts ex Alfa Romeo GT 2.0jts ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm ex Alfa Romeo Mito 1.4tb ex Alfa Romeo Giulietta QV -Megane 3 RS CUP
Potrosnja i performanse tesko mogu da se osete izmedju razlicitih pumpi. Ali npr ja sam primetio razliku u zaprljanosti dizni izmedju MOLa i NISa (doduse dok su jos imali onaj stari Euro 4 dizel). Naime ocistio sam dizne i sve korekcije su bile oko 0.5 i tako su i ostale dok sam sipao na MOLu, ali kada sam jednom sipao na NISu skocile su na 0.7-0.8. To se posle par rezervoara na MOLu i Wynns injector cleanera sredilo ali ipak los utisak ostaje
Meni se cini da svaki put kad odem da sipam plin druga cena, sad je skoro 81 dinar.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Rece mi neki momak sa pumpe da tek ocekuju poskupljenje gasa i da ce biti 90 dinara.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
evo bas danas javljaju na radiju da ce jos da poskupi gas, trenutno ovde kod mene 82din, kad sam zadnji put sipao plin pre nego sto sam prodao 155icu bio je 72 dinara znaci za 20ak dana skocio za 10din i to verovatno nije kraj
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
pa naravno a isto tako ce i da bruji na svim vestima kad bude pojeftinilo npr. 1-2 din kao da su snizili za 20din a kad skace za 10 niko nista ne prica
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Pa doće sva goriva na istu cenu i onda će ti biti svejedno šta voziš.
Kad je pre većina vozila benzince, benzin je bio najskuplji, kako su počeli uvoziti dizelaše, dizel je poskupeo, sad svi gas teraju jer je jeftiniji, sad će i njega da poskupe.
Pa normalno je (mislim nije normalno ali kod nas je obavezno) da kada počne grejna sezona uvek poskupi gas,tako je već par godina a kada peodje grejna sezona uvek pojeftini.Jeste da se obično ne vrati na cenu od pre grejne sezone...I prošle zime je gas ako se ne varam bio preko osamdeset din. a leti pojeftinio.